Kaži mi, kaži...

Mesečni horoskop za jun 2023

I tako….pišem ja o junu I početku leta, a usput slušam kako već neki peti put danas kiša dobuje po prozorima i razmišljam da li da navučem gornji deo trenerke ili da junački izdržim pad temperature u majici sa kratkim rukavima….I mislim se – kakva godina, takva i njena godišnja doba…niđe veze, ništa normalno, lud i zbunjen ruku pod ruku….

No. Na ulasku u jun Sunce se nalazi u znaku Blizanaca, Venera je u znaku Raka, a Mars se smestio u znak Lava. Rastući Mesec je u znaku Vage, retrogradni Pluton u Vodoliji, a u Ribama su Saturn i Neptun. U znaku Bika je planetarno društvance, sačinjeno od Jupitera, Merkura i Urana.

4-og juna imamo pun Mesec u znaku Strelca u kvadratnom aspektu sa Saturnom I Neptunom iz znaka Riba, a trigonskom sa Marsom iz znaka Lava. Kao i obično – pun Mesec donosi kulminaciju događaja i osećanja iz prethodne dve nedelje, a posredno iz prethodnih šest meseci. Ovo su dani u kojima lako reagujemo na unutrašnje ili impulse iz okoline i u kojima se u trenutku možemo odlučiti na promenu i iskorak iz onoga što doživljavamo kao pritisak ili sputavanje. Ovaj period može doneti osećaj uskraćenosti – manjak širine, slobode, ljubavne sreće, materijalne sigurnosti, a može pokrenuti I izlazak neprijatnih tajni na videlo.

5-og juna Venera prelazi u znak Lava, u kojem se već nalazi Mars. Do tačne konjunkcije ove dve planete neće doći, jer će Venera tokom narednog meseca, jula – ući u retrogradni hod. No, tokom juna tranzit Venere kroz znak Lava će doneti jake želje, vruće ljubavi, potrebu da budemo u centru pažnje, ali i sklonost ka ljubavnim avanturama. Prava „letnje-ljubavna“ Venera.

11-og juna Merkur ulazi u svoje sedište i znak Blizanaca. Pred nama je vreme aktivnosti, komunikacije, pokreta. Reči će teći lako, misli preticati jedna drugu. Pred nama je vreme razgovora, novih kontakata, osećaja da nas ništa ne sputava….vreme priče, priče, priče.

17-og juna Saturn u znaku Riba kreće retrogradnim hodom. Sve ono sa čime smo se suočavali od njegovog ulaska u ovaj znak od marta ove godine – sva ograničenja, obaveze, granice (koje smo postavljali sami sebi ili su nam nametnute) – sada će doći na preispitivanje, prilagođavanje, rešavanje. Ovaj tranzit će baciti fokus na duboko preispitivanje za svakog od nas, ali će takođe pokrenuti i lavinu otkrivanja tajni, prevara, izdaja, laži, manipulacija.

18-og juna imamo mlad Mesec u znaku Blizanaca. I u ovaj mlad Mesec je umešan kvadratni aspekt sa Neptunom – pa koliko god mi u narednom periodu imali osećaj da su se mnoge stvari pokrenule, da je energija življa I bolja – ipak će ta “dimna zavesa” biti prisutna I dalje – a u njoj će se rojiti laži, manipulacije, obmane, prevare.

21-og juna Sunce prelazi u znak Raka I počinje vladavina ovog znaka. Dragim Rakovima želimo srećne rođendane, mnogo dobrog raspoloženja I lepu solarnu godinu! A nama ostalima želimo dugo I toplo (ne mora baš previše) leto! 27-og juna I Merkur prelazi u znak Raka. Pred nama su dani kada su naše misli I reči obojene osećanjima, kada je racio I emocije teško razdvojiti, jer idu ruku pod ruku.

Toliko o najvažnijim junskim tranzitima…..a sada idemo znak po znak….Srećno!!!!

 

OVAN

Ljubav

Prolazak Marsa I Venere kroz znak Lava koji se kod vas vezuje za letovanja, provod, zabavu, uživanja, ljubav – svakako će slobodnim Ovnovima ići na ruku. Vi ćete biti vrlo aktivni, društveni I u kontaktu sa mnogo osoba, jednostavno – neće vas držati mesto. I što je najbolje – zaista ćete se provoditi I svaki trenutak slobodnog vremena koristiti za neku akciju. Normalno je da će u ovakvim okolnostima doći do kontakta, poznanstva sa osobom/osobama koje vas mogu “zagrejati”. Da li će se ovo pretvoriti u nešto trajnije I stabilnije, ili će sve ostati samo na nivou letnje avanture – e, to već zavisi od mnogo faktora. Zauzeti – strasti I zajedničke aktivnosti (izlasci, kraća putovanja, letovanje) će vas spajati….a tvrdoglavost I potreba da oboje dokažete da ste u pravu – razdvajati. Neka više bude ovog prvog.

Posao

Prve dve dekade meseca ćete biti poslovno aktivniji, a onda će doći do nekog zasićenja, spuštanja energije – možda bi bilo najbolje da tu poslednju dekadu juna iskoristite za odlazak na odmor. Generalno – dobar je trenutak da jasno izrazite svoje ciljeve I ambicije I krenete ka njima. Pratiće vas volja, dobra energija I motivisanost – pa je ovo dobar period da pokrenete sve ono što ste planirali ili da počnete da realizujete nove ideje koje vam dolaze. Troškovi su naglašeniji tokom druge dekade juna.

Zdravlje

Nervozu kanališite kroz sport, rekreaciju. Starijima – osetljivost krvnih sudova. Češće se kontrolišite.

 

BIK

Ljubav

Venera koja tranzitira kroz znak Lava nije vaša energija – koliko god da tokom juna možete uživati, biti aktivni, flertovati čak i ostvarivati kontakte sa interesantnim ljudima – mnogo su izglednije kratkotrajne priče ili avanture nego stabilna i trajna ljubavna veza. Ili se može dogoditi da od neke priče očekujete mnogo više nego što vam ona zaista može ponuditi. Pošto znak Lava predstavlja I vaše polje prošlosti I onoga što niste završili – neće biti čudno ako se tokom juna, ali I u kompletnom periodu do polovine septembra – baš ta prošlost s vremena na vreme aktivira. Što se tiče zauzetih Bikova – dobar je period ili da izađete iz kuće I odete na letovanje….ili pak da uložite u renoviranje, sređivanje doma. Odnos sa partnerom će generalno gledano biti promenljiv, pun strasti ali I povremenih tenzija I obostranog inata.

Posao

Finansije će predstavljati nestabilnu stavku tokom juna, pogotovo što je izvesno da ćete imati ulaganja u dom ili troškove za članove porodice. U prvoj I poslednjoj nedelji meseca praktičnije raspolažite sa onim što imate I ne zatrčavajte se u kupovinu. Poslovno – ovo je dosta stabilan mesec, bez velikih uspona I padova. Nije trenutak da se zalećete u nešto novo – tek druga polovina juna polako otvara vrata promenama koje vas interesuju. To je dobar momenat za početak značajnih dogovora.

Zdravlje

Moguće alergije I osetljivost grla I sinusa. Stariji – promenljiv krvni pritisak.

 

BLIZANCI

Ljubav

Tokom celog juna slobodnim Blizancima je odličan period I za dešavanja na emotivnom planu, ali I za uživanje I akciju svake vrste. Kroz vaše polje pokreta, aktivnosti, komunikacije, putovanja – tranzitiraju Venera I Mars pa ćete verovatno često biti u nedoumici da li ćete na jednu ili na drugu stranu – I po pitanju mesta za provod, ali I po pitanju osoba koje vas privlače. Iako će mnogi od ovih kontakata ostati samo prolaznog I površnog karaktera – tokom drugog dela juna postoje ozbiljne mogućnosti za početak trajnije ljubavne veze. Zauzeti Blizanci mogu ući u flert sa nekim, pa čak I u tajnu priču (što bi već tokom jula I avgusta moglo da vam donese ozbiljne glavobolje – pa vam se iz tog razloga savetuje da ne brljate mnogo). Odnos sa partnerom  će imati uspona I padova. Neophodna vam je bolja komunikacija.

Posao

Za Blizance je ovo kvalitetan poslovni mesec. Sunce i Merkur su kod vas, pa ćete imati snagu, volju, ambiciju, ali i sposobnost da prepoznate prave sagovornike i pravi smer funkcionisanja. Polje komunikacije I dogovora je takođe vrlo naglašeno – očekujte kvalitetne kontakte, susrete I sastanke koji će dati rezultate I dogovore koji će se pokazati kao povoljni za vas. Prva dekada meseca je nešto zahtevnija I možete trpeti pritisak od strane nadređenih. Finansije na žalost – nestabilne, veći troškovi.

Zdravlje

Povoljna zdravstvena situacija. Nešto više pažnje je potrebno u saobraćaju, a moguće su I povrede. Stariji – krvni sudovi, zglobovi, pritisak.

 

RAK

Ljubav

Prolazićete kroz razne faze u emotivnim relacijama. I partner I vi ste trenutno fokusirani na poslovni I porodični segment – potrebno je da uložite dosta vremena I energije u ove sektore, što će uticati na kvalitet vašeg odnosa s vremena na vreme. Mogući su “džepovi” nervoze, manjih ili većih tenzija u vašem odnosu. Kao što će biti situacija koje će negativno uticati na mir u vašoj vezi, isto tako će biti I onih koje će vam prijati – to su trenuci u kojima ćete imati vreme samo za sebe I u kojima će bliskost I strast jačati. Potrudite se da vam komunikacija bude dobra, ali isto tako – hvatajte svaki trenutak slobodnog vremena da ga provedete u društvu ili u prirodi, na odmoru. Slobodni – prijaće vam društvo prijatelja, a možete ostvariti I po koji interesantan kontakt kojem će trebati vremena da se razvije.

Posao

Naglašen finansijski sektor tokom juna govori o vašem velikom usmerenju da se u ovom segmentu stabilizujete. Iako vaši prilivi mogu biti pojačani u ovom periodu, porast troškova će vas konstantno vraćati korak unazad. Što se poslovnog dela tiče – situacija je tokom juna prilično stabilna. Većih poteškoća nećete imati, šta više – u drugom delu meseca mogu se za vas otvoriti neke zanimljive ponude i dogovori. Moguća je i ponuda koja se vezuje za inostranstvo ili saradnja sa stranim firmama.

Zdravlje

Mogući su povremeni problemi sa stomakom – jednim delom zbog neadekvatne ishrane, jednim zbog pojačane nervoze.

 

LAV

Ljubav

Sa Marsom I Venerom koji prolaze kroz vaš znak, jedno je sigurno – ne možete ostati neprimećeni. Za slobodne Lavove je ovo izuzetno povoljan period jer sada možete ostvariti svoje želje – bilo da se one vezuju za druženje, letovanje, provod, uživanje….ili pak za flertovanje, ljubavisanje, avanturu…Imaćete par vrlo interesantnih poznanstava koja se mogu razvijati ka emotivnoj priči….e sad, da li će te priče biti trajnog karaktera ili će ostati samo na nivou strastvene letnje avanture – to zavisi od mnogo faktora. Zauzeti Lavovi – u vašim emotivnim relacijama sada je pojačana energija i strasti – i to se jako lepo može iskoristiti kroz izlaske, putovanja, dobro raspoloženje, ljubav. Gledajte da taj višak energije ne usmeravate u tenzije i rasprave. Potrudite se da komunikacija sa parnerom bude kroz razumevanje.

Posao

Pred vama neće biti ni malo loš poslovni mesec ukoliko budete iole umeli da energiju koju sada nosite usmerite na pravu stranu. Na ciljeve, na realizaciju vaših ideja, na prodornost, na pokretanje nečeg novog. Mars u vašem znaku govori da povremeno možete biti suviše ambiciozni, napadni ili neobzirni – pa gledajte da takve modele ponašanja izbegavate, pogotovo u drugom delu juna. Što se finansijskog dela tiče – bolja je situacija nego u proteklom periodu, ali troškovi su vam I dalje slaba stavka.

Zdravlje

Drugi deo meseca može doneti sklonost ka povredama, osetljivost respiratornog trakta I stomaka. Stariji – osetljivost krvnih sudova, kičme I zglobova.

 

DEVICA

Ljubav

Device koje su u braku ili žive sa partnerom su generalno gledano, u nešto zahtevnijoj poziciji još od jeseni prošle godine. I taj trend će se nastaviti I dalje. Komunikacija sa partnerom će tokom prve dve dekade juna biti sa većim oscilacijama, a u neki vid normale će ući tek u poslednjoj dekadi meseca. Naglašen znak Lava – vaše polje podsvesti I tajni ne ide na ruku niti onim Devicama koje nešto sakrivaju od partnera, ali ni onima koji sumnjaju da partner nije iskren prema njima. Generalno gledano – bilo da postoji realna osnova ili ne – tajne I sumnje mogu praviti problem u odnosu. Slobodne Device – ovo nije neki naročito dobar period za ulazak u stabilne ljubavne priče. Mogući su ulasci u tajne veze, u avanture, moguća su prevelika očekivanja od nekih novih osoba I novih početaka.

Posao

Koliko god da je ovo emotivno ne baš blistav mesec – što se posla tiče, situacija je potpuno drugačija. Već u prvim danima juna može doći do nekih lepih poslovnih šansi za vas, a u svakom slučaju vas čekaju povoljne informacije I vesti. Naglašeno polje karijere tokom prve dve dekade juna govori o tome da ćete izbiti u prvi plan, iako će pred vama biti dosta zahtevnih osoba I obaveza. Bićete vrlo motivisani I ambiciozni, moguća su I napredovanja I beneficije kroz rad. Finansije – uvećanje priliva.

Zdravlje

Unutrašnja tenzija I pritisak na vas su jaki – odmarajte se, bavite fizičkom aktivnošću I budite u prirodi. Mogući su problemi sa spavanjem.

 

VAGA

Ljubav

Prva nedelja juna može biti pomalo tenzična kada je odnos sa partnerom u pitanju (razrešite svoje nedoumice, sumnje I preispitivanja odnosa kroz komunikaciju sa voljenom osobom – ne prećutkujte I ne gomilajte tenziju u sebi), ali već nakon toga – ulazite u dosta bolji period koji će potrajati sve do kraja meseca.  Doduše, može da se dogodi da neki parovi jednostavno gurnu pod tepih svaki problem ili ga ostave “za neki drugi put” a više se fokusiraju na zabavu, putovanja, odmor. Slobodne Vage – ovaj će period krenuti vrlo intenzivno I moguće je da se već u prvim danima meseca pojavi osoba koja bi vas oborila s nogu. No, I ostatak juna je vrlo povoljan za flert, ljubav, uživanje – ali I za ogromne količine provoda sa prijateljima. Bitno je da ćete se u ovom mesecu opustiti, mentalno I fizički preporoditi.

Posao

U jun ulazite pod pritikom obaveza, ali I zahteva od strane saradnika I nadređenih koji vi pokušavate da ispunite. Sa najtežim obavezama završavate baš tokom prve dekade meseca – ne znači da će na dalje sve biti jednostavno, ali ćete lakše I opuštenije funkcionisati. Komunikacija sa saradnicima će se popraviti I konačno ćete na pravi način “čuti” jedni druge. Takođe, ovo je period kada ste kreativni I sa mnogo ideja koje možete ostvariti. Bićete zadovoljni prilivima, novca će biti više nego inače tokom juna.

Zdravlje

Uglavnom povoljna zdravstvena situacija, sa manjim oscilacijama. Osetljiva vam je koža – čuvajte se jakog sunca, a moguće su I alergije I ekcemi.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Vaše emotivno nebo uglavnom će biti čisto – samo povremeno su mogući oblaci I brze, ali kratkotrajne padavine. Šalu na stranu – pred vama nije loš mesec. Da, poslovne I privatne obaveze I partnera I vas mogu vam “skraćivati” zajedničke trenutke, mogu dovoditi čak I do povremenih tenzija – ali sada su I emocije I strasti između vas dvoje jake I one će vas spajati. Ono što biste oboje trebali da izbegavate jesu inat I tvrdoglavost, kao I dizanje tenzije bez ikakvih pravih razloga. Što bi se reklo – manje dramite, više se volite. Slobodne Škorpije – nije neki fantastičan period za ulazak u ozbiljne emotivne priče, ali jeste dobar za strasti, za avanturu, za malo neobavezne zabave i zezanja. Cak i ako uđete u nešto što na početku može delovati kao vruća bajka – vrlo je verovatno da će ta priča trajati samo dok traje leto.

Posao

Jako naglašeno polje karijere tokom celog juna – obećava vrlo intenzivan i dešavanjima ispunjen mesec za vas. Neki od vas će u ovom periodu promeniti radno mesto, neki će napredovati, ali će biti i onih koji će (najpre tokom drugog dela meseca) dati otkaz i otići na neku drugu stranu. Vi sada vrlo znate šta želite, ići ćete ka svojim ciljevima i praviti sve neophodne korake. Odnos sa saradnicima i kolegama u drugom delu meseca može biti napet, najpre zbog velikog pritiska na vas. Finansije – stabilno.

Zdravlje

Nešto naglašeniju problematiku mogu imati one Škorpije koje već imaju hronične tegobe vezane za želudac, kičmu, srce i krvne sudove.

 

STRELAC

Ljubav

Iako će odnos između partnera i vas uglavnom biti dobar – a posebno dobar onima koji se tokom ovog perioda zapute na odmor ili koji sa voljenom osobom češće budu u pokretu, u izlascima i druženjima sa prijateljima – ipak će postojati par perioda koji na kratko mogu zatalasati vaš mir. Tenzija će se uglavnom javljati onda kada ni jedno ni drugo niste spremni da popustite, kada se oboje zakačite za sitnicu i od toga napravite plodno tlo za raspravu. Oni u braku ili koji žive zajedno posebno mogu tokom prve dve dekade juna « pronaći » razlog za svađu. Slobodni Strelčevi – interesantne osobe će se pojavljivati na svakom koraku – kroz posao, izlaske, druženje, putovanje, preko društvenih mreža. Uživaćete u flertovanju i lako se prepuštati strastima. Miks uzbuđenja i dobrog provoda je ono što vas očekuje.

Posao

Nešto više povedite računa o svojim troškovima. Prilivi trenutno jesu stabilni, ali ste vi itekako skloni da potrošite više od planiranog. Što se samog poslovnog dela tiče – ni ovog meseca vas neće zaobići povećanje obaveza i vaših aktivnosti na dnevnoj bazi. Moguća je nova poslovna ponuda, dogovor ili projekat tokom druge dekade meseca. Posebno će biti aktivni oni koji sarađuju sa stranim firmama i inostranstvom – mogu vam se otvoriti dosta povoljne mogućnosti za proširenje poslovanja.

Zdravlje

Možda će vaša energija u većoj meri oscilirati tokom juna, brže ćete se umarati i biti nervozniji nego inače – ali ipak – zdravlje će uglavnom biti stabilno.

 

JARAC

Ljubav

Biće nekih situacija koje će u vašim partnerstvima dovoditi do osećaja da se udaljavate, da vam je komunikacija loša, da čak uđete u tenzične momente (pogotovo ako se budete vraćali na stare teme i dileme) – ali i pored ovoga – jun je ipak mesec u kojem možete, zajednički sa voljenom osobom – popraviti mnogo toga i stabilizovati odnos. Rešite te neke male prepreke kroz bolju komunikaciju i veću otvorenost jedno prema drugom, a onda zajedničke trenutke oplemenite odmorom, kraćim izletima, izlascima. Budite kao par više u pokretu – to će vam prijati i donositi dobru energiju u vaš odnos. Slobodni Jarčevi – retrogradno kretanje Saturna može neke od vas pokrenuti u pravcu prošlosti, ponovnog kontakta sa nekim osobama iz nje. Nekih novih, dobrih prilika – sada i neće biti mnogo.

Posao

Od viška obaveza teško da ćete moći da pobegnete, bar ne tokom prve dve dekade juna. U ovom periodu može dolaziti i do lošije komunikacije sa kolegama i saradnicima a ni vaš fokus i organizacija neće biti na najboljem nivou. I vi ćete imati « zamor materijala » pa bi u drugom delu juna bilo idealno vreme da konačno odete na odmor. Ovo nije mesec za neke velike iskorake i promene, već najpre za « otaljavanje obaveza ». Po pitanju finansija ćete biti prilično zadovoljni u ovom periodu.

Zdravlje

Alergije, osetljiv respiratorni sistem. Stariji Jarčevi mogu imati povremene tegobe za kičmom, zglobovima, venama.

 

VODOLIJA

Ljubav

Ovaj mesec će obeležiti intenzitet u vašim emotivnim relacijama. Mars i Venera u partnerskom polju šalju potpuno različite energije od voljene osobe. U jednom momentu će ljubav i strast prelivati, u drugom – oboje ćete biti spremni da se upustite u raspravu bez kraja I konca. No, čak i ako se te rasprave pokrenu – opet će ih ljubav i strast nadmašiti. Partner će biti inicijator vaših zajedničkih aktivnosti I sigurno je da ćete imati pregršt lepih I vrućih momenata. Nemojte zabiti glavu u posao I obaveze – pronađite dovoljno vremena za zajedničke trenutke I uživanje. Slobodne Vodolije – više osoba će biti zainteresovano za vas I postoje velike šanse da vas neka od njih osvoji. Polje zabave, uživanja, ljubavi, ali I polje partnerstava su naglašeni – sada se mogu pokrenuti neke vrlo interesantne priče.

Posao

Nije pred vama jednostavan poslovni period. Imaćete pritisak od strane saradnika, požurivanja I veću količinu obaveza. Da, zaradićete – ali baš što se tih finansija tiče – pokušajte da zarađeno ne prosledite odmah dalje, jer su I troškovi tokom juna naglašeni. Dobar je momenat da realizujete nešto o čemu razmišljate mesecima unazad. Svaka vrsta noviteta sada je u poslu dobrodošla. Nešto lošija komunikacija sa kolegama biće u prvom delu meseca, dok je ostatak perioda povoljniji I jednostavniji.

Zdravlje

Menjajte nešto u načinu ishrane, u svojim navikama generalno. Tokom ovog meseca rešavajte hroničnu zdravstvenu problematiku I nešto što dugo odlažete.

 

RIBE

Ljubav

Malo dobro, malo ne baš dobro….i tako u krug. Kao što ćete partner I vi imati nekih sjajnih dana tokom juna, isto tako ćete imati I onih u kojima će tenzija biti pojačana, u kojima će komunikacija biti nepostojeća ili pak na granici rasprave. Razloga može biti svakakvih – od manjka zajedničkog vremena, preko situacija u porodičnom segmentu, pa čak I do sumnji – bilo sa partnerove, bilo sa vaše strane. Gledajte da te neprijatne momente izbegnete, da vam komunikacija bude kvalitetnija a volja I spremnost da popustite jedno drugom naglašeni. Bolji period za vas počinje od ulaska u treću dekadu meseca, kada vam predstoje dani sa više bliskosti, ljubavi…a možda I odlazak na put, odmor, letovanje. Slobodne Ribe – udvarača će biti, ali tek u drugom delu meseca vredi započinjati nove ljubavne priče.

Posao

Do sada ste već shvatili da ste u izuzetno plodonosnom, ali isto toliko zahtevnom poslovnom periodu. Ni ovaj mesec neće biti “blaži” prema vama – jer, obaveza će biti sve više. No, sa druge strane – shvatite koliko je ovaj period važan za vas I maksimalno se angažujte, jer ćete videti velike koristi od njega. Otvoriće se pred vama neke prilike koje ste dugo čekali – vaše je da budete spremni na promenu. Što se finansija tiče – neosporno je da će prilivi biti veći nego do sada. No, I troškovi će ih pratiti u stopu.

Zdravlje

Premoreni ste I vaše su I mentalne I fizičke snage dosta istrošene. Da se ne biste suočili sa padom imuniteta – menjajte navike, odmarajte se, aktivirajte fizički I – idite na odmor.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3