Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 12.-18.06.2023.

Na prvi pogled – deluje kao da je pred nama jedna življa i aktivnija nedelja. Merkur je prešao u znak Blizanaca, donoseći pojačanu komunikaciju, tok misli,brzu razmenu reči i informacija, želju da se pokrenemo. Mesec je u vatrenom znaku Ovna i aktivira Veneru i Marsa koji se nalaze u znaku Lava, kao i tog istog Merkura i Sunce koje je takođe u Blizancima.
Očekuju nas definitivno vrlo aktivan ponedeljak i utorak, koji su ispunjeni dešavanjima, vrlo solidnom energijom ali i isto takvim solidnim prilikama u svim životnim segmentima. Osećaćemo se živo, probuđeno, neće nas držati mesto.
No, već sreda i četvrtak donose „utišavanje“ i težinu – Merkur je u kvadratnom aspektu sa Saturnom iz znaka Riba, pa će nas neke situacije smoriti, ukočiti, usporiti. Mogu se javiti teške misli, osećaj blokiranosti po onim pitanjima koja su nam važna, možemo imati papiroloških ili problema u saobraćaju, hroničnim bolesnicima će se aktivirati tegobe, nećemo biti raspoloženi za razgovor ili pak nećemo moći da kažemo ono što mislimo. Zahtevni dani koji donose težinu.
Petak i subota su nam „pola-pola“. Mesec jeste u znaku Blizanaca zajedno sa Merkurom i u dobrom aspektu sa Venerom i Marsom, ali je isto tako u kvadratnom aspektu sa Saturnom – pa su ovo dva dana u kojima šaltamo sa osećanjima i raspoloženjima. Kao dobro je, ali nešto fali.
I u nedelju nas očekuje mlad Mesec u znaku Blizanaca koji je u kvadratnom aspektu sa Neptunom i najavljuje da je pred nama period sa dešavanjima i raspoloženjima koja stalno variraju od jasnog ka mutnom, od istina do laži, od aktivnosti do pasivnosti, od sunca do kiše.

 

OVAN

Hrana

Odgovaraće vam laganiji obroci – grilovano meso ili riba, mnogo povrća I salata. Nemojte previše da se bavite slatkišima, posle će vam biti teško da skinete viškove….

Ljubav

Komunikacija sa partnerom se poboljšava, lako se i fino dolazi do dogovora – pogotovo ako su ti dogovori usmereni ka zajedničkim uživanjima, aktivnostima, putovanju ili planiranju istog. Samo u središnjem delu nedelje gledajte i jedno i drugo da ne budete previše „zadrti“ i teški po nekim pitanjima i temama (ako krijete nešto – oprez u ovim danima!). Slobodni Ovnovi – pred vama su dani koji će vam doneti dobru energiju, više zabave i naravno – više slatkih, flertujućih i strasnih momenata. Dobar je period za nove ljubavne prilike, za vruća zaljubljivanja i za mnogo interesantnih susreta i kontakata.

Posao

Ulazak Merkura u znak Blizanaca vam savršeno odgovara jer će vas pokrenuti, doneti dobru komunikaciju i snalaženje u dogovorima. Isto tako – dobra je nedelja da rešavate papirološka i administrativna pitanja, da se bavite dozvolama, ali i da krenete sa realizacijom ideja i planova. Samo je sredinom nedelje moguć novčani gubitak, kazna ili komplikacija sa vama bitnim dokumentima. U dobroj ste fazi što se novčanih priliva tiče, ali može biti povećanja što se troškova tiče.

Zdravlje

Mogućnost povreda. Potreban je i pojačan oprez u saobraćaju.

 

BIK

Hrana

Skloni ste u ovoj nedelji da popuštate sebi – bilo da vas povuče društvo, atmosfera, trenutna osećanja. Poenta je da su sada greške u ishrani moguće što se može odraziti na varenje i kroz stomačne tegobe.

Ljubav

Može doći do nekog nezadovoljstva u odnosu sa voljenom osobom. Ili imate osećaj da se po nekim situacijama vrtite u krug ili jednostavno – stvari ne idu onako kako vi želite ili kako ste zamislili. Osećaj stagnacije ili čak koraka unazad može biti prisutan. Možete razgovarati sa partnerom o tome kako se oboje osećate i da li je moguće nešto promeniti da bi odnos napredovao i srce bilo na mestu. Slobodni Bikovi – dešavanja ima, ali koliko su ona u skladu sa vašim željama i realizacijom istih – pitanje je. Nemojte biti iznenađeni ukoliko vas „čačne“ neko od bivših partnera ili simpatija.

Posao

Od ulaska Merkura u znak Blizanaca – definitivno ćete se više baviti finansijskim sektorom. Postoji prostor za dodatne prilive, čak i za neki vid pozajmice. No, ovo vam svakako neće doneti onaj vid stabilnosti i opuštenosti koji vam je potreban. Po pitanju posla – uglavnom standardna radna nedelja, bez velikih uspona i padova. Nećete biti posebno fokusirani na posao, ali svoje ćete obaveze završavati korektno i na vreme. Nemate baš dobru komunikaciju sa šefovima i sa starijim saradnicima.

Zdravlje

Više obratite pažnje na ishranu. Ostalo je u granicama normale, korektno.

 

BLIZANCI

Hrana

Budite disciplinovani i odgovorni kada je ishrana u pitanju. Pokušajte da preskočite brzu hranu, grickalice, ali zato gledajte da ne preskačete obroke. Pokušajte da sebe dovedete u red.

Ljubav

Pred vama je dosta dobar period. Vreme je za jaču komunikaciju sa partnerom, za prave reči i postupke. Ukoliko se javljala tenzija po nekim pitanjima – rešenja sada nisu daleko, pokrenite priče na te teme. Dobri su dani i za planiranje – izlazaka, druženja, putovanja, odmora. Ne dozvolite da vas okupiranost poslom spreči da sa voljenom osobom proživite neke lepe momente. Slobodni Blizanci – sve će se vrteti oko vas, u centru ste događaja i centru pažnje. Više osoba je zainteresovano za komunikaciju (i nešto više od toga) sa vama. Dobri dani za flertovanje, nova poznanstva, početke novih ljubavi.

Posao

Ulazak Merkura u vaš znak donosi vam svesnost, dobru komunikaciju, prave reči na pravom mestu. Moguća su poslovna putovanja, obuke i seminari koji su baš po vašoj meri i koji su vam značajni za poslovno usavršavanje. Pronalazite rešenja za papirološka i administrativna pitanja. U ovom periodu možete dobiti i neki ozbiljan projekat, dogovor ili pak početak dugoročne saradnje u kojoj ćete moći da pokažete svoju ambicioznost i mogućnosti. Suviše olako se ponašate kada su troškovi u pitanju.

Zdravlje

Moguće meteoropatske tegobe, problemi sa zglobovima. Takođe – aktivne su prehlade i alergije.

 

RAK

Hrana

Poželjno je da konzumirate više variva, kuvanih, dinstanih jela. I što više svežeg povrća. Ovo je period kada lako možete nabaciti koji kilogram – pa gledajte da ne preterate sa slatkišima.

Ljubav

Miks dešavanja u emotivnim partnerstvima. Kao što ćete vas dvoje kao par biti aktivniji u varijanti druženja, izlazaka, društvenosti, kao što ćete imati neke lepe i strasne zajedničke trenutke – isto tako će postojati oni momenti u kojima će nervoza biti pojačana, u kojima se možete naduriti jedno na drugo, pa čak i posumnjati. Pokušajte da ne opterećujete sebe pitanjima na koje sada ne možete dobiti odgovore. Slobodni Rakovi – dobar je period da budete aktivni i prijaće vam opušteni momenti u društvu i sa prijateljima. Interesantnih kontakata može biti, ali je pitanje da li će biti „konkretizacije“.

Posao

Dobar je trenutak za realizaciju propuštenog ili svega onoga što u proteklom periodu niste uspeli da privedete kraju. Možete se na kratko zabrinuti zato što će se pojaviti prepreke u nekim dogovorima ili po papirološkim pitanjima – rešenje će se pronaći, ili ćete iz drugog pokušaja uspeti. Ovo može biti posebno aktuelno kod onih koji sarađuju sa inostranstvom ili sa državnim ustanovama, firmama. Vaš sektor finansija zahteva veliko „sređivanje“ – korigujte troškove i to kako raspolažete novcem.

Zdravlje

Povremeno nesanica, pojačana nervoza, problemi sa varenjem.

 

LAV

Hrana

Dosta je nezdrave, brze hrane, dosta  usputnih zalogaja, a kod nekih – dosta  preskakanja obroka i jela u kasnim noćnim satima.  Potrebno je da više obratite pažnju na sebe i stanje svog organizma.

Ljubav

Prisustvo Venere i Marsa u vašem znaku donosi i ljubav i rat, i mir i nemir, i vruće ali i ono kada zapeče neugodno, donosi strasti ali donosi i borbu. Ali – čini da je odnos konstantno živ, da se stalno nešto dešava, donosi da imate inicijativu i da umete da pokrenete partnera. Donosi i promene raspoloženja i to da voljenoj osobi konstantno skrećete pažnju na sebe – bilo zahtevima, bilo mini dramama, bilo ljubavlju koja preliva. Slobodni Lavovi – ljubav i zabava vas hoće, a hoćete i vi njih. Ovo je trenutak da zaista uživate i u osvajanjima ali i u pogledima i pažnji suprotnog pola. Osvajajte, može vam se.

Posao

Ulazak Merkura u znak Blizanaca vam odgovara – vaša će se komunikacija sa saradnicima znatno poboljšati, lakše ćete završavati obaveze, a umećete i da se usmerite direktno na ciljeve i ostvarite ih. Takođe, organizacione sposobnosti će vam se poboljšati – ili ćete vi lakše umeti da organizujete i sebe i druge. Ovo vam je odličan period da budete aktivni i da skrenete pažnju na sebe i svoje sposobnosti. Nekima od vas stoje pohvale, unapređenje ili finansijsko poboljšanje. Sredinom nedelje veći trošak.

Zdravlje

Mlađi odlično. Starijima moguće meteoropatske tegobe i oscilacije pritiska.

 

DEVICA

Hrana

Bićete skloni da jedete „s nogu“ ili da utolite glad brzom hranom, što može dovoditi do problema sa varenjem. Pokušajte da makar povremeno sebe počastite supom, čorbicom. Što više povrća.

Ljubav

Poslovne ili pak porodične obaveze dosta utiču na zajedničke trenutke i na odnos između partnera i vas. Oboje ste usmereni i motivisani ka ličnim ciljevima koji se u ovom periodu razilaze, pa je prostora samo za vas dvoje malo. No, čak i u ovakvim uslovima vas dvoje možete pozitivno aktivirati jedno drugo – više se fokusirajte na ono što vas spaja i što vam oboma prija. Slobodne Device – poslovni segment, kao i izlasci i društvenost – sada su dobar prostor za lepe kontakte sa osobama koje bi mogle privući vašu pažnju. Neki od vas imaju mogućnost za ulazak u tajnu priču sa osobom koja je zauzeta.

Posao

Vladar vašeg znaka, planeta Merkur – ulazi u znak Blizanaca i vaše polje karijere, dostignuća, pozicije. Skoro kompletna ova radna nedelja vam je izuzetno dobra i kada je razvijanje postojećih poslova u pitanju, ali i za nove poslovne prilike. Neki od vas sada mogu dobiti ozbiljniju odgovornost ili zahtevan i izazovan poslovni projekat – nešto kroz šta bi mogli da se dokažu, ali da istovremeno na sebe preuzmu dosta obaveza. Po pitanjima finansija – dosta ste zadovoljni postojećim stanjem.

Zdravlje

Pojačana nervoza kod pojedinih pripadnika znaka. Mogući su i problemi sa spavanjem.

 

VAGA

Hrana

Dobar je period za promenu navika – sada prilično lako možete dovesti sebe u red jer imate i volju i motiv. Krećite se, više se hidrirajte – bilo kroz pojačan unos tečnosti, bilo kroz povrće i voće.

Ljubav

Povoljniji vetrovi će duvati u vašim emotivnim relacijama tokom ove nedelje – oni koji vas lako pokreću, donose vam bolje raspoloženje, ali i oni koji raspiruju strasti i želje između partnera i vas. Taman je dobar trenutak da se dogovarate, pravite planove, rešavate šta do sada nije moglo biti rešeno, ali je dobar i da više izlazite i družite se, da se opustite i uživate. Slobodne Vage – odličan momenat za vrlo bitno poznanstvo koje se može brzo razvijati i doneti vam novu ljubavnu priču. Generalno – ovo je dobra nedelja za sve ono što poželite – bilo da je u pitanju samo zabava i flert ili nešto ozbiljnije.

Posao

Imaćete osećaj da ste se po nekim pitanjima ili u izvršavanju nekih dosta zahtevnih obaveza – zabagovali ili da se sve usporilo. Ovo je moguće prevazići, samo će vam biti potrebno nešto više energije i truda….ili pak konstruktivno rešenje, za koje ste sada više nego sposobni. Dobar je trenutak da pokrenete svoje ideje i planove, ostvarenja su blizu. One Vage koje sarađuju sa inostranstvom ili sa državnim ustanovama imaće više nego dobre prilike da ostvare značajnije rezultate. Finansije – korektno i pored troškova.

Zdravlje

Solidna zdravstvena situacija. Moguće su povremene alergije i problemi sa kožom.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Nešto bolje funkcionišete po pitanju ishrane u ovoj nedelji. Umereniji ste i više obraćate pažnju da ishrana ne bude niti preobilna niti jednolična. Samo smanjite slatkiše.

Ljubav

Merkur, u dobrom kontaktu i sa partnerskom i sa vašom planetom – obećava bolju komunikaciju i više razumevanja, lakše dogovore i zajedničke ciljeve sa voljenom osobom. Doduše, neće moći da prođe bez par trenutaka u kojima ćete se narogušiti jedno na drugo – ali ovo su situacije koje se lako daju prevazići, pogotovo kada su srca vruća i nije uključena tvrdoglavost i drama. Slobodne Škorpije – dobre su šanse za vrlo interesantna poznanstva i kontakte (kod nekih i sa više osoba). One ljubavi koje u ovom periodu započnu svakako će odlikovati velike emocije i želje….ali i pregršt problema, čisto da „začini“ stvari.

Posao

Sve što se vezuje za posao – i dostignuća, ali i obaveze – ide uzlaznom linijom. Kao da ni od jednog ni od drugog ne možete pobeći. Ova će vam sedmica davati izazove, ali će vam isto tako davati i bolju komunikaciju sa saradnicima, više realizacije i ono što je vama vrlo bitno – i više novca u vašem novčaniku. Možete imati povremene padove kada je motivacija, ali i organizovanost u pitanju – ali će se ovo brzo prevazilaziti, jer trenutno ništa ne može da vas zaustavi ka postizanju ciljeva.

Zdravlje

Uglavnom dobra zdravstvena situacija. Sve tegobe su prolaznog karaktera.

 

STRELAC

Hrana

Začinjena, jaka hrana ove sedmice će vam prijati više nego inače. Dobar apetit vam svakako stoji, a preporuka je da ne preskačete mlečne proizvode, naročito kiselo mleko, kefir, jogurt.

Ljubav

Nije loš period da poboljšavate odnos sa voljenom osobom, da se lakše usaglasite i dogovorite. To će biti jednostavnije onima koji su u vezama, dok će kod onih koji su u braku ili žive zajedno biti povremenih hladnih „talasa“ i ne baš adekvatne komunikacije. Ovo će se dati prevazići, pogotovo što ste sada kao par ipak pod pojačanim dejstvom dobre energije uz koju se sve lakše reši. Slobodni Strelčevi – pred vama su i na dalje jako dobri dani, šta god želeli – bilo da je u pitanju druženje, izlasci, zabava i provod, bilo da je u pitanju flert i kontakt sa interesantnim osobama, bilo da su u pitanju vrele ljubavne „akcije“.

Posao

I pored pozitivne poslovne energije koja vas sada prati i uz čiju će se pomoć rešiti svaki problem, prepreka ili neprilika – ipak ćete u ovoj nedelji imati par trenutaka koji će vam na kratko zadati glavobolju. Kod nekih će to biti teški pregovori, kod nekih papirološke teme i dileme, kod nekih zahtevni saradnici, a kod nekih pomeranje baš onih dešavanja koja su željno očekivali i koja su im bila od najveće važnosti. U fazi ste kada se lako „rastajete“ od novca – pokušajte da kontrolišete troškove.

Zdravlje

Mlađi – dobro. Starijima moguće tegobe sa respiratornim sistemom ili bolovi u zglobovima.

 

JARAC

Hrana

Mlad sir, jogurt, pavlaka sa manjim procentom masnoće  prijaće vam tokom ovih dana. Meso svakako da, ali više piletina I ćuretina, a ako volite – riba bi sada bila izvrsna na vašem meniju.

Ljubav

Biće potreban trud i sa partnerove i sa vaše strane da bi odnos funkcionisao bez većih turbulencija u ovim danima. Komunikacija vam neće ići dobro kada su u pitanju ozbiljnije teme, ali će ići kako treba kada pričate o osećanjima ili planovima za odnos i vas dvoje. Pokušajte zato da izbegavate teška pitanja, pogotovo ako se ona vezuju za nešto iz prošlosti. Ostavite ta rešavanja za neki drugi put – bolje je da češće putujete, odete na odmor ili jednostavno – uživate u stvarima koje vas oboje ispunjavaju. Slobodni – osećaj vezanosti za prošlost, neki vid razočarenja – može vas kočiti u ostvarivanju novih kontakata.

Posao

Ulazak planete Merkur u polje koje se vezuje za vašu poslovnu svakodnevicu i obaveze – govori da ste ušli u period većih promena i dešavanja na poslovnom planu. No, te će promene ići skokovito, sa usponima i padovima, bržim pokretanjima ali i fazama zastoja. Ove oscilacije možete osetiti već u ovoj nedelji – najpre kroz povremeno naporan kontakt sa saradnicima i kolegama, kroz komplikovana papirološka pitanja ili kroz otežanja u dogovorima. Finansije – ne opuštajte se previše.

Zdravlje

Osetljiv respiratorni sistem, nešto pojačane tegobe hroničnim bolesnicima.

 

VODOLIJA

Hrana

Apetit vam je nešto jači nego inače, ali ste I postali probirljiviji, pa ćete preskočiti obrok ako vam nije po volji. Riba, piletina I ćuretina će češće biti na vašem meniju. Konzumirajte više sezonskog voća I povrća

Ljubav

Odnos sa voljenom osobom vam šalta i misli i osećanja iz krajnosti u krajnost. U jednom trenutku imate osećaj da je sve savršeno i sve moguće – a onda vas nešto „spusti“ i unese vam mračne misli i teskobu. I partnerova ponašanja mogu biti promenljiva – što svakako neće doprinositi vašem miru u duši. No, suštinski – vas dvoje ste kao par dobro i nastavljate dalje, jer emocija i vatre ima. Slobodne Vodolije – ulazak Merkura u vaše polje zabave i ljubavi – samo će vas dodatno pokrenuti. Tražićete društvo i provod, tražićete da budete aktivni. Tražićete i flert i ljubav – i sigurno je da ćete ih pronaći.

Posao

Slična je situacija i u svemu što se vezuje za posao. Ni ovde ne može biti normalnog i regularnog funkcionisanja – isto su prisutni usponi i padovi. Neke će vas situacije „dizati u nebesa“, ali će biti i onih zbog kojih ćete se totalno smoriti. Komunikacija je ovih dana i teška i laka – sa nekim ljudima ćete se pronaći bez problema i dogovoriti očas posla, dok će vas drugi iscediti, iznervirati, dići vam pritisak. Koliko god da prilivi dolaze i sa tim nemate problema – troškove ne uspevate da dovedete u normalu.

Zdravlje

Moguće su povrede, respiratorni problemi, meteoropatske reakcije, ali i problemi sa zglobovima.

 

RIBE

Hrana

Zaobiđite rutinu – probajte  nov recept ili nov režim ishrane. Prijaće vam. Generalno gledano – odgovara vam riba I piletina, više kuvanih jela, mnogo povrća I smanjena količina mlečnih proizvoda.

Ljubav

Komunikacija sa voljenom osobom će biti odlična, dokle god ne pričate o teškim temama. Dokle god se ne vraćate u prošlost, dokle god ne ponavljate ona pitanja na kojima ste se već ko zna koliko puta do sada sapleli. Ako razgovarate o emocijama, planovima, zajedničkim akcijama i uživanjima – sve će ići baš kako treba i „pronaći“ ćete se. Slobodne Ribe – emotivne prilike koje se sada aktiviraju, osobe koje vam ulaze u život – vrlo su izazovne po vas – izazovne u smislu osećanja i želja koje bude u vama. No, ne deluje kao da su ovo dani u kojima biste trebali da se zalećete. Samo uživajte i ne žurite nigde.

Posao

Jedini problem koji bi u ovom periodu mogao da se javi jeste to što prihvatate previše obaveza i zadataka na sebe. Koliko god vaša snaga, energija ali i organizacija bile dobre ovih dana – doći ćete povremeno u neki vid zastoja. Možda zbog nemogućnosti da sve uklopite, možda zbog zaboravnosti ili jednostavno – trenutnog manjka energije. Da, ovo jeste period u kojem ćete se dokazati i poslovno vrlo pozitivno „cimnuti“, ali pokušajte da se ne iscrpite u potpunosti. Finansije – solidno i pored troškova.

Zdravlje

Solidno, ali ipak se trudite da se ne preforsirate.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3