Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 27.07.-02.08.2020.

OVAN

Hrana

Ovnovi mogu „pokupiti“ stomačni virus ili pokvariti stomak namirnicama kojima je istekao rok ili koje nisu adekvatno termički obrađene. Možda bi bilo bolje da se u ovom periodu okrenete više namirnicama biljnog porekla.

Ljubav

Na polju emocija i dalje šarena situacija kod zauzetih Ovnova. Nešto krene kako treba, pa stane. Razumete se fantastično, pa onda pričate različitim jezicima. Verujete jedno drugom, a onda vas talas ogromne sumnje preplavi. I konstantno vam se čini da nešto čekate – čekate da se stvari reše, čekate da se sve namesti kako treba, čekate da oboje budete opušteni. Evidentno je da postoji neka prepreka između vas dvoje, ali još uvek ne možete da je sklonite. Slobodni – čini vam se da što se više trudite, sve ste dalje od ostvarenja svojih ciljeva. Simpatija je na dohvat ruke, ali nikako da je zaista ćapite.

Posao

Poslovni segment je mesto slatkih i onih ne baš lepih muka. Ok, vidite da ste u prvom planu ovih dana (kako ste tamo dospeli to vam baš i nije najjasnije, ali vas svi nešto guraju u prve borbene redove), vidite da ste cenjeni i poštovani i da svi od vas očekuju brda i doline. S druge strane, malo ste se uprpili od svega ovoga, a mora se priznati da vam baš i nisu čiste staze kojima morate proći. Bakćete se smornim i teškim dogovorima, bakćete se papirološkim i administrativnim problemima, vukljate težinu non stop.

Novac

Imate fenomenalne predispozicije da se pređete, pogrešno uložite ili izgubite novce.

Zdravlje

Ne jurcajte kao muva bez glave, povrede su moguće. U saobraćaju oprez i čuvajte se prehlada.

 

BIK

Hrana

Shvatićete da vam hrana najviše prija kada ste okruženi članovima porodice ili u nekom ugodnom ambijentu, restoranu koji se nalazi blizu vode. Laki, ukusni i hranljivi obroci učiniće da imate dovoljno energije. Morska riba neka češće bude zastupljena na vašem stolu.

Ljubav

Nikako da uhvatite samo jedan pravac ovih dana. Čas vas emocije spopadnu sa svih strana pa se raspekmezite i samo biste ćućorili sa dragim vam bićem, a čas vam proradi racio i vrlo nezgodno vam ubode i potakne misli pa krenete da analizirate odnos, partnera – i naravno – ne dođete ni do kakvih finih zaključaka. Malo mučite sebe, malo uživate. Zato nije ni čudno što će ova nedelja da vas voza sa raspoloženjima sve u šesnaest. Slobodni Bikovi – ovo baš i nije fenomenalan period za nov emotivni početak. Ako uđete u neku vezu – ulazite u maglu i odnos koji će imati ogromne oscilacije i težinu.

Posao

Koliko god da ste vi hitri – malo je verovatno da neće biti kašnjenja u ovoj sedmici. Koliko god da ste spremni na kompromis – nema šansi da ćete lako doći do dogovora, razumevanja, zajedničkog jezika. Koliko god da ste na dnevnoj bazi ažurni sa obavezama – biće gomilanja i prenatrpavanja. Koliko god da obraćate pažnju na svaki detalj – maltene je stopostotno sigurno da ćete negde pogrešiti. Koliko god da vam je potreban mir u poslovnom segmentu – u ovoj nedelji nema ništa od toga.

Novac

Lete pare na sve strane. Ali, ne ka vama nego od vas.

Zdravlje

Ne zevajte u oblake i ne obavljajte ništa automatski – itekako su moguće povrede. U saobraćaju oprez!

 

BLIZANCI

Hrana

Nedelja je odlična da probate nešto novo, da izađete iz rutine kada je hrana u pitanju. Novi načini spremanja hrane, novi začini, novi recepti – možda će vam u početku biti neobično, ali vrlo brzo ćete istinski uživati. Samo nemojte u uživanju da preterate…

Ljubav

Komunikacija sa partnerom je blago rečeno nikakva u ovoj nedelji. I drago vam biće a i vi ste se zatvorili, stisli a čak i ako se udostojite da progovorite po koju – malo je verovatno da će to biti neki fini i slatki razgovori. Bićete skloni da odgovornost za neke probleme i nerešena pitanja prebacujete jedno na drugo. Ako ste od onih koji su brljekali sa strane – budite na oprezu, niste sposobni da sakrijete! Slobodni Blizanci – možete brzinski da se zanesete, da istripujete sudbinske priče i ljubav do kraja života. Ahm….nije sve baš tako kao što na prvi pogled izgleda. Ne jurcajte u nove emotivne priče.

Posao

Sve u vezi posla vas je stislo sa svih strana. Od vas se očekuje nemoguće, a i vi dodatno doprinosite time što prihvatate nametanje obaveza za koje znate da ih je izuzetno teško izvršiti i da će vam doneti samo glavobolju. Nije ni čudo što ćete se više puta u ovoj nedelji naći u situacijama kada ste  u potpunosti zablokirani i nije vam jasno kako da se iščupate iz svega ovoga. U ovoj je sedmici energija vrlo napeta, pa su moguće rasprave sa saradnicima i kolegama u kojima će teško biti pronaći kompromis i prilagoditi se.

Novac

Stislo vas je sa svih strana.

Zdravlje

Problemi sa stomakom, respiratornim traktom, kičmom. Reumatski bolovi, oscilacije pritiska.

 

RAK

Hrana

Dragim nam Rakovima otvoriće se apetit sve u šesnaest. Manje slatkiša i manje klopanja kada ste nervozni, i uspevaćete da kilažu držite pod kontrolom. Više se krećite, više se energetski trošite a manje mislite na to šta ćete sledeće pojesti.

Ljubav

Ja zaista ne znam ko bi mogao da vaš ljubavni život rasplete ovih dana. Ima onih Rakova koji funkcionišu koliko toliko dobro, na tankoj granici nerazumevanja i rasprava ali se nekako drže. Ima onih koji su okupirani tajnim pričama, koji lebde negde u oblacima i ne znaju gde je levo. A ima i onih gde je svaka reč, partnerova ili njihova – sasvim dovoljna da pokrene prvo lavinu, a posle distanciranje i ćutanje. E u kojoj ste vi grupi, ne znam. A možda ste sve ovo zajedno. Slobodni Rakovi – misli opasno čačkaju, ali u realnosti je prpa. Čas se zapalite kao zmaj, čas se ohladite i smrznete,ne znate šta učiniti.

Posao

Sve u vezi posla vas bode u mozak. A najviše vas bodu nadređeni, autoriteti (pravi ili lažni) – gurkaju vas, ćuškaju, treniraju strogoću, nametnuli su vam sto i jednu obavezu i odgovornost da ne možete da udahnete kako treba. E na sve ovo – vama uopšte nije do posla i do cimanja. Malo se dignete, pa se opet unjanjavite i samo rutinski odrađujete, bez pravog vašeg, kompletnog uključivanja. U ovoj nedelji vam je sve teško i sve vas nervira. I svi vas nerviraju. I sve vas sapliće. Izguraćete, niste ni vi mačiji kašalj.

Novac

Taman neki novac dođe, a vi ga potrošite očas posla.

Zdravlje

Nervoza, problemi sa ishranom, kičmom, stomakom, respiratornim organima.

 

LAV <3 

Hrana

U ovom periodu vam zaista ne treba jaka, prezačinjena hrana. Videćete da ćete se bolje osećati i lakše variti ukoliko više budete okrenuti namirnicama biljnog porekla, naročito žitaricama. Bobičasto voće i koštunjavi plodovi mogu biti savršene užine za vas.

Ljubav

Što više razgovarate sa partnerom u pokušajima da neke probleme i pitanja rešite – sve dalje ćete od tih istih rešenja biti. Ja bih vam savetovala – ne zamlaćujte se teškim pitanjima, jedino što će sada funkcionisati jeste opuštenost, uživanje, lakoća. Sve što iole boli ostavite za neko drugo vreme a vi dajte sebi na volju – svidelo se to partneru ili ne svidelo. Vama lično je potrebno da sijate – ako ne može sa voljenom osobom, onda hajte sa prijateljima. Slobodni Lavovi – sve što se vezuje za ljubav za sada je samo u naznakama i vreme mu nije. Ali jeste trenutak da vi uživate, družite se, putujete, smejete.

Posao

Problem je u tome što vi tačno znate šta treba i šta ste zamislili – ali vas još uvek previše toga koči da biste to mogli da ostvarite ili pokrenete sebe na pravi način. Obaveze koje imate i pritisak od strane saradnika, šefova, kolega je toliki da neće biti čudno da neki od vas prosto odluče da od svega pobegnu u ovoj nedelji, pa makar na par dana. Da napunite baterije i umirite nervozu. Ukoliko to niste u mogućnosti – pripremite svoje živce jer će vam trebati. Stisnuće vas sa svih strana.

Novac

Koliko radite, trebali biste da budete zatrpani parama. Ali, ništa od toga. Novac samo odleće od vas.

Zdravlje

Fizički ste dobro. Mentalno – držte se, ne dajte se.

 

DEVICA

Hrana

Vašem organizmu je potrebno, bar trenutno –  da više budete okrenuti namirnicama biljnog porekla. Trenutno vam ne odgovaraju „jači“ mlečni proizvodi – eventualno mladi sir i domaće kiselo mleko. Povrće možete konzumirati na sve načine i u neograničenim količinama.

Ljubav

Neko ili nešto će se postavljati kao kočnica, prepreka između partnera i vas. Nešto ili neko će vam jesti zajedničko vreme, gurati vas u različitim pravcima, donositi intrigantne i nervozne situacije. Ukoliko ne možete da pobegnete iz tog kola, makar ne dozvolite da suštinski utiče na odnos sa voljenom osobom. Čak i jedna sitnica, čak i jedna lepa reč, čak i jedan momenat osmeha i ljubavi – biće dovoljan. Slobodne Device – osoba koja vas privlači je tu, ali ništa ne ide po vašim zamislima i željama. Kao da vas u presudnom trenutku nešto zakoči i ništa se konkretno ne dogodi. Sačekajte malo, biće to u redu ubrzo.

Posao

Kroz poslovni segment u ovoj sedmici koračajte hladne glave. Ne dozvolite da vas drugi svojim ponašanjima, možda i bahatošću izbacuju iz takta. Ništa nećete dobiti ako odreagujete, osim sopstvenog nerviranja. Pomalo su ovi dani naporni za vas jer ono što treba da ide polako ići će brzo, a ono što treba da ide brzo ići će sporo. Prosto, prihvatite da je sada tako kako je i trudite se da uhvatite korak i prilagodite se. Ne verujte drugima, ne nasedajte na obećanja i priče o kulama i gradovima.

Novac

Mogućnost gubitka novca ili potpuno nepotrebnih troškova.

Zdravlje

Umor, problemi sa ekstremitetima, moguće tegobe sa kičmom.

 

VAGA

Hrana

Ovaj period najbolje ćete iskoristiti ako se okrenete ribi, morskoj ili rečnoj. Trebali bi da izbegavate slatkiše i mlečne proizvode, što zbog dobrog izgleda, što zbog problema sa varenjem. Neophodno vam je više tečnosti.

Ljubav

Sve ono što ste po pitanju svog partnerstva dali i uložili ili niste – sada će doći na dnevni red. Neke konačnice i zaključci izlaze i tokom ove, ali i tokom naredne sedmice. Moguće je da će se neke Vage po ko zna koji put spotaknuti na određenim pitanjima sa voljenom osobom – i to samo iz razloga što to nisu rešile onda kada je trebalo, već gurnule pod tepih. Sada opet dobijate priliku da to završite, ali na teži način. Generalno gledano – jedan šareniš od nedelje u emotivnim relacijama. Slobodne Vage – napravićete konkretniji potez prema simpatiji. No, nisam ubeđena da ćete biti zadovoljni rezultatom.

Posao

Ni po pitanju posla ovo nije lagan period. Nije problem u vašem entuzijazmu, volji i inspiraciji – problem je u tome što će sve ići teško, a i što ćete se suočiti sa nekim svojim greškama i propustima od ranije i neće vam baš biti pravo što ste se u takvoj situaciji našli. Prilično komplikovan odnos sa nadređenima, kolegama, saradnicima, klijentima – kao da će svi oni maksimalno da vam crpe energiju i opterećuju vas i bitnim, ali i potpuno nebitnim stvarima, informacijama, pitanjima. Izguraćete vi, ali ćete se smoriti.

Novac

Ima priliva, ali ima i gubitaka i troškova.

Zdravlje

U nekom ste čudnom periodu. Ništa vam ozbiljno ne fali, ali stalno neka sitna zdravstvena problematika.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Povećanje apetita od samog početka nedelje. Ipak, potrudite se da budete oprezniji u ovim danima, da proveravate ispravnost namirnica, da ih dovoljno termički obrađujete, jer lako stoji mogućnost da pokvarite stomak.

Ljubav

Ni vaš ljubavni život Bog otac ne može da rasplete ovih dana. Vi čas krećete, čas stajete, čas gorite, čas ste hladni ko špricer, čas ste puni optimizma, čas se zarozate, povučete, ućutite – ili još gore, svađate. Ako ćemo pravo, u boljoj situaciji nije ni vaše voljeno biće, tako da ste prilično egal u ovoj sedmici. I šta može od svega ovoga da izađe – pa verovatno jedno veliko ništa. Niti ste rešili, niti ste poboljšali, tako oboje tapkate u mestu i čekate šta će biti dalje. Slobodne Škorpije – kad biste imali čarobni štapić, vi biste tako slatko mahnuli njime i rešili svoj emotivni status. A da, nemate ga. Onda ništa.

Posao

Vaš vladar Mars se smestio u polje obaveza i dužnosti i neće odatle sve do Božića naredne godine. Ako vam se čini da vam se život pretvorio u posao – ma ne čini vam se. A bar da je taj posao lagan – kao što nije, pa da i imate čemu da se radujete. Ovako – drage i dragi moji, spremite se da rmbate punom parom. I da pitate da li ima još. U stvari – ni ne morate da pitate, posao i obaveze će samo dolaziti a vi se snalazite kako znate i umete. Je li ova nedelja teška? Jeste, ne morate ni da pitate.

Novac

Novac dolazi, novac odlazi. I tako u krug.

Zdravlje

Vi morate na dalje da striktno vodite računa o svom zdravlju. Tu kompromisa nema. Morate da jedete kako treba, da vežbate, da pokušavate da sačuvate svoj duševni mir. U suprotnom – neće biti dobro.

 

STRELAC

Hrana

Strelčevima su potrebni izbalansirani obroci, sa neuporedivo više povrća i voća nego što trenutno konzumiraju. Smanjite namirnice životinjskog porekla, naročito industrijske prerađevine od mesa. Od voća – lubenice, dinje, bobičasto voće.

Ljubav

To što vi hoćete i to što partner hoće ovih se dana ne podudara nikako. Ili oboje morate svoja očekivanja i želje da smanjite ili se u suprotnom – pripremite na razmimoilaženje i turbulentne trenutke. To mu dođe otprilike ovako – kad ste vi veseli, partner je zarozan. Kad biste vi neku akciju, partner bi da se zavuče u kuću i spava. Kad se vama priča, partneru se ćuti i obrnuto. Ima u ovoj nedelji nekog sitnog prostora za kompromis, ali ćete oboje morati da se potrudite i prilagodite. Slobodni Strelčevi – igrajte se, družite i uživajte. Ako se neko priključi i želi da uživa zajedno sa vama – odlično.

Posao

Mozak vam je na nekoj drugoj strani pa kao da niste baš u potpunosti prisutni u dešavanjima u poslovnom segmentu. U suštini, Strelčevi bi još i najbolje prošli da ovaj period iskoriste za odlazak na godišnji odmor – ukoliko budete mogli da se presaberete i dogovorite sa novcem. U suprotnom – otvoren je prostor za kojekakve prepreke, trzavice i blokade po pitanju obaveza, projekata ali i dogovora i administrativnih dešavanja. Potrebno je da se bolje organizujete, a trenutno niste u mogućnosti za to.

Novac

Koji novac? Onaj što ćete ga potrošiti ove nedelje?

Zdravlje

Boli mozak, boli stomak, boli kičma. A boleće i ako se povredite.

 

JARAC

Hrana

U potpunosti ste poremetili ritam navika po pitanju ishrane. Jedete šta vam padne pod ruku, onda kada se setite ili kada imate vremena. Ovo se negativno odražava i na vaše raspoloženje, ali i na zdravstveni segment. Pokušajte da se „uobročite“ što pre.

Ljubav

Partner i vi solite pamet jedno drugom ove nedelje. Verovatno su i vaše reči i voljene osobe sasvim ok, na mestu i korektne – ali se nekako teško uklapaju. Počnete dobro ali se na kraju razmimoiđete. Ili obrnuto, što je naravno bolje – krenete sa dignutim gardom oboje, ali završite kako treba. Voljena osoba je nešto emotivnija, dramatičnija – pa vi morate biti ona persona koja će da balansira, da smiruje, da mudro govori i još mudrije se ponaša. Slobodni Jarčevi – neko malo, malo pa vas čačne. Čas vam je to simpatično, čas baš i ne. Šta vas briga, neka čačka – bitno je da je vama interesantno.

Posao

Ne možete da se oslonite na druge. Videćete i sami da će se sve na kraju svesti samo na vas. Ok, imaju drugi dobre predloge i možda i dobre namere, ali to ne funkcioniše jer nemaju dovoljno iskustva ili nemaju pravu viziju. Bar ne pravu za ovaj trenutak. Zato ćete lepo morati da sve uzmete u svoje ruke i vodite posao onako kako vi mislite da je potrebno. Usput, ipak čujte ono što vam drugi pričaju – možda se sada to ne može realizovati u praksi, ali kasnije će moći. Naporna nedelja, ali plodonosna.

Novac

Umete da raspolažete onim što imate, na pravi način.

Zdravlje

Manji problemi sa kičmom i ekstremitetima.

 

VODOLIJA

Hrana

Ako umete da se kontrolišete i ako se trudite da svaki vaš obrok bude ukusan, ali u isto vreme i hranljiv i uravnotežen – napravićete najbolji mogući potez u ovoj sedmici. U suprotnom – okrenućete se većim količinama hrane, slatkišima….

Ljubav

Bilo bi divno kada biste u ovoj nedelji uspeli da napravite po koji kompromis sa voljenom osobom, ali mi nešto ne izgleda da će to biti slučaj. Ono što je primetno jeste da vi sada radite, funkcionišete i ponašate se onako kako vama odgovara (ili kako ste zbog posla primorani) a ako se drago bićence uklopi u to – super. Ako se ne uklopi, pa šta da mu/joj radite. No, ne treba zaboraviti da i vaš partner ima poprilično izražen ego i da se lako može dogoditi da se ozbiljno pobuni zbog vašeg zanemarivanja. Slobodne Vodolije – sve i svašta se dešava, ali kad saberete i oduzmete – na kraju, ništa konkretno.

Posao

Vi ste u jednoj moćnoj i pokretnoj fazi. Novi poslovi i šanse se otvaraju, malo na sreću, malo spletom okolnosti, malo vašim zaslugama iz prethodnog perioda. Da li to znači da vam je super i divno što se posla tiče? Ma jok, u suštini ne znate gde udarate i ne znate gde ćete i šta ćete pre. U ovoj sedmici ima svega – i nervoze, i teških dogovora i papiroloških i administrativnih problema, i saplitanja, i prepreka. Funkcionisaćete „na cimanje“ ali ćete uporno gurati, dalje i dalje. I samo napred.

Novac

Novac samo proleće. Doleće i odleće. Da ne doleće, ne bi ni odletao. Eto, utešila sam vas.

Zdravlje

Saobraćaj, povrede, glavobolje, sinusi, prehlade, problemi sa kičmom ….

 

RIBE

Hrana

U ovom periodu ili naglašeno vodite računa o svojoj ishrani, možda ste krenuli na dijetu, ili usvojili neke zdrave navike….ili ste pak u onoj drugoj „grupi“ koja ne može da obuzda svoj apetit, ishranu bazira na mesu i mesnim prerađevinama i ne može da se odrekne slatkiša….

Ljubav

Ne možemo reći da je bajno, ali nije baš toliko ni loše. I pored situacije koja je povremeno prilično nestabilna, zategnuta – ipak se i voljena osoba i vi trudite da izađete jedno drugom u susret, da se više povežete i realizujete zajedničke planove. Postoje stvari koje vas drže zajedno i koje ne dozvoljavaju da se distancirate ili da napravite zid tišine, zatvorite se. Pokušajte da češće pronađete radost u zajedničkim temama, u nekim druženjima, izlascima, opuštenciji. Slobodne Ribe – postoji osoba sa kojom biste želeli mnogo toga, ali kao da se ne otvara pravi prostor, prava prilika za realizaciju. Budite strpljivi.

Posao

Pritisli su vas sa svih strana, ali ne date se vi tako lako. Problem će vam praviti komunikacija sa saradnicima, kolegama, šefovima. Čak i ako su vam iste namere – nekako nećete uspevati iz cuga da se razumete, što može donositi nervozu i pojačanu tenziju u poslovnom segmentu. Pokušajte da budete strpljiviji i da imate više razumevanja za druge, pogotovo ako su po stažu i godinama ispod vas. Znate kako se kaže – mladost, ludost. Neka vas vaše iskustvo i mudrost vodi u ovakvim situacijama.

Novac

Malo ćete dati sebi na volju i opustiti se po pitanju troškarenja.

Zdravlje

Pojačana nervoza, mogući stomačni problemi.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3