Kaži mi, kaži...

Mesečni horoskop za januar 2021-e godine

Na ulasku u januar, prvi nam mesec željno čekane 2021-e godine (a videćemo koliko će ispuniti naša očekivanja – prilično sam skeptična što se toga tiče) sačekuje nas Sunce, Merkur i Pluton u znaku Jarca. U znaku Vodolije nalaze se Saturn i Jupiter, u znaku Riba Neptun, a u znaku Ovna Mars. Uran, još uvek retrogradan je u znaku Bika, Mesec u znaku Lava a Venera u Strelcu. Sam momenat ulaska u novu godinu je pa…..više pesimističan nego optimističan….

Već od 4-og januara Merkur, približavajući se Plutonu kreće da pravi i kvadratni aspekt sa Marsom koji će, što iz znaka Jarca što iz znaka Vodolije – trajati sve do 10-og januara. Dakle, već u ovim danima ulazimo u tenzične momente koji se vezuju za poslovno – materijalnu sferu i jaku nervozu. Posebno je nestabilna energija od 8-og januara pa sve do 12-og kada Merkur pravi i kvadratni aspekt sa Uranom iz znaka Bika. Ovi aspekti označavaju raznorazna „pucanja“, šokove, neprijatna iznenađenja, otkrića koja nas izbacuju iz ravnoteže, skandale i pojačanu zdravstvenu problematiku. Svi ovi navedeni aspekti govore i o problemima u saobraćaju – i onom drumskom, vazdušnom i tako dalje….ali i o „saobraćaju“ informacija – o internetu, problemima sa istim kao i sa teškoćama u komunikaciji. Neprijatni momenti vezani za mlađu populaciju.

6-og januara Mars prelazi u znak Bika, znak materije, finansija, dobara i ličnih vrednosti. Njegova pozicija ovde je loša i označava probleme i borbu u finansijskom sektoru. Od svog ulaska u znak Bika, Mars će biti u kvadratnom aspektu sa Saturnom i Jupiterom, ali i konjukciji sa Uranom – pa će se situacije iz drugog dela 2020-e godine ponoviti – misli se na one koje nisu rešene i „zatvorene“ – da bi ovog puta došlo do konačnog „podvlačenja crte“, na prilično neprijatan i buran način. Ovi aspekti su aktivni sve do 21-og januara.

8-og Venera prelazi u znak Jarca. Za one koji su emotivno stabilni – ovo je dobar tranzit. Za one koji to nisu – predstavlja hlađenje, udaljavanje, distanciranje i zatvaranje. Dobar aspekt Venere sa Marsom iz znaka Bika daje šansu jakim odnosima da se dodatno učvrste, daje trajne ljubavne priče i mogućnost pronalaska osobe koja bi mogla postati značajna u našem životu. Venera 13-og, baš na mlad Mesec koji se dešava u znaku Jarca pravi trigon sa Uranom iz znaka Bika, kao i sa Marsom – pa evo odličnog perioda i za ljubavna iznenađenja, ali i za solidne zarade.

14-og januara Uran kreće direktnim hodom u znaku Bika a 19-og Sunce prelazi u znak Vodolije. 28-og je pun Mesec u znaku Lava. Merkur je u svoju senku ušao polovinom januara a retrogradnim hodom kreće 30-og kroz znak Vodolije.

U suštini, period od 4-og do 21-og januara nam je izuzetno opterećujuć i može doneti aktiviranje problematike u raznoraznim sektorima. Kreće se od kvadrata Merkura i Marsa, prelazi na kvadrat Marsa sa Saturnom i Jupiterom i završava Jupiterovim kvadratom sa Uranom. Sve kvadrat do kvadrata, sve borba do borbe. Svi kvadrati su iz fiksnih znakova, što znači da su ovo borbe gde ni jedna strana ne želi da popusti. Sve „borbe“ se vezuju najpre za materijalno finansijski sektor, što nam govori da će u ovom januaru biti prilično „nategnuto“ po pitanjima finansija i da nas baš oko ovoga čeka puno nervoze.Vrlo eksplozivna atmosfera na sve strane, a u isto vreme stežuća, pritiskajuća.

Jeste da kažu da je januar uvek najdepresivniji mesec u godini, ali mislim da ćemo ovaj lepo zapamtiti. Nisam optimista po pitanju našeg duševnog mira, jer – i pored nekih lepih aspekata i pored kao povoljnih šansi, ipak je suština januara – borba. Želim vam da u tim borbama budete pobednik. Srećno!!!!

OVAN

Ljubav

Tokom velikog dela januara vaša i partnerska planeta će biti u skladnom odnosu,što možemo reći da obećava dobro razumevanje, potrebu da se uskladite jedno sa drugim i stabilan način funkcionisanja. Oboje ćete verovatno, svako za sebe – imati neke lošije faze i probleme koji se ne vezuju striktno za vezu – ali kao da ćete i pored unutrašnje nervoze, utehu i podršku tražiti jedno u drugom. No, biće i parova koji će uvideti da je vreme da krenu svako na svoju stranu – i to u drugom delu meseca. Svakodnevne trzavice i stvari koje ne možete da oprostite jedno drugom – uzeće svoj danak. Slobodni Ovnovi – biće interesantnih prilika za nova poznanstva, kroz poslovni segment ili kroz sferu prijateljstava i društvenih mreža. Takođe, nemojte se iznenaditi ukoliko vam se tokom druge dekade januara javi bivši partner – kontakt se može obnoviti, ali u kom pravcu će ići – suviše je rano da se kaže.

Posao

Pokušaji da učvrstite svoje pozicije, da ste stabilizujete u finansijskoj sferi i da istovremeno odgovorite na zahteve partnera i saradnika – zahtevaće veliku količinu energije i volje od vas tokom januara. Neke nove poslovne šanse se mogu otvoriti pred vama, ali je pitanje da li će vam baš svi uslovi koji vam se nude odgovarati. Ovo nije period za veća ulaganja niti za „igranje“ novcem koji posedujete jer se lako možete okliznuti i otići u gubitak. Previše obaveza i nervoza u radnom okruženju obeležiće ovaj period.

Zdravlje

Biće vam potrebno više odmora i sna, drugačiji način ishrane i blaga fizička aktivnost. Mogući su problemi sa nesanicom, bolovima u kičmi (naročito vratu) i glavobolje.

 

BIK

Ljubav

Prve dve dekade januara donose vam veliku napetost i nervozu. Ona se ne mora striktno vezivati za odnos u kojem ste, ali može direktno uticati na njega. Odnosi koji nisu na stabilnim osnovama i u kojima ne postoji potreba za usklađivanjem mogu u ovom periodu ići prilično džombastim putem, pa čak doći i do prekida. No, imamo i drugačijih „scenarija“ – pojedini Bikovi već u prvim danima 2021-e mogu otkriti neprijatne istine ili informacije u vezi partnera što će dovesti do burne rasprave čiji je dalji tok teško kontrolisati i može rezultovati razilaženjem. Generalno savet – ne reagujte na prvu loptu, ne unosite sopstvenu nervozu u odnos i pokušajte bolje da se „čujete“ i razumete. Slobodni Bikovi – vuku vas jake strasti i u ovom periodu lako ćete osvajati tuđa srca, ali ih teško zadržavati. Pitanje je da li ste i spremni uopšte na nešto ozbiljnije i trajnije. Povremeno okretanje ka prošlosti, čisto da vam prođe vreme…

Posao

Nisam sigurna da će vam ovaj mesec baš „leći“ na želudac. Pre će biti kao kamen u istom. Naime, na poslu se dešavaju mnogobrojne promene, previše toga se očekuje od vas a vi taj i toliki pritisak ne možete da istrpite. U stvari, možete ali samo neko vreme. A kada vama „padne klapna“ onda važi – spasavaj se ko može! Uzalud ćete se nadgovarati sa nadređenima – neće vas čuti, niti će prihvatati vaše sugestije, koliko god one bile dobre. Pokušajte da ne dozvolite da poslovni stres utiče na vas.

Zdravlje

I pored ogromne količine energije koju imate, svakodnevni stres će vas crpiti. Moguće su povrede, bakteriološke i virusne infekcije praćene temperaturom, problemi sa grlom.

 

BLIZANCI

Ljubav

Sve tajno, skriveno, neizrečeno, potisnuto – itekako može napraviti problem u vašim emotivnim relacijama tokom januara. Ono što možete učiniti jeste da vi ne krećete tajnim stazama i putićima, da se vi trudite da ne unosite partneru nedoumice svojim ponašanjima, da ono što vas tišti kažete i pokušate da rešite. Ono na šta ne možete uticati jesu eventualne partnerove tajne, pa ako ih ima – one će u svakom slučaju u nekom trenutku izaći na dnevni red. Dakle, male ili velike, vaše ili partnerove – tajne mogu dovesti do problema, do rasprava, a kod nekih – čak i do prekida odnosa. Generalno gledano – pojačana nervoza u partnerskim odnosima. Ako ste stabilni kao par – preguraćete ih. Slobodni Blizanci – jako je malo verovatno da biste iz ovog meseca mogli izaći u stabilnoj i ozbiljnoj emotivnoj priči. Da flertujete i muvate možete koliko god želite, da „padne“ po neka avantura – i to bi otprilike bilo to.

Posao

U ovom periodu vam se mogu otvoriti nove poslovne ponude, nove šanse, nove mogućnosti da zakoračite u nešto što vam je nepoznato, neispitan teren. Može se čak dogoditi da u prvom momentu odbijete zbog nesigurnosti kako ćete se u svemu snaći, ali svakako će ove prilike ponovo izaći na dnevni red od kraja meseca. Vi definitivno trebate razmisliti o zaokretima u poslovanju, o upuštanju i zalasku na nove teritorije, jer to jeste vaš put. Onaj koji će vam doneti uspeh. Generalno – dosta obaveza i stresa.

Zdravlje

Napetost, nesanica, nervoza – sve to mogu biti okidači za potencijalnu zdravstvenu problematiku. Stariji mogu imati i meteoropatskih tegoba i većih oscilacija krvnog pritiska.

 

RAK

Ljubav

Kompleksan emotivni period je pred zauzetim Rakovima. Imamo tri, u potpunosti različite „struje“ – Ili ćete biti od onih Rakova koji će imati šareniš po pitanju komunikacije, raspoloženja i funkcionisanja sa partnerom – čas odlično, čas stres i nervoza. Ili ćete biti u grupi koja će biti toliko ušuškana pored voljene osobe da će maltene pa zajednički prekunjati ceo mesec. Ili ćete biti u grupi koja će od prvog dana nove 2021-e godine krenuti u „okršaj“ i neće stati ubrzo – a ovi poslednji mogu vrlo lako i da reše da se raziđu. Prosto rečeno – sada sve zavisi od toga kakvi ste vi, partner, vaš odnos – i na koji način ćete ovaj mesec pregurati. Ili ne. U svakom slučaju, promene vam idu – kroz još jaču povezanost u drugom delu januara….ili kroz odlazak iz odnosa. Slobodni Rakovi – sada može biti interesantnih dešavanja sa suprotnim polom. Nisam sigurna da ćete ući u vezu, ali ćete uživati u komunikaciji sa nekim i zagrejati se

Posao

Finansijski segment će vam biti bolna tačka tokom januara. Što god više pokušavali da se ispetljate iz problema, više ćete se upetljavati. Nije ovo baš bajan momenat ni za pozajmice ili kredite, ali ako je neophodno – uzimajte, rešavajte, smirite sebe. Generalno gledano – ovaj prvi mesec u godini vam je prilično statičan, spor. Ne znači da u njemu nemate poslovnih šansi, ali su one male u odnosu na ono što je vama potrebno. Neki planovi polako počinju da sazrevaju. Biće vreme da se beru plodovi, sada nije.

Zdravlje

Ovo je period da usporite. Da više obratite pažnju na sebe, na svoje telo i njegove potrebe. Da više odmarate, spavate. Da se više družite. Sve ovo će vam činiti dobro.

 

LAV

Ljubav

Ulazite u ovaj mesec u vrlo čudnoj energiji kada je vaše partnerstvo u pitanju, i u toj energiji ćete biti sve do par dana pre kraja januara. Malo će strast da vas čupa u prvih nedelju dana ali kako tenzija bude krenula da raste, i ta strast će se polako topiti. U suštini, ovaj januar je jedan od izazovnih perioda kojih će biti u 2021-oj godini i verovatno je da će vam prilično teško pasti jer ćete shvatiti da nemate baš mnogo opcija – ili ćete se prilagoditi jedno drugom i prevazići nesuglasice….ili ćete se pozdraviti i otići, svako na svoju stranu. Ovde itekako ima prostora za rešavanje i smirivanje, ali moraćete da uradite ono što vama baš i nije milo – da partneru date primat i priznate da je možda u pravu. Slobodni Lavovi – zanimljivih momenata će biti, kao i strasti ali ukoliko tražite nešto da traje i da vam donese ozbiljnost – e onda je malo verovatno da ćete to uspeti da pronađete. Nije ovo period za ljubavi, bar ne za one prave.

Posao

Ovaj početak godine doneće Lavovima pritiske na poslu, dosta tenzije i obaveza koje ćete vi uspešno završavati (to nije problem), ali ćete nekako biti stegnuti, ograničeni i pod konstantnom kontrolom. S jedne strane će vam prijati sigurnost koju vam daje posao koji imate, s druge – osećaćete veliku potrebu da nešto promenite i da izađete iz dosadašnjih okvira. Neki od vas čak mogu u ovom periodu odlučiti da preseku kada je posao u pitanju ili intenzivno krenuti da traže „izlaze“ i prostor za pomeranje.

Zdravlje

Zimski period generalno vama donosi manjak energije i nešto slabiji imunitet, a sada to još može biti pojačano energetskim trošenjima i problemima sa spavanjem.

 

DEVICA

Ljubav

Ovaj mesec bi mogao da partnera i vas poveže u dosta većoj meri nego do sada. Biće tu i lepih, strasnih momenata ali biće i dosta nekih zajedničkih dešavanja. Od planova, do bavljenja vašim odnosom, više druženja, više volje da pronađete zajedničku zabavu i ono što vas opušta. Povremeno će dolaziti do situacija koje će na kratko zatalasati vašu priču – a mogu se vezivati za materijalnu sferu, za obostranu nervozu zbog lične problematike, a u najkomplikovanijem slučaju – za neke tajne ili nerešena pitanja koja će svako malo izlaziti na dnevni red. Ne mogu da kažem da ćete biti u potpunosti mirni, ali ćete dosta dobro „izgurati“ januar. Trudite se da neke neugodne momente razrešite razgovorom, bez nervoze. Slobodne Device – niste bez emotivnih šansi tokom ovog perioda. Vaše polje ljubavi i zabave je vrlo aktivno i neka dešavanja vas mogu iznenaditi. Moguć je „brzinski“ ulazak u strasnu emotivnu priču.

Posao

Ako uspete da se odmorite i napunite baterije u prvih desetak dana januara – odlično. Jer, već nakon tog perioda sledi vam rolerkoster poslovnih dešavanja i mnoštvo obaveza koje vam neće dozvoljavati da se opustite. Biće ovde i nekih iznenadnih ponuda – bilo za promenu u okviru firme u kojoj radite, bilo nešto potpuno novo – šta god da je, vredelo bi razmisliti o tome. Finansijskim prilivima ćete uglavnom biti zadovoljni i ovde može biti prijatnih iznenađenja. Odnos sa kolegama neće baš uvek biti sjajan.

Zdravlje

Zdravlje vam i nije baš najjača strana tokom januara. Imunitet je slabiji zbog velikog energetskog odliva i biće vam potrebno više odmaranja, pravilna ishrana i dosta kretanja.

 

VAGA

Ljubav

Možda januar neće ispuniti vaša ljubavna očekivanja, ali ne možemo reći ni da je loš. Tokom celog perioda vaša i partnerska planeta su u skladu i protočnom aspektu, pa postoji ogroman prostor za razumevanje, za lepo zajedničko funkcionisanje. Ono što vam se neće dopasti je sporost, statičnost, vrtenje u jednom te istom krugu bez mnogo dešavanja koja bi vama prijala. Možda nema prostora za ono što biste vi želeli, ali zato ima lepih mogućnosti da se sredite i stabilizujete na svim nivoima. Kod pojedinih Vaga jedini problem može doći kroz skrivene i tajne stvari – ukoliko ih ima, bilo sa partnerove ili vaše strane – one će definitivno dovoditi do problema i rasprava. A moram napomenuti da postoji šansa da vas neko „sa strane“ zainteresuje….čisto da razbijete monotoniju. Slobodne Vage – vama može biti zanimljivo – postoji prostor za vrlo strasna i burna, prilično iznenadna ljubavna dešavanja.

Posao

Vaši planovi teško da će moći da se ostvare tokom januara ali to ne znači da na njima ne treba raditi i maksimalno se angažovati. Negde je potrebno da shvatite da je ovo tek početni korak za vas – vreme u kojem tražite i otkrivate nove puteve i pravce za svoje poslovno funkcionisanje. U ovom periodu će vam dolaziti ideje i te ideje treba pratiti i razrađivati. Ne možete žuriti jer bi žurba samo donela promašaje. Pratite poslovne tokove i prilagođavajte im se. Mnogo obaveza, mnogo zarada ali dosta i troškova.

Zdravlje

Ovo je period kada je potrebno malo usporiti, napuniti baterije. Više se posvetite sebi, odmorite se ali ne dozvolite da budete baš u potpunosti statični. Moguće su prehlade i problemi sa kostima i hormonima.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

U ovom mesecu fokus je na porodičnim i bračnim odnosima. Možete na lakši i lepši način rešavati sve, a možete otići i u drugu krajnost pa praviti gungulu i gužvu bez preke potrebe. Poenta je u tome da partner i vi sada zaista možete da se dogovorite oko svega, samo je potrebno da imate volje za to i da izbegavate faze tvrdoglavosti i inata koje će vas oboje povremeno obuzimati. U suštini, za one odnose koji su nestabilni i na klimavim nožicama – ovaj januar može biti dosta naporan, pa čak dovesti i do odvajanja i to prilično burnog. Ukoliko postoji iole stabilnosti kod vas dvoje kao para – ovo ćete pregurati zajedničkim snagama, uz dogovor pronaći rešenje svakog problema. Slobodne Škorpije – ljubavna iznenađenja, flertovi i mnogo strasnih momenata je ono što vas očekuje tokom ovog perioda. Možete naići na osobu koja će vam na svaki način „parirati“, buditi u vama najveće dubine i vrtloge.

Posao

Poslovno – ovo je dosta zahtevan mesec za vas. Zaposleni će biti prezaposleni, sa obavezama preko glave – u potpunosti zaronjeni u to da što više rade i još bolje zarade, da ispune sve što su se dogovorili. Nezaposleni – itekako u ovom periodu postoje mogućnosti da napravite dogovor, da vam se neka poslovna prilika otvori u trenutku. Vrebajte šanse, jer će ih biti. Generalno gledano – mesec sa dosta troškova vezanih za porodicu i privatni posao. Nije trenutak za veća ulaganja i troškove, uštedite nešto.

Zdravlje

Biće vam osetljivo grlo i disajni putevi. Takođe, ovo je period kada se jako energetski trošite i kada morate povremeno pronaći momenat i za svoje opuštanje i odmor.

 

STRELAC

Ljubav

I partner i vi ćete biti prilično nervozni tokom januara. Ta nervoza ne mora da bude striktno vezana za vaš odnos, ali će svakako povremeno zatalasati dešavanja između vas dvoje. Malo ćete se mimoilaziti kada je komunikacija u pitanju, biće povremeno teško dogovoriti se zato što ćete se oboje truditi da „isterate svoje“. Budite spremniji za prilagođavanje jedno drugom i lakše ćete proći kroz ovakve momente. Generalno gledano – imate lepe šanse da budete zadovoljni na kraju ovog perioda, da provedete više vremena zajedno i da strast lepo funkcioniše između vas dvoje. Trudite se da svaki problem ili pitanje rešite odmah, ne gurajte ih pod tepih. Slobodni Strelčevi – već neko vreme osećate nalet pozitivne energije i optimizma i to će se i nastaviti tokom januara. Postoji šansa za burna i brzinska ljubavna dešavanja, za mnogo flertovanja i zanimljive komunikacije, strasti sa suprotnim polom.

Posao

Mnogobrojna dešavanja će vas zapljusnuti već krajem prve nedelje januara. Koliko god se povremeno sve dešavalo haotično, užurbano, burno – ovo jeste period u kojem vi možete napraviti odlične poslovne poteze, dogovore. I zaraditi. Promene koje dolaze kroz poslovni segment vam verovatno u početku neće prijati i imaćete problem da se prilagodite, ali to će se vremenom srediti i slegnuti. Osećate potrebu da uvedete nešto novo u svoje poslovanje, da se okrenete u drugom pravcu. Ovo jeste pravo razmišljanje.

Zdravlje

Budite oprezniji u saobraćaju. Mogućnosti povreda. Takođe – bićete skloni prehladama, meteoropatskim reakcijama i problemima sa kičmom.

 

JARAC

Ljubav

Veliki broj emotivnih i bračnih priča će u ovom mesecu uspeti da se sredi i stabilizuje. Čak i neki parovi, koji su bili na korak od odvajanja, preispitaće svoje odluke i ponašanja i uspeti da pronađu zajednički jezik. Imaćete manjih nesuglasica oko troškova, finansija ili oko planiranja zajedničkih aktivnosti – ali to je daleko od onih sukoba koji su sada već, ostali iza vas. Naravno, imaćemo i jedan manji broj parova koji će zakoračiti u januar kroz problem i neće stati sa raspravama sve dok ne dođe do prekida. Ukoliko vas dvoje zaista više ne možete da pronađete razlog i način da ostanete zajedno – onda je i bolje da svako krene svojim putem. Slobodni Jarčevi – brzo će pred vama početi da se pojavljuju interesantne prilike za kontakt sa suprotnim polom, najpre preko društvenih mreža ili posredstvom prijatelja. Venera u vašem znaku privlačiće ljubav i pažnju drugih – spremite se na neka lepa i prijatna iznenađenja.

Posao

Ovaj januar mesec nije jednostavan za vas jer je ostalo mnogo toga što treba srediti, raščistiti, promeniti. A to će ići dosta haotično, teraće vas situacije da požurite i kad vam do žurbe nije. Ukoliko ste nešto novo pokrenuli krajem 2020-e (ili to planirate za januar), to će sada funkcionisati dosta promenljivo i zadavati vam glavobolju. Čak i u najtežim i najkomplikovanijim momentima – nemojte odustajati! Privlačićete novac iznenada, kroz prilike koje se odjednom otvaraju. Vrebajte svoje šanse!

Zdravlje

Potrebno je nešto ozbiljnije menjati u načinu ishrane. Takođe, ovaj period vam donosi veliki odliv energije, pa su mogući padovi imuniteta, prehlade, osetljivo grlo.

 

VODOLIJA

Ljubav

Nemamo baš laganu sliku dešavanja za zauzete Vodolije tokom januara. Što ste vas dvoje duže par, što ste više kruti, tvrdoglavi i nefleksibilni – to će vam biti kompleksniji i zahtevniji prolazak kroz ovaj period. Ako stavite ego i sopstvene potrebe na prvo mesto (i partner i vi) propašćete kao par očas posla. Ako lažete jedno drugo – isto. Komunikacija vam neće ići od ruke, a mora ako hoćete da napravite nešto iole dobro. Prema tome, potrudite se. Moguće su situacije da će partneru ili vama trebati pomoć i podrška oko nekog člana primarne porodice ili oko nekih konfliktnih situacija u istoj – tek tada ne smete gledati sebe i soliti pamet drugoj strani – već pritecite i pomozite. Gurajte zajedno junački kroz januar. Sa malo volje – izguraćete. Slobodne Vodolije – biće intenzivne ali promenljive komunikacije sa suprotnim polom. U stabilnu vezu sada nećete ući, ali ćete se verovatno dobro zabaviti i puno flertovati.

Posao

Tokom čitavog januara bićete maksimalno skoncentrisani na posao. Lepo ćete se naraditi, ali ćete ozbiljno početi da razmišljate da je vreme da nešto promenite. Ideje i predlozi će krenuti da dolaze od druge dekade januara – sedite i dobro razmislite o njima, jer se tu krije ključ vašeg poslovnog uspeha. Vodolije polako započinju proces promena, bilo da rade za nekog ili privatni posao. Šanse vam se otvaraju i guraju vas na pravu stranu. Pokušajte da smanjite stres i nervozu, to vas previše iscrpljuje.

Zdravlje

Taj stres, mentalni i fizički zaista je naglašen tokom ovog perioda. Takođe, starija populacija može imati problema sa prehladama, grlom, kičmom, oscilacijom pritiska i meteoropatskim tegobama.

 

RIBE

Ljubav

Nesporazumi, poluistine, „bele laži“, tajne ili obostrana briga i nervoza oko ko zna čega – definitivno neće dobro uticati na odnos sa partnerom tokom januara. Nećete se razumeti ili ćete sumnjati – pa će komunikacija biti veliki kamen spoticanja kod oboje. Moraćete i jedno i drugo da savladate svoju impulsivnost i da se potrudite da istinski čujete drugu stranu. Da težite tome da sednete i dogovorite se, mirno – i tada će sve profunkcionisati kako treba. Nemojte u impulsivnim stanjima presecati, prekidati, izgovarati „krupne“ reči i odluke – jer se to neće pokazati kao dobro i možete posle zbog toga žaliti, oboje. Čak i u ovako nestabilnom periodu ima prostora za ljubav i harmoniju, samo ako se obe strane potrude oko toga. Trudite se, isplatiće vam se. Slobodne Ribe – neko će vas jako privući, ali će vaši strahovi „raditi“. Zato ćete se ovoj osobi čas približavati i otvarati,čas povlačiti i „bežati“ od nje.

Posao

Preokupirani ste poslom, obaveza je zaista puno i koliko god da to uspešno obavljate i završavate – ipak vam to donosi jaku nervozu i opterećenost. Nemojte ići preko svojih snaga. Neke iznenadne poslovne prilike i šanse će vam se otvoriti, najpre tokom druge dekade januara. Ukoliko je ovo ponuda za promenu posla ili unapređenje na istom – prihvatajte, čak i ako vam početni uslovi ne odgovaraju u potpunosti. Finansijski segment će se poboljšati i više će se novca slivati u vaše džepove tokom januara.

Zdravlje

Problemi u saobraćaju, mogućnost povreda. Takođe, osetljivi ste na prehlade – grlo je slaba tačka. Trudite se da se više odmarate i relaksirate. Nesanica.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3