Kaži mi, kaži...

Merkure, zlotvore :D :D :D

Pošto me inboksujete pitanjima – Znam da je retrogradni Merkur, ali zašto je sve toliko teško? ili Zašto je sve stalo, šta se ovo dešava? ili Ja ne znam šta mi je, samo plačem i bezvoljna/bezvoljan sam? ili Ja imam osećaj da se ništa neće promeniti… ili Zašto je stala komunikacija, hoće li mi se ikada više javiti? i tako dalje i tako dalje…..
MINIMUM DESET dana unazad sam krenula sa upozorenjima u kakvom smo periodu – da je Merkur retrogradan u znaku Bika, da STOJI, da je na fiksnoj zvezdi Algol izuzetno lošeg uticaja, da je u kvadratu sa Saturnom koji takodje STOJI pred retrogradni hod – i da to što će krenuti direktno sutra ne znači ama baš ništa – on će i dalje donositi jako tešku energiju sve dok ne pređe ponovo u znak Blizanaca – što je POLOVINOM juna.
Kada je Merkur na nebu loše pozicioniran kao sada – ne može se ništa uraditi normalno, jednostavno, sve mora komplikovano i teško, ne može se razmišljati kako valja – baguju misli, baguje jezik, sve je TEŠKO – teške misli, teske brige, teške ruke i noge, teško pokretanje, tesko resavanje papiroloskih pitanja, teški ljudi, teški dogovori, teški razgovori, problemi sa decom, porodicom, partnerom, teške obaveze, kvarovi, prisutnost lazova i manipulatora, teško vreme koje donosi da se davimo, da nam se vrti u glavi, da nam pada pritisak, da nemamo dobru koordinaciju pa očas posla padnemo, udarimo se, povredimo. Brige su velike, a sreće male i samo povremeno istrče pred nas.
Taj pritisak koji trpimo može da proizvede različite reakcije – Neko će biti u fazi nemoćnog besa iz kojeg može impulsivno da uradi kojekakve gluposti. Neko će se povući u sebe i zatvoriti. Neko će pod pritiskom krenuti da rešava odnose i situacije koje je trebao davnih dana da reši. Neko će se do maksimuma posvetiti obavezama i zakopati se u posao. Neko će bistriti glavu i smirivati misli i telo – šetnjom, meditacijom, boravkom u prirodi.
Ponavljam – sve ono što MOŽETE da rešavate – rešavajte. Polako. Ići će sporo, pa će ubrzati kasnije. Uložite trud, vreme i odgovornost. Verovali ili ne – baš ovaj period i ovi aspekti mogu da iznedre VELIKE promene i preokrete, ali ako se bavite SOBOM i problemima koji su prisutni. NE BEŽITE od problema, ne pokrivajte se preko glave i ne čekajte da prođu sami od sebe.
Kada uložimo snagu, volju i vreme u nešto – mi smo dali sve od sebe. Da li ćemo dobiti rezultat koji očekujemo ili nećemo – nije pod našom kontrolom.
Svaki trenutak iskoristite za uživanje i opuštanje, dajte sebi s vremena na vreme predah. I tako ćemo, korak po korak izgurati ove dane. Budite vi meni dobro, srećno!!!!
Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

Jedan komentar