Kaži mi, kaži...

Pun Mesec u znaku Vage 16.04.2022.

Vaga – znak koji vlada relacijama, balansom, diplomatijom, odnosima, pregovorima, dogovorima, politikom, pravdom, kompromisom, taktikom, interesima, sudskim procesima.
Mesec – nebesko telo koje pokazuje podsvest, emotivno, potrebu za sigurnošću, osećanja, strahove, iracionalno, utočište, najdublje lagume duše, ženski princip.
Pun Mesec – kulminacija, zaokruživanje ciklusa, završetak ili ulazak u period završavanja započetog (započeto u periodu od dve nedelje do šest meseci unazad).
Pun Mesec generalno gledano donosi talasanja i oscilacije u raspoloženju, unutrašnje, ali i spoljašnje konflikte (Sunce kao racio i svest i Mesec kao iracionalno i podsvest u „sukobu“ su kroz aspekt opozicije) jer smo u danima pre, za vreme i nakon ovog dešavanja emotivno, mentalno i fizički na nekom tipu klackalice, raskrsnice. Pošto će u subotu pun Mesec praviti i kvadratni aspekt sa Plutonom – taj osećaj rascepljenosti i tenzije može biti poprilično izražen.
Pa tako neki dan unazad, ali i u narednim danima možemo imati previše burne ili preemotivne reakcije na podsticaje iz okoline. Posebno u relacijama bilo koje vrste može biti problema sa postizanjem kompromisa jer će postojati isključivost i velika tenzija.
Zbog aspekta Meseca sa Plutonom neće biti čudno ukoliko bilo u poslovnim, emotivnim ili nekim drugim relacijama sada bude pojačan nivo manipulacije i pritisaka, isključivosti i nametanja.
No. Sem kvadrata sa Plutonom, pun Mesec ima i protočan aspekt sa Saturnom, a dispozitor ovog Meseca je Venera u Ribama u dobrom aspektu sa Merkurom i Uranom. Šta ovo znači? I pored osnovne simbolike punog Mesca i nemira na svim nivoima koji on donosi – sada je moguće napraviti dogovor i kompromis na bilo kom nivou. Možemo zadržati mir, prisebnost i sposobnost da se sagleda šira slika. Saturn deluje kao element stabilnosti i iskustvo i mudrost – a to sve jeste na našoj strani. Dobri aspekti Venere sa Merkurom i Uranom mogu nam iznenada otvoriti puteve koji su do sada bili u potpunosti blokirani za nas.
Sve zajedno – dani u kojima se na neki način osećamo ugroženo i naše reakcije na ta osećanja mogu biti vrlo snažne. Tim reakcijama možemo dodatno poremetiti odnose koji su nam od važnosti pa lom u bilo kom tipu relacija neće biti iznenađujuć u ovom periodu. No, isto tako – ovo je period tajnih saveza, dogovora, tajnih početaka, kompromisa zarad koristi.
Na nekom psihološkom nivou – i pored snažnih distrakcija koje mogu dolaziti iz okoline i „ljuljati“ našu stabilnost – tu istu stabilnost je moguće postići. Ukoliko možete – sklonite se od tenzija, ne uključujte se u rasprave i ne isterujte pravdu. Zadržite svoj mir.
Budite dobro, srećno!!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3