Kaži mi, kaži...

Srećan rođendan, drage Ribe!!!

Ribe su vodeni, promenljivi, ženski znak, kojima vlada Jupiter. U njemu egzaltaciju ima Venera (ljubav) a izgon i pad Merkur (razum, intelekt).  Ribe su poslednji, dvanaesti astrološki znak, kojim energija zatvara krug. Znak Riba je dvojan i prikazuje jedinstvo suprotnosti – crno ne može postojati bez belog, sreća bez tuge, poverenje bez straha, ljubav bez patnje..

Veliki su emotivci, nežni, hipersenzitivni, velikodušni, naglašeno intuitivni, puni ljubavi, humani, saosećajni. Svaka tuga ovog sveta ih boli, ali kada su srećni izuzetno su duhoviti, nasmejani i čine da se svi oko njih osećaju kao da su u jednom ogromnom, toplom zagrljaju.

Zbog egzaltacije Venere, planete ljubavi i materijalnog, u njihovom znaku, koja im donosi naglašenu senzualnost, veru u ljubav koja se graniči sa idealizmom, pored sposobnosti da hodaju između jave i sna u ljubavi – i poslu se predaju do krajnjih granica, vrlo često na svoju štetu. U poslu umeju da utapaju tugu zbog nesređenog ljubavnog života. Tu su savesni, predani, spremni da pomognu. Izuzetno uslužni i ljubazni.

Zbog pada i izgona Merkura, planete logike, komunikacije, u njihovom znaku, drugima izgledaju malo konfuzno i imaju problem i da razumeju druge, ali i da drugi razumeju njih.

Porodica, a naročito deca, su im beskrajno važni i zbog njih su spremni da podnose sve moguće žrtve.

Najbolje se slažu sa Rakovima i Škorpijama, svojim vodenim „prijateljima“ jer su oni jedino iole sposobni da razumeju ovu čudnu, mistifikovanu, duboku i neobičnu prirodu.

Njihov je zadatak u ovom životu da „pronađu sebe“….da nauče da žrtvovanje nije uvek put ka boljem, da savladaju svoje strahove, da preuzmu inicijativu i odgovornost za svoj život.

Sa početkom njihove vladavine, kreće vreme romantike, najdubljih emotivnih zanosa, ali i vreme kada će dosta toga ostati nedorečeno, tajno, skriveno. Neka ljubav, istina, senzualnost, duboki pogledi i šaputanja na jastuku obeleže ovaj period. Srećan rođendan, drage Ribe!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

  • fotografija – Pinterest.com