Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PETAK 20.08.2021.

DAR – LJUBOMORA

 

He he he he…..pa dobro Bože – brate, Sudbino – sestro, Karmo – tetko i Usude – veseli ujače – može li neki dan da dođe a da se vi ne zaigrate i u toj igri iskomplikujete naše živote?

Kako bre idu zajedno Dar i Ljubomora, kako? Evo ti ljubomore malo na poklon? Evo ti fantastična torta sa višnjama, ali u njoj je koštica koja je promakla pa ćeš okrnjiti zub? Evo ti lepo al ti evo i ružno? Jer, što da bude samo lepo – pa onda će ružno biti tužno što je usamljeno i ne može da se priključi zabavi? Evo ti milkić, al ti evo i šamarčić – milkić da ti jedan obraz bude rumen od uživanja, a drugi da bridi od bola?

Trenutno sam u debelom razmišljanju da se ovi gore sprdaju sa nama. Da imamo jedan totalno neozbiljan bord direktora koji umire od smeha. To što nama nije smešno i ne možemo da ukopčamo šalu, to je već naš problem jel da?

No, da mi vidimo šta bi ove karte mogle da donesu? Naravno – red suva leba od pre pet dana, red bogate i kremaste pavlake. Pa se ti snađi – a najbolja varijanta za snalaženje je naravno – popara. E danas ćemo izgleda poparu da ćopamo.

Što bi se reklo – danas nam idu neke fenomenalne stvari – idu nam talasi uživanja, dobrih prilika u bilo kom sektoru, talasi opuštencije i osećaja da je život baš lep. No, ako se čvrsto uhvatimo baš i samo za to i pomislimo – evo, to je to! sad će sve da mi se otvori i krene kao po loju, ma prelepota Božija! – e, onda nam sledi ona vaspitno – popravna packa koja kaže – a gde si ti pošao, blagoš mene? Gde si se zalećeo, gde si polećeo? Ne benavi, nego shvati – nije ovaj život, pa ni ovaj dan crtani film, Diznilend i torta. Ima tu i suve realnosti, i horora a kulise Diznilenda su baš samo to – kulise – ušminkane i zategnute – a iza je budiBogsnama situacija. A ni torta nije slatka nego vrlo često gorči…..

Dakle – to što vam lepo danas dođe (a hoće) prihvatite i uživajte, zagrlite srcem i udahnite punim plućima. Ali ne pravite automatski grandiozne planove, ne gradite kule u vazduhu i ne tripujte se da je život evo baš danas rešio da vas samo milki.

Naš život je sastavljen od milion trenutaka. Kada dođe trenutak sreće – ne propuštajte ga. Ako nakon njega – odmah, danas, sutra – dođe nešto što vam se ne dopada – borite se da to savladate.

Uživajte u svakom trenutku jer je on sada tu i više se neće ponoviti. Srećno danas!!!!

 

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3