Kaži mi, kaži...

Mlad Mesec u Vodoliji 01-og februara – promena

Već dugo pričamo o talasu promena koji će postati aktuelan od proleća ove godine. Promene – i kad su najbolje i kad su najgore – uvek su nešto što nas izbacuje iz kolotečine, budi nas, čini nas živima.

Ovim mladim Mesecom u Vodoliji, na trinaestom stepenu znaka – vrata tih promena se otvaraju. Obratićete pažnju na period kroz koji ste prošli – ako nije bilo pritiska i težine u vama, bilo je oko vas. Čak i da smo se osećali najbolje moguće – na neki način nam je bilo onemogućeno da se pokrenemo u pravcu koji želimo ili smo sa sobom vukli tuđe terete koji su nas kočili.

No, vrlo je verovatno da je svako od nas, u većoj ili manjoj meri – osećao unutrašnji nespokoj, pritisak, neraspoloženje ili velike oscilacije u razmišljanjima, osećajima, postupcima. Bes i tugu smenjivali su periodi ekstatičnosti ili dizanja nade. Bežali smo od toga kako se osećamo – neko kroz provod, neko kroz impulsivnu kupovinu, neko kroz hranu, neko kroz duhovnost – svako je tražio neki svoj način da se stabilizuje i vrati mir.

Bilo da ste se borili sa sobom ili sa okolnostima i drugim osobama – ista pitanja su se provlačila – Dokle više? Kada će se nešto promeniti, pokrenuti?

Uticaj ovog mladog Meseca je aktuelan u narednom periodu, kroz celu prvu polovinu godine. Mlad Mesec ima konjunkciju sa Saturnom i kvadrat sa Uranom. Saturn je dispozitor svih planeta (sem Jupitera i Neptuna koji su u znaku Riba i koji su bar trenutno – svet za sebe) što znači da će ovaj mlad Mesec aktivirati SVE segmente života. Naravno, kod svakog od nas u skladu sa predispozicijama koje nosimo u natalnim kartama.

To što Jupiter i Neptun nisu dotaknuti ovim mladim Mesecom – označava više stvari – naša intuicija, vera, duhovni svet, sve ono što je oku nevidljivo a neizmerno je duboko, svaka tajna koju krijemo unutar sebe – jako će „raditi“. „Osetićemo“ stvari pre nego što se one dese, ali isto tako – imaćemo ponašanja i povlačiti poteze koji za nas nisu svojstveni – jednostavno, nešto unutar nas će nas povući, usmeriti, dati nam signal – baš onaj koji je potreban da bi se te promene koje donosi mlad Mesec aktivirale kod nas. Naravno, postoji i druga simbolika – sve tajne koje krijemo ili koje pak žudimo da otkrijemo – za sada će ostati nevidljive. I one će doći na dnevni red – ali od prolećnih meseci.

Promene koje donosi ovaj mlad Mesec nisu jednostavne – ići će kroz veliki pritisak i još veće oscilacije, u početnoj fazi mogu biti jako nestabilne i donositi nam povećan stres. Ali, kako vreme bude prolazilo – sve više ćemo shvatati da jesu prave za nas i da su nam donele baš ono što nam je potrebno.

Šta će svakom znaku i podznaku aktivirati ovaj mlad Mesec – postaviću kasnije u pričama koje možete pogledati na instagram nalozima @savicolga i @do_iza_beskraja kao i na fb stranici Olga Savic, Astro studio Venera sa papilotnom…..

Budite vi meni dobro i verujte u promene jer one svakako dolaze….Srećno!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3