Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 29.11.-05.12.2021.

OVAN

Hrana

Kvadrat vašeg vladara Marsa sa Jupiterom koji je aktuelan I ove nedelje govori o neizbalansiranosti kada je ishrana u pitanju. Preterujete, zatrpavate se nezdravom hranom i grickalicama. Potrebno je da unosite vitamine kroz voće i povrće, ali i da na vašem stolu češće budu supe i čorbe.

Ljubav

Ništa ja ovo ne bih menjala. Da se razumemo – nije baš savršeno, ali šta je pa savršeno u životu? Meni vaš odnos sa voljenim vam bićem izgleda skroz korektno. Ok, ima povremeno nekih tenzijica – oboje imate svoje probleme koji vam skakuću po mozgu i čine vas nervoznim – ali ništa to ne deluje kao da može da vas prodrma kao par. Uživajte u lepom i u strasti – sve ostalo manite. Slobodni Ovnovi – ima flertovanja, ima koketiranja, ima varnica, ima interesantne komunikacije i prilikom izlazaka ali i preko društvenih mreža. Ne morate baš da žurite u konkretniju ljubavnu priču, za sada se zabavljajte.

Posao

Neke situacije mogu da se zakomplikuju, pogotovo ako radite sa strancima ili sa državnim i javnim ustanovama. Pokušajte da ne žurite, dobro razmislite pre povlačenja bilo kakvih poteza. Poštujte zakonske procedure. Sem ovih stavki – pred vama je jedna solidna nedelja. Možda ćete raditi više nego što biste želeli, neki put čak i preko svojih granica – ali to će svakako doneti odgovarajuću finansijsku satisfakciju. Kad smo baš kod finansija – bilo bi lepo da se ne rasipate, malo preterujete.

Zdravlje

Lako prehlade, pogotovo ako se ne oblačite adekvatno i ako ne „podižete“ imunitet.

 

BIK

Hrana

Vaš stomak može tokom ove sedmice češće burno reagovati – malo zbog nervoze, a malo zbog neadekvatnog načina ishrane. Bilo bi dobro da češće konzumirate sveže povrće, bilo u obliku salata, bilo kao dodatak uz meso ili ribu. Mlečne proizvode smanjite.

Ljubav

Vi ste ok, a partner – onako. Druga strana ima neke situacije koje je nerviraju i opterećuju – da li se vezuju za poslovno finansijski segment, da li se vezuju za porodicu – realno, nije ni važno – bitno je da ga neke muke muče i da može biti napet i nervozan. Ali, zato ste tu vi – da zagrlite, utešite, podržite, pokušate da pomognete rečima ili delom. Doduše kod nekih parova može biti i onih situacija da partner malo preteruje sa društvom i izlascima a da vi isto tako malo opterećujete sebe ljubomorom. Slobodni – ima tu nekih zamamnih i primamljivih osoba oko vas….na iskušenju ste da pustite strastima na volju.

Posao

Neće vam prijati promene, što u dogovorima sa saradnicima što u odnosu sa nadređenima. U jednom trenutku sve ide kako treba i kako ste se dogovorili – u drugom vas i jedni i drugi iznenađuju postupcima i zahtevima. No, u ovom periodu umete da iskulirate, pa nećete praviti specijalnu dramu oko svega – samo ćete funkcionisati u fazonu „pamti pa vrati“. Iako su prilivi u ovom periodu korektni – troškovi pokazuju tendenciju da se „razmašu“. Malo povedite računa o tome gde vam sve odlazi novac.

Zdravlje

Ne preterujte sa jakom hranom, pogotovo ako imate problema sa žučnom kesom. Prehlade.

 

BLIZANCI

Hrana

Osetljiv stomak mnoge Blizance će poterati da naprave promene u načinu ishrane. Vaši obroci su često preobilni ili često jedete usput, s nogu – ne vodeći mnogo računa o kvalitetu namirnica. Potrebni su vam manji obroci, izbalansirani, sa više povrća a manje mesa i mlečnih proizvoda.

Ljubav

Pomračenje Sunca u polju partnerstava uvodi vaša partnerstva u novu fazu. E sad, na koju stranu će ta faza da se « okrene » zavisiće i od voljene osobe i od vas. Savet bi svakako bio da pokušate da nešto više uživate jedno sa drugim, da stvarate opuštenu atmosferu, da zajednički trenuci budu kvalitetni I ispunjeni nekim lepim dešavanjima. Pustite emocije da vode igru – to će biti dovoljno. Slobodni Blizanci – možete vi lepo da se zagrejete ovih dana. I sve je to u redu – treba uživati I provoditi se – ali nešto baš nisam sigurna da trenutne pozicije planeta idu u prilog stabilnosti I trajnosti započetih odnosa…

Posao

Malo bi trebalo biti oprezan u ovoj sedmici kada su dogovori i komunikacija sa poslovnim partnerima i saradnicima u pitanju. Reči pokazuju tendenciju da se « šire » van svake mere, pa tu može biti i nerazumevanja i komplikacija. Pošto imamo to pomračenje Sunca u polju koje je vama poslovno važno – moguće je da neke situacije izmaknu kontroli i da dođe do teškoća u saradnjama. Ni odnos sa kolegama neće biti najsjajniji, dosta nervoze i žurbe. Nedelja koja vam razvlači živce i u kojoj treba biti strpljiv.

Zdravlje

Malo vam stomak može stvarati probleme, kao i oscilacije pritiska.

 

RAK

Hrana

Nervoza i promenljiva raspoloženja kao da vas teraju da utehu tražite u hrani. Posebno je pojačan apetit za šećerom i slatkišima svih vrsta. Lako se mogu nabaciti kilogrami koje ih ćete se teško otarasiti. Pokušajte da zavarate glad voćem ili zdravim grickalicama.

Ljubav

Vi ste fokusirani na poslovno finansijski segment, partner ko šta radi samo priča o novcu i o tome koliko i kako zarađuje, koliko se muči u procesu i kako je sve poskupelo. Prava romantična ljubavna atmosfera, jel da ? Onda se tako u nekom trenutku setite da se volite, pa malo bude strasti…pa onda opet idemo na priču o novcu i poslu i mukama i teškoćama. I partneru i vama se čaše polako, polako pune….u jednom će trenutku doći do prelivanja, znate ? Nešto mora da se menjaaaaa…..Slobodni Rakovi – jadni Amor se umorio pokušavajući da vas pogodi svojim ljubavnim strelicama. Vi samo u posao gledate.

Posao

A taj posao – spektakl. E sad, u zavisnosti od toga koji ste tip osobe, taj spektakl ide na dve strane. Kod prvih – rmbate, kopate da završite obaveze ili da dođete do pravih poslova – a rezultati su nešto mrljavi, polovični, najpre finansijski. Trudite se, ali taj trud nikako da da prave rezultate da budete zadovoljni. Kod drugih – trošite se u obavezama preko svakih granica, ali imate stabilnu finansijsku situaciju. Umor vas poprilično sustiže i trebali biste da razmislite da deo obaveza prebacite na kolege.

Zdravlje

Pomračenje Sunca u polju zdravlja govori o velikom energetskom odlivu. Nešto menjajte, što pre.

 

LAV

Hrana

Baš ćete uživati u hrani u ovom periodu, što nije ni malo loše ukoliko ste svesni koje vam količine, ali i koje namirnice pogoduju. Izbegavajte sve što je prezačinjeno, premasno, izbegavajte teške sosove i kremove – više se okrenite namirnicama koje se lakše vare.

Ljubav

Najjednostavniji savet koji mogu da vam dam za ovu nedelju jeste – batalite probleme, nerviranja, preispitivanja, nezadovoljstvo – sobom, životom, odnosom sa voljenom osobom. Pokušajte da se usmerite na onu lepšu stranu života, da se opustite, da se radujete zajedno. Sunce, vladar vašeg znaka se pomračuje u ovoj nedelji – neka se pomrači ljubavlju, strašću – a ne nečim drugim. Slobodni Lavovi – op, op – preokret ! Bum tras, pomračenje vašeg vladara u polju ljubavi. Ne mora da znači da ćete baš u ovoj nedelji doživeti ljubavni preokret, ali najava predstave je tu – još samo čekamo glavnog glumca.

Posao

Nije vam lako, priznajem. Saturn preko puta vas koči, usporava, ograničava vas i lupa vam zidove tamo gde ste vi mislili da ćete lako proći. Mars u kvadratnom aspektu prema vašem znaku i u polju stabilnosti, korena i prošlosti – podseća na sve greške koje ste napravili a istovremeno vam donosi nervozu jer koliko god da se trudite – rezultati su polovični. Izgubili ste onaj svoj polet, elan, motiv ! Probudite se Lavovi, stvari se mogu promeniti, ali uključite svoje talente, kreativnost, pozitivu. Ma možete vi to !

Zdravlje

Nešto ste mi « na pola » u ovoj nedelji. Treba vam pokret, šetnje, opuštanje.

 

DEVICA

Hrana

Neke promene u načinu ishrane bi vam jako prijale. Pojedine Device su primetile da su se pomalo ubucile i zaokruglile i u suštini – sada je pravi trenutak da se napravi zaokret koji bi vam odgovarao. Ne preterujte sa mesom i mesnim proizvodima.

Ljubav

Strast funkcioniše. Sve ostalo – pa, onako. Delimično mestimično. Moguće je da ste u ovom periodu vi jako usmereni ili na svoj privatni posao ili na porodični segment. Partner nije baš u bajnom raspoloženju i trpi neke teškoće koje ga čine nervoznim i napetim. Iz tog razloga je vaš odnos sa oscilacijama – čas je to korektno i fina komunikacija, čas provejava nervoza i manjak vremena koje provodite zajedno. Slobodne Device – sve prilike da ostvarite konkretniju emotivnu priču imate. Zainteresovani su oko vas, tako da vam udvarača ne manjka. Međutim, vi lično mi nešto niste posebno zagrejani ni za koga.

Posao

Natovarili ste na sebe obaveza pa ne znate gde udarate. Ok, uspevate da ispoštujete sve na šta ste se obavezali – ali to ide na mišiće i uz veliko trošenje energije. Ulazite u period kada se mogu otvoriti još neki « frontovi » – bilo da su oni vezani za nove poslovne projekte ili za porodični segment. U svakom slučaju, raspršenost na sto strana može uticati na kvalitet vašeg rada i dovesti vas u poziciju da pravite greške. Kada je finansijski segment u pitanju – to ste trenutno prilično zadovoljni.

Zdravlje

Mogućnost prehlada, infekcija. Takođe, sklonost povredama.

 

VAGA

Hrana

Umete vi fino sebi da ugodite kada je hrana u pitanju, i to nije nikakav problem. Problem je što možete s vremena na vreme preterati, naročito kada su u pitanju slatkiši, premasna i previše kalorična hrana. Malo vodite računa i osećaćete se dobro.

Ljubav

Reklo bi se da su vas planete “uzele na zub”. Ako ništa drugo – sprdaju se sa vama. Jer, istovremeno imate i ekstra divne i nikakve planetarne uticaje. Pa ste čas zadovoljni a čas smoreni za sve pare. Čas puni entuzijazma I sigurni, čas u preispitivanjima, žaljenjima, kajanjima. Čas strast puca na sve strane, a čas je dosadno da dosadnije ne može biti. Čak će i komunikacija sa partnerom biti čas gore, čas dole. Šta da vam kažem – fokusirajte se na ono što je dobro. Sve ostalo –  gurnite u drugi plan. Slobodne Vage – ako biste nešto bez obaveza, može. Ček, u stvari – možda i ne može. Jer, može da krene pa da stane.

Posao

Dok ste vi tako u oscilirajućim raspoloženjima i ne možete da se dogovorite sa sobom da li ste dobro ili baš i ne – poslovni segment juri i žuri i ne haje mnogo za vaša predomišljanja. Tako da ćete morati da se priključite i da uključite motore jer pred vama su sastanci, dogovori, razgovori sa klijentima i saradnicima, pred vama je velika količina obaveza na koje morate da se fokusirate kako znate i umete. Ako ne budete umeli – pravićete greške. A te greške vas mogu koštati – i vremena i finansija.

Zdravlje

Osetljivi ste, kao nežni cvetić koji očas posla proslinavi i prehladi se. Budite oprezni u saobraćaju.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Preterivanje u lošim navikama i po pitanju ishrane je nešto što vas čeka u ovoj sedmici. Morate biti više usmereni na očuvanje svog zdravlja. Lagani, kvalitetni obroci, sa puno povrća, manje masnog mesa, ribe, umerenost sa mlečnim proizvodima.

Ljubav

Da se razumemo – nisu vam porasli apetiti samo za hranom. Ne ne. I ljubavni apetiti su se razmahali – pri tom ne pričam samo o strastima već i o tome da su vaše želje ripile nebu pod oblake. Ako nemate definisan odnos sa partnerom – hoćete potvrdu. Ako niste pričali o budućnosti i o tome u kom pravcu vaš odnos ide – sad hoćete da znate šta i kako. Ako ste planirali nešto sa voljenom osobom  a to se još uvek nije pokrenulo – e sada mora. Posesivnost i potreba da izdefinišete ono što želite je jaka. Ako ste sami – e sad vam je samoće stvarno dosta. Joj, baš lepo. Samo….jel vam neko rekao da želje i realnost ne moraju da idu ruku pod ruku ? Nije ? Polako, ubrzo ćete to saznati i sami…..

Posao

Umesto što trošite živce i vreme na emotivne teme i dileme, bolje bi vam bilo da zabijete glavu u posao – jer ovaj segment od vas traži da mu se posvetite. A kad kažem « posao » pri tom mislim na finansijski element. Imate priliku da zaradite pa je koristite. Neke promene je potrebno uvesti ili u vaš način funkcionisanja ili u posao generalno i situacija će vam skretati pažnju na to. U ovoj nedelji mogu da vas potkače neželjeni troškovi a i vi ćete biti skloni da razbacujete novac na nepotrebne stvari.

Zdravlje

Mlađi – dobro, eventualno manje prehlade. Stariji – pritisak, cirkulacija, meteoropatske tegobe.

 

STRELAC

Hrana

Male promene u načinu ishrane donele bi veliko rasterećenje i to da se osećate neuporedivo bolje nego sada. Smanjite unos masti, brašna, šećera i više se okrenite mesu, ribi, mlečnim proizvodima naročito jogurtu i kiselom mleku. Od povrća – prijaće vam spanać, karfiol, šargarepa, cvekla.

Ljubav

Mesec će pomračiti Sunce u vašem znaku. Emocije će pomračiti racio, nesvesno će pomračiti svesno. Hoćete prevod? Evo stiže – generalno gledano, vi ste dobro. Međutim, tajne, ono što unutar sebe nosite kao teret – izbijaće iz vas kroz nervozu, kroz impulsivnost, kroz neke ishitrene poteze I reči. I to samo može da dovede do napetih momenata sa voljenom osobom. I do nekih bezveze situacija. Pokušajte da ne delate preplavljeni negativnim osećanjima. Pozitivnim – naravno da može. Slobodni Strelčevi – više zanimljivih kontakata. Međutim, za sada to liči samo na neobavezno, na avanturu, na flertovanje.

Posao

Ova nedelja vam može baš onako “začiniti” sve što se vezuje za posao. I neće to biti samo fini začini, ne. Biće I onih ekstra ljutih I gorkih I oporih I kiselih preko svake mere. Vi gurate junački sve što se vezuje za posao, ali sada kao za baksuz – konstantno iskaču prepreke, greške, otežanja, čak I nelojalna konkurencija, provere od strane inspekcija ili poreznika. Sačuvajte svoj mir I hladnu glavu. Sve je rešivo ako se tome posvetite pažljivo I odgovorno. Finansijski segment funkcioniše dosta solidno.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem. Kod starijih – cirkulacija, pritisak.

 

JARAC

Hrana

Potpuno ste zaboravili kako to izgleda sesti za sto i na miru pojesti obrok. Non stop ste u nekoj gužvi, brzini, žurbi, vrlo često jedete s nogu i okrećete se brzoj hrani, konzerviranim namirnicama, gotovim jelima. Menjajte nešto, vreme vam je..

Ljubav

Venera u konjukciji sa Plutonom u vašem polju ličnosti…..a u polju podsvesti I tajni pomračenje Sunca. Hm. Prvi aspekt vam donosi posesivnost, potrebu da kontrolišete partnera, porast ljubomore. Drugi – čini da počinjete da se osećate nesigurno, jer do vas mogu dolaziti informacije ili možete donositi zaključke koji vas čine nemirnim. Da se razumemo – vrlo je verovatno da je sve ovo samo bura u čaši vode – zato primenite svoj jarčevski princip – sačekajte da vreme pokaže. Slobodni – da možete, možete. Da prilika ima – ima ih. Ali da bi se nešto desilo – vi morate podići rampu I pustiti nekog u svoj život.

Posao

Uhvatila vas je frka oko finansija. Možda imate problem sa naplatom potraživanja, možda jednostavno ne zarađujete dovoljno, možda su troškovi planirani i neplanirani otišli nebu pod oblake. Šta god da je – rešiće se – to što vam sada izgleda kao nerešivo, samo je trenutna situacija. U međuvremenu – malo ste opterećeni i kontaktom sa saradnicima i kolegama – oduzimaju vam snagu i muški vas nerviraju. Ne obraćajte pažnju na druge, vi radite ono što je do vas na najbolji način na koji možete.

Zdravlje

Pojačan stres. Problemi sa spavanjem.

 

VODOLIJA

Hrana

Imate osećaj da čim počne da pada mrak (a nezgodno je što je mrak već u četiri popodne….) vi postajete sve gladniji i gladniji. Trudite se da izbegavate te noćne obroke, jer će oni ionako uglavnom biti sastavljeni od slatkiša, brze hrane, grickalica….

Ljubav

Ju! Pomračiće vam se partner! Zarozaće se Sunce koje predstavlja vaše partnere – verovatno će dražesno vam biće imati probleme sa poslom ili u porodici pa će biti u velikim oscilacijama raspoloženja. Čas ekstremno osetljivo, čas razdražljivo. Ali zato ste tu vi – da razumete I kad vam ništa nije jasno, da budete oslonac (ko vam kriv kad je Saturn kod vas I tera vas na odgovornost I kad vam do toga nije), da budete podrška I da se trudite da zajedničkim snagama izgurate partnerovu krizu. Samo vi nemojte da dramite I sve će biti u redu. Slobodne Vodolije – ima kod vas kao neke zanimljive komunikacije, ali nisam sigurna šta će I da li će ona išta doneti. Problem je što vam je Venera u konjukciji sa Plutonom u polju podsvesti – neko se zakucao u vaše misli I ne pokazuje nikakvu nameru da mrdne odatle.

Posao

Pomračenje Sunca u polju budućnosti može da ukaže na potencijalni problem u nekoj vama važnoj saradnji, ali isto tako – govori da je pred vama period u kojem će se neke potpuno nove poslovne šanse otvoriti. U ovoj nedelji doživljavate pritisak od strane nadređenih I onih sa kojima funkcionišete na dnevnoj bazi. Uspevaćete vi to da izgurate, mada će biti momenata u kojima će vam svega biti preko glave. Porast poslovnih obaveza, ali na žalost – finansije to neće adekvatno ispratiti.

Zdravlje

Pojačan stres, kod starijih problemi sa pritiskom. Mlađi – prehlade.

 

RIBE

Hrana

Povremeno potpuno nekontrolisano unosite hranu u organizam. Kao da hoćete da zatrpate jelom neke probleme, muke, osećanja. A posle vam nije jasno kako ste se to ugojili….Izbegavajte da jedete u večernjim satima…

Ljubav

A šta da vam kažem što već ne znate? Da je dobro, nije. Da ste mirni, niste. Da ste zadovoljni – ma jok. Da ste ispunjeni kada su emotivni odnosi u pitanju – al za malo. Sve to nešto ide kilavo, sa preprekama, sa otežanjima, sa million i jednim pitanjem i strahom u vašoj glavi. Da samo gledamo emocije – sve bi bilo u redu. Ali za kvalitetne ljubavne veze emocije nisu jedina stvar koja daje sigurnost. Emocije imate, ali sigurnost I mir nemate. Slobodne Ribe – ima ljubavnih dešavanja, ima komunikacije, flertovanja, ma ima svega što je lepo I fino. Još samo kad biste vi dali “zeleno svetlo” pa da se stvari pokrenu….

Posao

Neko vas može razočarati – kolega, nadređeni, saradnik. Možda ćete shvatiti da ste se oslonili na osobu koja ne zaslužuje vaše poverenje. Ali, ovo je mala neprijatnost – sve ostalo u ovoj nedelji vam ide na ruku. Poslovno je ovo dobar period za vas. Da, biće povremeno prisutni napetost, pritisak I nervoza, ali vi sada možete da izađete na kraj sa njima. Pojaviće se neke nove osobe u vašoj poslovnoj sferi – I vrlo lako može da se dogodi da neka od njih ima veliku ulogu u vašoj poslovnoj budućnosti. Novac – troškovi.

Zdravlje

Problemi sa varenjem, stress, nesanica.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3