Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 19.-25.02.2024.

Nasabajle u ponedeljak – Sunce prelazi u znak Riba. Ribama želimo srećne rođendane, a nama ostalima sledi odbrojavanje do ulaska u proleće (bar ono zvanično – nezvanično, mi smo u proleću još od jesenas 😀 ).
U znaku Vodolije, Venera i Mars idu ruku pod ruku (plus su u kvadratnom aspektu sa Jupiterom iz znaka Bika), donoseći tumbanja i preokrete u svim sektorima, mada će se ovo posebno odraziti na muško – ženske odnose i ljubavne veze i vezice. Danas se volimo, sutra se svađamo. Malo se išokiravamo i stresiramo, pa se onda smejemo. Ljubavnih početaka koliko god hoćeš – ali onih neobičnih, strasnih, burnih, neočekivanih, preko društvenih mreža i aplikacija, kombinacije, avantura, možda jesmo a možda i nismo fazon, druženja i „druženja“, bez ikakvih stega i uslovljavanja. Veze pucaju uz bum-tras efekte, svađe i rasprave u partnerstvima. Nećeš mi ti određivati kako ću da živim, nećeš me ti sputavati – jer je naglašena potreba za oslobođenjem od presije.
Ovo će se odraziti jako i na finansije – zarađivanje preko interneta, berze, špekulacija, potreba za rizikom (koji i može a i ne mora da se isplati), zaobilaženje zakonskih normi (ne preporučujem).
Saradnički i poslovni odnosi su pod pritiskom – a pritiske sada ne trpimo i ne možemo da podnesemo, pa su moguće nagle odluke i još nagliji prekidi odnosa – u najboljem slučaju, dobro ćete se isposvađati.
Nestabilno vreme donosi oscilacije u raspoloženjima, probleme sa pritiskom, cirkulacijom, krvnim sudovima. Respiratorni problemi se povećavaju.
Cela sedmica je luda, brza, haotična – planove otpišite jer je malo verovatno da ćete moći da ih se držite. Budite spremni na prilagođavanje okolnostima i na to da rešavate stvari u hodu, onako kako vam nalete.

 

OVAN

Hrana

Najviše bi vam odgovaralo dosta zelenog povrća, svežeg, najpre u salatama, ali i mlečni proizvodi sa manje mlečne masti. Ono što će vas mamiti – slatkiši, dosta začina, testa, mesne prerađevine.

Ljubav

Slobodnim Ovnovima definitivno neće biti dosadno. Neće vam manjkati ni urnebes zabava, ni druženja da sve puca, bićete izrazito društveni a okruženost ljudima će vam pored osmeha I dobre energije – probuditi I onaj vaš osvajački duh, zagolicati maštu. Lako se ovih dana ulazi u veze I vezice, lako se spaja u flertu, u strasti. Možda će neki od ovih odnosa potrajati, možda I neće – ali će vam svakako doneti jak nalet adrenalina. Zauzeti Ovnovi – kad je sa voljenom osobom dobro – biće odlično. A kada nije – očas posla će buknuti rasprava. Izađite ovih dana partner I vi iz rutine – više se krećite, bolje provodite.

Posao

Bićete skloni kombinacijama I rizicima ovih dana – ali vodite računa – samo pojedini Ovnovi se sada mogu “ovajditi”, nemojte da ispadne da je rizik bio prevelik a vi ostali na gubitku. Sklonost ka impulsivnom trošenju je sada naglašena, pa vodite računa da ne opustošite novčanik. Poslovno – jedna prilično haotična nedelja u kojoj ćete tražiti način da zaobiđete obaveze (ili osobe) za koje smatrate da I nisu toliko važne. Nije bajan trenutak za pregovore ili konkretizaciju dogovora.

Zdravlje

Nemate neograničenu količinu energije. Ni živaca. Mislite malo o tome.

 

BIK

Hrana

Budite oprezni sa mlečnim proizvodima i mesnim prerađevinama. Proveravajte rok trajanja namirnica. Žitarice, povrće i voće možete uzimati u neograničenim količinama.

Ljubav

Često ćete partner I vi biti u ovoj nedelji na onim tankim, najtanjim granicama – jedan pogrešan korak I ode mast u propast. Da vam mast ne bi propadala (greota je) – a vi se onda potrudite da izbegavate situacije I provokacije koje vas oboje iritiraju – nego se vi lepo potrudite da što češće budete u nekim akcijama, druženjima, da zabavnih momenata bude što više. Ionako ste oboje u “praskavom” fazonu ovih dana – bolje je da zajedno prasnete u smeh, jel da? Slobodni Bikovi – “kačiće” vam se I oni koji su vam zanimljivi, ali I oni na koje kolutate očima. Jedino je sigurno da ćete se provoditi I uživati.

Posao

Imaćete one dane na poslu kada sve ide kao podmazano I kada se svaka obaveza završi očas posla I uz dobru energiju. No, imaćete I one druge dane – one u kojima je haotično,u kojima svi šište kao ekspres lonci I kada je dovoljna jedna reč pa da dođe do mini eksplozije. Nemojte dozvoliti da vas situacije ili osobe isprovociraju, ali nemojte ni vi biti faktor koji će “talasati” I iritirati druge. Nekih finansijskih poboljšanja sada može biti, a nekima može biti ponuđena I promena radnog mesta ili unapređenje.

Zdravlje

Živčići su vam prilično zategnuti. Moguće su I respiratorne tegobe I viroze.

 

BLIZANCI

Hrana

Smanjite unos mesa i mesnih prerađevina, a i sa mlečnim proizvodima budite oprezniji. Konzumirajte ribu, sveže zeleno povrće a od voća – jabuke, banane, mandarine, ananas.

Ljubav

Vaša je energija dosta bolja, desile su se I neke fine situacije sa partnerom u proteklom periodu (zanemarićemo ako je bilo onih negativnih) – I sve u svemu – imate šanse da vam dobar deo ove nedelje prođe u jednom optimističnom I aktivnom fazonu. Naravno, biće tu I po koji talas nesuglasica – prouzrokovan obostranom nervozom I žurbom. Nervozu gurajte u drugi plan, više se fokusirajte na ono lepo – čega itekako ima. Slobodni Blizanci – lepa atmosfera je oko vas, prepustite joj se – zabavljajte se,putujte, družite se. Može biti I šarmiranja I flertovanja I koketiranja, pa čak I na blic zaljubljivanja.

Posao

Ukoliko sarađujete sa inostranstvom – vodite računa o zakonima, propisima, pravnim normama I legalnosti. Nemojte se svesno upuštati u rizike za koje znate da bi mogli da vam se obiju o glavu ili da vas oštete finansijski. Ostali – dok je prvi deo prilično miran I stabilan, drugi deo sedmice deluje dosta užurbano I napeto. Moguće su komplikacije u dogovorima, izmene planova I talas obaveza koji će se sručiti na vas. Nemojte zbog rastrzanosti na sto strana zaboraviti da odradite važne obaveze.

Zdravlje

Pojačana nervoza I nivo stresa. Blaga osetljivost respiratornih organa.

 

RAK

Hrana

Mesec, vaš vladar, koji je tokom nedelje pun pa još u znaku Device govori da Rakovi moraju da posebnu pažnju obrate na ishranu. Treba izbegavati sve namirnice koje iritiraju vaš stomak, ali i prejake začine, grickalice i brzu hranu

Ljubav

Partner I vi delujete dosta stabilno u ovom periodu, bez obzira na to što će vas svakodnevica, dešavanja I stresovi kroz nju – povremeno opterećivati, proizvoditi po koju varnicu ili vam ne davati dovoljno zajedničkog vremena. Zato se bar potrudite da ti zajednički momenti budu kvalitetni i prožeti dobrom energijom. Iskoristite dane vikenda da se opustite, družite ili odskitate negde. Slobodni Rakovi – možda su vam neke osobe više nego interesantne, možda osećate da između vas postoje varnice – ali ovo nije period za zaletanje. Neka vas ne vode samo strasti i impulsi – da se ne biste razočarali kasnije.

Posao

Ne zalećite se u veće investicije, izbegavajte finansijske rizike – koliko god vam primamljivo delovali. Moguće je da u ovom periodu dobijate primamljive ponude – ok, možda vredi razmisliti o njima, ali svakako ne biste trebali da naglavačke ulećete u nešto, a da se makar pre toga niste ozbiljno konsultovali sa nekim kome verujete. Biće vam potrebno više organizovanosti na dnevnom nivou – sa nekim dosta važnim obavezama možete biti u zaostatku. Nemojte završavati stvari u poslednjem trenutku.

Zdravlje

Nervoza, mentalna opterećenost.

 

LAV

Hrana

Pokušajte da podignete nivo energije time što ćete više ishranu bazirati na povrću, mesu, jajima, ribi. Nemojte svako malo rondati po frižideru, pogotovo ne u večernjim satima.

Ljubav

Ovo nije jednostavan period za vaša partnerstva. Ali isto tako – ovo nije jednoličan period. Daleko od toga. Odnos je sada vrlo živ I stalno se nešto dešava – ili u najboljem mogućem smislu ili u onom ne baš. Ići će se iz krajnosti u krajnost, kao na rolerkosteru. Da li će više biti onog dobrog ili onog turbulentnog – pa, to zavisi od partnera I vas, od vaših karaktera, zavisi koliko ćete umeti jedno s drugim. Slobodni Lavovi – sada ne važe nikakva pravila – možete ući i u fantastičnu, iskričavu i predivnu ljubavnu priču, ali možete ući i u odnos koji će biti naporan i stresan po vas, koji će vas emotivno i energetski iscediti.

Posao

Oni sa kojima sarađujete će vam donositi odlične poslovne prilike. Ali isto tako – oni sa kojima radite će testirati vaše strpljenje I toleranciju. Jednostavno rečeno – postoji element nepredvidivosti, situacija se menja u trenutku I ne znate da li će poslovni dan I ljudi u njemu doneti zahtevnost I nervozu ili će doneti dobru energiju, lako funkcionisanje I kvalitetne rezultate. Vaše je da pokušavate da igrate kako drugi sviraju I da se prilagođavate tempu koji vam je nametnut. Ne dižite tenziju, spuštajte je.

Zdravlje

Stres I osetljivost na promenljive vremenske prilike.

 

DEVICA

Hrana

Device su nam pomalo nervozne, i bilo bi dobro da nervozu ne „leče“ većim unosom hrane. Za vaš organizam je najbolje presno ili bareno povrće, manje količine mesa i sveže voće.

Ljubav

Da, znamo da ste razapeti obavezama I da povremeno ne znate gde udarate niti kako uopšte izlazite na kraj sa talasom “moranja”. Znamo I da vam sve to izaziva nervozu I crpi vas energetski, pa su vam raspoloženja vrlo šarenolika I tumbaju se. No, isto tako znamo da se može pronaći I vreme za voljenu osobu, a mogu se pronaći I prave reči, dobra energija I radost, bliskost. Nije jednostavno, ali je moguće. Pokušajte. Slobodne Device – poslovni segment, društvenost, ali I aplikacije za upoznavanje I društvene mreže – donose vam vrlo, vrlo zanimljive trenutke I osobe sa kojima varniči na sve strane.

Posao

Ni ova nedelja vam neće ponuditi mirno more I lagane poslovne okolnosti. Sve se dešava brzo, u trenutku, obaveze se nagomilavaju, planovi I dogovori menjaju – treba sve ovo ispratiti I adekvatno reagovati. Vi to možete, ali se mora priznati da će vam zaista trebati čelični živci I rešenost. O organizaciji posla ne znam ni da li vredi nešto da kažem – jer, teško da će je biti. Moraćete da pratite situaciju u hodu I da se prilagođavate. Budite što više skoncentrisani I pažljivi, jer jesu moguće I vaše greške.

Zdravlje

Mentalna I fizička iscrpljenost, manji pad imuniteta.

 

VAGA

Hrana

Niste trenutno u mogućnosti da budete odgovorni i poštujete principe zdrave ishrane. Trudili se ili se ne trudili, isto vam se hvata – ne možete da odolite dobrom zalogaju. Bilo slatkom, bilo slanom.

Ljubav

Očekuje vas emotivni šareniš tokom ove sedmice, u kojem ćete u jednom trenutku partner I vi biti u maksimalno dobrom raspoloženju I gugutati kao golupčići, dok će u drugom biti džumbusa I leteti perje na sve strane. Ukoliko je vaša veza iole dobra, ona će preživeti ove oscilacije – očas posla će se džumbus zaboraviti I nastaviti dalje. No, neki odnosi mogu u ovom periodu (ne samo u ovoj nedelji) pući…što ne mora da znači da je za sva vremena, postoji dobra šansa da se strasti smire I situacija sredi. Slobodne Vage – preko noći ćete se zaljubljivati, ali se isto tako preko noći možete I odljubiti. Ono što je sigurno jeste da je pred vama aktivna nedelja, sa puno dešavanja, novih ljudi I zabavnih momenata.

Posao

Pokušajte da se organizujete najbolje što možete, mada se mora priznati da će to biti zahtevan zadatak u ovom periodu. Neke obaveze ili dogovori se mogu otezati, sa saradnicima ćete imati promenljiv odnos – čas ćete se kopčati “na prvu” I funkcionisati besprekorno, čas ćete siktati jedni na druge. Doduše, I vi možete imati promenljive faze – od one gde ste maksimalno ažurni I angažovani, pa do one gde samo gledate kako da “uhvatite krivinu”. Nemojte se igrati sa novcem, odolite potrebi da sve spiskate.

Zdravlje

Moguće su povrede, kao I osetljivost respiratornih puteva.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Više nego dobar apetit, potreba za uživanjem. Doduše, kod nekih od vas pojačana potreba za hranom nije iz hedonizma, nego iz nervoze. Vi u poslednje vreme baš varirate – jedete, I jedete se.

Ljubav

Potrudite se I partner I vi da jedno drugom stvarate što više razloga za radovanje, vedru energiju, opuštanje, jačanje bliskosti. Jer, razlozi za nerviranje će se stvarati sami od sebe I okružiti vas – neki će dolaziti iz porodičnog sektora, neki iz poslovnog, finansijskog – a neke ćete I vas dvoje uspeti da aktivirate impulsivnim postupcima I rečima. I naravno –neka strasti ne manjka, jer ona uspeva da ispravlja krive Drine. Slobodne Škorpije – dok se neki od vas mogu u mislima (a I u delima) vraćati ka prošlosti, drugi će gledati u budućnost I čačkati se sa nekim preko društvenih mreža ili aplikacija.

Posao

Odradićete jednu obavezu, pojaviće se sledeća. Završićete sa jednim projektom, klijentom – eto narednog koji kuca na vrata. S jedne strane će vam ovo odgovarati jer će vas držati u stanju budnosti, napetosti – ali sa druge – prilično će cediti vašu energiju I činiti vas nervoznim I impulsivnim. Iz te nervoze nemojte da pređete u bes I tvrdoglavost I da na brzinu donosite odluke – jer vam se ti potezi mogu obiti o glavu. Posebno kada su u pitanju saradnički odnosi I poslovna partnerstva.

Zdravlje

Stress I loše navike po pitanju ishrane, spavanja – mogu itekako uticati na vaš imunitet.

 

STRELAC

Hrana

Jeste fizički aktivni, ali ne toliko da biste mogli da „sagorite“ sve kalorije koje unosite. Trebalo bi da se vaša ishrana bazira na svežem povrću, a da slatkiše, meso i mesne prerađevine smanjite.

Ljubav

U jednom danu će biti fine energije, radosti, zabave. U drugom – mrzovolja, međusobno nerviranje, tenzija. Svaki dan će donositi mogućnost da se sa partnerom pokačite, ali će svaki dan donositi I mogućnost da uživate zajedno. Oboje ste u ovom periodu I lagani kao perce I teški kao crna zemlja. Bilo bi baš fino da tih “perce” trenutaka bude što više, a ovih drugih što manje. Potrudite se, oboje. Slobodni Strelčevi – sa nekim osobama ćete se družiti, sa nekima ćete flertovati I koketirati. Neke će vas seksualno privlačiti, a neke iritirati. Sa nekim osobama ćete se tako lepo dopisivati, I u dnevnom I u noćnom času. Sve I svašta zanimljivo se sada može pokrenuti. A I neće vam biti monotono I dosadno, ni malo.

Posao

A neće vam biti dosadno ni na poslu. Doduše, vi biste možda baš voleli jedan lenj I dosadan dan u kojem ne morate da hitate na tri strane odjednom – ali za tako nešto ćete debelo popričekati. Dok to ne dođe – jurite sto na sat, jer sada vam je takav horoskop. Malo ćete vi iritirati druge, malo će oni iritirati vas – gledajte samo da u nastupima besa I nervoze ne pogrešite nešto od važnosti ili ne donesete odluku zbog koje ćete se posle pokajati. Ne rizikujte, ni sa novcem nI vrednosnim papirima. I radite po zakonu.

Zdravlje

Bilo bi dobro da se fizički aktivirate. Čuvajte grlo, ali se čuvajte I povreda.

 

JARAC

Hrana

Pod dozom ste stresa i nemojte ga „gušiti“ time što ćete se okretati nezdravoj hrani, grickalicama ili velikim količinama slatkiša. Varenje vam je nešto otežano, pa je potrebno konzumirati laganu hranu, koju valja podeliti na više malih obroka

Ljubav

Obaveze sve više zaokupljaju vašu pažnju, pa je nešto teže u ovom periodu pronaći dovoljno vremena za voljenu osobu. S druge strane, partneru je sada baš potrebna vaša podrška i prisustvo – pa ova neusklađenost može dovesti do nerazumevanja, povremenih tenzičnih momenata i napetosti između vas dvoje. No, ovo su ipak prolazni izazovi koje bi vaš odnos trebao da pregura bez većih problema. Slobodni Jarčevi – za neke stabilne emotivne početke, ovo baš i nije sjajno vreme. Ono što vam se „nudi“ je druženje, flert, zabavljanje, avantura, neobavezni odnosi. Ako vam je zanimljivo – samo napred.

Posao

Vaš fokus je najviše na poslovnom sektoru ovih dana. Mnogo izazovnih situacija zahteva vašu punu pažnju, angažovanost I dobru organizaciju na dnevnom nivou. Takođe, finansije su stavka u kojoj postoji poboljšanje, ali istovremeno ima I dosta vanrednih izdataka. Zato se ne zatrčavajte u veće troškove, a ulaganja ostavite za drugi period. Ne uplićite se u rizične poslovne kombinacije ili u one gde nije sve po zakonu. Možda niste zadovoljni brzinom kojom se vaši planovi odvijaju, ali stvari idu kako treba.

Zdravlje

Problemi sa varenjem, mogućnost stomačnog virusa. Sklonost prehladama.

 

VODOLIJA

Hrana

Potrebno je da više povedete računa o ishrani I konačno se uvedete u red po ovom pitanju. Sada vam je neophodna laganija ishrana sa većim procentom povrća, zdravih žitarica I salata.

Ljubav

Sa stelijumom planeta u svom znaku – malo je verovatno da će slobodne Vodolije ostati neprimećene. Pogotovo što sada iz vas izbija jedna vrcava I harizmatična energija I osmeh koji privlači poglede. Emotivnih prilika će biti, a da li će one biti po vašem ukusu – to ostaje vama da vidite. U svakom slučaju, neće vam biti strano ni koketiranje, ni flertovanje, pa čak ni impulsivni I strašću vođeni ulasci u odnose sa neobičnim, vrlo interesantnim I intrigantnim osobama. Zauzeti – red predivne energije između partnera I vas, smeha I strasti koje idu ruku pod ruku. A onda red nervoze, peckanja, rasprava.

Posao

Evidentan je priliv energije I poleta kod vas – kako dani budu odmicali vi ćete biti u sve većoj brzini I završavati obaveze – doduše, verovatno u poslednjem trenutku. Ne može se reći da je nedelja ispred vas mirna, jer će biti dosta jurnjave I kombinovanja da biste sve postigli – ali se može reći da hoće biti uspešna. I u finansijskom smislu (troškovi su prisutni pa su prisutni – pa gledajte da to kontrolišete ako ikako možete), ali I u smislu da možete pokrenuti neke promene koje odavno priželjkujete.

Zdravlje

Viroze, prehlade, osetljiv respiratorni sistem. Stariji – pritisak, cirkulacija. Kod obe kategorije – povrede.

 

RIBE

Hrana

Bićete skloni obrocima u večernjim satima, najpre na nervnoj bazi – I tada se uglavnom okretati slatkišima, grickalicama. Generalno – prijaće vam mlečni proizvodi, posebno grčki jogurt.

Ljubav

Čas ćete biti preplavljeni pozitivnim osećanjima, a čas ćete zaroniti u negativnosti, preispitivanja, zabrinutosti. Čas ćete biti ushićeni, čas na ivici razočarenja. Ovo nije jednostavan period za vaše emotivne relacije – stvari ne funkcionišu onako kako biste vi želeli, ali to ne znači automatski da su loše. Izbegavajte da sopstvenu nervozu unosite u odnos sa partnerom, ali isto tako – izbegavajte da voljenoj osobi dajete razlog za ljubomoru. Slobodne Ribe – možete biti privučeni osobom koja je harizmatična, drugačija, neobična ali za koju niste sigurni da li želi nešto ozbiljnije ili samo prolaznu avanturu.

Posao

Poslovni sektor funkcioniše sa velikim oscilacijama – momenti kada sve ide lako I lepršavo, smenjuju se sa momentima u kojima je prisutna velika užurbanost I haotičnost. Sedmica je prepunjena dešavanjima – brzinom, problemima u dogovorima, sa papirologijom, pravne začkoljice. Čas ste zadovoljni svojim rezultatima, čas se brinete. KOmunikacija sa saradnicima će imati uspone I padove. Sunce je ušlo u vaš znak I daće vam svesnost, energiju I motiv da se borite, napredujete, ostvarite, dokažete.

Zdravlje

Pojačana nervoza.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

fotografije – Pinterest.com