Kaži mi, kaži...

Karte dana – sreda 13.05.2020.

IZNENADNA SREĆA – UDOVAC
Vrlo podsticajna i živa energija karte Iznenadna sreća danas je u raskoraku sa energijom karte Udovac koja bi da sve uspori i zakoči. Iznenadna sreća donosi da želimo da budemo opušteni, da želimo da se igramo i uživamo. S druge strane, Udovac nam daje težinu, podseća nas na naše odgovornosti i obaveze. To vam je kao da unutar sebe čujete dva glasića – jedan, koji kaže „Ma šta te briga, uživaj!“ i drugi koji govori „Ne, to ne smeš. Da, to moraš. Budi ozbiljan!“

Iz ovih razloga, naša ponašanja, funkcionisanja ali i osećanja danas mogu imati velike oscilacije.  U jednom trenutku ćemo imati ekstra inspiraciju, funkcionisati u varijanti sto na sat i još brže od toga, smejati se od uha do uha i šaliti se sa onima koji su oko nas. No, kada taj neki drugi, tamniji momenat dođe – onda ćemo sa one lošije strane – upadati u neka razmišljanja, voditi unutrašnje monologe i osećati se sputano u trenutnim okolnostima. Sa one pozitivnije strane – imaćemo dovoljno snage i istrajnosti i za najizazovnije i najkomplikovanije obaveze.

Danas se mogu dogoditi situacije koje će nas skrenuti sa puta, koje će nam promeniti planove i koje ćemo morati da rešavamo u hodu. No, isto tako – pojaviće se i momenti koji neku našu statičnost protresaju, teraju nas da se pomerimo, da budemo aktivni i da zakoračimo na nove, možda nepoznate puteve.

Dan je vrlo inspirativan u smislu da se mogu pronaći rešenja za situacije koje nas dugo koče i opterećuju. Takođe, sve ono novo što pokrenemo, biće trajno. Doduše, ta trajnost će zahtevati i određeni,prilično velik stepen odgovornosti, ali šta sad….Na primer – ako uđete u novi posao, početni momenat je prilično obećavajuć i može vam se činiti da će sve ići sa lakoćom. E neće – prava težina posla i sve njegove odgovornosti i obaveze tek će se kasnije pokazati. No, posao će trajati i doneti vam stabilnost. Isto tako – ukoliko ulazite u novu emotivnu priču – biće super….a onda će malo karma početi da vam brčka po živcima….Malo ćete se voleti, malo kamenje na duši i srcu nositi….Opet – trajaće….da li je to uteha ili ne – zaista ne znam….

Bilo bi lepo kada bismo iskoristili do maksimuma pozitivnosti koje nosi ovaj dan. Onu težinu – ma ko je šiša, prevazići ćemo je! Budite mi dobro i srećno vam bilo!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3