Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 27.10.2021.

POSETA – NEPRIJATELJ

Ono što te istinski boli, ono što ti zaista smeta,ono što te istinski i dubinski pogađa i opterećuje – verovatno ćeš prećutati. Ili možda ni sam nećeš moći da odrediš tačan razlog zašto ti je u stomaku uskomešano a neke neobjašnjive promene osećanja vitlaju u tebi.

Karta Neprijatelja ovde se postavlja kao barijera. Visoka ograda koja onemogućava da se na pravi način iskažeš. Ne želiš ili ne umeš ili nemaš kome da kažeš. Ili si jednostavno takav tip koji nosi stvari u sebi – možda ne želiš da pokažeš slabost ili nisi kroz život naučio da se otvoriš.

Ali reči iznutra kuljaju, pa možda onemogućen da kažeš šta je zaista problem – bićeš nervozan. Ko god ti nešto kaže ili te pita – dočekaćeš ga na nož i brecnuti se na njega.

Ili će ono nagomilano u tebi talasati pa ćeš praviti greške, zaboravljati gde si krenuo i šta si hteo da uradiš, boleće te stomak, glava, grlo, možda ćeš osećati obruč oko pluća ili bolove u gornjem delu leđa.

Neko će potražiti izlaz u šetnji, čitanju, a neko u kupovini i konstantnom grickanju – sve u nadi da će tu „rupu“ u stomaku i grudima uspeti da popuni hranom.

Dan donosi povredljivost, osetljivost, nerazumevanje i nervozu pa samim tim – može biti problematičan u komunikaciji i u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

U ovakvom danu je dobro usporiti. U ovakvom danu je dobro biti nežan prema sebi – ako nas već drugi iritiraju, makar sebi dajmo trenutak predaha.

Interesantno je da ovaj dan ima mnogo poruka za nas. Te poruke dolaze kroz reči drugih – svidele nam se one ili ne kada ih čujemo. Te poruke dolaze i od nas samih – samo nisam sigurna koliko ćemo biti spremni da ih saslušamo. A bilo bi dobro, zaista….

Budite mi dobro, srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3