Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 26.04.2022.

UDOVAC – SREĆA

Dan u koji ulazimo kroz kartu Udovac – onu, koja u sebi nosi moranja, obaveze, izazove, dašak tuge, pomalo nesigurnosti. Kao da smo otvorili oči ili krenuli put posla i razmišljamo – danas moram da uradim ovo, danas moram da završim ono, danas bi trebalo otići tamo, danas moram rešiti, srediti…..Tim mislima tovarimo na sebe težinu pa nam korak nije lak, usporavamo i bez elana pristupamo dnevnim obavezama. Još ako nas žiga neka koska, neki zglobić ili smo se probudili mutni i jedva ustali iz kreveta, još ako brinemo neku brigu ili nas prošlost zove i uvlači u svoje mutne i suzne lagume – e onda je slika ulaska u utorak kompletna.

Ali zato je tu karta Sreća da pokaže da u svakom danu, kakav god bio ili koliko god snage zahtevao od nas – postoji prostor za smeh, radost i uživanje. Pa će u nekom trenutku osmeh početi da oblikuje naša lica, živnućemo, trgnućemo se i motiv da se pokrenemo će doći. Primetićemo sunce i ptičice i cvetove i plavo nebo, udahnućemo proleće duboko i naći ćemo razlog za entuzijazam i dobro raspoloženje. Pa će i ono što je teško početi da se odmotava i rešava, pa će se na sve situacije gledati vedrim okom i vedrim duhom.

Pa se tako danas može pokrenuti ili završiti nešto što vam stoji kao opterećenje – dobićemo ideju, naći rešenje, obaviti. I u ovom danu će doći neke prilike i radosti za nas. Neko će se radovati uspešno obavljenom poslu, neko novčanom prilivu, neko susretu i dešavanjima sa porodicom, neko će se emotivno uzlepršati a neko će jednostavno – biti srećan – bez posebnog razloga, srećan zato što ga ispunjava osećaj da nešto dobro dolazi i približava se.

Danas obavljajte ono što vam je najteže, najzahtevnije, najkomplikovanije, najmučnije. Jer karta Sreća daje priliku da kroz vaš entuzijazam, kroz otvaranja ili kroz prilike, pomoć koja dolazi – sve to obavite uspešno.

I obavezno danas provedite makar neko vreme u šetnji, u prirodi ili sa dragim ljudima – jer se na taj način punite pozitivnom energijom.

Budite dobro, srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3