Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 17.-23.04.2023.

Pre nego što počnem sa kratkim uvodom za nedeljni horoskop – još jednom vam želim mir u duši, blagostanje i radost, svako dobro, sreću i uživanje sa vama bliskim i najmilijim ljudima <3
Ono što je pred nama tokom sledeće sedmice jeste pomračenje Sunca i mlad Mesec na poslednjem stepenu znaka Ovna – u četvrtak u ranim jutarnjim satima. Poslednji stepen svakog znaka predstavlja kulminaciju energije tog znaka, a samim tim su i dešavanja i lekcije koje donosi – značajniji i intenzivniji. Koji sat kasnije, Sunce prelazi u znak Bika a dan nakon pomračenja, 21-og aprila – Merkur u znaku Bika započinje svoj retrogradni hod.
Pred nama su dani u kojima postoji prostor za jačanje tenzija, uz istovremen osećaj da tapkamo u mestu – što nam može dodatno otežavati. Osnovna je simbolika znaka Ovna – napred, probijanje, akcija, novo, „prvo uradi a posle razmišljaj“ fazon, osvajanje, ambicija. No, dispozitor pomračenja i vladar znaka Ovna  – planeta Mars, nalazi se u znaku Raka, što pokazuje da su naše akcije „iz stomaka“, iz potisnutih i povredjenih emocija, iz osećaja nesigurnosti, postoji pasivno agresivno ponašanje, ili pak agresija koja u trenutku izbija.
Uvodi nas ova nedelja u period promena koje su intenzivne i izazovne, ali neophodne i koje ćemo posebno osetiti u narednim mesecima, sve do kraja letnjeg perioda. A promene kao promene – nekad bežimo od njih, nekad ih jedva čekamo – ali su u svakom slučaju potrebne jer naši životi nisu statična stavka – već konstantno kretanje kroz koje bismo trebali da rastemo i naučimo. Mali je problem u tome što mi volimo samo one slatke i lepe „lekcije“ dok od bilo čega izazovnog – bežimo i zatvaramo oči.
Pred nama nisu jednostavna vremena – ali takva su kakva su, mi drugačija nemamo.
Možemo se suočiti i u narednim danima, ali i u narednom periodu sa situacijama koje nam donose nemire, unutrašnju ili spoljašnju tenziju, iskakanja iz utvrdjenih koloseka i nagle promene u planovima, sa situacijama koje čine da se osećamo nesigurno, osetljivo ili da po nekim pitanjima gubimo tlo pod nogama. Ne treba reagovati impulsivno, kroz dramu i konflikt, kroz frustraciju – bolje je na trenutak zastati, razmisliti, sabrati se i onda videti koji je naš najbolji potez.

 

OVAN

Hrana

Želudac će vam „ispirati“ stres i nervoza što će se različito odraziti na vas – kod nekog na manjak apetita, kod nekog na pojačanu potrebu za hranom, kod nekog na zatrpavanje grickalicama i brzom hranom.

Ljubav

Mlad Mesec i pomračenje Sunca u vašem znaku dodatno će potencirati na porodičnim, ali i emotivnim temama kod vas – naročito je ovaj prvi segment mesto na kojem ćete ulagati energiju i trud ne samo u ovoj nedelji, već i u narednom periodu. Sa voljenom osobom ste i dalje u fazi „vruće – hladno“ i „volim te – skačeš mi po živcima“, pa tu ne očekujte neke spektakularne pomake na bolje. Gledajte da malo sačuvate svoj mir i ne dozvolite da vas neke situacije/osobe „jedu“ iznutra. Slobodni Ovnovi – neke baš pričljive i druželjubive osobe pokušavaju da skrenu vašu pažnju. Biće interesantnih priča i mnogo flerta.

Posao

Merkur koji kreće retrogradno u vašem polju novca učiniće da se svako malo „zaglavite“ po nekim finansijskim pitanjima, a onda smišljate taktiku i „čupate“ se iz toga. Moguće je i da neke zaboravljene obaveze i računi iskrsnu ničim izazvano i poremete vam planove. Poslovno – ulazite u fazu usporavanja i komplikovanja situacija, dogovora, papiroloških pitanja, problema sa tehnikom. Dosta toga može testirati vaše strpljenje, iako će problema biti samo u početnoj fazi. Rešenja brzo slede.

Zdravlje

Budite nešto više oprezni u saobraćaju. Sklonost povredama i kod kuće i na poslu. Stomak i grlo osetljivi.

 

BIK

Hrana

U drugom delu nedelje pojačana potreba za uživanjima svake vrste, pa I za hranom. Možete preterati zato što vam je sve ukusno, mirisno, slatko – ali će biti I onih koji će nešto više klopati na nervnoj bazi.

Ljubav

Retrogradno kretanje Merkura u vašem znaku može doneti da po nekim pitanjima počnete da se kolebate, preispitujete svoje odluke ili pak da pokušavate da pronađete način kako ćete partneru saopštiti nešto za šta smatrate da mu neće prijati. Ništa se posebno neće dogoditi – imaćete svoje momente zastoja ili pak nemira – koji će doći i proći. Odnos sa partnerom ostaje neokrnjen i stabilan. Takođe, mogući su neki manji stresovi i napetost koja se vezuje za porodični segment. Slobodni Bikovi – koliko su vam otvorena nova poznanstva, isto toliko je otvoreno i sve ono što se vezuje za bivše.

Posao

U nedoumici ste kako da se postavite u nekim situacijama ili na koji način da ih rešite. Opcija je više, a vi nikako da se odlučite i možete saradnicima delovati kao da ste zbunjeni ili kao da iz nekog razloga odugovlačite. Takođe, moguće je da se neke situacije odvijaju previše brzo za vaš ukus i tempo rada, što vas čini nervoznim pa u drugom delu sedmice možete prilično burno odreagovati. Po pitanju finansija je došlo ili do nekog zastoja ili se pojačavaju troškovi koji se vezuju za dom ili članove porodice.

Zdravlje

Osetljivost grla, moguće glavobolje ali i problemi sa kožom.

 

BLIZANCI

Hrana

Dosta napetosti je prisutno kod vas u ovoj nedelji, pokazivali to onima oko vas ili čuvali unutar sebe. Iz tog razloga I apetit može varirati, a vi ćete teško održavati balans po pitanju hrane, koliko god se trudili.

Ljubav

Neko neraspoloženje, opterećenje ili pak zaglavljenost u brigama postoje tokom ove sedmice, ali ovo ne mora automatski da se vezuje za vašeg emotivnog partnera. Moguće je da postoji nervoza oko novca, porodičnog, pa čak i poslovnog segmenta. U svakom slučaju – ovo će vam donositi manje oscilacije u ponašanju prema partneru, ali se to neće u većoj meri odraziti na vaš odnos. Slobodni Blizanci – lepršavost i harizmatičnost koje su trenutno naglašene kod vas ne mogu a da ne zapadnu za oko potencijalnim „udvaračima“. Igrajte se, zabavljajte, osvajajte. Flertovanje vam lako ide od ruke.

Posao

Retrogradnost vašeg vladara Merkura (koji je odmah pored Urana) baš vam i ne ide na ruku ovih dana – jer vam donosi nagle preokrete koje ne očekujete, a usporava vas u onome što očekujete ili što želite da ostvarite. No, obzirom da je Venera u vašem znaku (kao Merkurov vladar) – iz mnogo situacija ćete uspeti da isplivate na konto svog šarma, srećnih okolnosti ili ćete umeti da kažete baš ono što treba. Ova vam sedmica donosi nerviranje i zastoj u početnoj fazi, ali kasnije – realizaciju i uspešnost.

Zdravlje

Osetljiv respiratorni sistem, naročito grlo. Sklonost ka ekcemima i alergijama.

 

RAK

Hrana

Oscilacije vašeg apetita u ovoj nedelji verovatno se vezuju I za to što ćete čas biti raspoloženi I mirni, a čas pod stresom I veoma nervozni. Nešto jača potreba za slatkišima.

Ljubav

Na prvi pogled – između voljene osobe i vas sve funkcioniše. Naravno, dođe tu po koji problem, varnica – ali suštinski – dobro ste. No, ispod površine – kod vas postoje neka razmišljanja, neke nedoumice – one ne moraju da se vezuju za vaš odnos, mogu ići i u pravcu porodice ili posla – ali će vam svakako s vremena na vreme pojačavati nervozu i time i zatalasati vezu u kojoj ste. Slobodni Rakovi – Venera u polju tajni ume doneti inspiraciju, probuditi želje, začačkati vas, čak pokrenuti ka komunikaciji sa nekim sa kim odnos bar za sada ne može biti javni. Ukoliko je to ono što želite – pa vi onda izvolite.

Posao

U ovoj se nedelji može pojačati osećaj da se dosta toga u poslovnom segmentu dešava van vaše moći kontrole i uticaja. Ovo vam može izazivati nervozu, i iritirati vas – a pogotovo ako se dogodi da imate intenzivniju interakciju sa osobama koje su vam nadređene. Pomračenje Sunca u vašem polju karijere uvodi vas u period u kojem ćete morati intenzivnije da se dokazujete ili borite za svoje pozicije. Od ove nedelje – mogući su češći nesporazumi sa saradnicima i otežanja po administrativnim pitanjima.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe, a starijima mogući problemi sa pritiskom.

 

LAV

Hrana

Češće i intenzivnije uživanje u hrani, pojačan hedonizam. Period kada lako možete povećati kilažu. Pokušajte da funkcionišete u varijanti – manje, ali kvalitetno i sa dosta svežeg povrća.

Ljubav

Pomračenje Sunca, nebeskog tela koje vlada vašim znakom – pokazatelj je potencijalnih komplikovanja, napetosti i zategnutosti u partnerskim odnosima. Razlog može biti sumnja, ljubomora ili povređena osećanja. Ovo ne znači da će doći do nekih suštinskih procepa u vezi, ali bar u pojedinim trenucima – može delovati dosta teško da se kompromis uspostavi. Slobodni Lavovi – koliko god vam neke osobe bile interesantne, ne preporučuje se da se zalećete u nove emotivne priče. Jer, više je nego izvesno da će odnosi započeti sada, iako dosta emotivni – biti protkani čestim komplikacijama.

Posao

Spora, zahtevna i otežana komunikacija sa saradnicima, ali i sa onima koji su po statusu iznad vas. Koliko god su vam teške obaveze na dnevnoj bazi – trudite se da budete ažurni i da ne ostavljate ništa za kasnije, jer može doći do brzog gomilanja i zatrpavanja, što će vam samo pojačati nervozu. Moguće je da se u ovoj nedelji pred vama otvori novi projekat ili ponuda koji na prvi pogled deluju dosta obećavajuće. Po pitanju finansija – zastoj je evidentan, ali vi uspevate da se iščupate i rešite.

Zdravlje

Moguće oscilacije krvnog pritiska. Pojačana nervoza.

 

DEVICA

Hrana

Potreba da regulišete nešto po pitanju ishrane postajaće sve jača, pogotovo što ćete se u ovom periodu suočavati sa češćim osećajem težine I problemima sa varenjem.

Ljubav

Partner neće ispuniti neka vaša očekivanja – ali sa druge strane gledano – ni vi nećete baš uvek biti na visini „zadatka“. Oboje ćete imati svoje kikseve, oboje ćete imati trenutke kada ne razumete jedno drugo, ali suštinski – vaš odnos će stajati, stabilan i bez velikih promena i preokreta. Trudite se da češće pronađete ono što vas spaja. Slobodne Device – moguće je da vas je neko pokrenuo ili da vas u ovoj nedelji zainteresuje, zaintrigira. Trenutno bar, nema velikih osnova da se uđe u stabilniju i dugotrajniju priču, ali ako pustite da se komunikacija sa ovom  osobom polako razvija – možda se i otvore šanse.

Posao

Neke su vas situacije vezane za posao pomalo uznemirile tokom prethodne sedmice i sada pokušavate da pronađete rešenje za njih. To vam može oduzeti veću količinu energije, ali je izvestan solidan rezultat. Ukoliko do sada niste, važnije poslovne obaveze ili projekte gledajte da završite – jer se vrlo brzo možete suočiti sa komplikovanjem i prolongiranjem, dodatnim oduzimanjem vremena. Ulazite u fazu kada je potrebno da češće proveravate sebe, pošto greške jesu moguće. Finansije – zadovoljavajuće.

Zdravlje

Pad energije, pojačan umor.

 

VAGA

Hrana

Što ste vi aktivniji, apetit je više pod kontrolom. Doduše, još uvek su vaši obroci neredovni, još uvek nemate meru sa nekim namirnicama (uglavnom sa slatkišima i testima) – ali sve ukupno – nije loše.

Ljubav

Pomračenje Sunca u partnerskom polju uvodi Vage u period većih promena u emotivnim relacijama. Od statusa i trenutnog stanja u odnosu zavisi u kom pravcu će te promene ići. Za neke – period priprema za ozbiljnije korake i dizanje veze na viši nivo, za druge – period koji vas dvoje kao par može prilično zatalasati i izbaciti na površinu osećanja koja su dugo potiskivana. U ovoj nedelji može biti oscilacija u odnosu sa partnerom, čak i pojačane nervoze. Slobodne Vage – susret sa jednom osobom može vam promeniti planove, doneti uzbuđenje, pokrenuti vas i učiniti da se osećate zaista dobro.

Posao

Kao i po pitanju emocija – i poslovni segment će u narednom periodu biti prožet dešavanjima i velikim promenama. Moguće su napetije situacije u saradničkim odnosima. Ovo jeste nedelja pojačanih tenzija, ali i važnih odluka i koraka koje ćete napraviti. Dobro je što vas nosi jaka, pozitivna energija – spremni ste za priču, za dogovore, za kreativnost i traženje rešenja. Obaveza će biti više nego što očekujete, ali ćete uspevati da budete na visini zadatka. Po pitanju finansija – solidno, ali se nemojte opuštati.

Zdravlje

Kod starijih su moguće tegobe sa pritiskom. Mlađi – glavobolje, problemi sa vratnim delom kičme.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Kakva će biti vaša ishrana zavisiće od toga koliko ćete uspeti da se organizujete što se obaveza I slobodnog vremena tiče. Delujete ubrzano,  energetsko trošenje će prevazići unos kalorija.

Ljubav

Usporavanje, a onda i retrogradno kretanje Merkura koji je u blizini Urana, a sve u polju partnerstava – može Škorpije u emotivnim vezama „žacnuti“ u narednim danima. Najpre su mogući nesporazumi u komunikaciji, neki vid zastoja ili pak ćutanja između vas dvoje. Dodatno, vi ste opterećeni poslovnim i porodičnim obavezama i pod pojačanom, nemirnom energijom – pa sve možete doživljavati previše lično. Potrebno je više strpljenja i pokušaji da se normalna komunikacija uspostavi. Slobodni – može biti neke površne komunikacije i trebaće vremena da se ona razvije. Bivši polako počinju da se aktiviraju.

Posao

Pomračenje Sunca i mlad Mesec u polju koje se vezuje za svakodnevicu, obaveze i odgovornosti koje imate – samo može dodatno potencirati na nemirnoj i intenzivnoj poslovnoj fazi u kojoj ste trenutno. No, u početnoj fazi će sve delovati komplikovanije nego što zaista jeste – vaše strpljenje i motiv da uspete sada će biti ključ za uspešno rešavanje i završavanje svega započetog. Saradnje sa inostranstvom se intenziviraju i ovde može biti zanimljivih ponuda i promena.Finansije– stabilnije od proteklog perioda.

Zdravlje

Oscilacije pritiska, intenzivnije meteoropatske tegobe, glavobolja.

 

STRELAC

Hrana

Bolje raspoloženje I više pokreta, pa je moguće da ćete morati da pojačate unos kalorija da bi vaša energija bila na dobrom nivou. Ako možete, menjajte navike za koje znate da vam štete.

Ljubav

Neće biti većih promena u odnosu na prethodnu nedelju. Šareniš u emotivnim relacijama se nastavlja i dalje a komunikacija i to kako se oboje, kroz razgovor „nosite“ sa potencijalnim trenutnim problemima – biće preduslov za normalnije funkcionisanje. Vi ćete umeti da budete teški povremeno, partner će umeti da se zatvori u sebe i povuče – ali uglavnom ćete uspevati da nađete zajedničku tačku i postignete kompromis. Slobodni – pomračenje Sunca i mlad Mesec u vašem polju zadovoljstva i ljubavi može doneti pokretanje emotivne priče – samo gledajte da to nije neko ko je zauzet ili emotivno zatvoren.

Posao

Usporavanje, pa retrogradno kretanje Merkura (dodatno u konjunkciji sa Uranom) u polju poslovne svakodnevice, obaveza i odnosa sa kolegama govori o čas maksimalno ubrzanom, čas maksimalno usporenom dejstvu u ovim segmentima. Moguće je brzo intenziviranje nekih situacija (i odnosa) – rešenje će se pronaći na kraju, ali ovo može doneti negativnu energiju i nezadovoljstvo. Mnogo toga treba odraditi a vremena je premalo, pogotovo što ćete biti skloni propustima i sitnim greškama.

Zdravlje

Prehlade ili osetljivost respiratornog sistema.

 

JARAC

Hrana

Lagani I raznovrsni obroci, sa najvećim udelom povrća I mlečnih proizvoda a u manjoj meri mesa I mesnih prerađevina – učiniće da se osećate savršeno, pokretno, puni energije.

Ljubav

Udaljavanje – zbližavanje, napetost – opuštajući momenti, strast – pojačana nervoza, prisustvo emocija i bliskosti – osećaj površnosti….sve će ovo biti sastavni deo odnosa sa partnerom u narednoj sedmici. Oni koji žive zajedno ili su u braku mogu proći kroz intenzivnije oscilacije u ovim fazama. Ne ide vam na ruku ni to što ni partner ni vi u ovom periodu niste mirni – oboje vas muče porodične i poslovne teme. Slobodni – Merkur kreće retrogradnim hodom u vašem polju emocija i zadovoljstva – odličan preduslov za obnovu kontakta sa bivšim partnerima. No, isto tako – dobre šanse da vam neko „zapadne za oko“.

Posao

Trenutno ste u intenzivnim pripremama za promene koje očekujete u poslovnoj sferi. Bavićete se ovih dana organizacijom, dogovaranjima, papirološkim pitanjima. Ništa neće ići po planu i oko toga se ne treba nervirati. Uvek ćete biti u stanju da pronađete rešenje i završite započeto. Pritisak koji povremeno osećate od strane saradnika ili nadređenih je nešto sa čime uspevate da izađete na kraj. Ne prija vam, ali ne odustajete. Finansije – rešili ste neke troškove ili novčane obaveze i sada nešto lakše dišete.

Zdravlje

Stariji – manji problemi sa pritiskom ili kičmom. Mlađi – dosta solidno.

 

VODOLIJA

Hrana

Trošenje energije, naglašen pokret, velike aktivnosti. Potrebna vam je adekvatna „nadoknada“ kroz redovne i izbalansirane obroke – a malo je verovatno da ćete tako funkcionisati.

Ljubav

Partner će vas nekim rečima ili ponašanjima iziritirati ili prilično „žacnuti“ pa su moguće dosta burne reakcije sa vaše strane. Sada vas sve dotiče intenzivnije nego inače, emotivniji ste i povredljiviji, pa pre nego što napravite dramu, proverite da li uopšte imate realnog razloga za to. Suština je da je vaš odnos stabilan. Oscilacije mogu postojati, ali se one daju prevazići. Slobodne Vodolije – retrogradno kretanje Merkura u polju prošlosti, planete koja vlada vašim ljubavima – crveni je alarm za sve bivše – koji se od ovog perioda mogu posebno aktivirati. A ni vi nećete baš biti imuni na „zov iz prošlosti“.

Posao

Pripremite se mentalno za ovu sedmicu koja će verovatno razvući i vaše vreme i vaše živce. Pomračenje Sunca u polju koje se vezuje za dogovore, kontakte, planove na dnevnoj bazi….kao i istovremeno prisustvo Marsa u polju poslovne svakodnevice i odnosa sa kolegama – odličan su preduslov da zakoračite u komplikovana dešavanja, nerazumevanje, užurbanost. Obaveze će vas preplaviti a vaše je da se snađete u svemu ovome. Finansije – napeto, ali u poslednjem trenutku rešavate sve.

Zdravlje

Naglašena nervoza, sklonost povredama, glavobolje, meteoropatske tegobe.

 

RIBE

Hrana

Potrebno vam je neuporedivo više vitamina i minerala, a drastično morate smanjiti unos slatkiša. Uzimajte hranu koja vam donosi energiju, a ne onu koja vas čini statičnim i mlitavim.

Ljubav

Neke priče i teme će ponovo početi da izlaze na dnevni red, izbegavali ih vi ili ne. Vreme je da partner i vi ozbiljno popričate o nekim stvarima, šta god to bilo u pitanju – i da ne dozvolite da te stavke na dalje unose nemir u vaš odnos. Razgovori mogu u početnoj fazi zapinjati ili biti naporni, i drugoj strani i vama – ali to ne znači da se ne mogu stvari rešiti i da se ne može pronaći kompromis i zajednički jezik. Slobodne Ribe – sve nekako počinje da se okreće ka prošlosti ili da „liči“ na ono što je bilo. Ili će se aktivirati bivši, ili će vam u život ući osoba koja vas po nečemu podseća na priče kroz koje ste prošli.

Posao

Želećete da požurite, a nećete moći. Situacije će vas usporavati. Želećete da isplanirate dan i obaveze, ali će se događati situacije koje vas vraćaju korak unazad ili vam komplikuju planove. Želećete da se na pravi način sporazumete sa saradnicima, a ispada da se nećete najbolje čuti. E, ako na sve ovo dodamo administrativne i papirološke zavrzlame, potencijalne probleme sa tehnikom – onda vam je jasno da je pred vama sedmica koja će od vas tražiti mnogo strpljenja i truda. Finansije – veći troškovi.

Zdravlje

Malo više povedite računa o ishrani. Mogući problemi i sa respiratornim organima.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3