Kaži mi, kaži...

Srećan rođendan, dragi Lavovi!!!

Lav je muški, fiksni, vatreni znak kojim vlada Sunce. Uvek u centru pažnje, želeli to ili ne (a uglavnom žele). Nikada neprimetni, nikada u drugom planu, nikada stidljivi, nikada povučeni. Veliko je i toplo njihovo srce, ali se mora priznati da je isto tako veliki i njihov ponos….da ne kažem – ego. No, uglavnom imaju više nego dovoljno razloga da budu ponosni na sebe i na svoja dostignuća.

Uvek dobronamerni, što vam kažu – to vam i misle, nemaju oni vremena za pretvaranje i zakulisne igrice, a uostalom – tako nešto im je ispod časti. Komunikativni su, otvoreni, lako sklapaju poznanstva jer iz njih prosto izbija velikodušnost, toplina. Jedino što ne vole da je bilo ko bolji od njih, ispred njih, jer je to poredak koji nije prirodan – kako neko može biti bolji od njegovog veličanstva Lava ? Pa, zna se ko je Kralj !

Kada se zaljube, osobu koja im je prirasla za srce osvajaju velikim gestovima, čak im ni romantika nije ni malo strana. Imaju samopouzdanje, imaju dobar nastup (ipak je znak Lava znak glumaca, scene, pozorišta), svesni su svojih vrednosti i ličnosti, ma pravi su zavodnici ! Osobu koju vole obasipaju nežnošću, brižnošću, pažnjom, ljubavlju i očekuju to isto i još više od toga ! Ako im na bilo koji način pokažete da nisu na prvom mestu u vašem životu, otići će na drugu stranu i vama može izgledati kao da nikada niste ni postojali u njihovim srcima, jer im ponos neće dozvoliti da vidite da pate. To šta se dešava zaista u njihovoj duši, znaju samo oni. Takvi su i kada su prijateljstva u pitanju.

Uvek prvi, uvek u centru pažnje, uvek vođe, uvek oni u koje svi gledaju. Njihova priroda je moćna, snažna, i u svojoj najboljoj manifestaciji – zaista zaslužuju divljenje. Nećemo sad puno pričati o tome da su i izrazito zahtevni, povremeno diktatorski nastrojeni, uvredljivi, neizmerno tvrdoglavi, da na tuđe greške ukazuju bez problema, a svoje ne priznaju niti imaju nameru da isprave. Nećemo pričati ni o teatralnosti, dramatičnosti, sklonosti da prave od komarca magarca….i tako dalje. Sve su ovo, jel da, nebitne stavke u odnosu na ono što je suština njihove ličnosti. Suncem, svojim vladarom, unose svetlost i toplinu u naše živote, unose optimizam i dobro raspoloženje, unose to da se na njih, kada vam jednom nešto obećaju, istinski možete osloniti. Pa zar to nije više nego dovoljno ?

Zato, dragi naši Lavovi, od srca (koje je takođe simbol vašeg znaka) želimo vam srećne rođendane ! Neka se vaša rika čuje na daleko !

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3