Kaži mi, kaži...

Šta nam donosi naredni period po pitanjima ljubavi?

 

 

Mlad Mesec danas, u večernjim satima uvodi nas u period velikih promena po pitanjima ljubavi i odnosa. Opozicija mladog Meseca sa retrogradnim Plutonom iz znaka Jarca i sekstil sa Uranom iz znaka Bika ukazuju na preseke i ostavljanje prošlosti iza sebe, oslobađanje. Ovo oslobađanje neće ići lako jer sve ono u čemu smo se zakucali pokazuje tendenciju da nas stišće, pritiska, da nam ne dozvoljava da odemo. I mi sebe možemo sputavati strahovima i nesigurnostima, bojeći se da iskoračimo iz onog što nam je poznato, koliko god nas to mučilo i stezalo nam dušu. „Bolje sa đavolom kojeg znaš“ je čuvena rečenica koja u stvari i pokazuje koliko je neki put teško usuditi se da se promena napravi.

Istovremeno, prelazak ose čvorova iz Bika i Škorpije u Ovna i Vagu ( traje godinu i po dana) – takođe skreće pažnju i na veliko čišćenje u postojećim emotivnim relacijama, ali i na nove početke koji su nam od izuzetne važnosti za dalji ljubavni život.

Pošto nam za koji dan i Venera u znaku Lava kreće retrogradno, postavlja se pitanje – Da li je sada pravi trenutak da se uđe u nešto novo, da se poleti, da se zaljubi do koske? Pa, ne baš. Eventualno bismo mogli da pričamo o tome kada su u pitanju osobe koje imaju retrogradnu Veneru u svom natalu, za nas ostale – ovo nije dobro vreme da se zatelebamo. Jer, ući ćemo u nešto što će samo u početnoj fazi sijati, učiniće nam se da smo pronašli baš onu osobu koja nam je potrebna da bismo bili kompletni….ali će vrlo brzo i ta osoba i odnos u kojem smo pokazati drugačije lice. Vrlo problematično i za dušu opterećujuće lice.  Negde do početka septembra (a još bolje do polovine tog meseca) – bilo bi dobro da ne ulazimo u nove odnose sa velikim očekivanjima. Jer, malo je verovatno da će ta očekivanja biti ispunjena.

Retrogradno kretanje Venere će svakako vratiti neke ljude u naš život. I tu treba biti oprezan kada su očekivanja u pitanju. Jer, vrlo je lako moguće da se ponovo srećemo samo da bismo zaključili priču, samo da bismo raščistili ono što je ostalo neraščišćeno, samo da bismo istinski oslobodili jedno drugo. Moguće je da se ponovo susrećemo da bismo sebi rekli – ok, više ne osećam ono što sam osećao/osećala – sada mogu mirno da krenem dalje.

Kada sve saberemo i oduzmemo – ušli smo u period u kojem prvo imamo zadatak da pretresemo odnose u kojima smo (ako nešto istinski treba da opstane, opstaće – svemu drugom je vreme da leti), ušli smo u period u kojem trebamo da se oslobodimo okova i repova koje vučemo iz prošlosti, u kojem trebamo da se suočimo sa sobom, svojim osećanjima i sa time šta želimo a šta više ne – da bismo nakon toga ušli u fazu u kojoj smo istinski spremni za nešto novo što će vredeti i što će nas pratiti na dalje.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3