Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 31.07.-06.08.2023.

U utorak nas očekuje pun Mesec u znaku Vodolije u kvadratnom aspektu sa Jupiterom i Uranom iz znaka Bika i opoziciji sa retrogradnom Venerom iz znaka Lava. Dispozitor punog Meseca je retrogradni Saturn u znaku Riba u opoziciji sa Merkurom iz znaka Device. Ukazuje na nagle preokrete i promene, na preterivanja svake sorte, na tenziju i u emotivnom i u finansijskom, ali i u poslovnom i porodičnom sektoru. Troškovi se pojačavaju, a mogući su i gubici i krađe novca, kao i bitnih dokumenata, ključeva, kartica, telefona. Osećaj nezadovoljstva, stagnacije, zablokiranosti ili usporenosti u onome što vam je od važnosti. Problemi u saobraćaju, lažne ili neproverene informacije, kao i pokušaji prevare. Loš odnos sa decom, međugeneracijski jaz i generalno – dosta otežana komunikacija, makar u prvoj polovini sedmice. Vraćanje u prošlost, kajanje ili preispitivanje donetih odluka. Emotivno – teško usaglašavanje, stari problemi i stare teme se mogu ponavljati.

Generalno gledano – svesni ste da nismo u jednostavnom periodu. Situacije nas dosta pritiskaju i jedino što možemo uraditi jeste boriti se sa njima. Naravno da i u ovim i ovakvim danima ima prostora za dobre i lepe događaje, za radost, uspehe, zadovoljstvo. U takvim trenucima treba uživati, udahnuti ih punim plućima, ne propuštati ih i prepustiti im se. Jer ti „džepovi“ sreće sada su nam gorivo da nastavimo da guramo dalje.

 

OVAN

Hrana

Potreba za kaloričnijom hranom, ali gledajte da ne preterujete – posebno ne sa slatkišima. Uvedite više povrća I ribe u ishranu, a od mesa koristite piletinu ili ćuretinu.

Ljubav

Što više pronalazite vremena da sa voljenom osobom budete u zabavnim, društvenim aktivnostima, što više posvećujete drugoj strani pažnju i ugađate joj – to bolje i za vas i za odnos u kojem ste. Izbeći ćete prebacivanja, melodramatične trenutke i razvlačenje vaših ionako namučenih živaca. To što imate obaveza preko glave i povremeno ne znate gde ćete pre – pa, izgleda da ćete morati da se snađete.Slobodni Ovnovi – manje mislite, više se zabavljajte. Manje se opterećujte stvarima na koje ionako nemate uticaj a više uživajte. Došli stari, došli novi – svejedno je. Samo neka je veselo.

Posao

Ovu nedelju ćete na mišiće izgurati. Jer, posebno u njenom prvom delu – sve što može da se zakoči, zakočiće se. Sve što može da se iskomplikuje – ma iskomplikovaće se. Komunikacija sa onima sa kojima blisko sarađujete biće naporna, spora, dogovori će se otezati, šefovi će vas pritisnuti obavezama, bitna dokumentacija će dobiti noge ili se zakomplikovati. Da li vi imate dovoljno snage I volje da se svime bakćete I rešite? O, da – imate I biće vam ova sedmica uspešna. Osim što ćete se nervirati za sve pare.

Zdravlje

Više se fizički aktivirajte I bolje hranite a povremeno pronađite I prostora za odmor.

 

BIK

Hrana

Da, znam da ste hedonisti – ali bar ponekad poslušajte savet kao što je za ovu nedelju – da vaša ishrana bude lakša I umerenija. Za brzo energetsko dizanje možete koristiti voće – lubenice, dinje, borovnice.

Ljubav

Da ste spektakularno zadovoljni svojim emotivnim životom – pa I niste. Može partner biti najbolji na svetu u ovom trenutku (mada je to, realno gledano malo verovatno), vama bi opet nešto falilo da vam bude potaman. Šta vas to tačno opterećuje I krade vam sreću – samo vi znate. Kod nekog to može biti problematika u porodičnom sektoru, kod nekog osećaj da zaslužuje više od života I ljubavi, kod nekog pak osećaj da se zaglavio u situacijama I sa osobama od kojih se ne može pobeći. I tako – dani prolaze, a tinjajući osećaj nezadovoljstva ostaje. Slobodni – možete da se igrate I zabavljate, a možete I da novo počnete ili da se starom vratite. Jedino vam je zabava sigurna. I ovo novo I ovo staro – mnogo obećava, a koliko će dati – e to ćemo tek da vidimo.

Posao

Sad baš I ne bi bio neki poseban trenutak da dižete revoluciju na poslu ili da se ubeđujete I natežete sa šefovima – samo ćete sebi zakomplikovati a malo je verovatno da ćete išta rešiti I postići. Nekih situacija I osoba će vam biti preko glave, to stoji – ali bar ovu nedelju preskočite, malo glavu rashladite. Koliko je tokom prošle nedelje sve išlo lakše I sa manje problema – toliko će se sada zaglaviti. Ili ćete imati obaveza da ne možete da dišete, ili će pak biti dana u kojima nećete imati šta da radite.

Zdravlje

Nervoza, mogući problemi sa spavanjem.

 

BLIZANCI

Hrana

Izuzetno će vam prijati mlečni proizvodi, naročito kiselo mleko, jogurt, sirevi. Nemojte zanemariti I značaj žitarica,  voća I povrća, jer su vam sada potrebni radi lakšeg varenja I veće energije.

Ljubav

Nešto zategnutija komunikacija, posebno kod parova koji žive zajedno. Može se dogoditi da vas tek dani vikenda raspetljaju iz nekih zapetljanih situacija, iz ćutanja, iz nemogućnosti da se sporazumete ili pak iz nekih teškoća koje ćete oboje morati da rešavate zajednički. Gledajte da ne nervirate jedno drugo – ipak vam je cilj zajednički. Slobodni Blizanci – pred vama je otvaraju lepe mogućnosti da uživate I dobro se provedete. Neke od vas mesto neće držati, drugi će se povremeno setiti da imaju kuću I odgovornost prema poslu, porodici. Trenutak je I za nove I za stare priče I osobe – vama na volju gde ćete.

Posao

Sve ono što ste namerili, isplanirali – u početnom će momentu krenuti baš kako treba, a onda će se zaglaviti, usporiti, pojaviće se problemi na koje niste računali. Takođe, teret obaveza može biti veći nego što ste to očekivali – pa ćete sa dosta napora obavljati svakodnevne radne zadatke. Ni komunikacija sa šefovima tokom ove nedelje nije sjajna – koliko god vi imate pametnih ideja I dobrih razmišljanja – teško je da će vas čuti. Nemojte previše očekivati od novih dogovora ili novozapočetih saradnji.

Zdravlje

Nešto vam ova nedelja neće prijati. Možda je umor, možda hronične tegobe, možda vreme…

 

RAK

Hrana

I ova nedelja donosi porast apetita,  najviše zbog nervoze i promenljivih raspoloženja. Izbegavajte brzu hranu, konzumirajte više tečnosti i možda je najbolje da se okrenete povrću i voću.

Ljubav

Odnos će se zategnuti, komunikacija I dogovori postati kamen saplitanja. Imaćete utisak da sve ono što vi hoćete ili predlažete – partner to neće, da se stalno postavlja kao prepreka svakoj vašoj ideji, predlogu, zamisli. A možda ćete se posvaditi zbog neispunjenih obećanja ili zbog organizacije putovanja. U svakom slučaju – prvi deo nedelje deluje kao da ne možete da pronađete zajednički jezik. Posle toga će već tenzije popustiti I rešenje će se pronaći. Slobodni Rakovi – do polovine nedelje teško za komunikaciju sa nekim ko vam se dopada. Nakon toga će priča poteći mnogo lakše. Mogućnost susreta ili kontakta sa nekim iz prošlosti – ovo vam neće ni malo prijati.

Posao

Delovaće kao da je malo zakočilo. Po pitanju dogovora, po pitanju izvršenja obaveza, planova, sastanaka, poslovnih putovanja. Izgleda da će I vaša organizacija malo zabagovati, a ne bi me čudilo da u prvom delu sedmice imate I pojačane teškoće sa tehnikom, informacijama ili bitnim papirima. No, sve se da rešiti. Posle početne zablokiranosti – naći će se pravi model funkcionisanja I završiti sve što treba. Dosta će vam energije trebati u ovoj sedmici, dosta trčanja I jurnjave – ali će rezultati ipak biti dobri.

Zdravlje

Budite oprezniji u saobraćaju, a moguće su I povrede.

 

LAV

Hrana

Lavovi bi trebali izbaciti obilne obroke, tešku hranu. Neka ishrana bude laka I umerena. Savetuje vam se I da budete aktivniji – nemojte kunjati posle ručka već prošetajte.

Ljubav

Pun Mesec u partnerskom polju može ukazati na tenzije u odnosu koje bi vas mogle pratiti sve do vikenda. I neke stare drame mogu isplivati na površinu, ali suština će se svakako vrteti oko pitanja koliko ko daje a koliko dobija u odnosu. Sunce u vašem znaku daje svest o sebi, ali vam isto tako može pojačati i ego tripove i osećaj da ste baš samo vi u pravu. U svakom slučaju – period je da se pokuša da se razgovara i pronađe zajednički jezik, a ne da se doliva ulje na vatru. Slobodni Lavovi – sem te prošlosti kojoj povremeno imate tendenciju da se okrenete ili da razmišljate o njoj – apsolutno su mogući i novi, prilično vatreni ljubavni počeci. Koliko će biti trajni i šta će vam doneti – ostaje nam da vidimo.

Posao

Povedite računa o troškovima, jer prelazite granice koje ne biste smeli. Ne uvaljujte se u dugovanja I pozajmice, kredite – jer ćete ih teško vratiti. Poslovno – postojaće potreba da budete nešto prilagodljiviji I popustljiviji – u suprotnom – sa nekim saradnicima možete u priličnoj meri pokvariti odnose. To da li su šefovi u pravu ili nisu po nekim pitanjima, jedna je stvar – a potpuno druga to što vi sada možete upasti u fazon da isterujete svoje. Prilagodite se datim okolnostima….ili tražite drugi posao, ali od jeseni.

Zdravlje

Ne preterujte ni u čemu, ne forsirajte sebe.

 

DEVICA

Hrana

Više obrate pažnju na ishranu. Savetuje vam se povrće I “posnija” mesa – blanširana, kuvana na pari, grilovana. Izbegavajte mleko I mlečne proizvode, a uvedite više voća u ishranu.

Ljubav

Barem prva polovina sedmice može doneti pojačanu zategnutost u odnosu sa partnerom. Različiti parovi – različiti razlozi za ovo. Kod nekih ljubomora (sa razlogom ili bez), kod nekih manjak zajedničkog vremena I posvećenosti odnosu, kod nekih se jednostavno nakupilo mnogo toga iz proteklog perioda. Rešenje se može pronaći, a ukoliko se više potrudite – doći će brže. Slobodne Device – aferice, avanturice, tajne priče I pričice, zanimljivi ali neozbiljni kontakti – sve je to itekako moguće u ovom periodu. Da bi se nešto od ovog pretvorilo u ozbiljniju priču – stvarno će morati da prođe vreme.

Posao

Prva polovina nedelje je baš dosta zahtevna, teret obaveza I kontakti sa saradnicima će vas usporavati I otežavati vam. Moguće je da ste previše preuzeli na sebe ili da ste računali da ćete neke stavke brzo završiti – a ispostavilo se da se sve oteglo. U svemu što budete radili početni moment je otežavajuć I spor – druga je stvar što ste vi sada više nego sposobni da izađete na kraj sa svakom situacijom I preokrenete je trudom u svoju korist. Drugi deo nedelje će doneti rasterećenje.

Zdravlje

Dosta umora. Odmarajte, hranite se bolje. Aktiviranje hroničnih tegoba kod starijih Devica.

 

VAGA

Hrana

Od mlečnih proizvoda, najbolje je da koristite kiselo mleko I jogurte sa smanjenim procentom masti. Takođe – manje mesa I slatkiša, a više ribe I povrća u ishrani.

Ljubav

I dobro je I nije dobro. Ako budete tražili greške – pronalazićete ih. Ako budete kopali po prošlosti I analizirali svaku pogrešnu reč ili postupak od strane partnera – samo ćete gomilati u sebi nervozu. Možda je bolje da više uživate zajedno (a to itekako možete), da se opuštate, izlazite, putujete, da se povezujete kroz emocije I strasti. Pustite neka vreme složi sve kockice u vama. Slobodne Vage – i ljudi oko vas i vi ste raspoloženi za druženje i zabavu. Baš preko izlazaka i prijatelja, eventualno društvenih mreža – možete ostvariti kontakte sa osobama koje su vam privlačne i zanimljive.

Posao

Biće vam potrebno dosta strpljenja, naročito u prvoj polovini sedmice – jer će biti poteškoća – bilo sa saradnicima I kolegama, bilo u završavanju obaveza. Nemojte otaljavati ono što je potrebno uraditi, koliko god vam to naporno ili smorno bilo – možda ćete se sad “provući”, ali vaš potencijalni nemar I greške isplivaće već u narednim nedeljama. Manjak vremena I volje nadoknadite istrajnošću I mudrošću. Budite strpljivi sa onima sa kojima sarađujete, koliko god vas oni opterećivali zahtevima.

Zdravlje

Manje zdravstvene smetnje.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Povrće možete jesti u neograničenim količinama, jedino izbegavajte mahunarke, jer mogu uticati na otežano varenje. Od voća – preporučuju vam se borovnice, kupine. Od mlečnih proizvoda – jogurt I kefir.

Ljubav

Malo reda, malo nereda. Malo uživanja I strasti, a malo ljubomore. Malo osećaja da idete korak unazad, da se neke situacije I teme ponavljaju, a onda I malo opuštenih momenata I bliskosti. U suštini – odnos sa partnerom sada ima oscilacije, ali vas drži. U prvoj polovini nedelje nešto je više turbulencije I nemira (posebno kod onih koji žive zajedno), u drugoj već emocije uzimaju primat. Slobodne Škorpije – razmišljanja vas često vraćaju unazad. Neka prošlost može zakoračiti u vašu sadašnjost, ali je malo verovatno da će tu biti budućnosti. Bar ne one trajnije. Male su šanse I da vam sada nove osobe donose stabilnost na duže staze. Zato se zabavite, ali ne gajite prevelika očekivanja.

Posao

Sve do polovine nedelje delovaće vam kao da ne rešavate ništa, već se samo dodatno zapetljavate u obaveze I otežanja. Predstavljaće vam veliki napor da se organizujete I fokusirate, jer će stalno sa strane upadati neke situacije I osobe, neka problematika kojoj se treba posvetiti I rešavati je. No, pošto ste trenutno u fazi da itekako umete odgovoriti na izazove – uložićete sebe maksimalno I mnogo toga raščistiti do kraja sedmice. Povoljnih informacija će biti više u drugom delu radne nedelje.

Zdravlje

Fizička aktivnost će vam prijati, umirivati vam stres I relaksirati vas.

 

STRELAC

Hrana

Ono što će vam najviše prijati su salate. Pogotovo ako u njih dodate mlad sir, kiselo mleko, pastu ili neko bareno ili grilovano meso.  Od voća – kupine, lubenice, breskve.

Ljubav

I za pripadnike vašeg znaka koji su u bilo kom tipu emotivnih relacija važi – prva polovina nedelje nije ni malo opuštena I lagana. Može doneti pojačanu ljubomoru, lošiju komunikaciju I nerazumevanje, može doneti nestrpljivost I sporo odvijanje dogovora I planova kao I promene u njima, a moguće je da ćete oboje biti I pod pritiskom obaveza kroz poslovni I porodični sektor. Od ulaska u drugi deo nedelje sledi vam rasterećenje I razumevanje. Slobodni – vreme za zabavu traje I dalje, a mogu se provući I ljubavne aktivnosti I dogodovštine. Da li će sve to biti samo flert I avantura ili ima prostora za nešto više – pokazaće tek vreme koje dolazi.

Posao

Ulazite u ovu sedmicu prilično raštrkani – poslovna svakodnevica je dosta zahtevna I naporna, a vi niste na visini zadatka jer postoji usporenost, rasejanost I nedovoljna koncentracija. Pokrenuće vas neke situacije I dešavanja u drugom delu nedelje, uhvatićete tempo I brže rešavati sve ono što je na dnevnom redu. Tada već ulazite u period koji pogoduje dogovorima I kada se komunikacija sa saradnicima poboljšava. U centralnom delu nedelje više obratite pažnju na troškove – malo podignite ručnu kočnicu

Zdravlje

Dobro ste, ali je stres ipak pojačan.

 

JARAC

Hrana

Možete imati tegobe sa varenjem, pa više povedite računa o ishrani. Više povrća, nešto manje žitarica I mlečnih proizvoda. Mesne proizvode smanjite na najmanju meru.

Ljubav

Taman je napetost krenula da popušta, kad eto novih razloga da se vas dvoje gledate popreko ili da ni zeru ne želite da popustite jedno drugom. Komunikacija vam je u prvom delu sedmice vrlo slaba tačka a moguće je da u tom periodu baš I nećete imati mnogo vremena jedno za drugo. Ili nećete želeti da ga imate. U drugom će delu sedmice već preovladati emocije, pa će biti lakše pronaći rešenje I zajednički jezik. Slobodni Jarčevi – iako su bivši partneri I prošla emotivna iskustva sada u prvom planu (nekom kao čežnja, nekom kao opomena, nekom kao konkretna dešavanja) sredinom nedelje se ipak otvara prostor za nova dešavanja u vašem ljubavnom životu. Moguće poznanstvo sa osobom koja će ostaviti utisak na vas.

Posao

Očekuju vas zahtevni dogovori I mnoštvo obaveza. Na sve ovo – imate neke svoje planove I ideje koje već dugo želite da aktivirate I itekako je moguće da ćete ih pokrenuti baš sada. Komunikacija sa saradnicima je dosta kompleksna, ali vi nećete biti spremni da popustite I da se prilagodite. Prilično ste dobro organizovani, ali je moguće da će sve ovo zajedno biti veliki zalogaj za vas I nećete baš odmah moći da se izborite sa njim. Tek u drugom delu radne sedmice videćete prave pomake.

Zdravlje

Uglavnom solidno. Starijima hronična problematika.

 

VODOLIJA

Hrana

Zbog punog Meseca u vašem znaku  – očekujte  variranja u apetitu. Ono što vam je potrebno jeste lagana hrana, uglavnom sačinjena od povrća I voća. Svako preterivanje doneće stomačne tegobe.

Ljubav

Nervoza postoji. Vi ste raštrkani na sto strana, sa vrlo promenljivim raspoloženjima – čas želite da vam partner posveti punu pažnju, a čas da vas ostavi na miru. Druga strana je u nekom svom filmu I ispada kao da se teško uklapate u ovim danima. Ovo može doneti tenzične momente, naročito kroz prvi deo sedmice. Odnosi koji su suštinski stabilni brzo će prevazići situaciju, dok u onima koji funkcionišu na mišiće već izvesno vreme unazad – ovo može dovesti do dubljih potresa. Slobodne Vodolije – u nekoj ste čudnoj fazi kada se ili pojavljuju osobe iz prošlosti ili vam pak dolaze oni koji vas na prošlost podsećaju.

Posao

Planirali ili ne planirali – ova sedmica će vam podosta isprazniti novčanik. Da, neke se zaostale obaveze moraju platiti, ali biće tu I troškova koji su u priličnoj meri nepotrebni. Ono što je dobro jeste da će vam I novac dolaziti, pa ćete te “rupe” u novčaniku lakše krpiti. Što se poslovnog dela tiče – dosta zahtevan period. Ili sve ide suviše sporo ili uz težinu. Moguće je da su se obaveze nagomilale, ali sa druge strane gledano – I vi ćete biti skloni da prihvatate I ono što možete, ali I ono što će biti teško završiti.

Zdravlje

Stres, oscilacije pritiska, glavobolje ili meteoropatske tegobe.

 

RIBE

Hrana

Potrebno je da više obratite pažnje na svoju ishranu. Prijaće vam jača hrana, ali ne prazne kalorije  – konzumirajte meso, ribu, mlečne proizvode – najviše sir. Od voća – lubenice, borovnice, dinje.

Ljubav

Opozicija retrogradnog SAturna iz vašeg znaka sa Merkurom iz partnerskog polja koja je jako aktuelna makar u prvom delu nedelje – nije baš neki preduslov za dobru I kvalitetnu komunikaciju I odnos sa partnerom. Ukoliko postoje neka pitanja I teme na kojima ste se do sada saplitali – bilo bi lepo da ih preskočite u ovom periodu I ostavite za neki drugi put. Oboje se usmerite na sebe I na svoje prioritete I obaveze, a u drugom delu nedelje otvoriće se više prostora da se dogovarate I razumete. Slobodne Ribe – sredinom nedelje razmišljanja vam se intenzivno okreću ka bivšem partneru ili ka simpatiji iz prošlosti. Da li ćete nešto uraditi po ovom pitanju ili ne – to je već na vama.

Posao

Poslovni život će biti vrlo aktivan. Doduše, u prvom delu sedmice će biti zastoja u dogovorima, papirologiji, teže ćete se sporazumevati I komunicirati sa saradnicima, teže ćete se uklapati. No, pošto su u ovom trenutku istrajnost I strpljenje na vašoj strani – ne sumnjam da ćete pronaći rešenje I pravi model ponašanja da sve obavite onako kako vama odgovara. Drugi deo nedelje otvoriće vrata novim dogovorima koji se mogu pokazati kao isplativi za vas. Prilivi su dobri, ali troškovi sreću kvare.

Zdravlje

Umor je prisutan, povremeno idete preko svojih granica. Tražite svoje vreme za opuštanje.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3