Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 27.11.-03.12.2023.

Sedmicu pred nama otvaramo punim Mesecom u znaku Blizanaca u opozicij sa Marsom (i širom opozicijom sa Merkurom) iz znaka Strelca i kvadratnom aspektu sa Saturnom iz znaka Riba. Sam pun Mesec predstavlja kulminaciju osećanja i događaja koji su nas pratili u proteklom periodu, ukazuje na disbalans ili raskol između svesti i podsvesti, racionalnog i osećajnog, javnog i privatnog, hrabrosti i straha. Njegova opozicija sa Marsom i Merkurom i kvadrat sa SAturnom ukazuju na nagle izlive jakih emocija, impulsivnost, tenziju, verbalne pa čak i fizičke napade, nerazumevanje, snažne emotivne uspone i padove, komunikacijske probleme i probleme u saobraćaju i sa decom, nestabilna raspoloženja – što proizvodi i potrebu za povlačenjem, izolacijom.
Pa nam tako ovih dana živci mogu biti razvučeni kao konopci i možemo odreagovati burno na nešto što bismo inače u drugim okolnostima doživeli kao sitnicu. No,sada je to kap koja preliva čašu i „podstiče“ nas na akciju bez razmišljanja, posle koje sledi nagli pad raspoloženja i osećaj da akcijom ne da nismo rešili, već da smo proizveli dodatni problem.
ONo što želimo deluje kao da je nikad dalje od nas, a ono što nas pritiska i steže je više nego prisutno i ne popušta.
Merkur je u kvadratnom aspektu sa Neptunom iz znaka Riba – problemi u saobraćaju, lažne informacije i prevare, širenje neistina, teškoće na putovanjima i sa dokumentima, obećanja ludom radovanja…Prvog decembra, u petak – prelazi u znak Jarca i u sekstilni aspekt sa SAturnom što ukazuje na prevlast razuma, logike, praktičnog, smirivanje tenzija i rešavanja.

 

OVAN

Hrana

Zbog imuniteta, potrebna je ishrana koja je raznovrsnija i bogatija. Takođe, kod nekih od vas mogući su problemi sa manjkom gvožđa, pa vam se kao „prva pomoć“ preporučuju spanać, džigerica i cvekla.

Ljubav

Energija će vam biti „šarena“ – momenti entuzijazma i poleta smenjivaće se sa trenucima nervoze (zbog posla, partnera, toga što stvari ne idu kako ste zamislili). Baš početkom nedelje je ta nervoza nešto više pojačana, bićete impulsivniji i razdražljiviji – pa će voljenoj osobi biti potrebno više takta da bi ohladila vašu usijanu glavu. Dani vikenda će vam biti izuzetno prijatni, pa bi ovo bio dobar trenutak da ili otputujete zajedno ili da provedete više vremena u provodu, zabavnim aktivnostima. Slobodni – odlična energija, flertovanje, potreba za uzbuđenjima, avanturom – prava atmosfera za zanimljiva dešavanja.

Posao

Pun Mesec u ponedeljak u polju koje se vezuje za komunikaciju, kontakte, dogovore, poslovna putovanja – može ukazati da ćete biti impulsivni, razdražljivi, oštri na jeziku i sa ne baš puno tolerancije prema onima sa kojima ste u kontaktu. Pokušajte da malo taktizirate i ne budite u varijanti „što na umu, to na drumu“. Drugi deo nedelje je mirniji i stabilniji – ako ste u nekim stavkama kasnili, sada ćete uhvatiti korak ili pronaći rešenje. Ovo je dobar trenutak i za zaradu ili za pregovore o finansijama.

Zdravlje

Prvi deo nedelje donosi preosetljivost respiratornog sistema.

 

BIK

Hrana

U periodu ste kada sve želite da probate, omirišete, okusite. Nećete biti skloni preterivanju, ali eksperimentisanju sa hranom – da. Manje slatkiša, više hrane bogate mineralima, naročito gvožđem.

Ljubav

U vašem emotivnom životu bi situacija tokom ove sedmice trebala da bude skroz korektna, bez nekih velikih uspona i padova. Ok, možda zera nervoze s vremena na vreme, bilo sa partnerove ili sa vaše strane – ali suštinski – dosta solidno. Oboma vam je energija bolja nego u prethodnom periodu, pa ćete funkcionisati dobro i lako pronalaziti rešenja i dogovor. Slobodni Bikovi – uživanja, zabave, pa čak i interesantnih momenata i priče sa osobama koje vam prijaju ima – ali bar za sada ovo ne ide u pravcu konkretnijih dešavanja. Vikend vam može doneti zanimljiv kontakt preko društvenih mreža.

Posao

Početak nedelje donosi probleme u komunikaciji, teško sporazumevanje sa saradnicima ali i potencijalne probleme onima koji rade sa novcem ili vrednosnim papirima. Ne zalećite se u troškove ali ni u ulaganja. Novca može biti više, trudite se da ga pravilno rasporedite. Ostatak sedmice je dosta korektan, a manje nesporazume ili probleme ćete rešavati bez trzavica, mirne glave. Drugi deo sedmice je dobar i za početke pregovora – bilo o novom radnom mestu ili o poslovnom projektu, dogovoru.

Zdravlje

Stabilno.

 

BLIZANCI

Hrana

I na dalje stoji upozorenje da izbegavate hranu koja bi vam mogla opteretiti probavni sistem. Probajte da olakšate sebi supicama, čorbicama, varivima – u suštini – jedite kašikom.

Ljubav

U onim emotivnim relacijama koje su suštinski stabilne (i u kojima se partneri trude da se prilagode jedno drugom) ovo je nedelja za povećane aktivnosti, pregršt dešavanja, mnogo zabave i akcije. Bilo da zajedno idete kod prijatelja, putujete ili uživate u društvu i pravite planove za novogodišnje ili neke druge praznike – osećaćete se dobro. U onim odnosima gde su učesnici skloni da budu „žustriji“ i lako reaguju – prva polovina nedelje može doneti napetosti i tenziju. Slobodni Blizanci – ponekad umete biti previše izbrzani i direktni – ne žurite niti u flertu niti u odabiru potencijalnog emotivnog partnera.

Posao

Nervoza je početkom nedelje dosta prisutna u saradničkim odnosima – jednim delom su za to zaslužni „oni preko puta vas“ jer će biti previše zahtevni, ubrzavati vas i pritiskati – a drugim delom ste za to zaslužni vi, jer pokušavate da mnogo toga rešavate odjednom. Da ne biste upali u fazon „ne znam gde udaram a samo se nerviram“ – pokušajte da se malo povučete, usporite, priberete – pa se onda bacite na rešavanje jedne po jedne stavke. Dobar plan i organizacija daće rezultate koji su vam potrebni.

Zdravlje

Stres, glavobolja, problemi sa disajnim organima.

 

RAK

Hrana

Pokušavate sa dijetama, trudite se da menjate način ishrane…..a u suštini samo merkate kako ćete da ćapite omiljenu hranu. Teško je da ćete u ovoj sedmici uspevati da se kontrolišete i obuzdate apetit.

Ljubav

Vaša osećanja i raspoloženja su vrlo šarena u prvim danima sedmice koja je pred nama, što može uticati na odnos sa voljenom osobom. U ovim danima sve previše primate k srcu i lako vas je izbaciti iz takta, pa je moguće da odnos sa partnerom utihne ili da se na kratko oboje povučete. No, ovo je kratkotrajni zastoj koji se brzo rešava. Porodični sektor će zahtevati više vaše pažnje tokom ove sedmice. Slobodni Rakovi – bivši emotivni partner ili stara simpatija vas neodoljivo privlače. Takođe – novozapočeti odnosi biće obojeni jakim strastima i vrlo intenzivnim osećanjima. Ne uplićite se u komplikovane veze.

Posao

Potencijalni problemi i napetost u odnosima sa kolegama, saradnicima, pa i autoritetima. Radna atmosfera je od samog početka nedelje dosta uzburkana i „zakuvana“ – budite hladne glave i pokušajte da se organizujete što bolje možete. Dešavanja su brza, promene se događaju u poslednjem trenutku, pa će vam povremeno biti teško da uhvatite korak jer ćete stalno imati osećaj da za nešto morate da se „borite“. Vaše poslovne aktivnosti će se značajnije proširiti, ali će dosta toga ići zbrda – zdola.

Zdravlje

Dosta stresa, slabiji imunitet.

 

LAV

Hrana

Dobar je trenutak da ispravite propuste u načinu ishrane. Ili – da se vratite režimu koji vam je u potpunosti odgovarao i zbog kojeg ste se dobro osećali.

Ljubav

Suštinski, situacija između voljene osobe i vas bi trebala da bude dosta dobra tokom ovog perioda. Međutim, poznajući vaš temperament – nije čudno što može postojati par trenutaka u ovoj sedmici kada može doći do manjih ili većih „talasanja“ – na svu sreću – kratkotrajnih. Inicirajte dobre momente, provod i opuštenciju, uživanje sa voljenom osobom – a ne rasprave. Slobodni Lavovi – teško ovih dana kontrolišete strasti i ukoliko postoji osoba koja vam se dopada – sada ćete se intenzivno pokrenuti ka njoj. Period vam je dobar i za druženje i skitnju – pa uživajte u lepim trenucima.

Posao

Iako će delovati da neki dogovori ili poslovne situacije idu glatko i bez ikakvih problema – nemojte da se iznenadite ukoliko se sve iskomplikuje u poslednjem trenutku. Biće iskušenja za vaše sposobnosti snalaženja i brzinu razmišljanja i delovanja – ali uspevaćete da se snađete i ono što je do vas sredite i „ispeglate“. Očekivana podrška od strane šefova može izostati ili ćete biti na neki način „zakinuti“. Vodite računa da u brzini ne napravite grešku sa nekim papirima od vrednosti ili neplanirani trošak.

Zdravlje

Prehlade.

 

DEVICA

Hrana

Stegnuti ste nervozom, pa nije ni čudo što ne uživate u hrani kao inače. Postaćete izuzetno probirljivi, što vam u ovoj nedelji i odgovara – vodite računa da namirnice budu kvalitetne i ispravne.

Ljubav

Ne bi trebalo da bude velikih poteškoća u vašim emotivnim relacijama, a i da ih ima – ispravljive su. Okolnosti, porodica, posao (pomalo i partner) činiće vas nervoznim i impulsivnim u ovim danima, pa su mogući napeti momenti, ali i vaše izbrzane reči ili reakcije. Dobro je što ćete biti spremni da ispravljate greške, pa ovo neće ostaviti većeg traga na vašem odnosu sa voljenom osobom. Slobodne Device – od vikenda ulazite u dobar period za stabilnija i trajnija dešavanja po pitanjima ljubavi. Kod nekih od vas su sada „u igri“ jake strasti i potreba za avanturom. Ako je to ono što želite – samo izvolite.

Posao

Napet početak sedmice – dosta aktivnosti, žurbe, pa i nervoze u kolegijalnom okruženju, sa saradnicima, pa čak i sa nadređenima. Mogući su nesporazumi u dogovorima, kao i problemi sa informacijama i dokumentacijom. Pred kraj radne nedelje ipak će sve doći na svoje mesto, a vi ćete konačno privesti kraju obaveze ili projekte koji su vam do sada donosili otežanja. Iako je sada finansijski segment prikazan kao dosta stabilan i „plodan“, ipak vodite računa da ne preterate sa nepotrebnim troškovima.

Zdravlje

Manja zdravstvena problematika.

 

VAGA

Hrana

Ove ste nedelje u pokretu, u trku, u užurbanosti. Uglavnom će se vaši obroci svoditi na po koji zalogaj „s nogu“, a verovatno je da ćete češće posećivati i restorane brze hrane.

Ljubav

Možda se u prvom delu nedelje baš I nećete složiti po svakom pitanju sa voljenom osobom. Možda ćete čak umeti I da “podbodete” jedno drugo, da budete nervozni, osorniji, da “lupite pa ostanete živi”. A možda se jednostavno u tim danima nećete razumeti baš najbolje. U svakom slučaju – ti neudobni momenti će možda doći, ali će sigurno proći. Jer, komunikacija će rešiti sve a neki lepi zajednički trenuci će ukloniti oblake sa vašeg neba. Slobodne Vage – neko vam donosi dobru energiju, zadovoljstvo, leptiriće u stomaku – da li kroz intenzivnu komunikaciju….da li kroz susrete.

Posao

Pomalo izazovna nedelja jer će biti potrebno uklopiti sto i jednu obavezu i dešavanje – a kontakti sa saradnicima, papirološka pitanja i dogovori će povremeno biti obojeni nesporazumima, povišenom energijom i kratkotrajnim nerviranjem. Mnogo sitnih obaveza je prisutno, mnogo pregovora – a verovatno je da ćete morati u nekim situacijama i da posredujete, balansirate, „peglate“. Finansijski tokovi su dosta stabilni,ali vas pred kraj nedelje čeka neplanirani trošak za kuću ili ukućane.

Zdravlje

Više opreza u saobraćaju. Mogućnost povreda i virusnih infekcija.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Odličan period da krenete sa režimom ishrane koji vam prija, da otpočnete sa dijetom. Umećete da kontrolišete sebe (osim kada su slatkiši u pitanju). Rezultati vaših novih navika će brzo biti vidljivi.

Ljubav

Jake predispozicije za tajna dešavanja i ljubavne afere – bilo da ste slobodni ili zauzeti pripadnik ovog znaka. Ako ste solo – to što ćete ući u tajnu vezu sa osobom koja nije emotivno slobodna možete „pravdati“ jakim strastima, ne želeći da razmišljate da će pre ili kasnije neko u ovom odnosu biti povređen. Ukoliko ste zauzeti – trebaće vam sva vaša volja i snaga da se oduprete izazovima koji su pred vama. DA li ćete pokleknuti ili ne – zavisiće od vas. U svakom slučaju, u vašim emotivnim relacijama su ovih dana u igri strasti, ali i pojačana količina ljubomore i posesivnosti.

Posao

Koliko god da vam novac dolazio ovih dana, on istim tempom i odlazi od vas, a bilo bi takođe dobro da povedete više računa da neke pare ne izgubite ili ne zaturite. Što se poslovnog sektora tiče – dosta aktivnosti, ali dosta i izazovnih situacija je pred vama. Dogovori će povremeno bagovati i nećete uspeti da se sporazumete baš uvek sa saradnicima. Malo ćete i vi biti krivi za to jer nećete imati strpljenja da saslušate, nego ćete „terati“ neku svoju priču i svoju politiku. Vodite računa da ne pokvarite odnose od važnosti.

Zdravlje

Prehlade, problemi sa varenjem.

 

STRELAC

Hrana

Veća potreba za uživanjem u hrani, u dobrom zalogaju, u slatkišima….No, iako će vam sve ovo prijati, kasnije možete osetiti da ste preterali ili da imate tegoba sa varenjem.

Ljubav

Pun Mesec u partnerskom polju u opozitnom aspektu sa planetama u vašem znaku (Sunce, Mars, Merkur) može ukazati na nesporazume, nerazumevanje, na neki vid emotivnog disbalansa – koji je potrebno rešavati i ne dozvoliti da ego, povredljivost ili tvrdoglavost preovladaju. Komunikacija je uvek ključ, pa čak i ako u početnoj fazi baguje. Ima i u ovoj nedelji prostora da se sa voljenom osobom uživa i da strasti itekako „prorade“ – zato neka zajednički trenuci više budu ispunjeni radošću nego tenzijom. Slobodni – pravi je trenutak za avanturu i uzbuđenje – bilo da su to dešavanja sa prijateljima….bilo sa osobom koja vas privlači.

Posao

Planirano ili neplanirano – ovu ćete sedmicu „otvoriti“ u punom radnom kapacitetu. I u vama i oko vas je užurbanost, okolnosti će se menjati svaki čas i vi ćete morati u hodu da rešavate, prilagođavate se, stižete. Prvih par dana će vam verovatno delovati kao da učestvujete u trci sa preponama – jer ništa neće ići jednostavno i iz cuga. Kako dani budu odmicali,tako će pritisak na vas popuštati i ući ćete u jednostavniju i rasterećeniju poslovnu fazu. Ne nervirajte se zbog nesporazuma sa saradnicima.

Zdravlje

Pojačana nervoza, mogući problemi sa spavanjem i prehlade.

 

JARAC

Hrana

Više ugađajte sebi tokom ove sedmice. Takođe, podsetite se nekih starih recepata ili hrane koju odavno niste jeli. Generalno gledano – baš će vam odgovarati mlečni proizvodi – sir, kiselo mleko ili kefir.

Ljubav

Neko bezveze raspoloženje može preovladati u vašim emotivnim partnerstvima ovih dana. Ako ono postoji iz razloga što vas neke situacije muče ili vas neka pitanja opterećuju – možda je dobro da razgovarate sa voljenom osobom o tome. Ako ste pak iz nekog razloga nesigurni ili sumnjate – opet je „lek“ razgovor. Ako se to što vas „bode u mozak“ ne vezuje za partnera – onda je tek pravi trenutak da se otvorite i popričate. U svakom slučaju – unutrašnje nemire nećete smiriti povlačenjem ili tenzijom u kontaktu sa partnerom, već samo otvorenošću i razgovorom. Slobodni – moguće su ljubavne aktivnosti ili flert preko posla. Takođe – otvorenost za komunikaciju sa bivšim partnerom ili simpatijom.

Posao

Dobro se organizujte, jer u prvim danima ove sedmice možete biti preplavljeni obavezama i ne znati na koju ćete stranu pre da krenete. Takođe, može se dogoditi da ništa ne ide jednostavno, da stalno iskaču kojekakvi sitniji ili krupniji problemi – rešavaćete ih u početnoj fazi uz prisustvo nervoze i haotičnosti, ali već kasnije – mnogo jednostavnije. Uhvatićete korak sa dešavanjima i uspeti da se usredsredite na ono što je bitno. Nesporazumi sa saradnicima ili kolegama nisu trajnog karaktera.

Zdravlje

Imunitet trenutno nije sjajan, zato ne forsirajte sebe.

 

VODOLIJA

Hrana

Najviše će vam odgovarati manji obroci I rutina u ishrani. I dalje imate manjih problema sa varenjem, pa se potrudite da ne preterujete ni u čemu. Prekinite onda kada je najslađe.

Ljubav

Odnos sa voljenom osobom je suštinski više nego dobar. Može malo da se zakuva početkom nedelje jer nećete moći lako da se dogovorite po nekim pitanjima i činiće vam se da partner olako shvata ono što je vama od važnosti. Isto tako – krajem sedmice ne ljubomorišite i ne sklapajte negativne filmove u svojoj glavi. No, ovo su ipak sitne i rešive stavke ukoliko postoji pregršt dobre energije i strast između vas dvoje. A postoji. Slobodne Vodolije – promena u emotivnoj sferi. Neko će vam slatko zakomplikovati život, probuditi vas i pokrenuti. Prepustite se talasu pozitivne energije koja vas sada nosi.

Posao

Vrlo aktivan i „zaposlen“ period je pred vama. Koristite priliku da mnogo toga uobličite, rešite ili pokrenete projekte koji su vam od važnosti. Da će ići lako – neće. Već početkom nedelje možete imati nesporazume sa saradnicima i kolegama, a vrlo lako može da se dogodi da postoji tenzija i u odnosu sa autoritetima. Za neke stvari jeste u pravu, ali sada ih ne možete „isterati“ na svoj način, već se prilagoditi drugima. Finansije su stabilne, ali troškove ne uspevate da kontrolišete.

Zdravlje

Pojačan umor, osetljivost disajnih puteva.

 

RIBE

Hrana

Ovo je sedmica da ne žurite, da više uživate u dobrom obroku i svakom zalogaju. Ako hoćete da poslušate savet – najviše vam odgovara kuvana hrana, neke supice, čorbice, variva.

Ljubav

Ukoliko je odnos sa partnerom suštinski stabilan – biće potrebno da zajednički rešite neka važna pitanja u vašem odnosu – možda se nećete usaglasiti baš odmah, ali će se rešenje ipak pronaći. Ukoliko pak već neko vreme unazad postoje tenzije – one sada mogu posebno biti izražene. Teško vam je da se dogovorite jer se oboje tvrdoglavo držite svojih stavova. I ovde postoje rešenja – vrlo logična i racionalna. Potrebno je samo da i vas dvoje to budete. Slobodne Ribe – neko vas može istovremeno i privlačiti i iritirati. Možda vam se ne dopada ono što vi doživljavate kao navalentnost….ili vam pak ova osoba „nudi“ samo avanturu.

Posao

Neke osobe ili situacije na poslu će vam dići pritisak od samog početka nedelje. Tenzija postoji, da – ali  do sada ste se više nego uspešno borili sa preprekama, pa zašto ne biste i sada? Od vas se očekuje mnogo i to je evidentno – nadređeni su usmerili svoju pažnju na vas i koliko god vam to istovremeno prija, toliko vas i opterećuje. Više ste nego efikasni (još kad biste se organizovali bolje gde bi vam bio kraj) i sigurno je da ćete ta očekivanja i opravdati. Neka vam glava bude hladna.

Zdravlje

Previše forsirate sebe. Iskulirajte povremeno, odmorite.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3