Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 18.-24.2.2019.

OVAN

Hrana

Energiju ćete tokom ove nedelje najviše crpeti baš iz svežeg voća i povrća i gledajte da salate, šejkovi, ceđeni sokovi postanu deo vaše svakodnevice. Svu brzu hranu i grickalice trebalo bi strogo izbaciti, a od slatkiša, ako baš ne možete da izdržite – uzimajte crnu čokoladu.

Ljubav

U ovoj nedelji treba biti posebno oprezan kada je komunikacija sa partnerom u pitanju. Vaše voljeno biće je prilično sumnjičavo, i ukoliko mu se učini da postoje nelogičnosti u vašim izjavama ili ukoliko pomisli da lažete – možete se suočiti sa prilično snažnim ljubomornim prebacivanjima. Što je najgore, vi ćete povremeno stvarno delovati kao da ste izgubljeni u vremenu i prostoru, što će drugoj strani samo davati materijal za sumnju. Gledajte da se „volite“ što više – u prevodu, igrajte na kartu strasti, da biste neutralisali mogućnosti za bilo kakvu sumnju. Slobodne može zainteresovati osoba koja ne živi blizu njih, ili eventualno – neko preko poslovnog segmenta.

Posao

Prelazak Marsa koji vlada vašim znakom u polje koje se vezuje za finansije, doneće vam potrebu da prvenstveno ovaj segment sređujete i tu ulažete sve svoje snage. Neki se dogovori mogu pokrenuti u ovoj sedmici, ali iako će sve na prvi pogled biti prilično dobro, pitanje je da li se to može realizovati odmah. Itekako je moguće da konkretna dešavanja budu pokrenuta tek tokom marta meseca. Ono što je najbitnije jeste da ste vi dosta mirniji, tenzija se spustila i konačno možete da funkcionišete bolje…

Novac

Drugi deo sedmice može biti dosta zanimljiv po pitanju finansija. Neki od vas bi mogli da se u ovoj nedelji lepo opare….

Zdravlje

Posebnu pažnju obratite na grlo u ovom periodu. Osetljivost postoji, pa su moguće prehlade. Generalno – manji pad imuniteta.

 

BIK

Hrana

Nešto više računa biste trebali da povedete o kvalitetu i ispravnosti namirnica koje koristite. Takođe – moraćete da se borite sa povremenim impulsivnim napadima gladi u kojima čistite sve što vam dođe pod ruku.

Ljubav

Realno gledano, sve bi u vašim emotivno partnerskim odnosima u ovoj nedelji trebalo da funkcioniše dosta mirno. Partner je okrenut prema vama, pokušava da vam se podvuče pod kožu, podilazi vam – u suštini, radi sve ono što ste vi u prethodnom periodu zahtevali i očekivali, ali prilično bezuspešno. Trebalo bi da vam je sada srce na mestu, jel da? Pa zašto nije? Možda zato što ste previše oprezni, možda zato što ste previše nepoverljivi, možda zato što vam je ovo ponašanje druge strane prilično sumnjivo i pitate se šta stoji iza toga. Verovatno ništa, samo da znate….Slobodni mogu malo da odlepe za nekim….ili malo više, ali šta sad – sve je za ljude. Interesantno je, pa uživajte u dešavanjima.

Posao

Mars u vašem znaku će da vas gura. To jest – guraćete vi one situacije koje su vam bitne. Venera u Jarcu će da vam da tačno onoliko racionalnosti i praktičnosti koliko vam je potrebno da prepoznate šta valja, a šta treba odbaciti momentalno. U dogovorima ćete smatrati da je druga strana ostala pomalo nedorečena ili nejasna, pa dobro ispitajte sve „šta je pisac hteo da kaže“. U suštini, jedna fina nedelja u kojoj se mogu pokrenuti pitanja koja su vama lično veoma bitna.

Novac

Odjednom svima nešto trebaju pare i svi se okreću ka vama sa pitanjem – jel možeš da mi pozajmiš, vraćam tad i tad……Ne morate baš da izađete svima u susret, samo da znate….

Zdravlje

Mars u vašem znaku će vam dati više energije, ali on može da vam donese i probleme sa grlom, kao i mogućnost da se povredite. Pametno koristite ovaj tranzit – više se pokrenite.

 

BLIZANCI

Hrana

Ništa vama ne bi falilo kada biste krenuli sa nekom detoksifikacijom, a ova sedmica je savršena baš za to. Znam da vam se ne mili, ali ništa vas ne košta da probate. Navalite na voćkice i povrćkice, na sokiće, šejkiće i na sve što je zdravo. Makar pokušajte, značiće vam.

Ljubav

Vi lično mislite da ste potpuno realni kada su partnerski odnosi u pitanju, da vam je sve jasno i da ste u pravu. Žao mi je što ću vas razočarati, ali izuzetno su male mogućnosti da je to baš tako. Skloni ste ili da ne vidite ono što je očigledno, ili da od sitnice napravite gromadu. U prevodu, ovo vam je period u kojem ne biste trebali sami sebi da verujete, svojim zaključcima i svojim prosuđivanjima. Partner je mnogo korektnije postavljen od vas, ali teško je da vas sada može ubediti da niste u pravu. Pa šta da radite? Pa ništa, trudite se makar da u svojoj ubeđenosti ne zabrljekate nešto u odnosu sa voljenom osobom. Slobodni – možete da se zaljubite baš onako – da budete romantični za sve pare. Pa hajte, fino je to..

Posao

Sve što može da se zakomplikuje verovatno će se zakomplikovati. Da ne pričam o tome da lično vi možete učiniti da neka izuzetno jednostavna situacija postane problem oko kojeg ćete gubiti vreme i nerve. Period je u kojem vam je potrebna praktičnost i realan pogled na sve situacije u poslovnom segmentu, a to sada izostaje kod vas. A kao za baksuz – nećete da potražite pomoć ili savet. Ili pak – potražite, a onda ne poslušate. Sami ćete biti krivi za svaki problem, samo da znate….

Novac

Tenzija oko novca i troškovi će samo rasti do polovine sedmice. Nakon toga – ulazite u nešto stabilnije i mirnije dane.

Zdravlje

Zdravstveno baš i niste bajno. Premalo energije, pad imuniteta i osetljivost. Radite sve što možete da biste se osećali bolje.

 

RAK

Hrana

Ova nedelja vam donosi problem sa varenjem, naglašeno u svom prvom delu. Na sve morate obratiti pažnju – i na ispravnost i kvalitet namirnica i na to da izbegavate sve na šta znate da je vaš stomak osetljiv.

Ljubav

Kad god je pun Mesec, a u ovoj nedelji je to u znaku Device, vi generalno gledano imate problem sa promenljivim raspoloženjima i osećanjima. No, u ovoj sedmici to može biti pojačano i time što ćete biti ubeđeni da ste neke situacije shvatili baš kako treba i smatrati da ste u pravu, a u suštini – to neće imati nikakvih dodirnih tačaka sa realnošću. U prevodu – možete napraviti problem bez problema sa voljenom osobom. Trudite se da to ne uradite. Sačekajte pre nego što progovorite i napadnete. Oni koji su slobodni – za vas je ovo zanimljiv period po pitanju emocija. Kontakti sa nekim osobama mogu se pojačati, mogu i strasti proraditi, ma može biti i nekih zanimljivih ljubavnih početaka!

Posao

Pažnja će vam biti rasuta pa morate da se po svim pitanjima dobro organizujete u ovoj sedmici. Takođe, ne pravite grandiozne planove na osnovu nekih dogovora koji su pokrenuti, pitanje je šta će na kraju od svega toga ispasti. U komunikaciji i kontaktu sa saradnicima i poslovnim partnerima obuzdajte svoju nestrpljivost i ubeđenost da ste po svim pitanjima u pravu. Budite spremni da saslušate ono što imaju da vam kažu, a ne samo da terate svoje….

Novac

Priliva će biti, ali je pitanje da li ćete vi biti zadovoljni količinom novca kojom raspolažete. Možda očekujete previše?

Zdravlje

Zdravlje je solidno, ali i dalje stoji upozorenje na sve ono što je vezano za saobraćaj i za mogućnost povreda.

 

LAV

Hrana

Preporuka da nešto ozbiljno promenite u svom načinu ishrane svakako stoji i na dalje. Šta više, neke od vas na to mogu naterati i problemi sa varenjem koji mogu biti vrlo aktuelni tokom ovog perioda. Koristite što više čajeva, naravno – prirodnih, ne filter kesica.

Ljubav

Nije loše u vašim partnerskim odnosima. Možda malo dinamično (to je inače, lep izraz za povremena bljuvanja vatre), ali sa dobrim rezultatima i posledicama. Uspećete da se usaglasite bolje nego što će to u prvom momentu izgledati. U ovoj sedmici možete otvoriti vrata nekim pozitivnim promenama koje će brzo zaživeti i učiniti da se u narednom periodu osećate mnogo stabilnije u odnosu sa voljenom osobom. Ukoliko ste usamljeni, ovo može biti vrlo interesantna nedelja. Sa jednom osobom biste mogli ostvariti vrlo zanimljiv ljubavni početak, ali imaćete malo problema u komunikaciji – zato se dobro potrudite da i vi budete jasni, ali i da razumete šta je onaj preko puta pokušao da vam kaže….

Posao

Nije loš period da se naprave neke fine promene u poslovnom segmentu. Samo polako i bez prevelikih očekivanja, da se ne biste razočarali. Trudite se da budete realni po svim pitanjima. Budite naročito oprezni kada dogovarate bilo šta vezano za finansijski deo. U prevodu – nemojte da zacepite previše pa da ostanete bez dogovora o poslu, ili – nemojte da tražite premalo, pa da ispadne da vam je to neisplativo. Dobar kontakt sa ljudima na položaju i autoritetima. Potražite pomoć ako vam je potrebna.

Novac

U ovoj vas nedelji mogu potrefiti neke veće parice. No, isto tako – svojim potezima možete izbiti sebi pare iz džepa. Zato – pamet u glavu, budite mudri.

Zdravlje

Vrlo solidna zdravstvena situacija u ovoj sedmici. Nervoza i pojačan stres su mogući, naročito u prvom delu nedelje.

 

DEVICA

Hrana

Pun Mesec u vašem znaku i opoziciji sa vašim vladarem Merkurom govori o potrebi da posebnu pažnju obratite na ono što konzumirate tokom ove sedmice. Mogući su problemi sa varenjem, neadekvatne ili neispravne namirnice.

Ljubav

Trudite se da se prilagodite voljenoj osobi, ali ispada kao da mnogo toga radite pogrešno ili ne razumete potrebe druge strane. Ipak, istrajavate u pokušajima, neki put čak i na svoju štetu. Možda ne umete da izrazite ono što osećate, ali umete da pokažete, pa se vodite postupcima, ne rečima. Ako vaš partner ima iole razumevanja, biće mu jasno da želite da mu se približite, da želite da pokažete bliskost i nežnost. Samo nastavite. Oni koji su slobodni – za neke od vas je period izuzetno dobar za emocije, za neke baš i nije. Sve zavisi od toga kako reagujete i koliko umete da prepoznate prave osobe. Šanse će imati i jedni i drugi, ali kakav će rezultat biti – to ćemo još videti. Emotivna prošlost je takođe aktuelna i dalje…

Posao

I pored vaše mudrosti, racionalnosti i sposobnosti – pitanje je kako ćete u ovoj nedelji funkcionisati, a pogotovo – kako ćete se razumeti sa onima sa kojima ste u kontaktu. Ono što je bitno jeste da svoja očekivanja svedete na neku realnu meru i da ipak ne očekujete previše od nekih dogovora ili ljudi dok to sve ne bude „crno na belo“. A i kod potpisivanja ugovora – striktno vodite računa na svaki detalj, da se ne bi provuklo nešto što vam ne odgovara. Ako je potrebno, potražite savet drugih.

Novac

Korektna situacija po pitanju novca u ovoj nedelji. Neki od vas mogu i zaraditi, i to više nego što očekuju. Ipak, doza opreza mora postojati.

Zdravlje

Malo problema sa pritiskom starijim Devicama, i to uglavnom u prvom delu sedmice. Mlađi – kvalitetna ishrana neka bude vaš prioritet.

 

VAGA

Hrana

U ovoj nedelji se držite čvrsto nekih zdravih navika koje su već počele lepo da se ukorenjuju kod vas. Možda još uvek ne vidite rezultate kojima se nadate, ali polako – i to će vrlo brzo doći na dnevni red. Izbegavajte slatkiše.

Ljubav

Da ste zadovoljni – pa niste. No, kad pogledate sa druge strane – da se dosta toga smirilo i utišalo – ma jeste. Vi i partner sada kao funkcionišete nešto malo bolje, ali primetno je da ste vi i dalje okupirani lošim mislima i odjecima onoga što se dešavalo u prethodnom periodu. Samo polako, sve će se ovo srediti i doći na svoje. Ne budite opsesivno okupirani negativnostima – ima i dobrih stvari u vašem partnerstvu kojima se možete okrenuti. Ne gledajte baš toliko mračno i tvrdo na sve. Oni koji su slobodni – Venera između Saturna i Plutona vraća vas korak unazad, želeli vi to ili ne. Neko iz prošlosti sada vam se može uvlačiti u misli ili „nasrtati“ na vas pokušajima da obnovi komunikaciju. Vidite šta ćete sa ovim.

Posao

Obim posla se konstantno povećava i vi na svaki način pokušavate da uhvatite konce dešavanja i kontrolišete situaciju. Sa svih strana ste bombardovani informacijama, zahtevima, molbama – i samo vam vaša racionalna priroda sada pomaže da se u svemu ne pogubite u potpunosti. Na druge se ne oslanjajte, jer nema ništa od tog posla. Obećaće i zaboraviće ili će ih nešto odvući na drugu stranu. Sami ste sa sobom. Vi i vaša ogromna snaga ruku pod ruku. Zato, napred u borbu – do pobede!

Novac

Uspevate vi da se nekako izborite sa svim situacijama u finansijskom segmentu, iako ćete verovatno u prvom delu nedelje biti jako nervozni zbog svega. Mogućnost nekih većih priliva vam stoji.

Zdravlje

Muka vam je od toga što ste vrlo statični, što iz nekog razloga niste u mogućnosti da budete više u pokretu. Jako vam je potrebna fizička aktivnost.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Slabi ste na uživanje u dobrom zalogaju i tu nema šta da se priča. S druge strane – jako se trudite da se hranite zdravo, kvalitetno, umereno. Pa kako će ova dva zajedno? Pa nikako – jedan dan jedno, drugi dan drugo….i tako u krug…

Ljubav

Vaš vladar Mars ušao je u polje partnerstava, što sa jedne strane donosi to da ćete više sebe ulagati u sve što je vezano za odnos sa voljenom osobom. S druge pak – nemate vi neku naročitu snagu da bilo šta menjate ili da utičete na vezu, osim ako ćete se posvetiti tome da sa partnerom više uživate u svim životnim zadovoljstvima. Taj segment „uživanja“ može u ovoj sedmici biti vrlo zanimljiv i doneti vam vrlo strasne momente sa osobom koju volite. Oni koji su slobodni imaju vrlo zanimljive trenutke sa osobama suprotnog pola. Ima tu više potencijalnih „kandidata“ i onih koji vam mogu zapasti za oko….a i vi njima. Neke strasti mogu proključati, neke se emocije mogu probuditi. U svakom slučaju – biće interesantno!

Posao

Dokle god se vodite svojim interesima, u prevodu – dokle god imate na pameti ono što želite da ostvarite i zaradite – uspevaćete da pronađete zajednički jezik i sa onima sa kojima se inače ne biste ni trudili da se razumete. U ovoj sedmici može biti vrlo zanimljivih dogovora, ali ako očekujete da odmah vidite korist od toga, verovatno je da su male šanse za tako nešto. Tek od marta meseca će neke stvari početi da se uobličavaju na pravi način i konkretizuju. Do tada – strpljenje i samo gurajte napred.

Novac

Pare vas hoće, pare vas neće. Doći će vam ono čemu se niste nadali, ali će vam otići više nego što ste planirali. Šta da se radi, takav je period…..

Zdravlje

Niste loši, ali niste ni bajno. Slaba tačka će vam biti grlance, zato ga čuvajte dobro – pijte čajeve i tople supice….

 

STRELAC

Hrana

Tvrdi sirevi, domaći suhomesnati proizvodi, mleko i mlečni proizvodi sa smanjenim procentom masti – e to će vašem stomačiću prijati ove nedelje. Ne eksperimentišite mnogo sa novim ukusima i začinima, jer vas može zaboleti želudac, a možete i varenje pokvariti….

Ljubav

Kažu da dogovor kuću gradi, a u vašoj „kući“ nešto ovih dana baš i ne funkcioniše kako treba kada su ti dogovori u pitanju. Dogovorite se jedno, mislite na drugo, a uradite treće. Onda partner kaže da ste vi krivi, a vi tvrdite da je jedina krivica do njega. Vama se čini da voljena osoba baš i nije mentalno dobro ovih dana, jer je vi ništa ne razumete. A čini vam se da ni ona samu sebe ne razume. Jednom rečju – potpuna konfuzija po nekim pitanjima, ali to ni ne bi trebalo nešto mnogo da vas brine – ionako će se sve rešiti samo od sebe. Ukoliko ste usamljeni, možda previše očekujete od neke osobe koja vam je simpatična. Ne znači da neće biti dobro, samo nemojte da gradite nerealne planove u glavi…

Posao

Čini vam se da ste se u nekim situacijama zakucali i da ne uspevate da ostvarite nikakav, pa ni najmanji napredak. To samo tako izgleda, a ne može se poreći da ste vi trenutno u takvom stanju da ste skloni da preuveličavate problematiku a umanjujete značaj onoga što je dobro. Pun Mesec u vašem polju karijere u opoziciji sa Merkurom i Neptunom govori o tome da će već od marta meseca sve početi da se odvija mnogo jasnije i povoljnije po vas. Radite, pa čak i ako ne vidite konkretne pomake.

Novac

Jako ste usmereni na finansijski segment i tu se trudite da ispravite neke pogreške ili propuste za koje znate da ste lično vi krivi.

Zdravlje

Čuvajte grlo, čuvajte se prehlada jer ste izuzetno osetljivi u ovom periodu.

 

JARAC

Hrana

Jogurt, kiselo mleko, kefir – ovi mlečni napici će vam izuzetno prijati. Mleko, pavlaku, grčki jogurt, kajmak kao i mlade sireve izbegavajte. Takođe – cvekla, crveni kupus, crveni krompir, suve šljive, aronija, sušena borovnica – savršeno vam odgovaraju.

Ljubav

To što vi znate da vam je stalo do partnera i da je on ukorenjen u vašem srcu i mislima – izgleda samo vi znate i vidite. Druga strana nikako. Doduše, ako biste možda neki put nešto rekli ili konkretnije pokazali – možda bi voljenoj osobi postalo jasnije. Probajte, ne boli to. A i nije toliko strašno kao što vam se na prvi pogled čini. Umesto toga, vi se uplićete u neke priče koje samo vi razumete a na koje vas vaše voljeno biće bledo gleda jer uopšte joj nije jasno šta je pisac hteo da kaže. Ukoliko ste slobodni, tu imamo dve situacije – ili vi muvate nekog, ali tako nespretno i konfuzno da vaša simpatija uopšte nije svesna da vam se dopada….ili ste se tako upleli u nešto što je vezano za prošlost da ne uspevate da se ispetljate….

Posao

Kada uključite svoj razum, racionalnost, mudrost i praktičnost – izvući ćete najbolje iz dogovora koji su ove sedmice vrlo aktuelni. Samo nemojte da budete nerealni i da očekujete ono za šta i sami znate da je maltene pa nemoguće. U prevodu – ne gradite kule u vazduhu, kada već u ovoj nedelji možete sagraditi dobar temelj za jednu malu, ali čvrstu i trajnu kolibu (jasno vam je da je ovo metafora, jel da?) Realizacija i konkretni prilivi od ovih dogovora kreću od marta meseca.

Novac

Sa nekom novčanom problematikom koja vas je zaokupljala u prethodnom periodu, tokom ove nedelje izlazite na kraj.

Zdravlje

I dalje ste u periodu osetljivosti grla i disajnih puteva. Kod starijih mogućnost reumatskih bolova i osetljivosti zglobova.

 

VODOLIJA

Hrana

I pripadnici vašeg znaka moraju striktno da vode računa o kvalitetu i ispravnosti namirnica, i to naglašeno u prvoj polovini sedmice. Generalno gledano, više vam odgovara tečna hrana, sve ono „na kašiku“.

Ljubav

Vodolije će biti dobro u svojim partnerskim relacijama, dokle god tu neko nešto ne krije, ne sakriva i ne mulja. Bilo vi, bilo partner. Uopšte nije važno kakve su tajne u pitanju – da li ljubavne, da li se vezuju za finansije ili za nešto stoto – poenta je u tome da i vi i druga strana morate da se potrudite da budete maksimalno otvoreni jedno prema drugom. I onda će sve funkcionisati kako treba. Ukoliko ste usamljeni, neko se oko vas mota sigurno, ali – ili ta osoba ne pokazuje jasno da je zainteresovana, ili vi niste baš sigurni šta ćete sa njom. Možda biste, ali možda i ne biste. A može da se desi i da ste sumnjičavi prema ovoj personi – nešto vam se čini da baš i nije najiskrenija prema vama i da nešto krije….

Posao

Neke Vodolije će ozbiljno početi da razmišljaju o pokretanju privatnog posla. Želite stabilnije i jače finansije i polako će neki od vas krenuti da pripremaju teren u tom pravcu. Generalno gledano – zatrpani ste obavezama, ali uspevate da sa njima izađete na kraj. Stoji vam jedna interesantna ponuda koja itekako može da promeni mnogo toga u narednom periodu. Treba se u ovo uključiti, ali ne i odmah se obavezivati, pogotovo ne odmah potpisivati nešto crno na belo. Pustite da se sve slegne….

Novac

Situacija po pitanju finansija je i dalje vrlo promenljiva. Novca ima, ali ima i troškova. Pare vam samo prolaze kroz ruke…

Zdravlje

U ovoj sedmici još uvek postoji osetljivost i sklonost prolaznim prehladama i padovima energije.

 

RIBE

Hrana

Mnogo toga biste vi trebali da izbacite sa svog spiska kupovine, bar kada su namirnice u pitanju. Da izbegavate brzu hranu, grickalice, sve ono što u sebi sadrži mnogo masnoća ili ono što je prženo na ulju. Da više vodite računa o svom varenju….

Ljubav

Problem je u tome što ćete vi misliti da vam je sve jasno. Da ste svaku kockicu posložili na svoje mesto i da vas je „pukla“ istina. Naravno, ovo neće imati veze sa vezom. Samo ćete povremeno jasno videti situaciju sa voljenom osobom. Zaista vam se ne preporučuje da donosite bilo kakve odluke ili da pokrećete bilo kakva ozbiljnija pitanja sa partnerom. Samo ćete se oboje pogubiti, iznervirati i napraviti problem sami sebi u glavi. Dakle – manje priča, više emocija. I sve će biti kako treba. Ukoliko ste usamljeni, eto vama nekog ko je željan da tu vašu usamljenost u korenu uništi. Pustite da vas ova osoba vodi – a može vas zaista odvesti put nekih vrlo zanimljivih i lepih dešavanja….

Posao

Svi nešto hoće od vas, svi vam se obraćaju za savet, za pomoć, za podršku. Kao da niko drugi ne postoji – samo vi! E, možda vama ovo jednim delom prija, ali drugim – ne možete da se opasuljite ni sastavite, zaboravljate šta ste kome rekli, šta ste kome obećali. Ne možete odjednom na sto strana, koliko god da ste sposobni. A jeste. Pokušajte da malo gledate i svoje interese, ne samo tuđe. Da stavite sebe na prvo mesto. Ako vi to ne uradite, verujte – neće niko drugi.

Novac

Solidna je situacija po pitanju novca ove nedelje. Nećete imati većih razloga da se žalite.

Zdravlje

Malo korigujte ishranu, a zaista biste trebali da razmislite i o nekoj fizičkoj aktivnosti. Ide lepše vreme, pravi je trenutak za neke duže šetnje….

 

Coki vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3

 

*originalni tekst objavljen na sajtu Moj astrolog http://www.mojastrolog.rs/horoskop/nedeljni-horoskop/