Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 23.-29.05.2022.

OVAN

Hrana

Za ukusan i zdrav obrok koji će zadovoljiti potrebe vašeg organizma neće vam trebati mnogo vremena – supe od povrća, salata, bareno meso – malo vremena za pripremu a puno kvalitetne energije za vas!

Ljubav

Prelazak Marsa u znak Ovna sredinom sedmice vratiće vam vašu energiju, vratiće vam vas. Ponovo ćete biti osvajački nastrojeni, energični, puni inicijative, akcije, probudiće se i želje, potrebe, strasti. Oni koji su slobodni imaju pred sobom mesece pokreta, akcije, zabave, izlazaka. Sad, koliko će toga ostati okarakterisano samo kao prolazna, ali burna letnja avantura a koliko će krenuti u pravcu ozbiljnijih dešavanja – e, to će već biti individualno. Zauzeti Ovnovi – koristite ove dane da pokrenete i voljenu osobu i sebe, da vam svakodnevica bude življa i ispunjenija dešavanjima. Ne šizite baš za svaku sitnicu.

Posao

Merkur se u retrogradnom hodu vraća u znak Bika – ukoliko ste se lomili oko nekih odluka, sada ćete umeti da ih donesete i one će biti pravi potez za vas. Takođe, pokrenuće se neke saradnje i kontakti koji su bili potisnuti ili u drugom planu. Počećete vrlo ozbiljno i sistematično da rešavate papirološka pitanja. Vaša energija će od sredine nedelje biti jako dobra – koristite je da pokrenete sve ono što je do sada bilo u zastoju. Možete biti nervozniji nego inače ali ćete istovremeno biti i prodorniji i ažurniji.

Zdravlje

Mars će vam doneti snagu i energiju, ali će pojačati i mogućnost povreda, kao i osetljivost glave i sinusa.

 

BIK

Hrana

Vraćate se na stari režim ishrane ili na dijetu kojom ste ranije bili zadovoljni. Neće ovo biti lak proces, Venera koja je ušla u vaš znak uticaće na pojačan apetit i želju da udovoljavate sebi.

Ljubav

Dve situacije će se dogoditi istovremeno – Mars će ući u vaše polje podsvesti i tajni a Merkur će se u retrogradnom hodu vratiti u vaš znak. Kod nekih – period za preispitivanje odnosa, ponovo ćete početi da postavljate sebi pitanja na koje do sada niste uspeli da date odgovore. Kod drugih – potencijal za tajnu priču. Kod trećih – povratak na „staro“, obnova kontakta sa prošlošću. Ovo poslednje biće aktuelno i kod slobodnih. Generalno gledano – bilo da ste u paru ili solo – imate nedoumice i nervozu po pitanju emotivnog života. A na kraju nedelje – vladarka Venera vam dolazi u goste, da začini vaš ljubavni život.

Posao

Merkur se vraća u vaš znak – neke od vas da vrati na obaveze koje ste u prethodnom periodu obavljali, nekima da pokaže greške i propuste koje moraju ispraviti, neke da vrati na radno mesto, nekima da donese obnovu kontakta sa saradnicima ili kolegama, a neke da uspori i malo im zakomplikuje svakodnevicu kašnjenjima i zastojima. Pred vama je sedmica sa dosta nervoze vezane za posao – sve će se na kraju obaviti i završiti kako treba, ali će sam proces biti pomalo naporan za vas.

Zdravlje

Osetljivost grla, moguće prehlade.

 

BLIZANCI

Hrana

Teško je da ćete  uspeti da se držite pravila i zdravijeg režima ishrane – privlačiće vas slatkiši, grickalice, brza hrana….U suštini, sve ono što vam je na dohvat ruke i što možete brzinski da pripremite i pojedete.

Ljubav

Sunce je ušlo u vaš znak, Jupiter i Mars vam daju podršku a do kraja nedelje i Venera. Na prvi pogled reklo bi se – šta vam fali, pa sve deluje dobro? Ipak, vaš vladar se u retrogradnom hodu vratio u polje podsvesti i tajni – bilo da ste u nekom tipu odnosa ili solo – nešto vas muči, opterećuje, neki tip nerešenih pitanja i pritisaka imate. To ne mora da se vezuje za odnos u kojem ste, može biti briga oko posla ili finansija. U svakom slučaju – zauzeti će funkcionisati korektno a neki slobodni će pokušati da se vrate korak unazad i reše emotivna pitanja iz prošlosti. Drugi će pak uživati u izlascima i druženju.

Posao

Ono što ste pogrešili, što stoji kao nerešeno, ono što ste propustili da uradite – sada je vreme da svojski prionete na to i privedete kraju. Ne odugovlačite i ne čekajte, ova nedelja vam je izuzetno pogodna da na neke situacije stavite tačku. Kasnije će biti samo teže. Takođe, budite posebno oprezni da ne pravite SADA greške i propuste jer će njihovo ispravljanje biti jako komplikovano po vas. Fokusirajte se na ono što radite i dogovarate. Sada to možete, Sunce u  vašem znaku daje vam jak racio, snagu i volju.

Zdravlje

Energetski zahtevan period, češće se odmarajte i relaksirajte.

 

RAK

Hrana

Ishrana sa više biljnih vlakana, pojačan unos povrća i voća. Meso možete konzumirati umereno, kao i mlečne proizvode, dok biste trebali da izbegavate hranu pripremanu na ulju, masti. Više se hidrirajte.

Ljubav

Jupiter i Mars u znaku Ovna baš i ne idu na ruku stabilnosti i miru u vašim emotivnim relacijama. Uzburkavaju vode osećanja, donose nemire i napetost. Doduše, bude i strasti – ali one koje se pokrenu kroz tenziju. Ponašanja i postupci partnera i vas donose nemir, ali vas prijatelji i oni koji vas vole smiruju i hlade vam usijane glave. Smirivaće vas i to da budete u zajedničkim akcijama i pokretu. Što se slobodnih Rakova tiče – emocije sada mogu proraditi samo kroz hemiju i strast. Aktuelna su dešavanja u poslovnom segmentu, prilikom izlazaka, preko prijatelja i u vašoj neposrednoj okolini, komšiluku.

Posao

Ulazak Marsa u vaše polje karijere u sredu, gde se već nalazi tranzitni Jupiter – pojačaće kod vas osećaj žurbe, inicijative, prodornosti, ambicija. Obim posla pokazuje tendenciju da se širi u ovoj sedmici, a istovremeno je svakodnevica protkana dešavanjima koja donose razdražljivost, ubrzanost i napetost i onima sa kojima sarađujete, ali i vama. Po nekim pitanjima se morate vratiti korak unazad i rešiti ono što je ostalo otvoreno, a pogotovo ako se vezuje za papirološka pitanja. Sada to možete.

Zdravlje

Osetljivost disajnih puteva, pojačana nervoza.

 

LAV

Hrana

Trošite se i potrebno vam je dosta energije da ovo nadoknadite pa možete malo pojačati obroke i ubaciti više užina koje bi se sastojale od kombinacije voća i orašastih plodova.

Ljubav

I Sunce u znaku Blizanaca i prelazak Marsa u znak Ovna vam itekako idu na ruku što se energije, optimizma i funkcionisanja tiče. Saturn ostaje u vašem polju partnerstava da vam ipak donese težinu, sporost i odgovornost, da vaše emotivne priče oboji moranjima i da vam uskrati nešto. Tim uskraćivanjima vas uči da se menjate, da kroz komplikovanost emocija i odnosa rastete. Slobodni Lavovi – vama bi sada najviše odgovaralo da se družite, da putujete, da vas ne drži mesto, da izlazite. Pokretom i dešavanjima se „dižete“, dobijate volju za smehom, flertovanjima, osvajanjima.

Posao

Merkur se u svom retrogradnom hodu vraća u vaše polje karijere. Nekima od vas vratiće se energija koju su u prethodnom periodu imali na kašičicu. Nekima donosi potrebu da reše pitanja koja su ostala otvorena. Neke vraća na staro radno mesto ili u staro poslovno okruženje ili im pak donosi stare saradnike, klijente, stare dogovore. Ukoliko hoćete nešto potpuno novo – e, to će malo da baguje i da koči i neće ga biti baš lako pokrenuti. Za prilive je ovo solidna sedmica, ali ipak nije vreme za opuštanje.

Zdravlje

Priliv sveže energije i optimizma. Uglavnom ste dobro. Stariji – hronične tegobe.

 

DEVICA

Hrana

Iako ste u periodu kada vam je potrebna raznovrsna ishrana i vaš organizam traži više energije – lako možete preterati. Preporuka je da unosite više tečnosti, najpre kroz čajeve i sokove od  voća i povrća.

Ljubav

Mars u polju partnerstava donosiće oscilacije u odnosu sa voljenom osobom do srede – a onda će se mnogo toga raščistiti. Uglavnom će to biti dobra i pozitivna raščišćavanja, ona koja pomažu vašem odnosu da raste. No, biće i onih koji će ući u fazu rasprava bez kraja i konca, onih u kojima niko nikog ne čuje i obe strane se tvrdoglavo drže svog stava. Pokušajte da ne idete na tu stranu, jer sada možete napraviti pozitivnu promenu i kod sebe i u odnosu sa voljenom osobom. Slobodne Device – aktuelni su stari znanci i bivše ljubavne priče. Kontakt se može obnoviti, a u ono što je bilo mogu vas vratiti i strasti.

Posao

Merkur se vraća u znak Bika čija vam je energija prihvatljiva, razumete je i u njoj se dobro snalazite. Sve što treba privesti kraju, obaviti, popraviti ili ponovo staviti na dnevni red – obavljajte tokom ove nedelje jer će vam u sledećoj to biti neuporedivo teže i komplikovanije. Zato, ne razvlačite ništa. Generalno gledano – u svakodnevnim obavezama ćete se snalaziti, maltene ćete ih raditi automatski, po šablonu – neće vam oduzimati mnogo energije i vremena. Korektni prilivi kojima ćete biti zadovoljni.

Zdravlje

Pojačana nervoza, povremeni problemi sa varenjem.

 

VAGA

Hrana

Sada možete napraviti dobar plan ishrane i pridržavati ga se i pored toga što ćete imati  iskušenja najpre kroz slatkiše i testa. Vašem organizmu je potreban pojačan unos tečnosti i puno svežeg povrća i voća.

Ljubav

Sve što je vezano za funkcionisanje, stabilnost i održanje odnosa u kojem ste – već neko vreme je komplikovano, teško, zahtevno za vas. Ulaskom Jupitera, a od srede i Marsa u polje partnerstava – ništa neće postati jednostavnije, samo će se pojedini parovi brže približiti rešenjima u svom odnosu. Kod nekih su ta rešenja – definisanje odnosa, podizanje na viši nivo itd…..a kod drugih – pa, vreme je da se kaže – doviđenja, laku noć, prijatno, vidimo se u nekom drugom životu. Slobodne Vage – za mali broj vas ovo je period ulaska u stabilnu ljubavnu priču. Za mnogo veći – flertovanje, udvaranje, avanture.

Posao

Trenutno, uglavnom vas planetarni aspekti „bodu“ ili pak ne rade u vašu korist. Na vašoj strani su samo Sunce u Blizancima i Saturn u Vodoliji. Što bi značilo – poslovna svakodnevica vam uglavnom ne daje posebne podsticaje niti mogućnosti. Da rmbate imate, ali da ostvarite ono što biste vi želeli – e, to vrlo teško. Bez obzira na to što niste nešto naročito inspirisani i u dobrim pozicijama – radite i dalje na svojim planovima – doći će trenutak i za njih, skorije nego što mislite. U međuvremenu, rešavajte i zaostatke.

Zdravlje

Osetljivost kože, glavobolje, sinusi.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Tempo se pojačava, pa vam je potrebno više energije, što ne znači da je treba potražiti u slatkišima, grickalicama ili u obrocima „s nogu“. Odvojite vreme za pripremu kvalitetnog i zdravog obroka.

Ljubav

Vaš vladar se u sredu seli u znak Ovna i vaše polje poslovne i svake druge svakodnevice, obaveza, moranja. Dobićete jak impuls da rešavate sve ono što već dugo vučete, ali dobićete i dozu nervoze, nestrpljivosti, razdražljivosti. Merkur se u retrogradnom hodu vraća u vaše partnersko polje – da vas podseti da se i odnos sa voljenom osobom takođe mora rešavati. Narednih par nedelja je zaista značajno sa škorpionske emotivne teme i dileme – u tom periodu neke će relacije prestati da postoje, a u drugima će se konačno raščistiti dosta nerešenih i komplikovanih pitanja. Slobodne Škorpije – vi biste u novo i u strasti, ali Saturn i retrogradni Merkur imaju drugačije planove za vas. Prvo sredi prošlost, onda idi dalje.

Posao

Mars i Jupiter u polju poslovne svakodnevice i odnosa sa saradnicima i prema obavezama su i dobri i loši – zavisi šta budete „hranili“ i gajili. Dobro je – brzo ćete rešavati sva poslovna pitanja, bacićete se u akciju, bićete nezaustavljivi, puni elana i snage. Loše je – bićete besni, tvrdoglavi, nedokazani, impulsivni, funkcionisaćete u fazonu „glavom u zid pa ko pre popusti – ili će zid….ili glava“. Ne idite u novo dok ne rešite staro, a toga ima – i papirologije i dogovora i projekata, a ima i grešaka koje treba ispraviti.

Zdravlje

Osetljivi sinusi i koštano zglobni sistem kod starijih Škorpija.

 

STRELAC

Hrana

Lista namirnica koje biste trebali da izbegavate je podugačka. Isto, nemate red kada su obroci u pitanju – uglavnom jedete u popodnevnim ili večernjim satima. Izbegavajte brzu hranu.

Ljubav

Kada se Merkur u retrogradnom hodu vrati u znak Bika, a Mars u sredu pređe u znak Ovna i izađe iz vašeg polja intime, prošlosti, porodice – počećete lakše da dišete. Kao da ste neki teret skinuli sa vrata, kao da ste se napunili pozitivnijom energijom – lepše ćete funkcionisati u partnerstvima (bar vi), imaćete volje, inicijative, strasti i želja. Partner će povremeno „bagovati“ i biti naporan i težak, ali ova energija koju sada nosite to može da iznese bez većih problema. Slobodni Strelčevi – Mars i Jupiter u polju ljubavi i uživanja traže pokret, dešavanje, akciju. Venera u dobrom aspektu sa Saturnom – podseća na prošlost.

Posao

Taj Merkur koji se vraća u vaše polje poslovne svakodnevice i obaveza doneće da se od ove nedelje intenzivnije bavite zaostacima, greškama i propustima – i tuđim i vašim. Pokazivaće i da postoji tendencija da vas drugi (ili vi sami sebe) zatrpavaju obavezama i komplikovanim a nerešenim stavkama. No, i vaša energija ali i vaša kreativnost jesu u porastu pa ćete uspevati da sa svim zadacima izađete na kraj. Budite maksimalno ažurni, ne ostavljajte ništa za kasnije jer će kasnije biti komplikovanije.

Zdravlje

Iako je vaša energija u porastu, još uvek treba raditi na popravljanju imuniteta i sređivanju navika.

 

JARAC

Hrana

Pojačajte unos mlečnih proizvoda – jogurt, kiselo mleko, kefir i sve vrste sireva će vam prijati. Mesne proizvode, testa i slatkiše unosite umereno a više se bazirajte na ishranu bogatu biljnim vlaknima.

Ljubav

Prošlost, posebno od srede – uzima primat u vašim emotivnim relacijama. Isto kao i sve ono što se vezuje za porodicu, intimu, bliskost. Pred vama je rešavanje važnih pitanja – nekima selidba, nekima useljenje, nekima početak zajedničkog života, renoviranje, a nekima i bavljenje pitanjima koja su odavno trebala biti rešena….a nisu. I zato sada donose napetost i nervozu. Rešavajte sve sada i odmah, pokrećite, ne čekajte da se sve dodatno zakomplikuje. Slobodni Jarčevi – Merkur se vraća u vaše polje ljubavi da vas podseća na stare znance, na prošlost, na nešto što niste završili.

Posao

Da ste spektakularno zadovoljni odvijanjem situacija u poslovnom segmentu – pa i niste. Mnogo toga ide komplikovano ili teško, dobijate informacije u koje ne znate da li da verujete ili ne. Sa druge strane – Sunce u polju poslovne svakodnevice mnogo toga će osvetliti i počećete da shvatate da ste po nekim pitanjima bespotrebno brinuli. Takođe, daje vam mogućnost dodatne zarade – bilo kroz dodatni, bilo kroz povremene poslove. Uspećete da rešite neke finansijske teme koje su vam donosile glavobolju.

Zdravlje

Osetljivost kostiju i zglobova. Mogući problemi sa vratnim delom kičme, sinusima i glavoboljama.

 

VODOLIJA

Hrana

Vodolije su ušle u period sa više fizičkih aktivnosti I pokreta, pa će vam biti potrebna ishrana koja će moći da nadomesti veći utrošak energije. U to ne spadaju slatkiši i brza hrana, peciva.

Ljubav

Jedine stavke koja će malo nervirati ili kočiti Vodolije, koja će tražiti da se na njih obrati pažnja jesu porodična pitanja, bavljenja ukućanima i neka papirologija možda vezana za stambeni prostor. Šta god da je – bavite se time i rešavajte, ne odlažite situacije. Sve ostalo vam ide na ruku – vaša se energija dodatno popravlja od srede, odnos sa partnerom postaje inspirativniji, zanimljiviji i sa više dešavanja i akcije. Takođe – umećete da budete podrška jedno drugom. Slobodne Vodolije – a vala i vi ćete se pokrenuti. Neki od vas – u pravcu novih osoba i novih dešavanja. Veći broj vas – ostaće zaglavljen u prošlosti jer ona nije rešena a samim tim – ne može se nastaviti dalje.

Posao

Kada od srede i Mars pređe u polje pokreta, dinamike, dogovora, kratkih putovanja, kontakata, učenja – Vodolije će se razraditi za sve pare. A i tih para će biti. Baš u drugom delu nedelje možete obaviti i završiti vrlo ozbiljan poslovni dogovor koji tako lepo miriše na solidnu finansijsku inekciju. Jedina mana jeste što će i vaši troškovi biti dosta veliki a i vi sami možete doprinositi tome svojom impulsivnošću prilikom kupovine. Od ovog perioda mnogi od vas će dobiti i ponudu ili ideju za novi posao.

Zdravlje

Mogućnost povreda, pojačana osetljivost sinusa, alergije, glavobolje.

 

RIBE

Hrana

Promenljivost u raspoloženju učiniće da ili utehu potražite u hrani, ili da jedete “na preskok”. Nesklad u ishrani može se odraziti na vaš sistem za varenje. Pokušajte da budete odgovorniji prema sebi.

Ljubav

Merkur se u retrogradnom hodu vraća u vaše polje komunikacije, susreta – iako će povremeno biti razmimoilaženja i nerazumevanja sa voljenom osobom – ipak ćete na kraju uspevati da pronađete zajednički jezik i dogovorite se. Takođe, sada ćete moći jedno drugom da objasnite neke situacije ili reči koje su u prethodnom periodu napravile problem u vašem odnosu. Trudite se da sada razrešite sve nedoumice i provodite više vremena u zajedničkim aktivnostima i opuštanju. Slobodne Ribe – za neke od vas biće aktuelni povratnici iz prošlosti. Za druge – upoznaćete se sa osobom koju znate samo iz priče.

Posao

Mars od srede i Jupiter – planete u vašem polju zarade uvode vas u period jačih aktivnosti i rešavanja finansijskih pitanja. U ovoj su nedelji izvesna ispravljanja propusta, rešavanja papiroloških pitanja, bavljenje zaostacima i ponovno pokretanje komunikacije sa starim saradnicima. I sve ovo će vam uglavnom dosta dobro ići od ruke. Ukoliko želite da pokrećete nešto novo, računajte na sitne probleme, prepreke i komplikovanja i najjednostavnijih pitanja. Informacije koje ste čekali sada dolaze do vas.

Zdravlje

Alergijske reakcije, mogućnost za promene na koži.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3