Kaži mi, kaži...

Pun Mesec i delimično pomračenje u znaku Bika 19.11.2021.

Delimično pomračenje i pun Mesec biće u petak 19-og novembra u prepodnevnim satima, na 28-om stepenu znaka Bika u zoni fiksne zvezde Algol – poznate i pod imenom Meduzina glava. Fiksna zvezda lošeg uticaja, koja ume da donese čoveku, ali mu naplati duplo. Govori o „gubljenju glave“, gubitku kontrole, zadrtosti i pravolinijskom ponašanju čak i kada čovek vidi da srlja u propast.

U trenutku pomračenja Mesec pravi opoziciju sa Suncem i Merkurom iz znaka Škorpije, kao i kvadrat sa Jupiterom iz znaka Vodolije.

Dispozitori pomračenja – Venera i Mars, imaju aspekte sa Uranom iz znaka Bika.

Pun Mesec kao pun Mesec – kulminacija, dizanje tenzije, ludaci kao da slobodno vršljaju napolju, napeto u nama i oko nas. Više ili manje standardne situacije kad god je ova pojava na nebu.

No, samo pomračenje (koje je nagoveštaj eklipsi koje će se od proleća sledeće godine dešavati na osi Bik – Škorpija) uvodi nas u period burnih promena koje se vezuju za stabilnost – poslovnu, finansijsku, porodičnu, emotivnu.

Očekuje nas i pomračenje Sunca 4-og decembra, poslednje koje će za neko duže vreme biti u znaku Strelca. U periodu između ova dva pomračenja dogodiće se mnogobrojne promene – neki od nas će voljno, a neki nevoljno – napraviti velike zaokrete u bitnim životnim segmentima. Planovi, ljudi i situacije na koje ste računali mogu se urušavati i nestati iz vašeg života. Mnogobrojni odnosi, koje god prirode da su – sada mogu prestati da postoje jer će na površinu izbiti sve ono što je zatrpavano.

Osnovni dispozitor pomračenja je Venera u znaku Jarca, pa možemo svedočiti da se nešto što smo „otpisali“ vraća u naš život – bez obzira da li je to naš lični model funkcionisanja kojem se ponovo okrećemo, stari poslovni planovi i kontakti ili osobe iz prošlosti.

Najjače će pomračenje Meseca osetiti fiksni znaci – Bik, Škorpija, Lav, Vodolija. Takođe, svi oni koji imaju podznak i Mesec u ovim znacima. Horoskopsko polje u koje vam „upada“ pomračenje biće aktivirano promenama, a ukoliko postoji aspekt (najpre konjukcija) sa nekom planetom ili bitnom natalnom tačkom – ona će pokazati način i model na koji će se promena odgirati.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3