Kaži mi, kaži...

Mars

Pred večerašnji ulazak Marsa u znak Ovna i stupanje u interesantan, živahan ali vrlo buran period u trajanju od otprilike mesec i po dana – da se malo podsetimo šta ova planeta pokazuje i predstavlja i kako se manifestuje njen uticaj u različitim znacima

Mars predstavlja inicijativu, želju, motiv, snagu, energiju, borbenost, hrabrost ali isto tako i impulsivnost, destrukciju, agresiju, nasilje, bezumnost, nerazmišljanje o posledicama.

U znaku Ovna, koji predstavlja njegovo sedište i znak kojim vlada – ovaj Mars donosi ambiciju, inicijativu, daje osobi sposobnost da vodi i upravlja drugima, daje veliku hrabrost, ali i tvrdoglavost, impulsivnost, „glavom o zid“ fazon. Borac za samodokazivanje.

U znaku Bika Mars donosi borbenost usmerenu na materijalne, finansijske, praktične stvari. Ume druge da podstakne da rade za njega ili u njegovu korist. Donosi zadrtost, tvrdoglavost, gubljenje vremena u uživanjima i hedonizmu. Borac za novac.

U znaku Blizanaca Mars pokazuje osobu koja rasipa energiju na više strana i teško se fokusira. Sve ga interesuje, sve može ali ga „brzo prođe“. Velika snaga u rukama i nogama. Žustrost i impulsivnost, brzina u govoru, sportu, saobraćaju. Borac rečima i intelektom.

U znaku Raka Mars pokazuje osobu dubokih emocija, ali nesigurnu pa ume otići u krajnost i postati agresivan i kontrol frik prema onima koje voli. Veliki patriota, čuvar doma i ukućana, boem, rad u državnim firmama, kad se za nekog zakači emotivno ne ume da pusti. Borac za dom i emotivnu sigurnost.

U znaku Lava Mars pokazuje osobu koja voli zabavu, želi da se dokaže pred drugima, da bude primećen, poštovan, cenjen, potreba za javnošću. Daje veliku nestrpljivost i snažan ego. osobu koja sve doživljava kao udarac na ponos i često pravi bespotrebne drame. Borac za sjaj i ljubav.

U znaku Device Mars pokazuje osobu vrednu, radnu, koja želi da sve bude pod konac i savršeno, koja troši previše energije na detalje. Vrlo prodoran i intelektualan, sve primeti i ništa mu ne promiče. Nesiguran u svoje sposobnosti, previše kritičan prema drugima. Borac za svaki detalj u cilju postizanja savršenstva.

U znaku Vage Mars pokazuje osobu koja teži kompromisima, dogovoru, balansu, često razapeta između više mogućnosti i neodlučna na koju će stranu. Velika šarmantnost i harizmatičnost pa je ovo „švalerski“ Mars. Intelektualan, ume da iskoristi druge osobe da bi stigao do cilja. Borac za (njegovu) pravdu.

U znaku Škorpije Mars pokazuje osobu koja se sa velikom snagom i strastima uključuje u sve životne bitke. Nikada ne napada prvi, ali brani do poslednjeg daha ono što je njegovo. Kada krene, ne staje. Jake ambicije, nepopustljivost. Borac do pobede.

U znaku Strelca Mars pokazuje osobu velike fizičke snage, borba za zakon, pravo, čuvar. Naglašeni čast i ugled. Optimističan, nadahnut, često nerealan i sklon idealizaciji. Putovanja, obrazovanje, ostvaruje uspeh u inostranstvu. Ne ume da kalkuliše. Borac za pravdu i istinu.

U znaku Jarca Mars pokazuje osobu jakih principa, tradicionalnu, koja ne ume da odustane. Uvek ide na „duge staze“, ne vodi se trenutkom. Jak ego, pa često neće da čuje druge, tera po svom i kako je on zamislio. Osvajač, ambiciozan, nepopustljiv. Borac za uspeh.

U znaku Vodolije Mars pokazuje osobu jake individualnosti. Svi na jednu, on na drugu stranu. Kontriranje. Voli da šokira one oko sebe, pomera granice. Prozor u budućnost, jaka intuicija. Veliki intelekt, čudak, ekscentričnost. Revolucionarnost. Borac za promene.

U znaku Riba Mars pokazuje osobu idealistu, usamljenika, jake kreativnosti i intuicije. Miran, povučen, ide kuda ga voda života nosi. Tajnovit, sklon platonskim ljubavima i tajnim odnosima. Zanesenjak. Ili je naivan ili „lovi u mutnom“. Borac za snove i ideale.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3