Kaži mi, kaži...

Potpuno pomračenje i pun Mesec u znaku Škorpije 16-og maja – ne beži od promena, jer će te one svakako stići <3 <3 <3 

Svaki prolazak Meseca kroz znak Škorpije osetimo kroz male ili velike borbe – i unutrašnje i spoljašnje, i sa sobom i sa drugima i okolnostima. Kada kroz ovaj znak intenzivnosti, volje, ogromnih emotivno – mentalnih dubina, isključivosti, mračnih ćoškova duše, istovremeno i najodaniji i najrigorozniji – prolazi tranzitni Mesec – probude se strahovi, čudovišta počnu da izlaze ispod tepiha, ali se probudi i volja za pobedom, ratnička energija.
A u ponedeljak imamo pun Mesec u Škorpiji – kulminaciju i nagomilavanje žudnji, strasti, strahova, borbe…..i istovremeno totalno pomračenje tog Meseca – trenutak kada će mrak progutati svetlo duše koju ovo nebesko telo predstavlja i potisnuti sadržaji, zakopane emocije – krenuti da izlaze na površinu. Baš kao kada reka, kojom je i predstavljen znak Škorpije, krene nabujala da izlazi iz korita, dižući mulj i đubre sa dna i izbacujući ga na obale. Dakle, osnovna simbolika ovog Mesečevog pomračenja je dubinsko i detaljno, ali vrlo neprijatno čišćenje mnogih stavki i odnosa u našim životima.
Pomračenja Sunca i Meseca su potpuno normalna stvar. Ona u suštini pokazuju gašenje jedne životne faze i uvođenje u drugu. Prekid jednog a početak drugog. Završetak i ulazak u nov početak. Predstavljaju trajnu promenu koju je nemoguće vratiti na staro. Mi uglavnom ne volimo promene i zaziremo od njih (osim kada su one ekstra pozitivne jel da?) ali one su neophodne za razvoj svakog od nas.
Mesec predstavlja dušu, strahove, osećanja, potrebu za sigurnošću, ženski princip. Njegovo totalno pomračenje u Škorpiji, opozicija sa fiksnom zvezdom Algol kao i kvadrat sa Saturnom iz znaka Vodolije nagoveštavaju porast emocija i njihove velike oscilacije, osećaj davljenja u trenutnim životnim okolnostima ili odnosima, osećaj da više ne može da se izbori sa pritiscima i teretima.
Sve ono što jako dugo stoji i predstavlja na neki način blokadu – sada će početi da dolazi na dnevni red. Rešićete ili će se rešiti samo. Ako se situacija rešava sama od sebe, obično ide kroz najnezgodniji, najkomplikovaniji i najviše nervirajuć način.
Zbog aktivnog prisustva Saturna u ovom pomračenju – sve ono što je pokrenuto od njegovog ulaska u znak Vodolije – znači od 2020-e godine sada će biti na preispitivanju ili ćemo morati da se vratimo „korak unazad“ i rešimo nešto što smo zaobilazili, potisnuli ili ispravimo nešto što smo pogrešno uradili.
Ovo pomračenje aktiviraće najviše fiksne znake – Škorpije, Vodolije, Bikove i Lavove – baš one koji najmanje vole da se menjaju i koji najviše pokušavaju da kontrolišu sopstveni život.
Takođe ukoliko imate planete (ne Uran, Pluton i Neptun), podznak ili bitne natalne tačke oko 26-og stepena Škorpije, Jarca, Vodolije, Riba, Bika, Raka, Lava i Device – bićete osetljiviji na efekte pomračenja i kod vas će promene ići intenzivnije i dublje.
Celokupan proces promena će biti završen do sledeće serije pomračenja – u oktobru i novembru ove godine.
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3