Kaži mi, kaži...

Mali astro izveštaj za narednih nedelju dana

U narednih nedelju dana, imaćemo koktel izazovnih aspekata na nebu.

Niti su meseci iza nas lagani, niti su oni ispred nas – ali narednih sedam dana je posebno zahtevno i kompleksno.
Osećaj zablokiranosti i onemogućenosti vezuje se za sve životne segmente i individualan je – neko ga oseća najviše po pitanjima ljubavi, neko po pitanjima posla i novca, neko po pitanjima porodice ili zdravlja, neko na više nivoa….a zajednički nam je svima osećaj umora – fizički ili mentalni.
Već nam je vrlo aktuelan, a biće i u narednih sedam dana opozitni aspekt Marsa iz Device sa retrogradnim Saturnom iz znaka Riba. Obe planete su malefične i teško je da mogu doneti bilo šta dobro – ovo su dani umora, bezvoljnosti, povreda, hroničnih boljki koje se aktiviraju, problema sa stomakom, dani kada naši pokušaji da ostvarimo ono što želimo nailaze na ogromne prepreke koje deluju nesavladivo. Ovo su dani frustracija, kada nam se mozak zapetlja u sopstvene misli i ne uspeva da pronađe rešenje. Što više silimo nešto, manje ćemo postizati. Treba čuvati snagu i izbegavati bilo kakve konfliktne situacije, sklanjati se od osoba koje agresivno nastupaju prema nama i ne donositi nikakve odluke u besu, frustriranosti, impulsivnosti. Ovo su dani zvani „udario tuk na luk“ – nema tu pobednika, samo poraženih.
Do kraja ove sedmice je aktuelna i opozicija Sunca iz znaka Raka sa retrogradnim Plutonom iz znaka Jarca. Porodični problemi, nevolje u domu i sa ukućanima, bolest članovima porodice i ljubimcima. Kvarovi, međugeneracijski jaz, briga oko onih koje volimo i koji su nam bliski.
Venera koja je stacionarna i kreće retrogradno u nedelju u znaku Lava – osećaj zaglavljenosti po pitanjima ljubavi, finansija, suštinski – svega onoga što želimo. Osećaj da nam izmiče ono što hoćemo i da nikako ne možemo stići do toga.
I kao šlag na torti – kvadrat Merkura iz znaka Lava sa Uranom iz znaka Bika – loše za saobraćaj, za dogovore, za komunikaciju i informacije, problemi sa dokumentacijom, papirima – sve je to sada izvor stresa za nas, aktuelni su nagli preokreti i „pucanje filma“.
Da li to znači da u narednih nedelju dana neće biti ama baš ništa dobro po nas? Naravno da ne – to što je ovo zahtevan i izazovan period po svakog od nas ne znači da i u njemu neće biti osmeha, radosti, razloga za sreću, povoljnosti, uspeha malih ili velikih.
Dobro je u narednom periodu primiriti se, odmarati se, pronaći mesto ili ljude koji pozitivno utiču na vas, truditi se da nas ne poklope teške misli već izlaz tražiti u onome što vas raduje, opušta, što vam sklanja brige iz glave. Više povesti računa o svom zdravlju – i fizičkom i mentalnom.
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3