Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 26.12.2022.-01.01.2023.

OVAN

Hrana

Uživajte u dobrom zalogaju I opustite se u pretprazničnim I prazničnim danima, itekako ste to zaslužili. Ako je to ikako moguće – ne preterujte ni sa hranom ni sa pićem.

Ljubav

Povremeno ćete partner I vi morati da se pokačite, ili da to kažemo na lep način – “imaćete žustre razmene mišljenja”, ali ništa to neće posebno uticati na vaš odnos. Sitna čačkanja koja ćete oboje zaboraviti u roku od par minuta. Partner može biti nešto ljubomorniji I posesivniji ovih dana – sa razlogom ili bez. Što se tiče slobodnih – ovo su vam solidni dani za druženje, izlaske, mnogobrojne kontakte – sigurno je da ćete privlačiti pažnju svojom energijom. Ukoliko radite – neko preko posla može pokazati jaču zainteresovanost za vas.

Posao

Sve vezano za posao je sada u fazi završetaka, dorade. Koncentracija i organizacija vam ovih dana nisu baš jača strana, pa ćete mnogo toga razvlačiti, otaljavati ili biti prinuđeni da ponavljate jer ste u prvom pokušaju nešto propustili ili pogrešili. Fokus na posao i obaveze je na vrlo slabom nivou, zato nemojte na sebe preuzimati zahtevne dogovore, projekte, obaveze. Finansije – postoji šansa da uleti neki  neplanirani priliv do kraja godine. No, troškovi su takvi da će se malo toga od tog viška zadržati.

Zdravlje

Hronični umor. Stariji – cirkulacija.

 

BIK

Hrana

Mesec u vašem znaku baš za novogodišnju noć nagoveštava da će trpeza biti bogata I da će na vašem stolu biti svakojakih slanih I slatnih zalogaja I specijaliteta.

Ljubav

Period je miran za zauzete Bikove. Ok, partner će vas povremeno iritirati time što će nešto reći ili uraditi baš onda kada ne treba ili što će ćutati baš onda kada je vama potreban razgovor, bliskost. Ali, sve su ovo sitnice preko kojih će se lako prelaziti. Odličan je momenat da provedete više vremena zajedno, možda čak i odvojite par dana za put u vreme praznika. Slobodni – sada ste najpre dovoljni sami sebi. Bitno je da su tu prijatelji, da je tu društvo sa kojim se osećate dobro i uživate. Neko će pokušati da obnovi komunikaciju sa vama ali lako može da se dogodi da ćete reći « suviše kasno, suviše malo ».

Posao

Najpre je vaša energija u ovoj nedelji dobra – a kada ste vi kako treba – kakva god situacija ili čak potencijalni problem da se pojavi – vi ćete lako sa time izlaziti na kraj. U ovoj ćete nedelji rešavati zaostatke, čistiti papirološka pitanja i baviti se svim onim što je potrebno da bismo jednu godinu zatvorili i pripremili se za novu. Nadređeni vas hoće cimati i kao da će želeti da do maksimuma iskoriste vaš postojeći elan. Povremene, manje nervoze u saradničkim odnosima. Finansije – pa, dosta dobro.

Zdravlje

Suštinski, potreban vam je odmor što pre. Moguće prehlade I hormonske tegobe.

 

BLIZANCI

Hrana

Nemojte opteretiti stomak u ovim prazničnim danima. Neadekvatna ishrana ili suviše kalorična hrana u većim količinama može vam doneti stomačne tegobe I problem sa varenjem.

Ljubav

Ovo je prilično “mršava” sedmica po pitanjima ljubavi – ukoliko ste slobodni može da se desi da vam neko zapadne za oko ili da vas privuče, ali bar trenutno se ne vidi razvoj događaja u pravcu početka emotivne priče. Pre bismo mogli da kažemo – neko kao fora muvanje a I to sa prilično velikim oscilacijama. Kroz društvo, prijatelje I izlaske vam ide znatno bolja energija, pa se usmerite na tu stranu. Zauzeti – trebaće vam vremena da se dogovorite, ali ćete na kraju uspeti. Sve u čemu zapnete na početku – na kraju ćete rešiti na obostrano zadovoljstvo. Različite su vam energije, ali se uklapate.

Posao

Na poslu je neki vid zastoja….ili je možda zastoj u vama – niste nešto posebno inspirisani za rad I obaveze, pa se sve uglavnom otaljava I čeka se da se proglasi kraj godine. Dani na poslu će biti spori, razvlačiće se vreme – možda bi bilo najbolje da se sada bavite svim onim što treba dovršiti ili pak ispraviti. Sada ne bi bio pravi trenutak da se bavite bilo kakvim novim poslovima ili projektima – sve to ostavite za period tek od kraja januara. Finansije – pa, dosta korektno u ovoj nedelji.

Zdravlje

Povrede, meteoropatske tegobe.

 

RAK

Hrana

Svaki Rak voli pretpraznične I praznične dane, jer je to još jedna prilika da uživa u društvu onih koje voli. Vaši apetiti neće biti posebno veliki ovih dana, ali će apetiti da ugodite drugima – biti prisutni.

Ljubav

Vaša su raspoloženja promenljiva I osetljiviji ste nego inače. Lako reagujete I na ono lepo I fino što dolazi od strane voljene osobe, a još lakše na ono u vašim očima liči na neki vid hladnoće, zanemarivanja ili gledanja samo sebe. Moguće je da partner nema dovoljno vremena za vas, a da je vama sada baš to zajedničko vreme neophodno. Sve će ovo doći na svoje mesto za vikend I praznike. Slobodni Rakovi – period je savršen za obnove komunikacije, pa čak I obnove nekih odnosa iz prošlosti. Nove osobe koje vam sada uđu u život ili će se zadržati kratko, ili ćete proći sa njima kroz sličan tip odnosa kao ranije.

Posao

Nedelja sa dosta obaveza, bez obzira da li ste na to računali ili ne. Ukoliko drugi ne uspeju da vas uposle, naći ćete vi nešto čime ćete da se bakćete i trošite vreme i živce. Do kraja radne sedmice sledi vam udarnički rad, bukvalno do poslednjeg trenutka u 2022-oj ćete biti uposleni. Energija u radnom okruženju će uglavnom biti dobra, sa povremenim zastojima i sitnicama koje će vam kvariti planove, ali ovo će se relativno lako prevazilaziti. Finansije – pa, onako – ne baš blistavo. Možda zbog troškova.

Zdravlje

Osetljivi sinusi, glavobolje. Stariji – pritisak.

 

LAV

Hrana

Nemojte se previše opuštati, neka zdravlje (ili način ishrane koji primenjujete) budu na prvom mestu. Ne biste trebali da preterujete ni u čemu a ishrana bi trebala da sadrži dosta povrća I citrusa.

Ljubav

Vatrometa će možda biti u novogodišnjoj noći, ali vatrometa između partnera I vas – baš I nema u ovom periodu. Mrljavo po pitanjima strasti I ljubavi ali ako pričamo o povezanosti, odgovornosti, podršci, međusobnom osloncu – e, to jeste tu. Za vraćanje ljubavnih vatri ćemo malo sačekati, a do tada – uživajte u tome što ste tu jedno za drugo. Slobodni Lavovi – tu je društvo da vas podigne I da sa prijateljima uživate. Po pitanjima emocija – tanko, tanko…..moraćete da budete strpljivi da bi naišlo nešto što zaista valja, a do tada – ako vam je baš do toga, možete da obnovite kontakt sa bivšima.

Posao

Prenaglašeno polje obaveza I svakodnevice govori ono od čega se svakom normalnom Lavu diže kosa na glavi – moraš, moraš, moraš. Reši sve zaostatke. Ispravi greške – I tuđe I svoje. Budi u kontaktu sa osobama koje te smaraju I koje su ti dosadne (ali su ti poslovno bitne). Prećuti i onda kada bi tako slatko odbrusio i odgovorio. Ispoštuj autoritete I starije kolege. Mnogo pravila I još više obaveza za vas stoji tokom ovog perioda. Izgurajte ovu radnu nedelju, pa malo odmorite. Zaslužili ste.

Zdravlje

Polovično, niti u potpunosti dobro a niti baš loše. Mrljavi ste.

 

DEVICA

Hrana

Period opuštanja u klopi I uživanja u praznicima I kontaktima sa osobama koje volite. Slatkiši I neka jela kojih ste se uželeli I koja odavno nisu bila na vašem stolu će vam biti posebno privlačni.

Ljubav

Sve je više nego korektno u ovoj nedelji između partnera I vas. Moj vam je savet – nemojte previše da dumate, nemojte da analizirate prošli period kao ni svaki partnerov postupak I reč. Prosto rečeno – nemojte da tražite dlaku u jajetu nego uživajte u onome što se dešava. Uživajte u bliskosti I razumevanju, koji sada jesu naglašeni. Slobodne Device – vi ste u periodu stabilnijih emotivnih prilika. Samo je mali problem u tome što se one najviše mogu vezivati za prošlost ili vam pak donositi osobe koje su po nečemu slične pričama iz kojih ste izašli. Drugi deo nedelje je posebno zanimljiv za vas.

Posao

Vi ste neko ko je generalno gledano fokusiran na posao, a u ovoj sedmici će to biti posebno primetno. Kao da ste rešili da baš svaku, pa I najmanju stavku raščistite I sredite pre završetka ove godine I praznika. Gledajte samo da ne preopteretite sebe, jer je sada već evidentno da vas umor polako stiže. Ovo ne bi bila baš dobra nedelja da otpočinjete sa novim projektima I dogovorima – koliko god vam neke ponude bile primamljive. Sačekajte period posle praznika, kada budete odmorniji I mentalno I fizički.

Zdravlje

Pojačan umor. Postoji mogućnost za sitnije povrede.

 

VAGA

Hrana

Dali ste nešto više sebi na volju po pitanju ishrane ovih dana. Možda zbog toga što su praznici I što vam je potrebno da se opustite, a možda I zato što omiljenim jelima “lečite” oscilacije raspoloženja.

Ljubav

Hajd, hajd izgurajte još do prvih dana januara pa će vaša vladarka preći u znak Vodolije – da vam konačno donese energiju, lepršavost, dešavanja. Jer, ovde gde je sada, u znaku Jarca – nema ništa od toga. Ukoliko ste u partnerskim odnosima bilo koje vrste – koliko god da dobijate vremena, pažnje od voljene osobe – neće vam biti dovoljno ili to neće biti na način koji je vama razumljiv. Bili slobodni ili zauzeti, ovo je period u kojem se često možete osećati usamljeno, nezadovoljno, utihnuto. Slobodni sada mogu da obnove neku komunikaciju – bilo sa bivšim partnerom, bilo sa starim poznanikom.

Posao

U raskoraku ste sa obavezama. Znate šta treba, znate šta se od vas traži – ali kod vas je prisutan neki vid tromosti, pogotovo kada treba odraditi obaveze koje su vam dosadne, neinspirativne. Pronađite dovoljno snage u sebi i izgurajte ovu nedelju – šteta je propustiti je, jer zaista možete završiti nešto što već dugo vukljate i odlažete. Privatnici će vrlo solidno zaraditi tokom ove sedmice, ali i za ostale se otvara šansa da bude nešto više novca nego inače.

Zdravlje

Stariji – hormoni, vene, pritisak, cirkulacija. Mlađi – prehlade, upale.

 

ŠKORPIJA

Hrana

U nedelji koja nas uvodi u novogodišnje praznike – Škorpije baš I neće biti nešto pri apetitu. Prisutna je nervoza, užurbanost I manjak vremena, pa će se sve svoditi na usputne zalogaje.

Ljubav

Merkur koji usporava I kreće retrogradno u drugom delu sedmice u vašem polju komunikacije – vraća vas na teme koje ste preskočili, na reči koje niste izrekli – daje vam šansu da sada sa partnerom porazgovarate o svemu. I ti razgovori će možda u početku ići nespretno, usporeno – ali će se vrlo brzo razviti u kvalitetnu komunikaciju. A takva komunikacija je baš ono što vam je sada kao paru potrebno. Oko svega ćete se razumeti, oko svega dogovoriti. Slobodne Škorpije – misli vam se vraćaju unazad I možda će u ovoj nedelji biti prilike da progovorite sa nekim sa kim odavno niste. Ili da se sa tom osobom susretnete.

Posao

U poslu će biti zastoja I usporavanja. Za nešto od ovoga ćete biti krivi vi – jer ćete zagristi više nego što možete da progutate, jer nećete uspeti da se organizujete I fokusirate….a za nešto će biti krive okolnosti I drugi ljudi – problemi sa tehnikom, problemi u razumevanju dogovorenog, tuđe greške I propusti. U svakom slučaju, pred vama je šarena nedelja koja testira I vaše fizičke, ali I vaše mentalne snage (čitaj – živce). Zaradićete više nego što ste očekivali, ali će na dnevni red izaći I neplaćene obaveze I zaduženja.

Zdravlje

Treba vam više odmora I opuštanja. Energetski ste u padu.

 

STRELAC

Hrana

Ukoliko ste u periodu kada pokušavate da napravite  promene u načinu ishrane – trebaće vam mnogo truda I volje da biste to postigli. Više je verovatno da ćete se opustiti I prepustiti uživanjima.

Ljubav

Čudan je neki period između partnera I vas. Ukoliko je bilo problema – oni još uvek nisu istinski rešeni, tinjaju tu negde ispod površine I čeka se pravi trenutak da se o njima progovori. U međuvremenu – vas dvoje ćete biti uglavnom korektni jedno prema drugom. Biće povremeno napetih momenata, ali trenutno niko od vas ne želi da se fokusira na ono što je loše – oboma vam je evidentno potreban mir. Slobodni – neki vid hibernacije, kao da ste na čekanju za dešavanja. Čak I ako ih ima, to je nešto minimalno, sporo, ne ide kako biste vi to voleli. Nije vam ova nedelja baš bajna za ljubav.

Posao

Evidentno je da vas polako sustiže umor I da ćete praznike jedva dočekati. Ipak, ova radna nedelja vam neće dati baš mnogo šanse za opuštenost – posao I obaveze će vas sustizati, dolaziće novo a moraće da se rešava I ispravlja I staro. Prvih par dana naredne sedmice može biti baš nervirajuće po vas jer će biti mnogo promena u poslednjem trenutku, mnogo ispravljanja, a verovatno će se pojaviti I problemi sa tehnikom I u dogovorima. Novca će biti, taman dovoljno da možete opušteno da uđete u 2023-u.

Zdravlje

Manjak odmora I opuštenosti, pojačan stres. Stomačne tegobe.

 

JARAC

Hrana

Vreme je za opuštanje, vreme je za one koje volite, vreme je za praznike. Samim tim – vreme je da i vi budete rasterećeniji i da više uživate u slatkim I slanim zadovoljstvima, pogotovo za novogodišnju noć.

Ljubav

Ova sedmica može biti skroz korektna u partnerskim odnosima. Ok, Merkur stoji u vašem znaku I kreće unazad u četvrtak – što može doneti da će vam posao I obaveze oduzimati previše vremena – oko čega vam voljena osoba može prebacivati….Ali, sa malo volje, sa nešto više razumevanja I sa mnogo, mnogo takta I lepih reči, emocija – sve će se ovo očas posla prevazići I uploviti u novu godinu u dobrom raspoloženju. Što se tiče slobodnih – Venera I Sunce u vašem znaku nude nešto novo….ali retrogradni Merkur vraća misli unazad I traži staro. Vi možete I na jednu I na drugu stranu. U ovoj sedmici može sve.

Posao

Juriće vas zaostale obaveze da im posvetite pažnju što pre. Paralelno sa njima ići će i nove – i njihov završetak, na pravi način – zavisiće od vas. I jednih i drugih će biti previše, tako da će od vaše organizacije zavisiti kada ćete im videti kraj. Svesno ili nesvesno vi ćete u ovoj nedelji preuzeti glavnu, dominantnu ulogu po pitanjima posla. Nametnućete se savesnošću, odgovornošću, znanjem i posvećenošću. Nešto jači finansijski prilivi koje će troškovi ipak previše lako sustizati.

Zdravlje

Glavobolje, osetljivi sinusi.

 

VODOLIJA

Hrana

Još jedna nedelja u kojoj ste u večernjim satima slabi na gurmanske izazove, posebno ako su u pitanju brza hrana I slatkiši. U novogodišnjoj noći će vam najviše prijati porodična atmosfera ili stari prijatelji.

Ljubav

Malo ćete se fizički saplitati, malo će vas saplitati sopstvene misli. Između voljene osobe i vas je sve u redu, ali vi ipak talasate kada su osećanja i razmišljanja u pitanju. U jednom se trenutku vraćate u lepe momente koje ponovo proživljavate sa osmehom na licu, u drugom pak gomilate strahove, analizirate, strašite sebe bez razloga, samonervirate se. Pokušajte da loše misli obuzdate, a da lepima date prioritetno mesto. Slobodne Vodolije – želeli to ili ne, prošlost se mnogo često vrti u vašoj glavi. Šta ćete sa njom da radite, to vi vidite I odlučite. Takođe, period je ok ukoliko želite da otpočnete tajnu priču.

Posao

Što vas više Jupiter u polju aktivnosti, pokreta, komunikacije – gura da požurite I da idete unapred, sad, odmah…..to vas više planete u znaku Jarca usporavaju, koče, donose vam prepreke. Saturn u vašem znaku traži odmerenost, planiranje, da se ide napred – ali jednim odmerenim tempom I da ne ostavljamo zaostatke iza sebe. Prema tome, ova nedelja treba da vaš fokus stavi na sve ono što niste obavili I rešili do kraja….pa tek onda na nešto novo – ukoliko za to uopšte ostane vremena.

Zdravlje

Hronične tegobe koje se vezuju za promene vremena, kosti I zglobove.

 

RIBE

Hrana

U ovoj će vam nedelji ishrana biti zbrda – zdola, malo zbog žurbe da sve stignete da obavite šta ste planirali, malo zbog praznične euforije. Za novogodišnju noć – opuštanje i uživanje u dobrom zalogaju.

Ljubav

Odličan je trenutak da sa voljenom osobom raščistite neke stare teme, ali na lep način. To može da bude priča koja se vezuje baš za vaš odnos i možda neku problematiku u njemu, ali isto tako može da bude priča koja se vezuje za porodicu ili člana porodice. Šta god da je – trenutak jeste da se priča, da se dođe do suštine i da se ovo poglavlje zatvori. Da rasterećeni i pod dobrom energijom uđete u novu godinu. Slobodne Ribe – vaš društveni život će se ovih dana pojačati, uživaćete u kontaktima sa ljudima koje volite. Možete obnoviti neke kontakte ukoliko to želite, ali isto tako možete osvajati i nove osobe.

Posao

Poslovno, situacija bi trebala da bude više nego korektna. To ne znači da nećete imati povremenih tenzija, manjih zastoja ili iskakanja iz planova – ali će se ovo zaista brzo rešiti i neće vam napraviti nikakav suštinski problem. Može vam malo smetati što ćete videti da se dosta osoba u vašem poslovnom okruženju oslanja na vas – ali to je ono što ste priželjkivali, zar ne? Želeli ste da se vaš rad primeti i bude vrednovan – a ovo je jedna od posledica toga. Finansije – istrošićete se za praznike, ali to je skroz ok.

Zdravlje

Stabilna zdravstvena situacija. Eventualno povećana nervoza i problemi sa spavanjem.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3