Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 10.-16.07.2023.

U sedmicu koja je pred nama ulazimo sa Mesecom u znaku Ovna – da nas pokrene i aktivira, ali i da nam da dozu nestrpljivosti. Prve aspekte pravi sa planetama iz znaka Raka – pa nas u ovoj nedelji situacije mogu ubosti tamo gde smo najosetljiviji – po pitanjima emocija, bliskosti, doma, porodice, ukućana, sigurnosti u odnosima koji su nam važni….ali može aktivirati i podsećanja, prisećanja, pa i samu prošlost.
Tog ponedeljka i Merkur je iz znaka Raka u opoziciji sa retrogradnim Plutonom koji se nalazi u znaku Jarca – ovo ukazuje na disbalans u osećanjima, o verbalnim sukobima, o borbi sa sopstvenim mislima, aktivira se sumnja, ljubomora, o problemima unutar porodice i sa decom, o padanju maski, o informacijama koje nas zatiču nespremne, o šoku zbog kontakta ili susreta sa osobom iz prošlosti, o presiranju, kritikovanju, o problemima u saobraćaju i u svim vidovima komunikacije.
Da, istog dana i Mars prelazi u znak Device – pa je pred nama period velikog čišćenja – i sopstvenih osećanja i fizičkog i mentalnog statusa, i poslovnog sektora i naravno – emocija.
Merkur u utorak prelazi u znak Lava – da ukaže na mnogo priče o ljubavi, zabavi, da neke od vas odvede na godišnji odmor i letovanje, ali i da ukaže na dramske momente sa onima koji su nam bliski srcu, ali i sa onima sa kojima moramo da radimo, poslovno se uklopimo.
Venera u znaku Lava sve više usporava pred svoj retrogradni hod. Osećaj zaglavljenosti po pitanjima ljubavi jača i deluje kao da je ostvarenje onoga što želimo sve dalje od nas.
Ova sedmica nije jednostavna jer nas iz dana u dan okolnosti u svim životnim sferama, ali i sopstvena osećanja sve više stežu. Napetost se pojačava i unutrašnji pritisak raste.

 

OVAN

Hrana

Pređite na laganiju ishranu, sa većim udelom voća I povrća – ne samo zbog toga što ste sada skloni da dobijete višak kilograma, već I iz razloga što možete imati teškoća prilikom varenja.

Ljubav

Mislite da ste raščistili neku emotivnu situaciju ili temu/pitanje sa partnerom (koja je aktivirana u proteklom periodu a svoju kulminaciju dostiže početkom nedelje) – ali je malo verovatno da je tačka na ovo zaista stavljena. Uživajte u trenutnom miru, ali računajte da će ovo pitanje ponovo biti pokrenuto u narednom periodu. Ova nedelja je dobra da se rasteretite, ostavite sve obaveze I probleme iza sebe I više vremena provodite sa voljenom osobom. Slobodni Ovnovi – često će vam se nameštati situacije koje vam donose flertovanja, muvanja, značajne poglede i interesantne, primamljive razgovore.

Posao

Sedmica kreće kroz neku vrstu pritiska, žurbe, gungule – kao da se sve odjednom skupilo I mora se obaviti što pre a svaki čas ili neko pogreši ili iskrsne neki tehnički problem. Moguće je da su neki od vas u ovolikoj frci zbog odlaska na odmor I raščišćavanja obaveza pre toga, ali je moguće I da baš zbog godišnjih odmora nema dovoljno ljudi I onda se moraju završiti I tuđi poslovi. Od polovine sedmice će nastupiti zatišje I normalnije, mirnije funkcionisanje. Dobar period za privatnike.

Zdravlje

Prijale bi vam promene u načinu ishrane I više odmora.

 

BIK

Hrana

Ono što definitivno morate izbegavati je brza hrana I to da jedete “s nogu”.  Grickalice zaobilazite u širokom luku – imate voće, ne treba vam ništa više od toga.

Ljubav

Izgleda vam je u ovim danima malo toga “baš potaman” u partnerskim odnosima. Kao da stalno postoje neke situacije koje vas iritiraju I donose vam talase nervoze. Potrudite se da bolje čujete I razumete jedno drugo – jer komunikacija će vam ovih dana prilično “klackati”. No, bitno je da emocija ima – pa će se lakše proći kroz izazovne momente. Slobodni Bikovi – raspoloženi ste za interesantne razgovore, nova poznanstva, ljude koji vam donose lepu i podsticajnu energiju. Pričati o nekim fatalnim ljubavima sada je malo nerealno – ali je vrlo realno da se dobro provedete i uživate u dešavanjima.

Posao

Početak sedmice donosi komplikacije, pa će I one najredovnije obaveze koje inače završavate zatvorenih očiju –postajati prepreke koje će vas saplitati. Distrakcije će vam unositi dodatno velika kočina papirologije koju treba obaviti, ali I lošija komunikacija I sa saradnicima, ali I sa nadređenima. Organizacija će u tim prvim danima biti lošija I trebaće vam vremena da se snađete I uhvatite korak sa dešavanjima. Sve su ovo prolazne teškoće I ostatak nedelje će vam doneti lagodnije funkcionisanje.

Zdravlje

Moguće su povrede, a I u saobraćaju bi trebalo biti obazriviji.

 

BLIZANCI

Hrana

Nemojte da vam oči budu gladne u ovoj sedmici – preskačite tešku I previše kaloričnu hranu – niti će prijati vašem stomaku, niti vašoj liniji. Ono što će vam najviše odgovarati je povrće.

Ljubav

Kratkotrajni komunikacijski “bagovi” I povremene oscilacije raspoloženja biće prisutne u vašim emotivnim relacijama tokom ovog perioda. No, ti momenti kada su vam živci zategnuti I kada vas “svrbi jezik” da odbrusite voljenom vam biću – ipak će biti prolazne stavke I neće znatnije uticati na celokupan vaš odnos koji vam u suštini može doneti mnogo pozitivnih dešavanja I akcija sa partnerom. Slobodni Blizanci – vaša društvenost I želja za zanimljivim dešavanjima (I osobama) će biti dodatno podstaknute u ovoj sedmici. Kraća putovanja, mnogobrojni kontakti I poznanstva kao I gomila flertovanja su tu za vas.

Posao

Početkom nedelje velike su fluktuacije u finansijskom sektoru. Pravila nema – neki će Blizanci smestiti u džep lepu novčanu sumu….ali će biti I onih koje će neočekivani trošak baš nanervirati. Merkur, koji vlada vašim znakom – prelazi u polje akcije, dešavanja, kontakata, sastanaka – pa je pred vama jedna više nego živa sedmica u kojoj će sve biti hitno, važno – ali u kojoj ćete vi itekako uspevati da se snalazite. Povremeni bagovi u organizaciji, jer ćete želeti da radite više stvari odjednom.

Zdravlje

Uglavnom prolazne zdravstvene tegobe. Stariji Blizanci mogu imati problema sa krvnim sudovima I pritiskom.

 

RAK

Hrana

Mali obroci, više užina koje će se sastojati od voća, od mlečnih proizvoda – mladi sir i kiselo mleko. Meso u manjim količinama. Jedino gde sebi smete da pustite na volju jeste kada je povrće u pitanju.

Ljubav

Talas ljubomore ili nekih negativnih raspoloženja može vas zapljusnuti početkom ove sedmice. Ukoliko uzrok za ovo nije partner – pokušajte da ne prenesete lošu atmosferu u vaše partnerske odnose.Ukoliko pak jeste – ne budite brzi na jeziku, ali ni sa zaključcima I odlukama.  Imate više nego dovoljno prostora za dobru komunikaciju I lepa dešavanja sa osobom koju volite. Kao što će vam prijati kućna atmosfera I ušuškanost – isto tako će vam prijati I zajedničke aktivnosti u kojima ćete se opuštati. Slobodni Rakovi – male su šanse za trajnije I ozbiljnije emotivne početke. Ali, možete da se zabavite I flertujete.

Posao

Pritisak na vas postoji – od strane šefova, saradnika, obaveza. Ali će taj pritisak sada delovati pozitivno I podsticajno, izvlačiti ono najbolje iz vas. Budite sabrani I smireni – I pored ovog pritiska period u kojem ste je izuzetno povoljan I doneće vam I nove poslovne prilike, ali I dobre rezultate u postojećim poslovima I projektima. Sada jeste trenutak da zapnete I date sve od sebe. Neki će Rakovi otpočeti pregovore sa inostranim saradnicima – ovo će ići polako, ali će dati odlične rezultate na kraju.

Zdravlje

Stomak je trenutno najosetljivija tačka.

 

LAV

Hrana

Biće potrebne promene u načinu ishrane u periodu koji je pred vama. Savetuje vam se manje mesa I mesnih prerađevina, a više povrća na sve načine – bilo kroz salate, bilo kuvano, grilovano….

Ljubav

Nikako da uhvatite zlatnu sredinu, da pronađete balans u emotivnim relacijama. I tokom ove nedelje imamo snažne oscilacije I varijacije I u vašim raspoloženjima I u odnosu sa osobom koju volite. Sa vaše strane gledano – prisutan je manjak pažnje I posvećenosti a višak komplikacija. Ne kažem da je ovo jednostavan period za vas, ali bi bilo dobro da ne primate baš sve k srcu i da više uživate u zajedničkim trenucima. Manite rasprave, nema pravog rešenja u ovom trenutku. Slobodni Lavovi – dato vam je da uživate i budete u zanimljivim kontaktima i dešavanjima – pa se opustite i punom parom napred.

Posao

U finansijskom sektoru je više nego burno – prilivi i odlivi novca će se samo smenjivati – a na vama je da pravilno rasporedite ono čime raspolažete i da se ne zaglavljujete u veće troškove ili dugove. Poslovno – ulazak Merkura u vaš znak doneće vam bolju organizaciju (i pored promena u planovima kojih će biti), bolju komunikaciju sa saradnicima, više sastanaka, dogovora, poslovnih aktivnosti. Sada je vreme da se više aktivirate i iznesete svoje ideje. Moguće su povoljne promene kroz poslovni sektor.

Zdravlje

Pojačana nervoza, osetljiviji stomačni deo. Moguće su i alergije.

 

DEVICA

Hrana

Device su ušle u period kada će praviti značajne promene po pitanju ishrane. Vreme je za veći zaokret u navikama. Neadekvatna ishrana vam može donositi pojačane tegobe sa varenjem.

Ljubav

Ulazak Marsa u vaš znak odmah početkom nedelje i jeste i nije dobar. Dobar je u smislu da ćete biti prodorniji, aktivniji, više želeti da iznesete svoje mišljenje ili se izborite za svoje stavove u partnerskim odnosima, dobar je za strasti i inicijativu. Nije dobar zato što je to ipak prilično « napadačka » energija pa ne samo u ovoj nedelji već i u narednom periodu možete biti posebno sitničavi, kritizerski raspoloženi i na neki način « atakovati » na partnera. Ušli ste jedan ciklus « čišćenja » u partnerskim odnosima. Slobodne Device – ljubavnih mogućnosti ima, ali samo ako ste raspoloženi za avanturu ili tajno.

Posao

Energija Marsa je i u poslovnoj sferi isto u varijanti dobro/loše. Sa pozitivne strane gledano – pred vama je period pojačanih aktivnosti, vaše velike inicijative i prodornosti na poslu, kada ćete zaista želeti da se dokažete ali i ostvariti jako dobre poslovne rezultate, čak i napredovanje. Sa one negativne – osećaj da morate da se borite sa svima oko vas, pojačana impulsivnost, preterano nerviranje oko pa i onih najmanjih sitnica, teško prilagođavanje i manjak fleksibilnosti. Izgleda će vam biti prilično interesantno….

Zdravlje

Problemi sa stomakom, nervoza, sklonost povredama.

 

VAGA

Hrana

Niti su za vas sada peciva i slatkiši, niti su obroci i grickanja u noćnim satima. Ako želite da se osećate dobro (i da isto tako izgledate) – e vi onda lepo navalite na povrće, malo mesa i umereno voća.

Ljubav

Partnerov fokus će biti više na poslu i obavezama, a manje na vama, što vam baš i neće odgovarati obzirom da ste i u proteklom periodu imali oscilacije u odnosu. Kraj sedmice možete dočekati prilično nervozni jer se ili nije ostvarilo ni pola od onoga što ste planirali sa voljenom osobom ili zbog toga što druga strana konstantno očekuje da se prilagođavate njemu i njegovom slobodnom vremenu. Slobodne Vage – pojačana društvenost i nova poznanstva – moguće je da će neko ko je malo mlađi od vas privući vašu pažnju. Neki od vas intenzivno razmišljaju o osobi koja je zauzeta.

Posao

Primetan je porast obaveza, ali i nagomilavanje tenzije u poslovnom okruženju – možda zbog ozbiljnosti i posvećenosti koja se traži od kolega i vas, a manjka vremena da se svaka stavka proveri i da se nešto ne propusti. No, zbog dosta poboljšane komunikacije sa saradnicima od sredine nedelje – lakše će biti rešavati svaku poslovnu tematiku. Povoljne vesti od nadređenih pred kraj radne sedmice. Nemojte se upuštati u iole rizična baratanja novcem i pokušajte da više kontrolišete troškove.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem. Stariji – vene, alergije, stomačna regija.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Potreba za promenom navika po pitanju ishrane sve više dolazi u fokus. Izbalansirani obroci, ali količinski manji. Više užina koje se sastoje od voća ili orašastih plodova. Manje mesnih prerađevina, više povrća.

Ljubav

Biće dobro, pa neće. Emocije će se dodatno pokrenuti I preplaviti vas, ali će se ubrzo pojaviti I sumnje I nesigurnosti. Samo nemojte da krenete sa analizom svake partnerove reči I postupka, nemojte da se zaglavite u to da li postoje neka skrivena značenja, prekinite da merite ko koga koliko voli I kako to pokazuje – I pokušajte samo da budete tu, gde jeste. Sa osobom do koje vam je stalo, bez traženja “dlake u jajetu”. Slobodne Škorpije – dobre su šanse da upoznate osobu koja bi mogla ostaviti utisak na vas. Ukoliko želite da obnovite kontakt sa osobom iz prošlosti – nije trenutak za tako nešto.

Posao

Sam početak nedelje doneće neki vid haotičnosti, žurbe, teškoću da se organizujete I sve završite na vreme. Jednim delom ste I sami krivi za ovo jer imate običaj da neke stvari završavate u poslednjem trenutku. U ostatku nedelje ćete uglavnom funkcionisati sa više koncentracije I posvećenosti. Mogućnost novih poslovnih ponuda ili novih prilika za vas – sve to može jako dobro krenuti u početnoj fazi, ali će biti potrebno više vremena I truda da se ovo razradi. Na brzinu ništa neće ići. Nekontrolisani troškovi.

Zdravlje

Osetljivost stomačne regije I urinarnog trakta. Stariji – aktivnija hronična problematika.

 

STRELAC

Hrana

Promene u načinu ishrane su primetne, ali tokom ove nedelje možete imati par “kikseva” – naročito kada su sladoled I slatkiši u pitanju. Pojačajte hidrataciju – ali izbegavajte gazirana pića.

Ljubav

Ukoliko budete tražili razloge za nervozu I tenziju sa voljenom osobom – uspećete I da je pronađete. Nerviraće vas što će se partner ponašati olako u onim situacijama koje su vama vrlo važne ili za koje smatrate da je neophodna ozbiljnost. Takođe, smetaće vam manjak zajedničkih trenutaka. Pokušajte da se više opustite I da ne posmatrate baš sve iz negativne perspektive. Slobodni Strelčevi – zanimljiv kontakt sa osobom koja jako privlači vašu pažnju. Može vam smetati što se komunikacija ne razvija dovoljno brzo ili u njoj postoje veće oscilacije pa niste sigurni koliko je ta osoba zainteresovana za vas.

Posao

Ulazak Marsa u vaše polje karijere ubrzava I intenzivira situacije na poslu. Koliko god da ste vi trenutno posvećeni obavezama I vrlo aktivni – smetaće vam što oni oko vas ne funkcionišu na isti način ili što vam unose distrakcije mešanjem, savetima, primedbama. I pored viška obaveza, malo je verovatno da će biti primedbi na vaš rad. Oni koji sarađuju sa inostranstvom dobijaju novu ponudu ili mogućnost dogovora. Što se stanja vaših finansija tiče – trudite se, ali ne uspevate da kontrolišete troškove.

Zdravlje

Solidna zdravstvena situacija.

 

JARAC

Hrana

Prijaće vam lagana hrana koja ne opterećuje varenje. Bilo bi divno da je riba češće na vašem stolu, najbolje morska. Povrće i dalje treba da zauzima značajno mesto u vašoj ishrani.

Ljubav

Eventualni nesporazum ili tenziju sa kojom ulazite u ovu sedmicu – treba rešavati što pre. Ne dozvolite da sitnica postane krupna stavka, nemojte se povlačiti iz komunikacije već pokušajte da nađete zajednički jezik. Generalno gledano – ovo je nedelja u kojoj je potrebno više kompromisa I takta a manje pritisaka I verbalnih podbadanja. Sve je rešivo. Slobodni Jarčevi – dobro je vreme za uživanje I druženje, ali I za pojavu interesantnih osoba u vašoj blizini….ili pak preko društvenih mreža. Pitanje je da li se ovo može pretvoriti u nešto trajnije I ozbiljnije, ali će vam svakako ulepšati svakodnevicu I pokrenuti vas.

Posao

Komunikacija sa saradnicima baš klacka početkom ove sedmice. Neko vam može dići pritisak neodgovornim ponašanjem, greškama, kašnjenjem ili time što će olako shvatati obaveze. Pokušajte da na miran, konstruktivan I razuman način rešavate ovakve situacije. S druge strane – nude vam se nove mogućnosti ili neki vid proširenja poslovanja – dobro odmerite, da ne biste preuzeli previše obaveza na sebe. Organizacija posla može postati zahtevnija stavka od ove nedelje. Finansije – solidno.

Zdravlje

Stariji Jarčevi, kao I oni sa hroničnim tegobama – više odmarajte, češće se kontrolišite.

 

VODOLIJA

Hrana

Ako ste se okrenuli zdravijoj ishrani, nemojte to menjati I prekidati pod uticajem nervoze koja će biti prisutna. I naravno – nemojte u tim nervoznim momentima da impulsivno navalite na slatkiše.

Ljubav

Mars napušta vaše partnersko polje, ali to ne znači da će za vas prestati izazovi koji su nekako postali uobičajena stavka u vašim emotivnim relacijama već neko vreme unazad. I na dalje će postojati velike oscilacije u odnosu sa voljenom osobom – kao da ne možete da se uklopite u potpunosti, kao da nešto fali, kao da nešto žulja, smeta, opterećuje. Napetosti se rešavaju kroz razgovore, ali one u kojima zaista čujete I razumete jedno drugo. Rešavaju se I zajedničkom plovidbom na talasima dobre energije, kojih će ipak biti. Slobodni – komunikacija sa nekim se pokreće, ali ne onim tempom koji vi priželjkujete.

Posao

Veći problem u organizaciji I završavanju obaveza na vreme – sa takvom energijom ulazite u ovu sedmicu I velike su šanse da ćete na taj način funkcionisati do samog njenog kraja. Jednostavno, ne uspevate da postignete ono na šta ste se obavezali, koliko god se trudili. Postojaće kašnjenja, zastoji, možda I problem sa papirologijom, a komunikacija sa saradnicima baš I neće biti lagana stavka. S druge strane gledano – svakako vas očekuje vrlo dinamična I živa nedelja…koja će vas dobrano umoriti.

Zdravlje

Više obratite pažnje na ishranu. Hronične tegobe su pojačane.

 

RIBE

Hrana

Bilo bi divno kada bi se rečna ili morska riba nalazile češće na vašoj trpezi. U svakom slučaju – prijaće vam lagani, manji obroci sa više povrća a manje mesa. Od voća – borovnice, kajsije, dinje.

Ljubav

Od ponedeljka I ulaska Marsa u partnersko polje – Ribama otpočinje izazovniji, kompleksniji period kada su emotivne relacije u pitanju. I sad više nije važno da li se I koliko volite ili gorite jedno za drugim – postaće mnogo bitnije koliko se razumete I koliko ste spremni da tolerišete jedno drugo. Prave reči I pravi postupci mogu menjati situaciju na bolje. O bilo kakvim problemima, nezadovoljstvima ili nemirima u vezi treba razgovarati, ne gurati ih pod tepih I praviti se da će sami od sebe nestati. Slobodne Ribe – odlična nedelja za susrete I razgovore – bilo sa novim osobama ili sa bivšim partnerima.

Posao

Iako će I ova sedmica biti puna izazova I napora za vas (a koja to nije bila u dužem prethodnom periodu?), pogotovo početkom I sredinom nedelje – ipak ćete nešto lakše plivati u njoj. Deluje kao da ste gro najvećih problema ipak ostavili iza sebe I da vas gura talas pozitivnije I podsticajnije energije. Slede vam dogovori o novim poslovima, projektima – ali vam sledi verovatno I to da ćete preuzeti previše na sebe I onda juriti I žuriti u pokušajima da sve obavite na vreme. Vrlo solidno za zaradu.

Zdravlje

Mogućnost povreda. Moguće su I oscilacije pritiska.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

2 Komentara