Kaži mi, kaži...

NEDELJNA PROGNOZA PO CIGANSKIM KARTAMA 2.-8.7.2018.

SMRT  – NESREĆA – VERNOST – SUDIJA – LJUBAV – GUBITAK

 

Kako nam je počeo ovaj jul mesec, bar sudeći po kartama, možda je bolje da ga prespavamo….U ovoj sedmici stoji da dugotrajne teškoće, dugotrajni i konstantan pritisak na nas i loše okolnosti koje ne možemo da maknemo sa vrata – počinju da nas opterećuju i nerviraju sve više. Neki pod ovim pritiskom mogu i „pući“ – dati otkaz, posvađati se sa kolegom ili šefom, napraviti džumbus sa nekim od članova porodice ili prekinuti emotivnu vezu u kojoj su. E sad, sve to može da se desi, naravno – ali samo ako vi to dozvolite sebi…Naravno, jasno vam je da karte preporučuju da se malo rashladi glava, da se malo iduva i izbroji do deset ili do sto pedeset….pre nego što se nešto uradi. Takođe, bar sudeći po ovom otvaranju, itekako je moguće da se izbalansiramo, sredimo, prikrpimo živce, da lepo sami sebi kažemo „hajd samo polako, samo lagano“….i da nastavimo dalje. Znate, lako je preseći. Da, preseći…a posle lupati glavu šta i kako dalje, posle se kajati i dodatno nervirati. Teško je istrajati, teško je priznati sebi da možda trenutno ne postoji alternativa, teško je biti snažan kad su svi ostali slabi. Ali je moguće. I očigledno je da ova snaga postoji u nama tokom sedmice u koju ulazimo. Dakle, zaključak – mir, mir, mir – niko nije kriv….Hm…možda i jeste, ali nećemo ispravljati krive Drine sada, sačekaćemo trenutak kada smo dovoljno jaki i kada smo u prednosti….

Sa zdravstvene strane – pod jedan i to velikim slovima – SAOBRAĆAJ! Bili pešak ili vozač, ne zevajte okolo, nego gledajte gde idete/vozite. Neću da širim priču o tome, pametnom je i ovo dovoljno. Dalje – mogućnosti za sve vrste povreda, posekotina, opekotina – bilo na radnom mestu, na ulici, u kući – ne radite šest stvari u isto vreme, jer misli očas posla skrenu, a umesto krompira – isečete prst. Oprez i u baratanju električnim uređajima, mašinama. Dalje – problemi sa krvnim sudovima i pritiskom….Dakle, jedna mentalno i fizički naporna sedmica.

A ljubav? Kako ona uopšte uspeva da se „uglavi“ u ovu nedelju? Iskreno rečeno, na mišiće. Moguće su svađe, međusobna optuživanja, u ekstremnim slučajevima – čak i fizičko nasilje. Nemojte da vas organi reda razdvajaju i ne gađajte se tanjirima i čašama – pročitajte ponovo onaj deo o miru, strpljenju, toleranciji…i tako dalje. Ljudi smo, sve se kroz komunikaciju, neku normalnu, može rešiti. Svađa nikada, ali nikada nije rešenje. E na sve to, naravno, imamo mogućnosti za flertovanje i „kombinacije“ koliko vam duša hoće. Vi koji ste u vezama ili brakovima, baš biste mogli ovo da preskočite – ne mora baš otkrivanje prevare ili nekog tajnog ćućorenja da vam bude razlog za svađu. Vi koji ste slobodni – samo napred! Takođe, i ove nedelje stoje mogućnosti za aktiviranje neke prošlosti, ali stoje i nova poznanstva. Da li će se bilo šta od ovoga pretvoriti u nešto ozbiljnije….paaaaaa….hajde da sačekamo, pa da onda sudimo, jel može? Meni nešto ne izgleda da će to biti slučaj, ali ko zna – možda me baš vi opovrgnete….

Dakle, kao zaključak – ova je nedelja pred nama burna na svaki mogući način. Učinićete sebi uslugu ukoliko se naoružate strpljenjem, tolerancijom, ukoliko pronađete mir u sebi. Ne dajte se isprovocirati, ali isto tako – ni vi ne provocirajte druge! Niti je prvi, niti poslednji ovakav buran period u našim životima. I do sada smo uspevali da izguramo, pa ćemo i ovog puta! Možemo to da gledamo i sa druge strane – povišena energija koju sedmica pred nama nosi odlično se može iskoristiti i na neke prave stvari! Na primer – možete se konačno pokrenuti oko nečega što vas dugo „žulja“ i tu situaciju rešiti. Naravno, uključićete mozak, ne emocije i impulsivnost – to smo već rezimirali, jel da?

Pa, neka nam je sa srećom! Ljubi vas vaša Venera sa papilotnom <3

p.s. – što se slike tiče – volela bih da mogu, ali to ne ide baš tako 🙂

 

*originalni tekst objavljen na fb stranici Moj astrolog – https://www.facebook.com/mojastrolog/

Jedan komentar