Kaži mi, kaži...

Mars – korak napred, Merkur – korak unazad

U danima smo u kojima nas energija Marsa u Ovnu vuče unapred, a retrogradni Merkur u Biku – unazad.

Ovakav tip energije biće prisutan sve do polovine juna meseca.

Simbolika – ukoliko imaš nameru da pokrećeš nešto novo, prvo sredi zaostatke, greške i propuste iz prethodnog perioda. Pa onda navali punom parom. Jer, trenutak jeste povoljan da se rešava sve ono što je ostalo na čekanju, što je odloženo ili u nekom trenutku zablokirano.

Dalje – vodi se iskustvima kroz koja si prošao i ne ponavljaj greške. Ovo je odličan period da promeniš svoja uverenja, razmišljanja, način funkcionisanja – jer shvataš da dosadašnji način nije dao rezultate i da te samo usporava, koči.

Takođe – neke ideje i planove koje si ranije imao, sada možeš pokrenuti ali sa malim korekcijama. Isto važi i za komunikaciju i kontakte – moguće je obnoviti ih, ali u tim novoobnovljenim – treba promeniti nešto, da ne bi ponovo došlo do ćutanja i prekida. Razmisli gde su TVOJE greške i propusti – na sebe možeš uticati, na drugu stranu ne.

Isto tako – rešavaj papirološka pitanja. Ovo neće ići lagano, ali će se završiti. Ne čekaj da se stvari reše same od sebe, jer se obično tada rešavaju na najneprijatniji i najnervozniji način.

Dalje – nemoj biti previše kritizerski raspoložen prema drugima. Pogledaj prvo sebe, pa onda razmisli da li da ospeš paljbu. Ne bavi se drugima, bavi se sobom.

Ovo su dani u kojima je impulsivnost jaka. To može biti dobro, ukoliko umemo da je usmerimo i da SE usmerimo. Funkcionisanje tipa „glavom kroz zid“ bez razmišljanja i u momentima besa ili nestrpljivosti – doneće čvoruge i glavobolju.

Poseban oprez treba da postoji u saobraćaju, ali i u obavljanju fizičkih aktivnosti, kretanju. Nefokusiranost i brzina kada su udruženi mogu da donesu povrede ili štete – na kolima, u domu, na radnom mestu, ma bilo gde.

Generalno gledano, savet za dane koji su pred nama bi bio – da bi krenuo napred, moraš se vratiti korak unazad. Taj korak unazad ne doživljavaj kao kočenje, već kao priliku da zatvoriš, rešiš, ispraviš nešto što te ometa i usporava. Bilo da je to ideja, plan, način razmišljanja i funkcionisanja, odnos sa nekim, komunikacija, papirološka pitanja itd.

Srljanje unapred, nestrpljivo i ishitreno samo sa željom da što pre dođeš do cilja – doneće gomilu prepreka, štete, gubitaka.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3