Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 07.-13.08.2023.

Merkur iz znaka Device i Jupiter iz znaka Bika gradiće trigonski aspekt tokom ove sedmice – pa ćemo rešavati papirologiju, završavati obaveze (možda i u poslednjem trenutku, ali šta sad – bitno je da ih obavimo), rešavaćemo zdravstvenu problematiku, umećemo da posavetujemo (ali i da prihvatimo savet koji nam se daje), lakše će nam od ruke ići i pregovori i dogovori i sporazumi. Planiraćemo putovanje ili se zaputiti ka dalekim destinacijama. Imaćemo i dobre poslovne ideje koje možda nećemo moći baš odmah da realizujemo – ali neka nam stoje tu negde u ćošku mozga – da ih iznesemo na dnevni red kada dođe njihovo vreme.
No, Merkur je sada vrlo blizu i Marsa koji se nalazi u znaku Device – pa će se kroz dane provlačiti doza napetosti i nervoze. Umećemo i da se brecnemo i da odbrusimo, nerviraće nas sitnica, detalj, jedna reč. Posebno kroz poslovnu tematiku. Isto tako – mozak će nam raditi „na keca“ pa ćemo pronaći rešenje koje nam je potrebno u deliću sekunde.
Venera u znaku Lava je retrogradna i vraća se u kvadratne aspekte sa Uranom i Jupiterom, a istovremeno je spaljena od strane Sunca. Za naše mučene finansije ovo baš i nisu najsjajniji dani – džaba što novac dolazi (u većoj ili u manjoj meri) kada ga samo kroz ruke propuštamo i šaljemo dalje. Troškovi se otimaju kontroli a postoje problemi i sa karticama, računima, mobilnim bankarskim aplikacijama. Dakle, što se finansija tiče – sad ih vidiš, sad ih ne vidiš.
Emotivno – čudan period za postojeće relacije. Ili sve „puca“ od uživanja, strasti, ljubavi – ili puca na drugačiji način – kroz rasprave i tenzije. Svi oni odnosi u kojima se dugo gomilaju nezadovoljstva, u kojima nismo vrednovani na pravi način, u kojima smo išli protiv sebe a zarad onoga „biće bolje“ – sada posebno trpe i posebno su prodrmani. U emotivnim relacijama su potrebne promene koje prijaju i jednoj i drugoj strani, treba nam da iskoračimo iz ustaljenih modela funkcionisanja i da se više prepustimo, da više uživamo, da ne presiramo i ne stežemo. U suprotnom – tenzije će rasti i možda dovesti i do neugodnih situacija, pa čak i naglih prekida. Takođe – bili slobodni ili zauzeti – sada nas lako može privući osoba koja nam daje baš ono što nam je potrebno – osećaj da smo živi, da smo se probudili, da nam je srce zaigralo. Osoba koja donosi dašak promene i svežeg vazduha u naš život.
Generalno gledano – i pored toga što nas ovaj period opterećuje – treba naći prostor za opuštanje i uživanje. Sa partnerom, sa prijateljima, sa porodicom – malo se izmestiti, nešto promeniti, prepustiti se da nas lepi događaji nose. I u njima zaista uživati ne razmišljajući mnogo o brigama. One su tu pa su tu, ali mogu da sačekaju – da se napunimo pozitivnom energijom i radošću – da bismo se lakše uhvatili u koštac sa njima.

 

OVAN

Hrana

Ulazite u nedelju koja donosi prenaglašenu potrebu za svim životnim zadovoljstvima, pa i za hranom. Kao da će vam se sve „dizne“ otvoriti – svaki zalogaj će biti posebno ukusan, sladak.

Ljubav

„Previše“ nedelja. Sve vezano za emocije dolazi do tačke ključanja, bilo da ste solo igrači ili ste u paru. Za one u emotivnim vezama – ozbiljna iskušenja kroz druge osobe. Neko će po svaku cenu pokušavati da vas osvoji, a vaše je da li ćete to dozvoliti ili ne. Sa partnerom je odnos prenaglašen – ili ima ljubavi i strasti da preliva…ili ima previše zahteva i prebacivanja. U nekim emotivnim relacijama sada može doći do intenzivnijih potresa. Slobodni – neko ko vam se odavno dopada može pokazati zainteresovanost za vas. Takođe – period pogoduje naglim ljubavnim počecima koji zamagljuju oči i mozak.

Posao

Fokus stavite na sve što se vezuje za posao – neka vam tu budu prioriteti, jer ovde ćete videti konkretne rezultate (a ne kao na polju emocija, gde ćete se mentalno, fizički, ali i finansijski istrošiti). U svemu vezanom za posao je situacija prilično dobra, koliko god imali napora i otežanja kroz radnu svakodnevicu. Svi dogovori će funkcionisati, a komunikacija sa saradnicima i kolegama će se znatno poboljšati. Ukoliko je došlo do neke promene ili reorganizacije – sada već počinjete da hvatate konce dešavanja.

Zdravlje

Dobro, sem manjih prolaznih tegoba.

 

BIK

Hrana

Mesec je u vašem znaku  – Bikovi ne znaju šta je dosta ni u kakvoj vrsti uživanja, pa ni u hrani. Krećite se više, šetajte – ali ne u varijanti – prošetao sam do poslastičarnice, sad malo da odmorim uz kolač..

Ljubav

Neprijatni događaji u domu i sa članovima porodice (bilo vaše, bilo partnerove) – neko vas može jako iznervirati, zabrinuti, pogotovo ako se te situacije ponavljaju. Partner će pokušavati da bude od pomoći, ali više će vas iritirati nego što će vam zaista pomagati. Generalno gledano – vaš fokus sada nije na emotivnom odnosu u kojem ste, već pokušavate da se izborite sa drugim situacijama koje su vam važnije. Slobodni Bikovi – emocije i želje vas mogu preplaviti, bez obzira da li je u pitanju nova osoba ili neko od bivših partnera, simpatija, poznanika. Mogući su nagli počeci burnih i strasnih odnosa.

 

Posao

Koliko god vaše radno okruženje bilo nemirno ili vam unosilo distrakcije, koliki god obim obaveza bio u ovoj nedelji – izgleda da ćete vi biti dobro, bar što se redovnih poslova i saradnji tiče. To što će vas sve činiti napetim (ne samo vezano za posao, biće tu i privatne tematike) neće se odraziti na kvalitet vašeg rada i na ono što dajete. U onom najpraktičnijem mogućem delu – šta se mora obaviti, biće obavljeno. Neplanirani troškovi vezani za dom ili za člana porodice mogu se javiti od samog početka nedelje.

Zdravlje

Stres, osetljivo grlo, moguće tegobe sa stomačnim delom ili kičmom.

 

BLIZANCI

Hrana

Problemi sa varenjem donose potrebu da više vodite računa o namirnicama koje unosite u ovoj nedelji. Laki, a česti obroci, a slatkiše i masti životinjskog porekla smanjite na najmanju meru.

Ljubav

Zarad mira u kući (ili mira u mozgu) svesno ćete povremeno zatvoriti oči ili se napraviti gluvi, svesno ćete prećutati ili ćete svesno preći i preko sitnica i preko krupnica. I to je skroz ok. Jer, ionako je nemirno, ustalasano, povremeno zategnuto u odnosu sa voljenom osobom. A vama je više muka od nervoze (ne samo one vezane za partnera, već i oko drugih situacija i osoba) i ne želite da dodajete ulje na vatru. Moguće je da vas u ovoj sedmici ljubomora malo prodrma, ali ako je za utehu – prodrmaće i partnera. Slobodni Blizanci – neko vam se baš dopada. I znate da nije za vas. Ali od osećaja je teško pobeći.

Posao

Nervoza će biti dosta pojačana od samog početka nedelje. Pojavljivaće se otežanja ili prepreke – i koliko god ćete vi umeti da ih rešite i to prilično brzo – ipak će vam izazivati napetost. Ne zalećite se u investicije ili u dogovore u kojima se obećava više nego dobra zarada – i za jedno i za drugo je veliko pitanje da li će vam se isplatiti…ili ćete se brzo razočarati. Zarade u ovom trenutku mogu kasniti ili biti manje nego inače – ali će zato troškova biti za izvoz. Kontrolišite ono što je u vašoj mogućnosti.

Zdravlje

Moguće su povrede na radu, pa čak i u kući. U saobraćaju je potreban pojačan oprez.

 

RAK

Hrana

Ovo je nedelja kada će vam oči biti gladne, a želudac premali da primi sve ono što biste vi sada smazali „očas posla“. Kada navalite na slatkiše i sladolede, nećete znati šta je dosta.

Ljubav

Srce će vam biti više „na mestu“ tokom ove sedmice. Još uvek može postojati po koji odjek zategnutosti ili nerazumevanja koje je bilo prisutno tokom protekle nedelje – ali na kratko i brzo će se rešiti. Sa voljenom osobom će komunikacija lakše teći, svaki dogovor će voditi ka obostranom zadovoljstvu – kroz ostvarenje zajedničkih planova, kroz druženja, kroz „akcije“, izlaske, putovanja. Jedna lepša i stabilnija nedelja je pred vama. Slobodni Rakovi – neko će jako pokušavati da vas osvoji – da li preko društvenih mreža ili kroz prijatelje, izlaske. Moguće je i da je to osoba koju već neko vreme znate.

Posao

I po pitanju poslovnih turbulentnih dešavanja i opšte nervoze – izgleda da je popustilo. A i vi se lakše snalazite u svemu i brže pronalazite rešenja ili adekvatan model ponašanja prema određenim saradnicima. Dogovore iz prethodnog perioda je sada moguće realizovati ili makar pokrenuti u većoj meri. Da, biće osoba ili obaveza koje će vas iritirati i kojima ćete morati da posvetite više vremena od planiranog – ali to vas neće toliko doticati kao ranije. Finansije nisu sjajne, ograničite troškarenja.

Zdravlje

Alergije, osetljivo grlo i koža, manje stomačne tegobe.

 

LAV

Hrana

Dosta se trošite I potrebna vam je jača hrana, ali to ne znači prejedanje i neumerenost, čemu ćete biti skloni. Divni ste i sa kojim kilogramom više, nije u tome problem. Ali ne opterećujte želudac.

Ljubav

U jednom momentu ćete se osećati najsavršenije moguće, u drugom pak možete biti iznervirani ili šokirani nekim partnerovim ponašanjima ili postupcima. Sada balansa u odnosu nema, ide se iz plusa u minus (ali i obrnuto) u trenutku. One emotivne relacije koje već izvesno vreme nisu stabilne, slabije će podneti ove oscilacije i biće potrebno više vremena i truda da se „oporave“. Slobodni Lavovi – simpatije, flert, pa i ljubav – ovih su dana povezane sa jakim željama, instant „prepoznavanjima“, sa osobama koje vam svojom pojavom i energijom otvaraju potpuno nove ljubavne horizonte. Ludo, vatreno, strasno.

Posao

Ambicije, motiv i želje su prejake….ali realizacija baš i nije savršena, pogotovo što vam ni ovaj period ali ni okolnosti ne idu na ruku i ne podržavaju vaše napore. Za vas bi bilo najbolje da ovu i narednu nedelju iskoristite za odmor i malo se izmaknete iz poslovnih dešavanja. Ukoliko to niste u mogućnosti – dosta ćete se energetski istrošiti, a ne baš puno ostvariti od planiranog. Što se priliva tiče, oni nisu loši – ali vaše baratanje novcem baš i nije za pohvalu. Nije period ni za investicije ni za veće izdatke.

Zdravlje

Cirkulacija, pritisak – kod starijih Lavova. Mlađi – alergije, problemi sa kožom i grlom.

 

DEVICA

Hrana

Nije dobar trenutak da krenete sa novim režimom ishrane, jer  će se rezultati sporo pokazati. Za sada –  samo se potrudite da ne preterujete, posebno sa slatkišima ili prezačinjenom hranom.

Ljubav

Na prvi pogled reklo bi se – kao sve je ok. Komunicirate, dogovarate se, bavite se praktičnim stvarima, ma milina. Ali, nešto tu fali, nešto tu smeta, neka preispitivanja su prisutna, a moguće je da postoji i ljubomora (sa razlogom ili bez) ili se pak javlja nesigurnost zato što mislite da partner previše vremena posvećuje drugim stvarima – poslu, obavezama – a premalo vama. Šta god da je u pitanju – to će vreme razrešiti, za sada budite strpljivi. Slobodne Device – zabranjeno voće ume biti prilično slatko i zamamno….E vas sada takvo neko „voće“ mami – osoba ili odnos gde postoji malo tajni a mnogo želja.

Posao

Malo će vas brinuti finansije. Ne zbog manjka priliva već zato što znate da vas očekuju veći troškovi od ulaska u ovu nedelju – nekog za putovanje i odmor, nekog da bi ispunio sebi po koju želju, a nekog zato što je potrebno da zatvori zaostalu obavezu ili vrati dug. Poslovno ćete biti dobro, vaša je energija odlična i lakše ćete završavati obaveze. Komunikacija sa saradnicima je bolja nego u prethodnom periodu. Fino će proći oni koji sarađuju sa stranim firmama i inostranstvom.

Zdravlje

Mogućnost povreda. Problemi sa spavanjem.

 

VAGA

Hrana

Vage će preterivati i tu nema šta posebno da se priča. Ako želite da održite svoju vitku liniju, moraćete mnogo da se krećete i budete aktivni. U suprotnom – kilogrami će se samo lepiti za vas.

Ljubav

Jedna onako – ne baš posebna nedelja. Nikakvih velikih promena u vašem partnerstvu nema, osim što ste vi trenutno bar – veću pažnju skrenuli na ono što je vama bitno i što vama odgovara. I voljena osoba je u nekim svojim akcijama – najpre poslovnim – tako da se sada malo mimoilazite. Što bi se reklo – svako na svoju stranu. Vas bi eventualno mogao neko na blic zainteresovati, ali sem flertovanja zaista ne bih preporučivala da se u ovo upuštate. Slobodne Vage – možda ćete sada zaista raščistiti sa nekom prošlom pričom i totalno je ostaviti iza sebe. Period je dobar za uživanje, ali bez velikih očekivanja.

Posao

Možete osećati da energetski I voljni momenat nisu u ovom periodu baš najsjajniji kod vas. Takođe, u svojoj glavi sve vi lepo postavite na svoje mesto i isplanirate – ali realizacija na način koji ste vi zamislili izuzetno je malo verovatna. I zbog drugih osoba i okolnosti, ali i zbog toga što ćete umeti da se zaglavite na nekim stavkama jer vam se jednostavno – ne radi. Neke nove ponude se mogu otvoriti, ali ne bi valjalo zaletati se u njih dok detaljno ne proverite sve. Pojačana rasipnost i troškarenje.

Zdravlje

Čas se osećate savršeno, čas polovično, umorno, pospano. Sitnije zdravstvene tegobe.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Imate dobar apetit, ali se to neće odraziti na vašu liniju niti kroz zdravstveni segment. Našli ste balans i osećate se odlično. Doduše, verovatno ćete primetiti da nešto sporije ili teže varite hranu.

Ljubav

Vaš vladar Mars u polju obaveza i dužnosti ukazuje da nemate baš mnogo prostora za ono što biste želeli, hteli, voleli – jer ono što MORATE sada zauzima prvo mesto. No, ukoliko ne želite da odnos sa voljenom osobom ide kroz velike uspone i padove ili da se partner okrene svom društvu i uživa (što će vas činiti ljubomornim) – potrudite se da dragom biću posvetite u dovoljnoj meri pažnju. Slobodne Škorpije – pažnju vam može privući neko totalno drugačiji, neko ko vas može bukvalno „oboriti s nogu“. Možda kroz posao, možda preko društvenih mreža ili prijatelja. No, i dalje važi – zabavljajte se i uživajte, ali ne pravite velike planove i ne opterećujte se time da li će i koliko trajati.

Posao

Šefovi će vas čas nervirati, čas vam biti najjača podrška. Isto tako ćete funkcionisati i sa kolegama i saradnicima. Kada timski duh proradi – sve će se obavljati bez problema. Kada tvrdoglavost i ego izađu u prvi plan – biće prostora za tenzije i nerazumevanje. Može vam se u ovoj nedelji ponuditi i nešto što će delovati kao odličan predlog – ali se vi nećete zaletati, nego ćete uzeti dovoljno vremena da o ovome razmislite. I to jeste pravi potez – da trenutno ne žurite, već da sa svih strana razmotrite ponudu.

Zdravlje

Promenljivo, šareno. Niste loše ali niste ni savršeno. Sitnija zdravstvena problematika.

 

STRELAC

Hrana

Hrana

Ono čemu nećete moći da odolite ove sedmice je sve što je slatko – voće, sladoledi, kolači, torte. Bolje je da potrebu za šećerom zadovoljite kroz voćne salate, sveže voće I sokove (ne one gazirane).

Ljubav

Miks osećanja i dešavanja, dizanja i spuštanja, odličnog ali i ne baš sjajnog raspoloženja – očekuje vas tokom sedmice koja je pred nama. Partner i vi ćete dobro funkcionisati u praktičnim stvarima – moći ćete da se dogovorite, isplanirate, organizujete. Ali, vama je potrebno više od toga – a želja, ljubavi, uživanja, strasti, provoda – čas će prelivati, čas će biti suša. Dobijaćete manje od onoga što želite (a možda su sada vaše želje pomalo nerealne i prevelike?) Slobodni – Amorove strelice lete na sve strane i male su šanse da vas baš sve promaše. Letnje ljubavi vas mame da im se prepustite.

Posao

To praktično I realno i racionalno što vam u emotivnom životu baš i ne pogoduje – za poslovni segment će vam dobro doći. Koliko je prošla nedelja donela zatezanja u komunikaciji i pregršt prepreka za vas – toliko će ova biti jednostavnija i laganija za izneti. Ako očekujete da će baš sve ići kao po loju – to neće biti tako, ali će biti svakako manje naporno. Problema može biti kod onih koji sarađuju sa inostranstvom – tu će se nešto teže doći do dogovora. Sa novcem ne budite lakomisleni i previše opušteni.

Zdravlje

Potencijalnih problema sa kardiovaskularnim sistemom i pritiskom mogu imati stariji.

 

JARAC

Hrana

Solidan izbor namirnica, od svega po malo što bi se reklo. Takođe, na ruku vam ide i što ste se više pokrenuli i fizički ste aktivniji. Samo ne treba preterivati sa slatkišima i gaziranim pićima.

Ljubav

U dobroj energiji ulazite u ovu nedelju I isto tako ćete i izaći iz nje. Biće doduše sredinom sedmice par momenata kada može doći do prolaznog dizanja tenzije (najpre zbog toga što ćete se pogrešno razumeti sa voljenom osobom, ali postoji mogućnost da je napetost prisutna i zbog nesigurnosti i posesivnosti partnera ili vas. Bolja komunikacija – više osnova za zbližavanje, a manje za trzavice. Slobodni Jarčevi – postojaće osobe koje bi vas mogle na kratko zainteresovati za sebe. Prija vam komunikacija, možda i uživate u malo flerta – ali nisam sigurna da li ste u ovom trenutku otvoreni za nešto konkretnije.

Posao

Posle zahtevne prethodne sedmice, ova ipak donosi rasterećenje i jednostavnije funkcionisanje. Koliko su vas drugi ljudi i okolnosti u prošloj nedelji ograničavali, usporavali ili blokirali – toliko vam sada okolnosti idu na ruku a kontakti sa saradnicima – čak i uz povremene varnice – donose rešenja i dogovore, ali i praktičnu primenu istih. Možda trenutno niste najzadovoljniji (zbog sporijeg odvijanja onog što vam je bitno, ali i stanja finansija i povećanih troškova), ali ipak –budite strpljivi, isplatiće se.

Zdravlje

Tegobe sa grlom i respiratornim sistemom.

 

VODOLIJA

Hrana

Ješćete zato što ste nervozni, srećni, nesigurni. Oscilacije raspoloženja doneće pojačan apetit. Jedino što je dobro jeste da ste vrlo aktivni i da se trošite, pa nećete morati da kupujete novu garderobu.

Ljubav

Nema ravne crte, nema mira i jednostavnosti. Ili ste partner i vi kao na sedmom nebu…ili vas muče nedoumice, dileme, sumnje, pa čak i ljubomora. Oboje imate sklonost da povremeno vrtite filmove unazad – neki put se prisećate zajedničkih lepih trenutaka….a neki put razmišljate o situacijama koje su vas povredile, žacnule. I na dalje važi – i pored obaveza i ograničenja koje imate i partner i vi – što više budete provodili vreme u lepim dešavanjima, opuštanjima, provodu – to će biti bolje i osećaćete se dobro. Slobodni – impulsivno i kroz jake strasti možete ući u odnos sa osobom za koju znate da je teško da će se zadržati u vašem životu na duže.

Posao

Pritisak obaveza, ali I saradnika i nadređenih neće jenjavati tokom ove sedmice. Otprilike sredinom nedelje će to ubrzanje biti toliko da ćete i pored sve vaše kreativnosti i energije teško izlaziti na kraj sa njim. Pogotovo što će u tim danima i troškovi da se znatno pojačaju i preplave vas. Pokušajte da izbegnete impulsivne postupke i iste takve odluke tokom ove nedelje – ne idu vam na ruku i možete se pokajati zbog njih. Sve što praktično i racionalno „odmerite“ – ima sve šanse za uspeh.

Zdravlje

Mentalni umor.

 

RIBE

Hrana

Malo (ili malo više) ćete se opustiti kada je hrana u pitanju. Više uživati, po neki put I preterati. Doduše, biće i onih Riba koje u ovim danima neće imati vremena ni za šta, pa ni za redovne obroke.

Ljubav

Nešto je bolja situacija u partnerskim odnosima u odnosu na prethodnu nedelju. Lakše ćete komunicirati, dogovori se mogu napraviti i poštovati. Doduše, neuporedivo lakše će vam biti da komunicirate o praktičnim stvarima, o onome što se treba i mora obaviti, o sitnicama i detaljima koji se vezuju za životnu svakodnevicu. Sve što se vezuje za emocije sada deluje pomalo zaglavljeno i kao da je u nekom desetom planu. No, bitno je da tišine ili rasprava nema – samo malo, sredinom nedelje „spustite loptu“ ako vidite da tenzija raste. Slobodni – prilika ima. Da li su prave ili ne – ostaje na vremenu da proceni.

Posao

Organizacija vam je prilično slaba tačka u ovoj sedmici. Malo vašom krivicom a malo zbog zaista velikog pritiska saradnika na vas. Da ne pričamo o tome da su neke obaveze ostale nezavršene iz prethodne nedelje pa sada i njima morate da se bavite. Okolnosti neće biti baš uvek na vašoj strani – spoljašnji faktor je sada jak i nešto će vas ometati – neki put problemi sa tehnikom, saobraćajem ili nešto deseto. Koliko god da sada finansijski prilivi neometano dolaze, čak su i pojačani – opet će se uvećanje troškova pokazati sposobno da vas saplete.

Zdravlje

Povrede, problemi sa saobraćajem, nervoza, oscilacije pritiska.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3