Kaži mi, kaži...

Mesečni horoskop za novembar 2021-e

Verovali ili ne – upravo smo zakoračili u pretposlednji mesec 2021-e godine. Godine koja je bila neizrecivo brza i istovremeno – užasno spora. Godine koja nam je pokazala šta to tačno znači promena u trenutku ali istovremeno – šta znači blokiranost i zakočenost. No, o ovome na nekom drugom mestu, a sada da vidimo šta je ovaj škorpionski mesec pripremio za nas.

Na ulazu u novembar u znaku Škorpije nalaze se Sunce i Mars. Venera je u Strelcu, Pluton u Jarcu a u znaku Vodolije su Saturn i Jupiter. Retrogradni Neptun se nalazi u znaku Riba, retrogradni Uran u znaku Bika. Mesec je u svojoj poslednjoj četvrti i znaku Device a Merkur pred kraj znaka Vage.

Prvo što nas čeka je mlad Mesec u znaku Škorpije u noći između 4-og i 5-og novembra. Mlad Mesec – nov početak – a pošto je Mesec u opoziciji sa retrogradnim Uranom i u kvadratu sa Saturnom – taj nov početak neće biti ni lak ni jednostavan, i govori da ulazimo u period borbe, period savlađivanja velikih prepreka i teškoća, period nestabilnosti i promena.

Odmah 5-og novembra Venera prelazi u znak Jarca i u ovom znaku će boraviti sve do marta sledeće godine jer je čeka redovna retrogradna faza. Ljubavne misli će okrenuti ka prošlosti, ali i ka osobama koje su naš oslonac u životu (ili za koje mislimo da mogu postati pravi oslonac). Velika težnja ka finansijskoj stabilizaciji, potreba da se novčano „stisnemo“ i planiramo potrošnju svakog dinara.

Isto 5-og novembra Merkur prelazi u znak Škorpije. Njegov put kroz ovaj znak koji će trajati nešto manje od tri nedelje, obeležiće teški pregovori, zahtevna komunikacija, „ratničko“ ponašanje, ali isto tako i potreba da dođemo do suštine po mnogim pitanjima i otkrijemo ono što je od nas sakriveno.

19-og novembra očekuje nas pun Mesec u znaku Bika i delimično pomračenje istog. Sve do ovog dana Mars iz znaka Škorpije praviće vrlo nezgodne aspekte sa Saturnom, Merkurom i Uranom – pa nam je veći deo novembra obojen dosta zahtevnom i kompleksnom energijom. Ovo je, prosto rečeno – potreba da se neke blokade (unutrašnje ili spoljašnje) poruše, savladaju, prevaziđu. Sve do punog Meseca i pomračenja tenzija će rasti pa slobodno možemo da očekujemo jedan da, jesenji ali prilično vruć mesec po svim pitanjima.

22-og novembra Sunce prelazi u znak Strelca i počinje vladavina ovog znaka. Na dalje nas do kraja meseca čeka nešto mirnija energija – kao neka forma predaha koji dobijamo.

24-og novembra i Merkur prelazi u znak Strelca. I Sunce i Merkur su u protočnim aspektima ka Saturnu (znate, onoj planeti koja vedri i oblači) pa samim tim – pred nama je kvalitetniji i donekle opušteniji ostatak novembra.

Kao što vidite, na prvi pogled kao da nema puno dešavanja tokom meseca koji je pred nama. No, pošto smo u škorpionskoj sezoni – jasno vam je da je mnogo bitnije ono što se na prvi pogled ne vidi. Te prve dve dekade zaista će biti izuzetno komplikovane i teške, ali ako je za utehu – u njima ćemo uspeti da savladamo neke prepreke i pitanja koja već ko zna koliko dugo vučemo i koja nas opterećuju.

Kada je vladavina Škorpija u pitanju, na žalost – ništa ne može bez borbe. Tako da je pred nama jedan ratnički mesec sa mnogo više tenzije u sebi nego što bi se na prvi pogled reklo. Srećno!!!!

 

OVAN

Ljubav

Oni parovi koji imaju stabilnu bračnu ili ljubavnu priču – nemaju razloga da se brinu tokom novembra. Podrška i razumevanje postoji, pa čak i kada dođu trenuci nemira – a najviše ih može biti zbog poslovnog segmenta, finansija ili nekog člana porodice – umećete to da prevaziđete, rešite i nastavite dalje. Više nemira bi mogli imati oni parovi kod kojih postoji ljubomora, sumnja i nepoverenje – vi lično imate mogućnosti da preko poslovnog segmenta nešto „zabrljate“ a partner može češće nego inače biti u čudnom, zatvorenom i povučenom raspoloženju što vi možete tumačiti drugačije. Slobodni – dobar momenat da upoznate nekoga kroz poslovnu tematiku ili pak nekog ko je ambiciozan, stabilan i korektan. Aktuelne su i ljubavi sa razlikom u godinama, kao i one preko segmenta prijatelja, izlazaka i društvenih mreža. Koja god da vam „opcija“ dođe – sam početak je vrlo strastan i intenzivan.

Posao

Prve dve dekade novembra su poslovno dosta zahtevne po vas. Moraćete da rešavate obaveze, situacije ili da se bavite projektima koji od vas zahtevaju potpuno angažovanje i usredsređenost. Takođe, svi zaostaci i nerešena pitanja će sada svakako izaći na dnevni red. Naporan odnos sa saradnicima i nadređenima. Moraćete da se prilično bavite svojim finansijskim segmentom – troškova će biti više nego inače, bez obzira na to što vam verovatno sledi više priliva nego do sada. Treća dekada meseca je mirnija

Zdravlje

Zdravstveni segment je pod većim pritiskom u prvoj polovini novembra. Osetljivi su urogenitalni trakt, kosti, zglobovi a bićete skloni i prehladama.

 

BIK

Ljubav

Ne baš jednostavan mesec za pripadnike ovog znaka koji su u nekom tipu emotivnih relacija. Mars koji prolazi kroz vaše polje partnerstava može pojačati strastvenost voljene osobe, ali će svakako doneti i jačanje ljubomore i pokretanje burnih dešavanja, naročito u periodima kada je Mars u kvadratu sa Saturnom i opoziciji sa Uranom iz vašeg znaka. U prevodu – prve dve dekade meseca mogu ozbiljno poljuljati one odnose koji su nestabilni – na šta ukazuje i delimično pomračenje Meseca u vašem znaku krajem druge dekade novembra. Ono što vas „izvlači“ je dobra pozicija vaše vladarke u znaku Jarca koja vam daje „hladnu glavu“, racionalnost i praktičnost pa će Bikovi umeti da ove situacije prevaziđu….ako budu hteli….Slobodni Bikovi – više osoba može pokazivati nameru da vas osvoji. Savet za vas je da ne žurite u konkretizaciju odnosa, pogotovo ne ako se početni momenat vrti oko velikih strasti. Strpljenje.

 

Posao

Odnos sa saradnicima i nadređenima ali i povećana količina obaveza mogu vam oduzimati dosta energije tokom većeg dela novembra. Biće potrebno više spremnosti na kompromis sa vaše strane da bi se neke situacije prevazišle. No, isto kao i u emotivnom segmentu – sada zaista nosite veliku praktičnost i racionalnost – umete da prepoznate svoje interese, pa se nadam da će vas ovakva energija „ohladiti“ u trenucima kada budete skloni impulsivnom donošenju odluka. Smirenje tokom treće dekade meseca.

Zdravlje

Prilično stabilna zdravstvena situacija. Oni koji imaju hronične tegobe, trebali bi da nešto više vode računa o sebi. Takođe, mogući su i problemi sa hormonima.

 

BLIZANCI

Ljubav

Ukoliko niste opterećeni niti partnerovim niti svojim potencijalnim tajnama, ukoliko ne ljubomorišete ili ne izazivate ljubomoru kod druge strane –pa, provešćete jedan prilično solidan mesec koji se od ulaska u treću dekadu može dodatno poboljšati i popraviti. Naravno, malo je verovatno da se nećete „saplesti“ ni na jednoj od ovih navedenih stavki. Ljubomora i sumnja se mogu javiti i bezrazložno kod oboje….problem ćemo imati (to jest – vi ćete ga imati) ukoliko postoje realni i opipljivi razlozi za tako nešto. U nekom poslednjem slučaju se može dogoditi da ste voljena osoba i vi opterećeni nečim što se dogodilo u prošlosti a što niste u potpunosti razrešili. U svakom slučaju, do ulaska u treću dekadu novembra stoje povremena spoticanja, nakon toga ste u znatno lakšoj energiji. Slobodni – postoje lepe šanse da do kraja meseca pokrenete prilično zanimljivu ljubavnu priču sa osobom koja vredi truda.

Posao

Poslovni segment je tokom novembra u fokusu i tu ćete trošiti ogroman deo svoje energije. Od vas će se očekivati posvećenost i odgovornost ali ćete u isto vreme biti zatrpani povećom količinom obaveza. Ništa to za vas sada ne bi predstavljalo problem da imate pravu podršku od strane kolega, saradnika i nadređenih – ali se bojim da će ona izostati i da će vam samo dodatno otežavati. U svakom slučaju, pred vama su neke vrlo ozbiljne poslovne priče i potezi koji će svoju punu snagu pokazati krajem meseca.

Zdravlje

Imunitet tokom prve dve dekade novembra i nije najstabilniji. Takođe, bićete skloni prehladama, aktiviraće se kod starijih i hronične tegobe, a bićete osetljivi i na promene vremena.

 

RAK

Ljubav

Venera ulazi u vaše polje partnerstava početkom novembra meseca i kad bi se samo ova planeta pitala – verovatno bi sve između voljene osobe i vas funkcionisalo savršeno. No,drugi uticaji – od strane Sunca, Marsa i Merkura iz Škorpije na vladara polja partnerstava, Saturna – govore da će prve dve dekade meseca ipak biti obojene nešto drugačijom energijom. Pa ćete verovatno dobiti jedan koktel dešavanja u kojem će biti i ljubavi i posvećenosti, ali i ljubomore, preispitivanja odnosa (kao i ličnih preispitivanja u smislu koliko ste zadovoljni odnosom) a verovatno će povremeno biti i obostranih „prepucavanja“. Pošto će Venera i u narednim mesecima boraviti u vašem polju partnerstava – evidentno je da je ovaj segment sada u fokusu i da mu se morate posvetiti i konačno raščistiti da li jeste ili niste. Slobodni – vaše je polje ljubavi vrlo aktivno, ali postoje blokade ili kod vas ili kroz okolnosti – kroz ovo „sito“ proći će samo kvalitetne ljubavne priče i oni odnosi koji mogu potrajati.

Posao

Poslovni segment jeste mesto na kojem ulažete veliki deo svoje energije, ali kojim nikako da budete zadovoljni ili da makar imate opuštenost. Ono što vas prilično opterećuje je segment finansija – i pored sposobnosti da zaradite, ispada da troškovi i izdaci pojedu jedan veliki deo novca. Pun Mesec i pomračenje koji se dešavaju baš u vašem polju karijere govore da ulazite u fazu velikih poslovnih promena ali da to njih nećete lako doći. Pred vama je mesec truda i nervoze vezane za posao.

Zdravlje

Zdravlje je dosta stabilnije od ulaska u treću dekadu novembra. Do tada – imaćete uspone i padove, uglavnom sitnije ili pak hronične tegobe.

 

LAV

Ljubav

Već prilično dugo Saturn u vašem polju partnerstava otežava emotivni život Lavova. Sve što je vezano za partnerstva doživljavate kao komplikovano, teško, zahtevno – nisu se planete urotile protiv vas, sve ovo morate shvatiti kao formu testa – ono što prođe ispit vremena vredi, ono što ne prođe – došlo je vreme da se privede kraju. Ni novembar vam neće naročito olakšati, jer kroz vaše polje stabilnosti, korena i porodice kreću komplikovani tranziti. Sve one situacije i stvari koje ste u proteklom periodu gurali pod tepih počeće da izlaze napolje, tražeći od vas da im se posvetite i rešite ih, na jedan ili drugi način. Može biti otežanja i kroz porodični segment, brige oko ukućana i članova porodice. Ulaskom u treću dekadu meseca dobijate jednostavnije i lakše, opuštenije funkcionisanje. Slobodni – sam početak novembra može doneti susret ili komunikaciju koja može da se, doduše polako – razvija ka emotivnoj priči.

Posao

Lavovi koji se bave privatnim poslom moraće tokom novembra da naprave velike promene, pa i neke „rezove“ da bi uspeli da isprate zahteve tržišta i da bi poboljšali stanje svojih finansija. Generalno gledano – pred vama je jedan kompleksan mesec koji traži od vas mnogo odgovornosti i posvećenosti obavezama i poslovnom segmentu. Venera u znaku Jarca radi za vas – pojačaće vam kontakte sa saradnicima i doneti više puta tokom meseca priliku da napravite dobre dogovore i profitirate.

Zdravlje

Budite odgovorni prema sebi i ne iscrpljujte se, ni fizički ni mentalno. Osetljiv će biti urogenitalni trakt, sve ono što se vezuje za hormone i kičmu, a bićete skloni i blažim prehladama.

 

DEVICA

Ljubav

Polje komunikacije, pokreta, mentalnih i fizičkih aktivnosti je dosta naglašeno tokom novembra. Sa pozitivne tačke gledišta – želećete da aktivirate partnera, da više izlazite, krećete se, dogovarate – što će davati promenljive rezultate jer ni druga strana ni vi nemate baš puno slobodnog vremena, a ni opuštenosti. Sa negativne strane – vaši mentalni kapaciteti su sada „prebukirani“, osećaćete mentalnu napetost, previše ćete razmišljati, previše se baviti svakom sitnicom, biti previše ljubomorni i sumnjičavi. Vaš trud da voljenu osobu aktivirate, da razgovarate sa njom o nekim pitanjima ili da rešite neke situacije – može prerasti u vrlo napornu delatnost za partnera koji će početi da se sklanja ili zatvara u sebe – što će vama tek onda dodatno buditi sumnju. Smanjite grčevitost, pokušajte da budete opušteniji. Slobodni – nova poznanstva treba lagano razvijati. Kod nekih – sklonost avanturama.

Posao

Natrčaćete se, naraditi i napričati tokom ovog meseca, pogotovo u prve dve dekade. Nametnuli ste sebi vrlo zahtevne obaveze i imaćete problem da ih ispunite jer neće sve ići onako kako ste planirali. Generalno gledano, Devicama u novembru stoji pritisak kroz poslovni sektor – od vas će se očekivati velika posvećenost i organizovanost – što je sa jedne strane dobro, jer pokazuje da nadređeni veruju u vaše sposobnosti, ali je sa druge strane loše jer vam neće dati ni trenutka odmora i opuštenosti.

Zdravlje

Moguće su prehlade, povrede, problemi koji se vezuju za kičmu, noge, ligamente, zglobove. Čak i urogenitalni trakt može biti mesto sitnije problematike.

 

VAGA

Ljubav

Vaša vladarka Venera u tranzitu kroz znak Jarca govori o tome da ulazite u period u kojem će se od vas tražiti odgovornost i posvećenost partneru i porodici. No, ono što će izostati u novembru jeste vaša opuštenost, lepršavost, onaj vaš polet i entuzijazam koji prirodno nosite. Odjednom ćete biti u fazonu „to se mora“ ili „to treba tako“ a razigranost i „lako ćemo“ će otići u neki deseti plan. Očekuju vas ozbiljna dešavanja u partnerstvima koja neće biti lagana i period tokom prve dve dekade meseca može kod pojedinih parova dovesti do ozbiljnih raskola u odnosu, pa čak i do prekida. Ako je za utehu – lakše će biti u poslednjih desetak dana meseca, biće više živosti i elana i kod partnera i kod vas (ako preteknete kao par, naravno). Dobro razmislite pre donošenja bilo kakvih zaista ozbiljnih odluka koje se vezuju za vaše partnerstvo….Slobodni – sada možete ući samo u površne ili komplikovane ljubavne priče.

Posao

Ukoliko se bavite privatnim poslom – vas očekuje poboljšanje finansijskog segmenta i novi dogovori i saradnje koji mogu biti profitabilni. Generalno gledano – Vage tokom novembra ulaze u veliku bitku sa stabilnost i jačanje finansija – biće pojačanih prihoda, ali će vam se novac brzo izvlačiti iz džepova jer su i troškovi i izdaci u porastu. Znate šta želite kada je posao u pitanju, naoružajte se strpljenjem i odgovornošću, posvećenošću – i bićete zadovoljni rezultatima koje budete ostvarili.

Zdravlje

Prehlade, jačanje problematike kod hroničnih bolesnika, problemi sa urogenitalnim traktom i hormonima, osetljivost na promene vremena.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Sa jedne strane gledano – Venera u tranzitu kroz znak Jarca daje Škorpijama mogućnost da sa partnerom imaju više lepih trenutaka, da poboljšaju komunikaciju, da u svoj odnos unesu više pokreta, akcije, dešavanja, pa i strasti. No, ne smemo zaboraviti da su zauzete Škorpije u vrlo kompleksnom, dužem vremenskom periodu u kojem se vrši „odabir“ odnosa koji će trajati i onih koji više neće postojati. Sa te tačke gledano – prve dve dekade novembra su vrlo komplikovane jer mogu u trenutku dovesti do prekida sa partnerom. Da se razumemo – ništa što istinski valja ne može nestati preko noći, ali oni odnosi u kojem već izvesno vreme postoji mučenje, natezanje, pritisak – sada se mogu završiti. Slobodni – Sunce, Mars i Merkur u vašem znaku daju vam prodornost, strast i želju za ljubavnim „akcijama“. No, džaba bi vam sve to bilo da nije Venere u polju dešavanja, pokreta, susreta – koja će tokom novembra Škorpijama i doneti ljubavne „mete“ ka kojima mogu usmeriti sve svoje strasti i želje.

Posao

Ta Venera u Jarcu će vam ići na ruku i kada su poslovna dešavanja u pitanju, jer će vam doneti klijente, saradnike, nove – stare dogovore i finansijske prilike. A sve ćete to vi jako lepo umeti da iskoristite, obzirom da sada posedujete i svest i volju i pravu reč na pravom mestu. Ono što ne možete očekivati tokom novembra jeste lakoća u poslovanju – neće je biti, jer su pred vama zahtevni zadaci, obaveze i trud koji ćete itekako morati da ulažete. Profitabilan, ali vrlo naporan period je pred vama.

Zdravlje

U prve dve dekade novembra moguć je osetan pad imuniteta – odliv energije će biti veliki i trebali biste da se čuvate – i prehlada i povreda i stresnih situacija i infekcija razne sorte i fele.

 

STRELAC

Ljubav

Sam početak novembra i poslednja dekada ovog meseca su opušteni i obojeni lagodnom i finom energijom u vašim partnerstvima. Sve ostalo – na žalost i nije toliko povoljno i od vas će tražiti više odgovornosti, posvećenosti partnerstvu u kojem ste. Previše vam je teških planeta „iza leđa“ pa se to može različito manifestovati – kod nekih od vas donosiće nervozu po ko zna kojim pitanjima, a samim tim – i sklonost povlačenju ili pak odlasku u drugu krajnost – sklonost ka raspravama sa voljenom osobom. Kod drugih – počećete da sumnjate u voljenu osobu, što će vam donositi veliko opterećenje i promeniće vaše ponašanje za 180 stepeni. Kod trećih – pa, moguće je da će neki od vas početi da se interesuju za drugu osobu, čak i nešto urade po tom pitanju. Slobodni – vrlo jake mogućnosti za ulazak u tajnu emotivnu priču. Možete biti vođeni strašću i ne razmišljati da li je ta priča baš za vas…..

Posao

Vrlo ste napeti u prve dve dekade novembra. Planovi ne funkcionišu kako biste vi želeli, previše je prepreka, zastoja i odlaganja u svemu što pokušavate da pokrenete i ostvarite. Takođe, možete biti suočeni sa vrlo nekolegijalnim postupcima nekih osoba, do vas će stizati informacije kojima se niste nadali i koje će bukvalno „ohladiti“ vaš odnos sa nekim saradnikom. Tenzija je u ovom periodu jako prisutna i po pitanju obaveza koje se konstantno povećavaju. Treća dekada donosi popuštanje tenzije

Zdravlje

Vrlo ste osetljivi u prve tri nedelje novembra. Možete imati problema sa imunitetom, sa respiratornim infekcijama, sa povredama. Pojačan stres.

 

JARAC

Ljubav

Od 5-og novembra Venera se seli u vaše polje ličnosti i tu će boraviti sve do marta naredne godine. Ona vam svakako daje povoljne uticaje kada je odnos sa partnerom u pitanju. Da li to znači da ćete kroz novembar prolepršati, zaogrnuti predivnom energijom ljubavi i uživanja samo? Pa naravno da ne. Biće tu situacija tokom celog meseca koje vam mogu čačkati živce. Biće i neslaganja i ljubomore i pritisaka i rasprava – što zbog obostrane nervoze, što zbog potencijalnih problema sa finansijama, dogovorima, zajedničkim planovima. Ali sve ovo će ipak biti brzo rešeno i isto tako brzo otići u drugi plan, tako da i pored tih povremenih problema – vaš odnos sa voljenom osobom neće trpeti u većoj meri. Slobodni – ljubavne prilike će vas svakako „hteti“ što znači da se hoće pojaviti više osoba koje bi vas mogle zaintrigirati. Da li će doći do konkretnog ulaska u vezu, to je već pitanje i sve može da se pomeri za decembar.

Posao

Mesec u kojem treba tražiti svaki slobodan momenat za opuštanje – jer ćete svakako biti vrlo opterećeni poslom i obavezama. Venera će vam doneti više povoljnih poslovnih prilika i možda i neko povećanje kada su finansije u pitanju. Odluke koje ste doneli u prethodnom periodu jesu prave, bez obzira na to što vaši planovi ne idu onim tempom koji ste očekivali. Nemojte odustajati od svojh ciljeva, jeste da ćete morati da uložite dodatni napor, ali će vam se sve ovo vratiti. Mogućnost unapređenja za pojedine.

Zdravlje

Osetljivost u prve dve dekade novembra. Moguće su aktivacije hroničnih problema, osetljivost na promene vremena, sklonost ka respiratornim infekcijama i upalama.

 

VODOLIJA

Ljubav

Tek poslednja dekada novembra Vodolijama u brakovima i emotivnim vezama doneće neku formu olakšanja i opuštenosti kada su partnerstva u pitanju. Do tada – vi ćete biti vrlo okupirani poslom i nervozni zbog toga, partner će nositi neku svoju problematiku i ili nećete imati vremena jedno za drugo ili će zajednički trenuci biti obojeni napetošću i lakim ulaženjem u rasprave. Takođe, moguće je da će se u nekom trenutku izvući na dnevni red i pitanje vernosti jedne ili druge strane, da će ljubomorisanja i sumnje obeležiti neke vaše momente. Imaćete i teškoće u dogovorima, jer ćete oboje biti zahtevni, ne skloni kompromisu i tvrdoglavi. Slobodne Vodolije – najviše ćete biti okupirani poslom i porodicom a ljubav će otići u neki drugi plan. No, i pored toga – ljubavne prilike vas neće mimoići. Možete da uđete u flertovanje i komunikaciju sa nekim, a otvorene su vam i sve vrste tajnih ljubavnih aktivnosti.

 

Posao

U sektor posla su se smestili Sunce, Mars i Merkur i očigledno je ovo polje mesto gde ćete trošiti najviše energije tokom novembra. Pritisak obaveza i saradnika na vas će biti izuzetno jak, naročito od strane nadređenih sa kojima možete u nekim momentima imati i jače rasprave. Ono što će vam dosta crpeti energiju jeste ulaganje velike količine truda a pomaci će biti ili mali ili izuzetno spori. No, pošto vi niste neko ko tek tako odustaje od željenog, ne sumnjam da ćete uspeti da se sa svim ovim izborite.

Zdravlje

Nemojte iscrpljivati sebe do krajnjih granica. Niste od čelika i imunitet vam nije jača strana tokom većeg dela novembra. Bićete skloni infekcijama, respiratornim problemima, hroničnim tegobama.

 

RIBE

Ljubav

Vrlo će se često događati tokom prve dve dekade novembra da ćete partnerove reči i postupke tumačiti na pogrešan način. Doduše, i voljena osoba može biti previše direktna, previše nervozna ili dramatična – a u nekim slučajevima – čak može namerno izazivati ljubomoru kod vas, tako da verujem da vam neće biti lako da sačuvate unutrašnji mir i stabilnost. Naročito tokom druge dekade meseca obratite pažnju jer tu postoje ozbiljni preduslovi za dublje i intenzivnije rasprave između vas dvoje, a kod nekih parova čak može doći i do odvajanja. Ulaskom u poslednju dekadu novembra – dosta toga se smiruje, stabilizuje i dolazi na svoje mesto. Ono što ćete tokom celog meseca imati jeste podrška od strane prijatelja koji su spremni da vas saslušaju i posavetuju. Slobodne Ribe – i pored aspekata koji nisu lagani, vama se zaista otvara mogućnost ulaska u ozbiljniju emotivnu priču. To čak može biti osoba koju izvesno vreme poznajete.

Posao

Po pitanju posla vi ste u vrlo ozbiljnoj fazi već duže vreme – to ne znači da vam je lako, već da dobijate prilično velike odgovornosti i obaveze i da se od vas očekuje zaista posvećenost i trud. Slobodno računajte da će se ovakav model funkcionisanja nastaviti i tokom novembra. Svakako je da ćete osetiti i videti pomake, oni možda neće biti u onoj meri u kojoj ste se nadali, ali su svakako prisutni. Ulazak u treću dekadu pojedinim Ribama donosi unapređenje ili ozbiljnu, veliku promenu radnog mesta ili firme.

Zdravlje

Osetljivi ste na stres kojeg sada ima i previše u vašem životu i prve dve dekade novembra donose vam nežnije zdravlje i sklonost prehladama.

 

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3