Kaži mi, kaži...

Uticaji Merkura do polovine maja 

Kao što bez Sunca ne bismo imali sam život i svest o sebi, kao što bez Meseca ne bismo imali dušu, utočište, sigurnost i emocije, kao što bez Venere ne bismo imali uživanje i želje za materijalnim i emotivnim ispunjenjem, kao što bez Marsa ne bismo imali volju, energiju i pravac, kao što bez Jupitera ne bismo imali prostor, znanje, moral a bez Saturna vreme i strukturu – bez Merkura ne bismo imali inteligenciju, misao, informaciju, povezivanje sa drugima.

Vaše misli i govor – to je Merkur. Pa je Merkur i konekcija između misli i izrečenog. Vaš kompjuter i telefon – isto Merkur. Vaš automobil, saobraćaj, čak i internet saobraćaj  – takođe. Vaša deca i osobe koje su mlađe – i to je Merkur. Informacije i papiri koje dajete i primate – i to je Merkur. Prsti i ruke – Merkur, i trgovina svake sorte – Merkur. Pa je Merkur i lopov i lažov i trgovac i osoba koja ima spretne ruke i pisac i novinar i govornik….i tako dalje…

U ovim danima Merkur usporava pred svoj retrogradni hod. Uvek je jedno nedelju dana pre početka retrogradnosti i nedelju dana nakon ulaska u retrogradnost obeleženo sporošću. Jer planeta Merkur ne ide „svojom“ brzinom već se vuče, koči, pa čak tog dana kada njena retrogradnost započinje – izgleda kao da u potpunosti stoji na nebu.

Ukoliko se ovih dana osećate umornije nego inače, lako se zamarate, pravite greške, ne uspevate da se dogovorite, mnogo je nesporazuma, komunikacija ide usporeno ili je u potpunosti stala između vas i osoba koje su vam od značaja, ukoliko ne uspevate da rešite papirološka pitanja jer vam konstantno fali jedan papir ili ste popunili nešto pogrešno, ukoliko čekate paket koji nikako ne dolazi, ukoliko vam telefon i računar brljaju i baguju, ukoliko vas deca sikiraju jer se ponašaju drugačije od uobičajenog, ukoliko svako malo automobil nešto kašljuca, kućni aparatići odbijaju poslušnost – znajte da osećate uticaje usporavanja Merkura.
Ovi uticaji će biti naglašeni do polovine maja, a onda će početi da nestaju – to jest, tada ćemo se baciti na popravljanje i završavanje svega onoga što nam se zakočilo u ovim danima, ali i svega onoga što vučemo iz prošlosti kao nerešeno.
Jer, retrogradnost Merkura nam daje priliku da zaronimo u sebe, da istražimo svoje modele ponašanja i onoga što smo učinili u prošlosti i da to sada ispravimo.

Naravno da će postojati i drugi efekti nastupajuće Merkurove retrogradnosti – oni zbog kojih nas glava zaboli – ali o njima nekom drugom prilikom. Suština ovog teksta je u tome da vam ukaže zašto se osećamo usporeno u ovim danima i zašto nam je potrebno više truda da bismo završili one stvari koje inače obavljamo očas posla.

Budite vi meni dobro, srećno!!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3