Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 19.-25.06.2023.

Prvo napomena za one koji prerađuju moje nedeljne horoskope i onda ih objavljuju kao svoje – ne budite lenji i uključite mozak, ako ga imate. Probajte nešto sami da uradite, ko zna – možda i nećete biti tako loši. Jer, sada jeste loši, obzirom na to da ste lopine.

A sada….nedelja pred nama…Ili što bi se reklo – a sada – spektakl.
Saturn je u znaku Riba krenuo unazad i sada nam sledi period preispitivanja svih iskustava kroz koja smo prošli, ali i momenat u kojem je potrebno da ispravljamo propuste, greške, ponašanja. Vreme u kojem je potrebno da razmislimo koliko smo sami krivi za ono što se događa u nama ili oko nas. I naravno, da nešto uradimo po tom pitanju.
Merkur i dalje napreduje kroz znak Blizanaca aktivirajući Veneru i Marsa u znaku Lava – pa će komunikacija biti dobra i u njoj treba tražiti izlaz za svaki potencijalni problem, u bilo kom životnom segmentu. Taj isti Merkur ide u kvadratni aspekt sa Neptunom – pa će biti muljanja, laži, prodavanja magle, prevara, lažnih i neproverenih informacija.
Venera i Mars u zajedničkom putu kroz znak Lava i dalje testiraju emotivne odnose. S jedne strane – daju uživanje, strasti, ljubav i sjaj….ali sa druge daju osećaj da nismo dovoljno vrednovani, poštovani, cenjeni – sitnice mogu probuditi potrebu da se baš onako Lavovski – urlikne. A ako krenemo da urličemo jedni na druge, zaboravljajući onu gore stavku – Merkur daje mogućnost da se RAZGOVARA – e, onda neće biti dobro. Prema tome, pre nego što se u nekom životnom sektoru uvučete u tvrdoglavljenje, dramu i eksplozivna ponašanja – hajte prvo malo popričajte sa osobom koja je preko puta vas.
Mars iz znaka Lava je u dolazećem aspektu kvadrata sa Uranom iz znaka Bika – pa su pucanja i eskalacije svake sorte itekako moguće.
U sredu, 21-og juna – Sunce prelazi u znak Raka i zvanično počinje leto. Izgleda su neki sunčani i topli dani pred nama. A vala i bilo je vreme.

 

OVAN

Hrana

Sedmica u kojoj postoji pritisak na vas, vašu energiju i mentalni sklop. Bas iz ovih razloga može doći do neumerenosti u ishrani, jer možete hranom „daviti“ osećanja koja vas uznemiravaju.

Ljubav

Potencijalni problem u partnerskim odnosima može stvarati različit pogled na iste situacije. Na primer – vezano za finansije ili porodične odnose….ili pak – da vi odnos sa voljenom osobom vidite kao zadovoljavajući i stabilan, dok druga strana smatra da joj ne posvećujete dovoljno pažnje i ne tretirate je kako treba. O svemu se može razgovarati, razjasniti, oko svega se može dogovoriti – potrebno je samo da pokušate. Slobodni Ovnovi – izuzetno aktivan i povoljan period za provod i ljubavne vezice i veze se nastavlja i dalje. Jaka hemija sa nekim može učiniti da brzinski uletite u avanturu.

Posao

Nešto jednostavnija poslovna sedmica je pred vama. Ne, neće sve ići opušteno i lagano – ali će definitivno ići brže nego do sada. Lako ćete se dogovarati, biti vrlo često u pokretu i aktivni (moguća su i kraća poslovna putovanja, kursevi i seminari), sa dosta uspešnih kontakata sa saradnicima. Umećete da sa manje napora pronađete rešenja koja su vam potrebna, pogotovo u administrativnim i papirološkim zavrzlamama. Finansijski se nećete proslaviti, najpre zbog loših ulaganja i preteranih troškova.

Zdravlje

Naglašeniji stres, problemi sa probavom. Stariji – osetljivi krvni sudovi i oscilacije pritiska.

 

BIK

Hrana

Omiljenom hranom  „gasite“ nervozu i napetost. Pokušajte bar nekad da odolite najdražim jelima, pogotovo slatkišima. Takođe, preporučuje vam se da više konzumirate supe, čorbe, variva.

Ljubav

Situacije u kojima nezadovoljstvo izlazi na površinu ili u kojima imate osećaj da ste partner i vi „zaglavljeni“ – treba rešavati razgovorom. Ali ne onim dramske prirode sa mnogo huke i buke – već onim kada se iskreno i emotivno otvorite jedno pred drugim. Evidentno je da je neka promena u vašem odnosu neophodna – zato razgovarajte, ne sakrivajte ono kako se istinski osećate. Slobodni Bikovi – vrlo pozitivno, ali istovremeno i burno vas može „aktivirati“ neko koga upoznajete preko prijatelja, društvenih mreža ili pak – u vašoj okolini. Ne očekujte previše od ove priče, samo uživajte u njoj.

Posao

Neophodnost da po pitanju finansija i na dalje budete maksimalno oprezni. Neke fine prilike se mogu otvoriti za zaradu, ali su one prolazne i ne mogu suštinski stabilizovati vašu materijalnu situaciju. Zato – vrlo promišljeno raspolažite novcem. Što se poslovnog dela tiče – pred vama je nedelja sa manje tenzija a više poslovnih prilika i korektnih rezultata. Pogotovo od sredine nedelje kada se aktivira vaše polje pregovora, susreta, komunikacije. Ulazite u dane olakšanog razumevanja sa saradnicima.

Zdravlje

Osetljiv stomačni deo. Stariji Bikovi – pritisak.

 

BLIZANCI

Hrana

Za vas je tokom ove nedelje najbolje sve ono što je „na kašiku“, kao i sve vrste povrća – najpre kroz salate, ali može i grilovana, čak i pržena varijanta. Izbegavajte mlečne proizvode.

Ljubav

Za vas bi u ovoj nedelji važio moto „ispeci pa reci“, pogotovo ako se suočavate sa nekim sumnjama ili nedoumicama vezanim za partnera….ili još kompleksnija varijanta – ako ste vi pod sumnjom od strane voljene osobe. Impulsivnost vam sada u svakom slučaju neće ići na ruku jer se lako od par ishitrenih reči može razviti žustra rasprava. Neki od vas u ovom periodu mogu da se upuste u tajnu ljubavnu priču, prilično komplikovanu. Što se tiče slobodnih – vas svakako neće držati mesto. Pored dobre zabave koja vam sledi – ima tu i solidnih šansi za nova poznanstva i zanimljiva dešavanja sa suprotnim polom.

Posao

Ulazite u period koji aktivira veće promene na poslovnom planu. Neke od njih će biti baš ono čemu ste se nadali, neko će se poradovati i poboljšanju u finansijskom sektoru….ali biće i onih kojima će ovi dani doneti neizvesnost, čudne i zbunjujuće informacije ili nagle promene (pa čak i prekide) u dogovorima i saradničkim odnosima. Brzopletost vam ovih dana neće ići na ruku pa zato dobro razmislite i odmerite svoje reči i postupke u određenim situacijama koje se postave ispred vas.

Zdravlje

Mogući problemi sa alergijama. Kod starijih – krvni pritisak. Potrebno je više opreza u saobraćaju.

 

RAK

Hrana

Zaboravite klopanje po restoranima ili brzu hranu i okrenite se zdravim obrocima i domaćoj kuhinji. Stomak vam je osetljiv – pomozite mu  laganim varivima. Što više svežeg povrća, najpre u vidu salata.

Ljubav

Ulazak Sunca u vaš znak će vas pokrenuti. Stvari će u partnerskim odnosima polako početi da dolaze na svoje mesto – neće sve biti rešeno do kraja nedelje, ali ćete napraviti prave korake i poteze. Razgovarajte iz srca – tako ćete najbolje čuti i razumeti jedno drugo. Postoje reči i informacije koje prećutkujete – i partner i vi – bliži se vreme da se sve skriveno iznese na svetlost dana. Slobodni Rakovi osećaju simpatije prema nekom, ali još uvek nisu spremni da se pred tom osobom otvore. Dok ne osetite da je vreme za to – budite u društvu prijatelja, oni su vaša najveća podrška i savetodavci.

Posao

Poslovni zastoj, za koji ste jednim dobrim delom sami krivi – sada mora da se rešava. Ulazak Sunca u vaš znak daće vam volju i snagu, pokrenuti vas ali pokrenuti i vašu potrebu da zablistate i dokažete se. Saradnički i odnosi sa kolegama će uglavnom funkcionisati korektno i bez većih zastoja. Moguće je da čekate neke informacije koje nikako ne dolaze, ili vas muče papirološka pitanja. Ukoliko se to ne reši u ovoj nedelji, u sledećoj hoće. Finansijski segment je trenutno mesto uspona i padova. Stabilnosti nema.

Zdravlje

Problemi sa probavom, meteoropatske reakcije, alergije.

 

LAV

Hrana

Za vas bi bilo najbolje da se okrenete zdravijem načinu ishrane – da izbegavate mesne prerađevine i šećer, a da više konzumirate povrće, voće i sve ono što je „na kašiku“.

Ljubav

Nije ova sedmica (kao ni celokupan period) ni malo jednostavna ni za odnos sa partnerom, a ni za vas lično. I dalje se u vama na dnevnoj bazi smenjuju osećanja i raspoloženja – kako god da se partner ponaša (pa čak i besprekorno) – vama to neće biti dovoljno da biste bili smireni. Moguće su veće oscilacije u vašem odnosu, pa čak i po koja prilično žučna rasprava. Jednostavno, neke vaše želje i zamisli voljena osoba ne ispunjava ili ostvaruje samo delimično – i to je suština svih nemira koji postoje. Slobodni Lavovi – fenomenalna nedelja ako hoćete brzinsko zaljubljivanje i avanturu.

Posao

Kod nekih Lavova – poslovna ponuda kao grom iz vedra neba. Pa još dobra. Taman prilika da ostvarite svoje ambicije i da se dokažete. Kod nekih drugih pak – samo grom iz vedra neba, ali bez poslovne ponude. Na primer – neočekivano burna radna nedelja koja će iscrpeti sve vaše snage. Ili – kratkotrajna ali intenzivna rasprava sa nadređenim. Ili – neki vid reorganizacije, promene koji vam je istumbao sve planove. Ako ste od „ovih drugih“ – situacija će se srediti i smiriti, koliko god bila burna na početku.

Zdravlje

Stres, alergije, problemi sa pritiskom.

 

DEVICA

Hrana

Prijaće vam i mleko i mlečni proizvodi, a najviše će vam odgovarati jogurti i sve vrste kiselog mleka. Možete ih kombinovati i sa voćem i sebi pripremiti ukusnu i zdravu poslasticu.

Ljubav

Komunikacija sa partnerom može biti čudna, nerazumljiva. Kao da se ovih dana kroz reči mimoilazite – što kod nekih parova može doneti pojačanu sumnju i ljubomoru. Samo se trudite da bolje čujete jedno drugo – i proći ćete mnogo lakše kroz ovu nedelju. Pravite zajedničke planove – za izlaske sa prijateljima, za odmor, za letovanje – za momente koji će vas oboje opustiti i doneti laka i lepa osećanja. Slobodni – prijatelji i izlasci, zabava sa njima – činiće vam dobro i u društvu ćete se osećati najbolje. Ima više prilika pred vama, samo gledajte da se po svom starom dobrom običaju ne „uhvatite“ za najkomplikovaniju.

Posao

Vaši planovi neće ići onim tokom koji ste zamislili, što vam može pojačavati nervozu i remetiti vam koncentraciju. Moraćete da se prilagodite tim promenama i pažnju posvetite onome što je u ovom trenutku ostvarivo, što možete da sprovedete. Gledajte da u ovoj nedelji budete baš lepo fokusirani na ono što radite i dogovarate, jer delujete kao da vam je pažnja rasuta na više strana. Od samog početka nedelje je moguće neko finansijsko poboljšanje ili jači prilivi. Pametno raspolažite novcem.

Zdravlje

Pod stresom ste. Moguće su alergije i oslabljen imuni sistem.

 

VAGA

Hrana

Ove sedmice kao da nećete imati vremena ni za šta, pogotovo za normalan obrok. Ješćete s nogu, brzinski, bukvalno šta tog trenutka pronađete u frižideru i za šta vam treba malo vremena da spremite.

Ljubav

U jednom trenutku, odnos sa partnerom je u fazi ushićenja….u drugom se već mrštite jedno na drugo. Na svu sreću pa će ove „mršteće“ faze biti prilično kratkotrajne i neće istinski poremetiti vaš odnos. Vas dvoje ćete se najbolje osećati kada ste u nekim akcijama, pokretu, kada ima društva i raspoloženih lica oko vas, kada se ljubav i strast lako ispoljavaju. Što se tiče slobodnih Vaga – definitivno je momenat da budete vrlo aktivni. Zaista vam je potrebno da budete u društvu, da izlazite, potrebno vam je da vidite i budete viđeni, potrebno vam je da budete u centru pažnje. Nemojte sebi uskraćivati uživanje.

Posao

Polako izlazite iz najzahtevnijih poslovnih obaveza. Dosta ste toga uspeli da raščistite i deluje kao da je pred vama jednostavnija nedelja. No, nije trenutak da se opuštate, a malo je verovatno da će vam situacije to dozvoliti. Potrebno je da budete vrlo fokusirani na ono što radite, pogotovo kada su u pitanju dogovori i papirologija, ugovori – jer možete propustiti prilično bitan detalj ili stavku. Moguće je da do vas dođu informacije kojima ćete biti zbunjeni i za koje nećete biti sigurne da li su tačne.

Zdravlje

Mlađi – dobro, ali su moguće alergije. Stariji – pritisak.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Pod uticajem stresnog perioda i velikih oscilacija u raspoloženju takođe jako oscilirate po pitanju ishrane. Kao da sada ne uspevate da pronađete zlatnu sredinu. Idete iz krajnosti u krajnost.

Ljubav

Prilično nemirna nedelja je pred Škorpijama u emotivnim relacijama. Sva osećanja koja su gurana pod tepih iz bilo kog razloga (povređenosti, uvređenosti, osećaj da ste nedovoljno cenjeni), sva kontrolisanja koja ste nametnuli sebi – sada mogu izbiti u trenutku gubitka te iste kontrole. Mini ili malo veće drame su itekako moguće, kao što je moguće i da ćete igrati na tankoj granici između „jesmo“ i „nismo“. I neki od vas će tu granicu i preći. Ne savetuje vam se ono što vi umete da uradite – da presecate kao sekirom i donosite drastične odluke. Ali vam se savetuje da sa partnerom razgovarate. A još više vam se savetujete da zaista čujete jedno drugo. Slobodni – nedelja početka burnih i strasnih emotivnih veza i vezica.

Posao

Ni poslovno nisu jednostavni dani pred vama. Pokušavajte da održite kvalitetan odnos sa saradnicima i nadređenima, koliko god da će tu biti situacija koje će vas podbosti i probuditi potrebu da svima saspete u lice sve ono što mislite. Iritiraće vas i promene koje su sada vrlo aktuelne – u dogovorima, planovima, organizaciji posla. Jedino što možete jeste da se prilagođavate i pokušavate da rešavate stvari u hodu. S druge strane, ovo jeste period vašeg dokazivanja i isticanja – zato se maksimalno potrudite.

Zdravlje

Mogući problemi sa želucem, kičmom. Kod starijih osetljivi krvni sudovi.

 

STRELAC

Hrana

Nećete uspevati da kontrolišete apetit .Bićete skloni teškoj, masnoj, začinjenoj hrani u velikim količinama, što će se svakako odraziti ne samo na vašu liniju, već i na stanje stomačnog dela.

Ljubav

I pored energije koja je generalno gledano solidna u vašim emotivnim relacijama – i dalje će kod onih koji su u braku ili žive zajedno biti povremenih oscilacija i promenljivih raspoloženja. Ali, ništa što nije rešivo kada se nešto više posvetite jedno drugom i zajednički rešavate sve. Kod ostalih – period je takav da ćete se najbolje osećati kada ste aktivni i tada ćete najviše uživati jedno pored drugog. Planirajte lepe i zabavne aktivnosti i uživajte, što više. Slobodni Strelčevi – lep koktel uzbuđenja, dobrog provoda i ljubavno-strastvenih varnica je svakako ono što vas očekuje. Prepustite se dešavanjima.

Posao

Obaveze velike, obaveze male, u svakom slučaju – obaveza je koliko ti duša ište i nemamo nikakve pokazatelje da će se situacija u tom smislu usporavati ili opadati. Ono što je dobro jeste da je vaš trud evidentan i da sa vaše strane neće biti niti propusta niti grešaka, niti kašnjenja. No, ljudi sa kojima sarađujete mogu povlačiti čudne poteze, menjati dogovoreno, otežavati vam komplikacijama i rasipati vam pažnju. Svejedno, ono što je do vas – rešićete, sredićete, završićete. Bićete na visini zadatka.

Zdravlje

Zdravlje je uglavnom stabilno, mada stariji mogu imati promenljiv krvni pritisak.

 

JARAC

Hrana

Neki od vas su u proteklom periodu uveli dijetu ili nov režim ishrane. Sada se pokazuju pravi rezultati  i vi ste zadovoljni time kako se osećate. Možda će vas povremeno mučiti jača potreba za slatkišima.

Ljubav

Malo je potrebno da bi odnos između partnera i vas sada išao dobrim tokom. Oboje ćete biti spremniji da se otvorite po nekim pitanjima, rešite teme na kojima ste se saplitali, a kod oboje će se probuditi i potreba za većom bliskošću i za time da se jače povežete i bolje razumete. Dakle, sve preduslove imate za jednu dosta stabilnu, solidnu i mirnu nedelju. Slobodni Jarčevi – izuzetno dobra nedelja da se u vašem životu pojavi osoba koja je vredna truda i sa kojom se može ostvariti stabilna i trajna ljubavna priča. Doduše, dosta toga će zavisiti i od vas – koliko ste spremni da se otvorite prema novim emocijama.

Posao

Malo usporenije ćete funkcionisati, makar u prvom delu nedelje. Kao da vam je nešto teže da se organizujete ili da se pokrenete. A moguće je i da se privikavate na neke promene koje još uvek niste u potpunosti savladali, pa iz tog razloga funkcionišete vrlo pažljivo i oprezno. Drugi deo sedmice već znatno pokreće dešavanja u poslovnom sektoru, ali pokreće i vas. Doduše, biće tu i nepredviđenih situacija koje će vas na kratko uznemiriti, ali sa kojima ćete itekako uspevati da se snađete.

Zdravlje

Nešto pojačana nervoza. Starijima oscilacije pritiska.

 

VODOLIJA

Hrana

Vrlo skokovit I promenljiv apetit tokom ovog perioda. U jednom momentu ćete se prejedati, u drugom preskakati obroke. Tek od drugog dela nedelje ćete uhvatiti neki normalniji pravac.

Ljubav

Tokom većeg dela nedelje mogući su mali dramski igrokazi između partnera i vas, što će posebno biti prisutno kod onih koji su u braku ili koji žive zajedno. Situacija u nekim momentima može biti prilično uzavrela i delovaće kao da ste na korak od ozbiljne rasprave – ali ono što vas spaja sada je jače od bilo kog problema i uspevaćete ne samo da stabilizujete situaciju, već da posle tih talasanja još više kroz emocije prigrlite jedno drugo. Slobodne Vodolije – neka dešavanja se mogu pokrenuti u treptaju oka. Pred vama je buran, ali dobar period u kojem će vas neka osoba u potpunosti prodrmati.

Posao

Ljudi preko puta vas su izuzetno zahtevni i pojedinci vas mogu itekako izbaciti iz takta. Makar na neko vreme. Izbegavajte da delate onako kako vi umete (kao mini uragan), jer će rešenja ipak doći brzo i situacije se stabilizovati. Doduše, ima preko puta vas i onih koji vas ovih dana svojom podrškom dižu, koji traže pomoć od vas i koji samo sa vama žele da sarađuju. U ovoj je nedelji važno da se dobro organizujete, ali i da budete spremni na promene koje će se neminovno pojaviti. Rešavaćete u hodu.

Zdravlje

Nervoza je pojačana i može se manifestovati kroz probleme sa stomakom, kožom, spavanjem.

 

RIBE

Hrana

Hrana kao da vam neće prijati, osećaćete se teško, naduveno, imaćete problema i sa varenjem. Pokušajte sa manjim, a češćim, lakim obrocima. Kiselo mleko i jogurt vam takođe mogu jako prijati.

Ljubav

Svaki vaš potez i reč prema partneru sada imaju veliku važnost. Stanje u odnosu u ovom trenutku zavisi od toga kako se postavite, kako taj odnos usmeravate. Evidentno je da ćete neke greške napraviti, reći ono što ne treba, povući pogrešan potez ili se pak zatvoriti onda kada je potrebno da se otvorite. Ne može niko ići iza vas i ispravljati vam greške – moraćete to sami da uradite. U suprotnom, odnos sa voljenom osobom može ući u jednu mutnu i nedefinisanu fazu sa obostranim lošim osećanjima. Menjajte nešto, menjajte sebe, učite na prošlim iskustvima. Slobodne Ribe – ulazak Sunca u vaše polje ljubavi obećava nešto duži vremenski period sa dosta pojačanim ljubavnim prilikama.

Posao

A posao je poseban spektakl. Doduše, on je u ekstremno aktivnoj fazi već neko vreme – a u ovoj nedelji slobodno očekujte dodatna uzburkavanja, pojačavanja dešavanja, onaj momenat kad ne znate gde udarate i nije vam jasno gde je levo. Ako se budete striktno držali planova i ne budete spremni na prilagođavanje okolnostima – velika je verovatnoća da ćete pod stresom proći kroz ovaj period. Pokušajte da budete prilagodljivi i da pratite ono što se dešava oko vas. Na taj način uspeh neće izostati.

Zdravlje

Dosta nervoze. Moguće su povrede, problemi sa spavanjem, a kod starijih znatnije oscilacije pritiska.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3