Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 22.-28.11.2021.

OVAN

Hrana

Vreme slava i obilnije hrane se polako zahuktava, a kod vas je baš u ovom periodu naglašena i potreba za  začinjenim i kaloričnim obrocima. Makar jednom nedeljno odmorite stomak laganijom ishranom, uglavnom sačinjenom od povrća.

Ljubav

Ulazite u mirniju emotivnu fazu. Oscilacija, kojih je povremeno bilo u odnosu sa voljenom osobom će biti manje. Strast će ostati jaka, ali će vaša komunikacija biti bolja, obojena pozitivnijom energijom i isto tako pozitivnijim dešavanjima i oko vas. Ono što vas je mučilo počeće da se rešava, bar kod vas – partner i dalje može imati neke lične ili porodične probleme, ali vi ćete umeti da mu date pravi savet ili priteknete u pomoć. Slobodni Ovnovi – počinjete zaista da se „budite“ – sve češće ćete imati vrlo interesantna poznanstva i komunikaciju sa suprotnim polom. Otvaraju vam se ljubavni vidici…

Posao

Ulazak Sunca i Merkura u znak Strelca vam savršeno odgovara. Oni koji nisu hteli da vas čuju ili sa kojima niste uspevali da ostvarite pravi kontakt i komunikaciju – sada će vam dati zeleno svetlo. Dogovori će se sklopiti ili početi da se poštuju i funkcionišu. Papirološki problemi će se rešiti, dozvole dobiti. Zakonska i pravna pitanja će se takođe pokrenuti a onima koji sarađuju sa inostranstvom ili sa državnim i javnim institucijama – slede povoljnosti, zanimljive informacije i konkretna, pozitivna dešavanja.

Zdravlje

Vaša zdravstvena situacija se popravlja.

 

BIK

Hrana

Doći će do popuštanja stresa kod vas što će jednim delom vratiti vaše navike po pitanju ishrane u normalu – više nećete imati tolike oscilacije kao tokom prehodne sedmice. Prijali bi vam mlečni proizvodi – naročito sirevi, svih vrsta.

Ljubav

Sunce i Merkur će iz vašeg partnerskog polja preći u znak Strelca, jednim delom spuštajući napetost i neku formu „grča“ koja postoji između voljene osobe i vas. Ostaće vam još Mars da se sa njim borite do polovine decembra. A Mars kao Mars – ume da nezgodno „ubode“ naročito sredinom nedelje koja je malo zahtevna za vaše emotivne priče. No, ima taj Mars i svojih pozitivnih strana, a jedna od njih svakako jeste i strast. Slobodni Bikovi – neko ume da vas zaintrigira, da vas zainteresuje i čačne vam maštu. Lepe predispozicije da se neke konkretne situacije i priče u ovoj nedelji pokrenu.

Posao

Vaš poslovni segment je lepo prodrman tokom protekle nedelje, izdogađale su se mnoge situacije a trebalo bi da ste veći deo njih rešili. Ili ako ništa drugo – rešavaćete ih sada, u danima koji su ispred vas. Postoji dobra šansa da se sa nadređenima i poslovnim saradnicima napravi kvalitetniji dogovor koji će, bar neko vreme – biti poštovan. I pored toga što je poslovni segment prilično buran i zahtevan u ovom periodu – vi ste dosta dobro pozicionirani i umećete da povučete prave poteze u pravo vreme.

Zdravlje

Još uvek vas prate talasi nervoze i stresa, ali će se oni polako smirivati.

 

BLIZANCI

Hrana

Apetiti će biti pojačani u ovoj sedmici – dešavanja i vaša angažovanost vam crpe energiju i istu treba nadoknaditi na pravi način. Izbacite proizvode od belog brašna I višak slatkiša, trudite se da obroci budu češći, ali zato količinski manji.

Ljubav

U ovoj sedmici prvo Sunce a onda i Merkur, vladar vašeg znaka – prelaze u partnersko polje i znak Strelca. I ne samo to – istovremeno izlaze iz nekih ne baš jednostavnih aspekata koji su donosili pritisak na vas i lošije odnose sa voljenom osobom. Sad je vreme za obostrano « vađenje fleka », za poboljšanje komunikacije, za to da umete i želite da priđete jedno drugom na pravi način. Za početak je više nego dovoljno, a za ostalo – snađite se sami. Slobodni Blizanci – ukoliko želite da obnovite neki kontakt iz prošlosti ili da nastavite sa komunikacijom sa simpatijom koja je već neko vreme u zastoju – sada možete

Posao

Mnogo ste se borili u proteklom periodu – u nekim « bitkama » ste slavno pobedili, u drugim isto tako slavno izgubili, a neka su vojevanja zakočena i ostala nedovršena. Sad je vreme da se vaš osvajački pohod nastavi, ali u dosta lakšoj energiji – onoj u kojoj se vi mnogo bolje snalazite. Prosto rečeno – od početka sedmice, a pogotovo od njene sredine – imate odlične izglede da poslovno rastete I napredujete. Do vas će doći neke ozbiljne poslovne priče I ponude, nešto što je itekako povoljno po vas.

Zdravlje

Dosta se bolje osećate, jačate energetski.

 

RAK

Hrana

Sedmicu počinjemo Mesecom u vašem znaku. Automatski – od toga kako se osećate zavisiće kako ćete se odnositi prema hrani. Sve ono što vam donosi napetost, ali I sve situacije u kojima ste ekstatično srećni – biće okidač za pojačanu potrebu za hranom.

Ljubav

Sa partnerom možete da se volite kao da ste iz oka ispali jedno drugom – ali to uopšte ne garantuje da ćete se uklopiti na pravi način ili da ćete jedno drugom umeti da pružite ono što vam je potrebno. Kao da konstantno ograničavate jedno drugo – i pri tom vi smatrate da je krivac partner a partner naravno smatra da ste krivac vi. Previše je hladna I uskogruda ljubav koju trenutno dobijate od Venere iz partnerskog polja…..Slobodni Rakovi – Mars gruva u polju ljubavi, traži predavanje, strast – neki od vas će se prepustiti. Drugi – iz nekog razloga konstantno koče I preispituju sebe. Zašto, Bog sveti zna.

Posao

Sunce I Merkur ulaze u polje poslovne svakodnevice, obasjavaju ga I aktiviraju. Obe su planete u dobrim aspektima sa Saturnom, što znači da će “veliki kočničar” olabaviti malo I dozvoliti vam da lakše funkcionišete, lakše obavljate obaveze ali I da imate bolju komunikaciju sa klijentima I saradnicima. I takođe će pokrenuti seriju dogovora koji bi mogli povoljno uticati na vaše finansije. Da se razumemo – te finansije će I na dalje biti bolna tačka, ali imate jedan periodčić kada možete malo da danete dušom.

Zdravlje

Onako, nije loše. Bolje nego što je bilo definitivno.

 

LAV

Hrana

Od početka nedelje – raspoloženje će početi da se popravlja. Od sredine – I apetit će krenuti za njim. To ne znači da ćete se “razjesti” I biti neumereni – već da ćete polako početi da se vraćate u neku svoju energiju I biti bolje.

Ljubav

Posle perioda koji vas je na više frontova rastavljao i sastavljao – od ponedeljka ćete makar jednim delom početi lakše da dišete. Sunce, vladar vašeg znaka seli se u Strelca, vatru kao što ste I vi I sve ono što je u vama bilo zagušeno počeće da se budi, oživljava. Oslobodićete se velikog dela tereta a kontakt sa partnerom će se u ovom periodu popravljati. Mars vam je još uvek u polju doma, stabilnosti, korena, sigurnosti – njegove uticaje ćete osećati još narednih mesec dana. Slobodni – polje ljubavi se aktivira Suncem I Merkurom. Možda je hladno napolju, ali u vašim srcima postajaće sve toplije.

Posao

Dobar kontakt Sunca I Merkura sa Saturnom – pravi potez u pravo vreme, prava odluka u pravom trenutku. Budite se, ona vaša energija ponovo će početi da vrca na sve strane, kreativnost I ideje će se aktivirati I posle izuzetno napornog I zahtevnog perioda za vas – krenućete napred. To ni na koji način ne znači da će prepreke same od sebe da padnu I da ćete odmah procvetati, ne. Ali da, znači da će talas pozitivne energije da vas zahvati I da ćete imati više volje, želje I motiva da se borite I napredujete.

Zdravlje

Budite aktivni I u pokretu, prijaće vam. Stariji Lavovi – manji problemi sa kičmom I sa pritiskom.

 

DEVICA

Hrana

Mlečni proizvodi, naročito kiselo mleko – mogli bi pomoći radu creva I varenju. Takođe, potrebno vam je više supa, variva, čorbi. Prijaće vam kao užina I šolja toplog čaja u kombinaciji sa tostom ili šakom suvih keksića.

Ljubav

Vaš vladar Merkur zajedno sa Suncem prelazi u polje doma, porodice, stabilnosti, korena – sada jeste vreme da sa partnerom pravite planove o nekom renoviranju, sređivanju ili da se bavite porodičnim pitanjima jer će se dosta lako dolaziti do dogovora I rešenja. Aspekti koji deluju na vas nisu loši, osim ako ste tip Device koja je sklona preteranom ljubomorisanju –  u tom slučaju ćete spolja izgledati I ponašati se prilično korektno, ali ćete svom snagom “kopati” da otkrijete nešto vezano za partnera I njegovu vernost. Slobodni – zanimljivi momenti su pred vama. Poznanstvo ili kontakt koji vam jako prijaju.

Posao

Ukoliko se bavite privatnim poslom – ulazite u period pojačanih obaveza I problema sa organizacijom – ali će vam se ovo finansijski prilično isplatiti. Generalno gledano – imate dosta korektne pokazatelje koji govore o stabilnom poslovnom funkcionisanju, korektnim odnosima sa saradnicima I isplativim dogovorima. Jedino na šta bih vam skrenula pažnju jeste potreba da se u poslu vodite legalnošću I zakonima – postoje mogućnosti za inspekcije ili kazne. Ne brljajte po sivoj ekonomiji.

Zdravlje

Iscrpljenost, pad energije.

 

VAGA

Hrana

U ovoj nedelji – čas vodite računa o ishrani, čas se prepustite unutrašnjim impulsima (naročito ako ste nervozni) I hrana ispred vas samo nestaje. Vi se trudite onoliko koliko možete. Glad možete zavarati I koštunjavim plodovima, voćem, šoljom toplog čaja.

Ljubav

Koliko god da Saturn lepo aspektuje vaš znak iz polja ljubavi, dajući vam dobar temelj za vaše emotivne relacije – vaša vladarka u znaku Jarca to ne oseća. Prisustvo partnera da, postojanost odnosa da, ali kroz sve to se provlači težina – a kog tipa je ta težina, to znate samo vi. Sto ljudi, sto sudbina – nekom težina kroz porodični segment I brige oko njega, nekom je opterećen “grehovima I greškama” prošlosti. Komplikovan aspekt Marsa koji vlada vašim partnerstvima I Jupitera iz polja ljubavi – mogu u nekim odnosima donositi velika talasanja koja idu sa partnerove strane, možda pojačanu ljubomoru a možda vas jednostavno voljena osoba uznemirava svojim ponašanjima, rečima. Slobodne Vage – ništa posebno za vas. Nekih kao dešavanja može biti, ali kompletan osećaj koji vam daje polet – izostaje dibidus.

Posao

Umorni ste od života, umorni ste od kafanaaaa (dobro, možda ne od kafana ali šta ću – tako ide pesma). Posla imate, pored osnovnog uspeli ste sebi da nakarikate još sto I jednu obavezu – I zato nije ni čudo što čas poletite, a čas se jedva, bezvoljno vučete I otaljavate ono što morate. Dići će vas ulazak Sunca I Merkura u znak STrelca jer je to vaše polje pokreta, dogovora, susreta – pa će ipak biti nešto više poleta kod vas a biće I lepih šansi da se naprave korektni dogovori I dobiju prave informacije koje su vam bitne.

Zdravlje

Umor, mentalni I fizički. Lako prehlade, lako problemčići sa kičmom, lako meteoropatske reakcije.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Trošite se energetski do ludila. Ishrana vam je u proteklom periodu bila vrlo šarena I sa velikim oscilacijama apetita, ali sada ulazite u jedan hajd da kažemo normalniji period. I dalje će vaša energija curiti na sve strane, ali ćete makar moći da je na pravi način nadoknadite, kvalitetnom ishranom.

Ljubav

Vaš vladar Mars se u ovoj nedelji sudara sa Jupiterom iz polja doma, porodice, korena I stabilnosti. Još jedna nedelja u kojoj ćete biti razbijani dešavanjima, pa se sastavljati iznova. U kojoj ćete sebe davati million i jedan posto u bračnim, porodičnim, emotivnim odnosima – a imaćete povremeno osećaj da se borite sa vetrenjačama. Ono što dobijate od voljene osobe sada nije baš spektakularno, ali prisustvo i neka kao podrškica jesu tu. Sve u svemu – mnogo ulažete sebe, a ne dobijate zauzvrat ništa posebno. Slobodni – aktivnosti vezane za polje ljubavi postoje. Ali sve je to nešto polovično, vazdušasto, eterično ili malo – ono što vam je zaista potrebno koliko god da želite – teško sada možete dosegnuti.

Posao

Vaši napori iz prethodnog perioda, dani u kojima ste se sudarali i sa sobom i sa drugima – sada će početi da se materijalizuju. Ulazak Sunca i Merkura u vaše polje finansija i dobri aspekti koje ove dve planete prave – doneće vam period sa više « opipljivih » rezultata. S druge strane, ova sedmica pokazuje tendenciju da vam donese povećane troškove, naročito ako ste privatnik ili nešto vezano za kuću i ukućane. Venera radi za vas, donoseći vam dobre poslovne prilike. Borba i rmbanje se nastavljaju.

Zdravlje

Krckate na sve strane, sa sto nekih sitnih zdravstvenih problema – ali gurate dalje.

 

STRELAC

Hrana

Više vitaminskih napitaka, više voća – naročito banana, nara, ananasa, limuna – delovaće podsticajno na vaše raspoloženje, ali i na vaš imunitet. Sunce je kod vas i vreme je da sijate, onako kao što samo vi umete.

Ljubav

Ho-ho-ho! Pa kome to počinju problemi da se sklanjaju, ma koga nam je to Sunce obasjalo? Naporan je period iza vas, škorpionski mutljag je prilično stisnuo odnos između partnera I vas, doneo kojekakve peripetije I ljubomorisanja. Ostao vam je još Mars iza leđa I njega ćete morati da trpite do polovine decembra – bilo bi vrlo mudro sa vaše strane da se ne uplićićete u neka tajna domunđavanja I dešavanja – čisto da ne komplikujete sebi život. Komunikacija sa partnerom se popravlja I neki mirniji dani su pred vama. Slobodni – sada je pravi trenutak da krenete u akciju I osvajate….privlačićete pažnju I poglede.

Posao

I u poslovnom segmentu sledi ako ne momentalno poboljšanje, a ono – jednostavnije funkcionisanje I dobri potezi sa vaše strane. Sunce vam je u znaku da vam da svest I da svetla reflektora usmeri ka vama. Merkur je tu da vam da finu komunikaciju (dobro, biće tu malo brljotina ali ćete uspeti da “pogodite” pravi put I pravi način). U suštini, pred vama su dani kada treba pričati, dogovarati se, kada treba biti aktivan I u pokretu – jer svojim akcijama usmeravate poslovna dešavanja u pravom smeru.

Zdravlje

Skroz ok. Malo problema sa spavanjem I nervozom, ali ništa strašno.

 

JARAC

Hrana

Dobro ste. Možda ne savršeno, ali dobro. A samim tim – i vaš način funkcionisanja po pitanju ishrane je skroz korektan. Možda bi trebalo razmisliti o više klope « na kašiku », znači neke supice, čorbice, variva. I nešto više voća.

Ljubav

Da, Sunce I Merkur će ući u vaše dvanaesto polje – ono koje podsvešću I tajnama vlada. Ali obe planete prave odličan aspekt sa vašim vladarom Saturnom – pa tu dobijamo onu varijantu – bićete u miru sami sa sobom, intuitivno ćete osećati sve što se vezuje za odnos sa partnerom (ili za partnera), biće vam jasno kakve odluke treba doneti, bićete spremni da sačekate (ako nešto treba sačekati) I tako dalje I tako dalje….Odnos sa voljenom osobom je malo “šaren” u prvoj polovini nedelje, posle je kako treba…Slobodni – Venera I Mars rade za vas, otvaraju vam nove (I stare) ljubavne perspektive.

Posao

Po pitanju finansija (bilo da pričamo o prilivima ili o troškovima) u ovoj nedelji još uvek nećete uspeti da stanete na stabilno tlo. Može da se dogodi I da vas neko uvede u neplanirani trošak ili da računate na novac koji vam je obećan pa da od toga ne bude ništa. Čuvajte se pogotovo “prijatelja” koji pozajme pa onda nestanu. Generalno gledano – sem tih finansijskih tema I dilema – vaš poslovni sektor je stabilan, umete da iskoristite prilike koje vam se pružaju I da napravite dogovore u svoju korist.

Zdravlje

Povremeni problemi sa varenjem.

 

VODOLIJA

Hrana

Iako to ne želite, kao da će te u ovoj sedmici imati million I jednu priliku da ugostite ili budete ugošćeni I da uživate u raznoraznim specijalitetima. Teško ćete odoleti da se opustite I date sebi na volju sa po kojim zalogajem više….

Ljubav

Kompleksan period je za vama a ispred vas su neki jednostavniji dani. Dani sa boljom energijom, sa više smeha, sa boljim razumevanjem između partnera I vas. Jeste li sve probleme ostavili iza sebe? Pa ne baš. Može I u ovoj sedmici biti povremenih “hladnih talasa” između voljene osobe I vas ali će se ovo lakše prevazići nego do sada. Partner kao da se probudio iz noćne more – još uvek se nije “sastavio” sasvim, ali pokazuje da ume da zasija I obasja I vas toplotom I ljubavlju. Kako je bilo – ovo je super. Slobodni – u ovoj ćete se nedelji družiti. A tamo gde ima dobrog društva – ima I po koja zanimljiva ljubavna šansa.

Posao

Sunce I Merkur ulaze u ovoj nedelji u vaše polje budućnosti, povoljnosti, prilika, podrške. Živnućete, kreativnost će početi da se budi, ideje da dolaze same od sebe, napravićete po koji vrlo solidan I isplativ dogovor I naravno – I novac će početi da pristiže. Ono što još uvek nije kako treba je odnos sa nadređenima – tu tenzija postoji i verovatno će se još neko vreme protezati. Ukoliko imate da rešavate neka zakonska ili pravna pitanja – ne čekajte, vreme je da sve ovo pokrećete I privodite kraju.

Zdravlje

I dalje će biti prisutan hronični umor ali u ovoj sedmici to lakše “peglate”.

 

RIBE

Hrana

Vaš organizam neće baš lepo reagovati na premasnu, prezačinjenu hranu, a trebalo bi voditi računa I o ispravnosti I kvalitetu namirnica koje koristite. U periodu ste kada vam je stomak prilično osetljiv I brzo će reagovati na sve što mu ne prija.

Ljubav

Neke situacije I pitanja hoće krenuti na bolje između partnera I vas, ali će I u ovoj nedelji biti prepreka, većih ili manjih na kojima ćete se saplitati. No, mora se priznati da ćete sada lakše sa tim izlaziti na kraj. I dalje ćete biti osetljivi na sve što partner kaže (ili ne kaže) ili uradi (ili ne uradi), i dalje će vas zalivati talasi ljubomore – ali biće mnogo toga pozitivnog što se između vas dvoje dešava što će ove negativnosti potirati. Ostalo je nešto više od mesec dana do ulaska Jupitera u vaš znak – a kada je vladar tu, sve krene neuporedivo bolje. Slobodni – mnogo, mnogo ljubavnih šansi a neke od njih će vam zaista prijati…

Posao

Sunce I Merkur u ovoj nedelji ulaze u vaše polje karijere, kao najava svega onog pozitivnog što vas uskoro čeka. Krajnji “pečat” će staviti pomračenje Sunca u ovom polju koje nas očekuje početkom decembra – to će biti konačni zaokret u vašem poslovanju I otvaranje novog poslovnog poglavlja. U ovoj ćete nedelji imati korektne dogovore I pregovore, vrlo korektne saradnje I poslovne prilike. Odnos sa nadređenima će se poboljšati I sa njihove strane vam dolaze vrlo zanimljive informacije.

Zdravlje

Respiratorni organi su osetljivi.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3