Kaži mi, kaži...

Mlad Mesec u znaku Raka – presek i novi početak

Danas, u nešto kasnijim popodnevnim satima očekuje nas mlad Mesec u znaku Raka. Gde je mlad Mesec, tu je uvek nov početak, postavljanje novih trasa kojima ćemo krenuti. Tačna opozicija mladog Meseca I Sunca sa retrogradnim Saturnom iz znaka Jarca, na žalost govori o tome da taj početak neće biti ni malo jednostavan i lak. I još nešto – pre tog teškog novog početka, očekuje nas još teži završetak i presek.

Primetili ste da u prethodnom periodu polako u nama raste sukob između želja i realnosti. Između emocija i obaveza. Između onoga što bismo voleli i onoga što moramo. Ovaj suštinski nesklad u nama donosi unutrašnju podeljenost, nemire, nemogućnost da se sastavimo, osećaj beznađa, procep u duši sa kojim ne znamo šta ćemo i kako da ga zatvorimo.

Obzirom da je „u igri“ retrogradni Saturn – ovo govori da su problemi, teškoće, ljudi – nešto što vučemo već jako dugo. To mogu biti emotivni odnosi, porodični, prijateljski, poslovni. U svakom slučaju, to su odnosi u kojima se ne osećamo dobro, podeljeni smo. Nismo uspevali da popravimo, ali nemamo snage ni da iz njih izađemo.

Mlad Mesec u ovakvim aspektima u kojima je govori o tome da će do podvlačenja crte doći. Sad, na koji način – to je već striktno individualno i zavisi od mnogo faktora u vašoj natalnoj karti i od perioda u kojem ste. Ovo može označiti konkretan prekid poslovnog odnosa, emotivne, prijateljske ili porodične relacije ali može označiti i promenu našeg modela ponašanja i drugačije funkcionisanje što kroz vreme dovodi do suštinske promene u odnosu.

Generalno gledano, period koji je iza nas ali i onaj koji je pred nama donosi zategnutost u mnogim relacijama, sukobe sami sa sobom, ali i sa onima koji nas pritiskaju, autoritetima, roditeljskim figurama. Dalje, donosi zabrinutost za poslovne, emotivne i porodične relacije i članove familije. Prosto rečeno – baš tamo gde nam je potrebno da smo najsigurniji, osećamo se najnesigurnije. Svako od nas je i u periodu koji je iza nas, ali i ubuduće video i videće gde je najtanji, koja mu je najslabija tačka i gde se najlakše lomi. Na žalost, ovaj nam period ne donosi polovična rešenja. Postoje samo dva – ili konačni lom i presek…..ili suštinska, striktna i duboka promena. Želje i realnost treba pomiriti. To je sada zadatak svakog od nas.

Potpuno je nebitno da li ste u znaku ili podznaku Ovan, Rak, Devica ili nešto deseto. Tamo gde osećate da vas juče, danas, sada – boli, to je mesto promena. Kraj i novi početak. Naravno, ja ću uvek reći – najbolje bi bilo promeniti nešto kod sebe, jer verovali ili ne – uvek smo mi sami sebi najveći krivci. Najlakše je preseći i pobeći – ali sami od sebe ne možemo pobeći, nikada.

Ukoliko budete tražili polovična rešenja, polovične rezultate ćete i dobiti. I opet ćete u nekom momentu, možda za mesec, dva ili šest – doći u apsolutno istu situaciju. Ovaj je period jedna ogromna karmička lekcija za sve nas – savladajte je, da ne biste izlazili na popravne ispite koji će verovatno biti još teži.

Budite dobro, srećni bili!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3