Kaži mi, kaži...

Mlad Mesec u znaku Vage – čak i najteži početak je ipak početak!

Danas, u večernjim satima imamo mlad Mesec u znaku Vage. Ono što je pozitivno kod ovog mladog Meseca jeste da se nalazi na fiksnoj zvezdi Spika koja donosi počasti, sjajne životne prilike, poklone koje život daje ali uz jednu malu, malecku začkoljicu – moraš biti dostojan poklona koji dobijaš – u prevodu – ako ti život već podari nešto veliko, moraš biti spreman da uzvratiš. Na primer – ako dobiješ kojim slučajem sedmicu na lotou, moraš deo novca dati u dobrotvorne svrhe. Ili – ako dobiješ ljubav koju tražiš moraš joj se dati nesebično i u potpunosti, ceniti je i negovati. U suprotnom – vrlo brzo ćeš doći u situaciju da shvatiš da je izreka „Da Bog da imao pa nemao“ najgora moguća kletva.

Ono što baš i nije toliko pozitivno jeste da je mlad Mesec u kvadratnom aspektu sa Saturnom, a da Venera koja je dispozitor ovog mladog Meseca ima prilično lošu poziciju u znaku Device. Šta ovo označava? Mlad Mesec je nov početak, ulazak u novu životnu fazu, jel da? Jeste Olga, bravo – sedi, pet! Obzirom da je mlad Mesec u kvadratnom aspektu sa Saturnom to definitivno označava da će ovi novi počeci biti skopčani sa velikom težinom, sporošću i blokadama. Saturn kao planeta koja vlada karmom neće „pustiti“ ništa u šta ne uložimo zaista ogroman trud, želju i volju – neće pustiti ništa u šta ne uložimo krv, suze i znoj, sopstvenu dušu i srce. Dispozitor Venera u znaku Device u stvari predstavlja seme koje je tek posađeno i koje će, ako je negovano i čuvano vrlo brzo dati plodove – u roku od mesec dana, kada Venera stane na fiksnu zvezdu Spika, to jest na mesto na kojem je danas mlad Mesec. Jer, ta Venera ide ka trigonskom aspektu sa Saturnom, što dodatno govori o tome da sve ono što budemo sa ljubavlju gajili, mora procvetati i doneti realizaciju.

Dakle, novi počeci najpre u poslovnom i emotivnom segmentu očekuju nas u narednom periodu. Sve ono što započnemo ima šansu da traje i to ogromnu, ali će oko samog pokretanja biti potreban veliki trud i kada jednom započnemo moramo biti maksimalno odgovorni i posvećeni.

Kao što ovaj mlad Mesec govori o novom početku, isto tako govori i o početku kraja. Zbog Saturna – o početku kraja odnosa koji su potrošili svoje vreme, koji su imali svoju šansu a nisu je iskoristili. I uopšte nije važno koji je tip odnosa u pitanju, suština je ista – ako dobijate samo mrvice i niste suštinski zadovoljni – sledi odvajanje i presek. I ova odvajanja će isto biti teška, kao što će biti i novi počeci – i mogu biti skopčana sa pokušajima da uporno reanimiramo ono što je odavno mrtvo. Neke su priče došle do svojih konačnih ispita i lekcija i sledi neumitni kraj.

Nevezano samo za mlad Mesec – primetili ste da u dužem vremenskom periodu unutar nas vladaju preispitivanja, analiziranja, lomljenja po nekim pitanjima. Primetili ste takođe da je u poslednjih nedelju dana sve to dodatno dignuto na kvadrat. Kao da se u nama bore dve struje a mi se nalazimo u sredini, u kovitlacu sopstvenih misli i ne znamo šta da uradimo. Pustite. Iako ovo trenutno izgleda haotično, iz tog haosa izaći će rešenje. Samo će se posložiti i povesti vas putem koji je pravi. Pratite znakove pored puta i slušajte svoje srce. Ne razum, jer razum je sada van sebe. Jer, u srcu je seme koje će dati plodove, a razum samo udara glavom u zid, iznova i iznova – previše je mraka i laži oko njega da bi mogao da dođe do istine i pravih zaključaka. U ovom i u narednim danima, pratite puteve na koje vas srce upućuje.

Budite dobro!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3