Kaži mi, kaži...

Venera u znaku Riba – svet je lep kada sanjamo

Kada danas u popodnevnim satima Venera pređe u znak Riba, mi ćemo zajedno sa njom ući u period nada, želja, očekivanja, romantike, idealizacije. Osećanja će preuzeti primat, a ta osećanja neće biti lako kontrolisati jer Venera je ovde egzaltirana pa su ushićenje I zanos, verovanje u čuda, utapanje u emotivnim dubinama I ostvarivanje snova – potpuno I savršeno normalni.

Jer, za ljubav daću sve – to je definicija ove Venere. I patiću I čeznuću I čekaću I maštaću I želeću I sanjaću te I u snovima ću osećati tvoje otkucaje srca I tvoj dah I znaću da nas veže nešto mnogo duboko I mnogo jako. I ne moram te videti I može između nas biti vreme I prostor, ali ću znati da I ti osećaš isto.

Osećaji Venere u znaku Riba su prenaglašeni, ali ne greše. Jer intuicija i onostrano I ta snaga emocija koje mogu da probiju sve zidove I blokade i eterični, duhovni link  koji vodi ka toj nekoj osobi su  najispravniji mogući. Ne moram te videti niti čuti, ali te osećam. I znam.

Venera će se kretati ka Jupiteru koji se takođe nalazi u znaku Riba. Mali i veliki benefik će se spojiti u periodu od 27-og aprila do 1-og maja. Venera će od danas donositi šanse I pogodnosti da se mnogo toga u našim životima ispravi I sredi. Do polovine aprila, dok su Mars I Saturn u znaku Vodolije – to će ići uz velika otežanja jer kombinacija ove dve planete lomi I udara, krši – ali od polovine aprila, a pogotovo u periodu od 27-og očekujte da ono što je trebalo da se sredi, ispravi, popravi, reguliše na pravi način, završi uspešno, obnovi, počne – dogodiće se. Ono što se ne dogodi – nepopravljivo je I ostavljamo ga iza sebe. Naravno da ovo napisano ne važi samo za ljubav, već I za svaku drugu životnu tematiku.

A što se ljubavi tiče, pre nego što se Venera spoji sa Jupiterom – to jest, pre nego što ostvari željeno – moraće da pređe Neptunovu prepreku. E, ovo može da bude problem. Jer kombinacija Venere I Neptuna govori o velikom emotivnom zanosu ali I potencijalnom razočarenju. Govori o tome da se san može ostvariti, a onda u trenutku raspršiti. Ljubav početi pa iščeznuti, nestati.

No, pričaćemo više o ovoj temi kako dani budu prolazili. Suština je da ulazimo u vreme tajni, snova, velikih emotivnih preokreta, zavođenja, zanošenja, osećaja da nam je svet na dlanu a srce hoće da eksplodira od osećanja. Posle ljubavne ledene pustoši koja traje od novembra – sačekaće nas ljubavne dubine.

Ne mogu vam reći da budete mudri, jer u znaku Riba nema proračunatosti I razuma koji može nadvladati osećanja. Srce je ovde na prvom mestu a razum se davi. Pa onda – hajmo da osećamo I sanjamo. Jer ako postoje dani kada se snovi mogu ostvariti – to su ovi. Pa čak I ako san sa prvim zracima sunca nestane I rasprši se – ipak je vredelo sanjati ga.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3