Kaži mi, kaži...

Pun Mesec u Škorpiji 07.05.2020.

Prava pesma za skorpionski puni Mesec – na prvi pogled hladan a iznutra tanan i neizmerno dubok, pun neke tragicne neznosti. Tamni bezdan duse. Jako su rastrzuci naredni dani – na branama koje smo postavili pojavljuju se pukotine, cepaju se velovi iza kojih smo se sakrili – ono sto potiskujemo zeli da izadje I da se rodi. Sve nakupljeno, precutano, progutano, gurnuto pod tepih – sada je tesko obuzdati.

Pun Mesec u Skorpiji nosi drasticnost, dramaticnost, nosi sustinski bol duse koja vise ne moze da cuti pa su u ovim danima moguce jake promene raspolozenja, konflikti sa drugima, nervoza, napetost i tenzija. Moguci su postupci koji nam u nekim drugim danima ni na um ne bi pali! Ne ulazite bilo u okrsaj sami sa sobom, bilo u konflikte sa drugima ukoliko niste spremni da ih isterate do kraja I ukoliko niste zaista sigurni sta hocete. A kada kazem “do kraja” to moze bukvalno oznaciti kraj – kraj emotivnih prica, kraj prijateljstava, kraj poslovnih konekcija I tako dalje… Doduse, sve ovo jeste ciscenje staze koja je pred vama, ali dobro razmislite sta dobijate a sta gubite.

Emotivno posebno – ovo su dani velikih generalki srca I duse. Necega se moramo odreci da bismo nesto drugo dobili. Odreci se sebe, druge osobe, odreci se sigurnosti, odreci se spokoja, mira. Ovi dani traze « iskorak vere » od nas. Zakoraci u nepoznato – možda te čeka sigurno i meko tlo…..a možda bezdan i propast. I emotivno I na svaki drugi nacin – Mesec u Skorpiji donosi ciscenje zatrovanog tkiva – negde je potreban hirurski rez, a negde lecenje. Ako zelite da secete – onda rezite ostro I bez kajanja I ne osvrcite se. Ukoliko zelite da lecite – da, moguce je – treba samo dozvoliti da ono sto je ukopano u nama izadje na povrsinu, da istinski vidimo i cujemo zelje svog srca. A to srce….ono uvek zna, koliko god ga ucutkivali.

Neka dani rezova I lecenja pocnu. Srecno <3 <3 <3