Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PETAK 11.06.2021.

NOVAC – ČEŽNJA

Eh, kad bismo prosto, najprostije sagledali simboliku ovih karata rekli bismo – danas čeznemo za parama, za kešom, za lovom, novcima….Ali mi nećemo da gledamo prosto, na prvi pogled, mi ćemo da zaronimo i da iskopamo suštinsko značenje ovih karata a ono je – danas nam je jako, jako potrebna sigurnost, danas čeznemo za stabilnim tlom, danas nam oooooo toliko fali ta ruka (u prenesenom značenju) na koju možemo da se oslonimo, koja će nas voditi pravim putem sigurno i bez zastajanja, danas čeznemo za trajnim vrednostima u našem životu…..

Danas nam fali i mir u duši i borićemo se za njega, ali to neće biti lagana borba. Jer kartom Čežnja vladaju Venera i Saturn – Venera želi a Saturn blokira, Venera bi da se raduje i spusti svoje šapice na ono što joj dušu ispunjava a Saturn diže ograde i uskraćuje nam željeno.

Zato je ovo za dušu pomalo teskoban dan. Možemo spolja izgledati mirno i fokusirano, možemo biti posvećeni poslu, obavezama, drugim osobama – ali će iznutra talasati – kao da eho unutar nas konstantno ponavlja baš ono što nas žiga, bolucka, pritiska. Taman to odgurnemo kad eto njega nazad da nam na uho šapne, da nam slatko bolni žmarci prostruje telom, da nas preplave osećaji sa kojima je teško izboriti se.

Generalno gledano – ovog petka pokušavamo da se stabilizujemo u bilo kom segmentu i po bilo kom pitanju. No, to od nas zahteva više snage nego što smo mislili i crpi nam mentalnu i fizičku energiju. Možemo biti skloni da kompenzujemo – muči nas poslovni segment pa zato idemo da se vidimo sa prijateljima da bismo skrenuli pažnju, muče nas emocije pa zato idemo da pojedemo šest čokolada i ručak za tri osobe, muči nas nešto vezano za porodicu pa zato zabijamo glavu u posao….i tako dalje i tako dalje – primera je bezbroj, sami izaberite koji je vaš….

Ovo itekako može biti dan kada ćemo se prilično poradovati zbog nečega – zbog novca, posla, ljubavi, čega god – ali to čemu se radujemo neće utišati glas onog za čim čeznemo…..na žalost, ova kombinacija karata je takva da mora ostati nešto što se želi a ne ispunjava se….

Za to što se baš baš želi – možda nije vreme. Ali, ako pronađete ma i jedan razlog za radost i ispunjenost u ovom danu – onda je ovo ipak dobar dan!

Srećni bili!!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3