Kaži mi, kaži...

KOMBINACIJA ZNAK/PODZNAK – LAV

Kao i znak u kome smo rođeni, tako i podznak definiše nas kao osobe i daje nam određene modele ponašanja, karakteristike, vrline i mane. Podznak ili Ascendent je znak koji se nalazio na najistočnijoj tački neba u trenutku našeg rođenja. On je u isto vreme tačka koja u horoskopu predstavlja početak prve od dvanaest kuća koje, svaka za sebe, predstavljaju neke od segmenata našeg života. Kombinacija znaka i podznaka daje sliku osobe i njene ličnosti, u fizičkom i psihološkom smislu, pokazuje njen temperament, načine na koji funkcioniše, kakav prvi utisak ostavlja i kako se predstavlja svetu koji je okružuje.

Lav/Ovan

Snažne volje, preduzimljivi, usmereni ka akciji i uspehu. To su moćne i samouverene ličnosti, otvorene i optimistične, koje žele da budu zapažene. Žele slobodu, pustolovine, puni su samopouzdanja, ali i skloni rizicima. Čeznu za odobravanjem od strane drugih ljudi i hrane se pohvalama i poštovanjem koje dobijaju od njih. Emotivno jesu topli i štite ljude koje vole, ali njihova nemirna priroda ih tera da se često zaljubljuju, vrlo vatreno i vrlo kratkotrajno.

Lav/Bik

Markantne ličnosti, vrlo samoljubive prirode, ne trpe kritike i prebacivanje, i u stanju su da se u tim slučajevima ponašaju vrlo eksplozivno i silovito. Znaju da budu vrlo egoistični, ljubomorni i sa naglašenom željom da poseduju ljude ili materijalna dobra. Kada se odluče na akciju, ruše sve na svom putu da bi stigli do cilja. Ipak, oni su topli, velikodušni i prijatni (sve dok im neko ne stane na žulj) kada su emocije u pitanju, veliki zavodnici i izuzetno strasni.

Lav/Blizanci

Suptilne, inteligentne i prilagodljive osobe. Ne osvrće se mnogo na mišljenja drugih, neumorni je optimista i ide ka svom zacrtanom cilju, pa makar taj cilj bio totalno nejasan ljudima oko njih. Vrlo su praktični i prilagodljivi, mada često menjaju mišljenje. Izuzetno su društveni, veliki govornici, uspešni da brane svoje ideje i nametnu svoje stavove. Imaju vulkanski temperament, koji najčešće ispoljavaju kroz verbalnu agresiju. I u ličnom, profesionalnom, pa i emotivnom životu znaju da budu veliki manipulatori.

Lav/Rak

Osobe koje najveći talenat pokazuju u sticanju materijalne sigurnosti, jer vole udobnost i društvene pozicije, žele da iskažu svoje mogućnosti sticanjem uspeha i ugleda. U suštini znaju da budu nesigurni, jer vrlo vole sebe, pa su tu i najosetljiviji. Strahuju od bilo kojih vrsta kritike, pa se trude da budu diplomate i povlače se pred neprijatnim stvarima. Graciozni su, šarmantni i lako ih je zavoleti. U ljubavi su topli, ali i vrlo probirljivi i veoma dobro znaju da manipulišu partnerom.

Lav/Lav

Evo kraljevske kombinacije. Što želi, to i dobije. Neodoljive ličnosti, čijem ličnom magnetizmu je nemoguće pobeći, ali u isto vreme vrlo sujetni, preponosni, užasno željni uspeha i priznanja. Trude se uvek da budu u centru pažnje, i tada su velikodušni, topli i puni optimizma. Smatraju da su nepobedivi i da ih je nemoguće srušiti, a kada dožive tako nešto, to jako teško i bolno preživljavaju. Znaju da vole, jako i strastveno, ali ne podnose gubitke, ostaju ponosni i gordi čak i kada se razočaraju.

Lav/Devica

Osobe koje ne znaju za prepreke i ograničenja, savršeno svesne svojih sposobnosti, ali i svojih loših strana. Odlikuje ih snažna želja za isticanjem, ali znaju da se izgube u analizi i detaljima kada streme svom utvrđenom cilju. Znaju da budu preterano egoistični i probirljivi. Lako ih je izbaciti iz ravnoteže, jer su suviše osetljivi, pogotovo kada se udari na njihovu ličnost, tj na ono kako ove osobe sebe doživljavaju. U emotivnim odnosima su izuzetno probirljivi, ulaze u veze površno i teško se odlučuju na otvoreno iskazivanje osećanja.

Lav/Vaga

Lepi, elegantni, društveni. Taktični su i miroljubivi i lako uspostavljaju prijateljske i društvene odnose. Njihova šarmantnost i lakoća kojom dobijaju sve što žele zna da izazove ljubomoru u drugima, ali sa njima je teško biti neprijatelj, jer su velike diplomate i nikada namerno ne povređuju. Njima se sve može oprostiti. U poslu su brzi, jasni i koncizni i postižu velike uspehe, a skloni su i umetničkom izražavanju. U emotivnim odnosima su strasni i trude se da ne povrede partnera.

Lav/Škorpija

Kombinacija dva moćna i magnetska znaka. Vode se uzrečicom – cilj opravdava sredstvo. Impulsivne, strasne i dominantne osobe. Istrajni u svemu što rade, hrabri i uporni, ali i svojeglavi i samoživi. Teško ih je zaista upoznati, jer dobro prikrivaju svoju suštinu. Kada nešto ili nekoga žele, satiru sve pred sobom, uklanjaju prepreke, ne zaustavljaju se dok ne postignu svoj cilj. Neuspeh ne postoji. U ljubavi su pomalo čudni, vole da gospodare partnerom, ali prihvataju i njegove povremene pobune, jer mrze rutinu i vole izazove.

Lav/Strelac

Širokogrude i darežljive osobe, uvek željne znanja i razvoja. Visoko moralni, sa velikim razumevanjem za ljude oko sebe. Ubedljivi su, humani, sigurni u sebe, vrlo pravedni, prirodne vođe jer lako stiču poverenje i ugled u javnosti. Mogu da budu skloni povremenom preuveličavanju sebe, ali im se zbog njihove iskrenosti i topline to da oprostiti. Nemirni su, slobodni i nezavisni, pa im to predstavlja problem u emotivnim odnosima jer se teško vezuju za jednu osobu.

Lav/Jarac

Uporne osobe, koje lagano i strpljivo idu ka svom jasno zacrtanom životnom cilju. Gladni su moći i ugleda, imaju potrebu da zasene, da blistaju, i neće birati sredstva da u tome uspeju. Sklone su da se odreknu mnogih stvari, pa i nekih životnih zadovoljstava, vrlo su samodisciplinovane….a sve u cilju dostignuća onoga što žele. Izazivaju poverenje kod ljudi, ali ne sprijateljuju se lako jer znaju da budu ukočeni, pa ih okolina smatra suviše ozbiljnima. Daleko od toga da ovo nisu emotivne osobe, ali zbog svoje nemogućnosti da se otvore, znaju da budu vrlo usamljeni.

Lav/Vodolija

Kapriciozni, pomalo ekscentrični, velikodušni i dinamični. Trude se da se nametnu drugima, ne obraćaju mnogo pažnju na tuđe mišljenje, jer, naravno, oni znaju najbolje. Sve ih interesuje, željni su novih stvari, novih saznanja, slobode, glava im je puna planova i ideja. Uživaju u tome što su drugačiji i nikada se ne povlače pred preprekama. Uvek nađu rešenje za svaku situaciju. Izrazito su prijateljski naklonjeni, ali kao emotivni partneri su nepouzdani i neuhvatljivi.

Lav/Ribe

Teška kombinacija za svakodnevni život. Pasivnost Riba sa dominantnošću Lava daje osobe koje su pune protivrečnosti. Stalno pokušavaju da se dokažu, i sebi i drugima, i trude se da blistaju i iznad svojih mogućnosti. Uvek se opterećuju razmišljanjima kako ih drugi vide i šta misle o njima. Imaju dobru intuiciju i znaju da budu vrlo maštoviti i kreativni. Neshvaćeni umetnici. Vrlo su privlačni suprotnom polu, jer deluju tako nestvarno, romantično, sanjalački. Izrazito seksualni, izrazito emotivni.

 

*originalni tekst objavljen na sajtu Moj astrolog www.mojastrolog.rs/zabava/razni-tekstovi/-/lav—kombinacija-znaka-i-podznaka/?nid=25559#n25559