Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 8.-14.4.2019.

OVAN

Hrana

Tri dana ste aktivni, hranite se zdravo, vodite računa o sebi……a onda vam nešto kvrcne u glavi, zamirišu vam neki ćevapi, neke đakonije slane i slatke – i navalite. Problem je što kad navalite, ne umete da stanete. Nikako da u potpunosti izađete iz tog začaranog kruga…..

Ljubav

Iako vi lično smatrate da to nije tako – definitivno niste u pravu po svim pitanjima u svojim emotivnim relacijama. Samo što vam to niko ne može dokazati. Dalje – partnerove pozitivne strane samo povremeno primećujete, a u oči vas bode samo ono kada se druga strana ponaša zahtevno i teško. Ta vam ponašanja ne prijaju ni malo. Razmislite da li je vaš način funkcionisanja u emotivnom odnosu u ovom periodu ispravan…..I da, naravno – ne tražite hleba preko pogače, jer verovali ili ne – to vam se može obiti o glavu. Slobodni – vama je super, bilo da ste u tajnoj priči ili u „javnim“ muvanjima. Ili i u jednom i u drugom paralelno. Kad vam se može da sedite na više stolica, pa što ne biste?

Posao

Za sve što radite vezano za poslovni segment u ovom periodu imate osećaj da idete korak napred, pa korak unazad. Sve skockate kako treba, a onda se u poslednjem momentu to nekako raspline, odloži ili ostane samo na onom čuvenom „videćemo, kad bude vreme“…Povremeno smatrate da trošite ogromnu količinu svoje energije ni na šta, jer taj krajnji rezultat izostaje. Još ako radite neki dopunski posao da biste popravili svoju finansijsku situaciju – e, vi imate dupli problem….

Novac

Zaradite….i samo vam prođe kroz prste taj novac i nestane kao da ga nikada nije ni bilo. Nisu vaši prilivi loši trenutno, ne. Ali su dugovi i troškovi života mnogo zahtevni za vaša primanja….

Zdravlje

Super ste, pa baš i niste. Čudno se osećate – čas puni energije, čas isceđeni. Moguće vrtoglavice.

 

BIK

Hrana

Sedmicu započinjete sa Mesecom u svom znaku….I kakva to može biti nedelja kada u nju ulazite u potpuno hedonističkom raspoloženju. Neko se hranom časti, neko pak zatrpava svoje frustracije….ali suština je ista – ne umete da stanete….

Ljubav

Slobodni neka navale na druženja i izlaske jer se u ovim segmentima krije potencijal za jednu jaku i stabilnu ljubavnu dogodovštinu. Takođe – ako vas neko koga dosta dugo poznajete pozove na „čašicu razgovora“ i druženje – prihvatite, a nemojte biti iznenađeni ukoliko ova osoba pokrene i neka druga pitanja….Još nešto – bivši partneri sa kojima čak nemate nikakav kontakt – takođe su aktuelni u ovoj sedmici….možda vam neka maca dođe na vratanca….Oni koji su  u vezama i brakovima – partner mnogo priča uglavnom ni o čemu, a vi mnogo ćutite. Verovatno oboje na taj način prikrivate neki problem koji postoji u odnosu, a koji sada niste spremni da iznosite na dnevni red….

Posao

Poslovno – ne stojite vi ni malo loše. Šta više – preko prijatelja ili kolega možete sada ili napraviti neki dobar posao ili doći u kontakt sa osobama koje su prilično ozbiljne i sa kojima se vredi dogovarati. Ukoliko sada tražite dodatni izvor prihoda i neku dopunsku poslovnu aktivnost – više je nego izvesno da ćete je i pronaći. Ukoliko ste pak nezaposleni – potegnite sve svoje veze i vezice i ne razmišljajte mnogo kada se poslovna šansa otvori.

Novac

Finansijski ste u ovoj sedmici stabilni. Možete zaraditi čak i više od očekivanog.

Zdravlje

Mentalno – još uvek postoji pritisak na vas. Fizički – dobro ste. Više povedite računa o ishrani.

 

BLIZANCI

Hrana

Vaš stomak će vrlo burno reagovati ukoliko se u ovom periodu ne budete vodili principima lagane ishrane, uglavnom sačinjene od biljnih vlakana, voća i povrća. Malo mlečnih proizvoda, a meso i suhomesnate proizvode izbegavajte.

Ljubav

Ništa vama nije jasno kada su vaše emotivne i bračne relacije u pitanju. Jedino što primećujete jeste da se nekako mimoilazite u načinu funkcionisanja i razmišljanja i da je zajedničkih momenata malo. Zbog svega možete ponekad burnije reagovati ili svojim ponašanjem dodatno iritirati osobu koju volite. U ovoj nedelji vam se savetuje da sva iole bitna pitanja odložite za neki bolji trenutak. Slobodni Blizanci – vi sve započnete baš kako treba – malo šarmom, malo inicijativom – zainteresujete osobu preko puta vas…a onda kao da odustanete, dignete ruke ili se povučete baš onda kada biste trebali da krenete u „napad“…Svojim ponašanjima definitivno zbunjujete one koji su za vas zainteresovani.

Posao

Drugi vas nerviraju, ali ne brinite – nervirate i vi njih. U principu, teško vam je da se sada usaglasite sa onima sa kojima sarađujete – vi ste impulsivni i ishitreni a saradnici preteruju u nekim zahtevima prema vama. Nije vreme da rasipate sada vreme i energiju na pokušaje da realizujete neke svoje zamisli ili ideje. Bavite se svakodnevnim obavezama i čekajte neki bolji momenat za promene. Greške su u ovom periodu izvesne, pa češće proveravajte sebe u svemu što radite.

Novac

Potrudite se da neke od zaostalih računa ili obaveza izmirite do kraja ove nedelje ili da makar dogovorite plaćanje u ratama.

Zdravlje

Manji problemi sa želucem. Takođe, vodite računa da ne zakačite neku prehladu.

 

RAK

Hrana

Primetili ste da ste se u prethodnom periodu malkice „glacnuli“ a da vam je sada jako teško da taj višak kilograma skinete i vratite se na težinu koja vam odgovara. Ukoliko ne napravite u ovoj sedmici neke odlučnije promene, sve će ostati na istom….

Ljubav

Realno gledano, malo je verovatno da trenutno postoji neki iole ozbiljniji problem između vas i emotivnog partnera. No, vi to kao da ne primećujete u potpunosti, kao da tražite razlog za nesigurnost i pumpate svoje strahove iz dana u dan. Stoji da neka pitanja između vas dvoje još uvek nisu definisana u potpunosti i da postoji neizvesnost, ali ovde morate dozvoliti vremenu da sredi situaciju i da svoj sud. Vi se u međuvremenu potrudite da ne raspirujete nemire u sebi. Slobodni Rakovi – neko vas je dotakao i zainteresovao više nego što želite i sami sebi da priznate. Ukoliko se samo neke kockice poklope, a to je više nego izvesno ove sedmice – ulazite u novu ljubavnu priču koja obećava….

Posao

U ovoj sedmici ne donosite impulsivne odluke, pogotovo ako su one više zasnovane na vašim nesigurnostima i strahovima nego na realnim poslovnim situacijama. Nije sve sada toliko strašno kao što vi to umete sebi da predstavite. Ona na šta trebate da obratite pažnju jesu eventualne pogreške prilikom potpisivanja ugovora ili papirologije. Ne žurite kada obavljate važne obaveze i obavezno proverite sebe, da ne biste snosili odgovornost za neke situacije. Odnos sa šefovima povremeno zategnut.

Novac

Neki troškovi nad kojima nemate kontrolu izbiće vam novac iz džepa tokom ove sedmice.

Zdravlje

Povremene oscilacije tokom ove sedmice. Vodite računa o preventivi.

 

LAV

Hrana

Tvrdoglavo se držite svojih navika iako vam oni oko vas daju dobronamerne savete. Negde u sebi i vi znate da su makar delimično u pravu, ali trenutno želite da povlađujete i ugađate svojim željama i apetitima.

Ljubav

Emotivni ili bračni partner je trenutno okrenut svojim prioritetima, a vi niste voljni da budete razumni i popustljivi. Zahtevate dovoljno pažnje i vremena, a to je sada drugoj strani maltene pa nemoguće da izvede. Može doći do zahlađenja između vas dvoje koje bi se raskravilo tek pred kraj sedmice. Sada bi bilo najbolje da izbegnete ove situacije tako što biste se vi okrenuli nečemu što vas interesuje – najpre intenzivnijem druženju sa prijateljima i pustili partnera da završi sa obavezama koje su mu nad glavom. Slobodni Lavovi – intenzivnije društvene aktivnosti mogle bi doneti u vašu blizinu osobu sa kojom bi strasti proradile. Pustite da se stvari dešavaju same od sebe i uživajte.

Posao

Oni sa kojima radite i sarađujete pokušavaće da vam „šefuju“ ovih dana. U suštini, sputavaće vas, kočiti ili prebacivati na vas obaveze koje definitivno nisu vaše. Nešto od ovoga nećete moći da izbegnete, a sigurno je da ćete kuvati u sebi i gledati da ovaj višak obaveza eskivirate na svaki način. Ono što je pozitivno jeste jedan dogovor koji će se dogoditi u drugom delu ove sedmice. Ostvarujete kontakt sa osobom koja je izuzetno ozbiljna i koju poštujete i cenite njen rad. Jake mogućnosti za saradnju.

Novac

Tražite načine da poboljšate svoje finansije. Imate izvesne probleme sa naplatom potraživanja, ali će drugi deo sedmice pokrenuti situacije na bolje.

Zdravlje

Pomalo ste umorni od svega. Značilo bi vam da odete na kraći put ili da makar vikend provedete van grada.

 

DEVICA

Hrana

Varirate po pitanju ishrane – kao da ne uspevate da pronađete zlatnu sredinu i non stop idete iz krajnosti u krajnost. Pokušavate, ali sada teško kontrolišete svoju opsednutost slatkišima. Potrebno vam je više tečnosti, ali izbegavajte kafu i gazirane napitke.

Ljubav

Iako će izgledati kao da je odnos sa partnerom uravnotežen i stabilan, vrlo brzo će se pokazati i to na sitnicama – da vas dvoje još uvek niste prevazišli naporan period koji je aktuelan niti pronašli prava rešenja za stabilizaciju veze. Neke neizgovorene reči, neke sitne laži i pokušaji manipulacije – koliko god delovali bezazleno – jako utiču na destabilizaciju i trenutno stanje sa voljenom osobom. Slobodne Device – strasti su prisutne to svakako stoji, ali u ovoj nedelji mogu se dogoditi i emotivni pomaci na bolje. Neko će pronaći pravi način da vam se podvuče pod kožu. I u tome nema ničega lošeg….

Posao

Iako vam izgleda da su stvari počele da dolaze na svoje mesto i da je možda pravi trenutak da delujete, ipak vam se savetuje još malo strpljenja. Sačekajte – tokom ove sedmice će se još neke situacije i dogovori iskristalisati, a od naredne – slobodno krenite u akciju. Ovaj period iskoristite da ispravite neke propuste i da se ponovo vratite na pitanja koja ste samo delimično obradili. Takođe, proverite još jednom sve ono što je vezano za papire, da se ne biste suočili sa kritikama.

Novac

U jednom momentu možete pomisliti da ste u maltene pa bezizlaznoj situaciji po pitanju troškova i odliva novca. No, pred kraj sedmice pronalazi se pravo rešenje.

Zdravlje

Stariji neka se redovno kontrolišu i pridržavaju uputstava dobijenih od strane lekara.

 

VAGA

Hrana

U ovoj nedelji možete se stabilizovati i uvesti sebe u red po pitanju ishrane. Koristite ove dane jer će vam sada biti lakše da uvedete neke zdrave navike ili da se, na primer – odreknete omiljenih namirnica. Još ako biste se bavili i fizičkim aktivnostima – sve bi išlo mnogo brže i lakše….

Ljubav

Pokušajte da budete realniji u svojim očekivanjima od partnera i nećete imati razloga za brigu i sumnje.

Nemojte dozvoliti da vas neka mračna, melanholična osećanja uvlače u sebe – realno gledano – između vas i osobe koju volite potpuno je korektna i normalna situacija, samo ste vi sada osetljiviji i sve doživljavate mnogo dublje nego inače. Malo ćete se smiriti i stabilizovati u drugom delu sedmice. Slobodne Vage – neko koga duže vreme poznajete može početi da pokazuje da je zainteresovan za vas ne samo na prijateljski način. Takođe, neko iz vaše okoline pokušava da privuče vašu pažnju.

Posao

Površinski, poslovna situacija izgleda kao prilično stabilna i bez mnogo dešavanja. No, vi lično se osećate jako čudno – u jednom momentu prihvatate situaciju onakvu kakva jeste, a već u sledećem imate neopisivu želju da se što pre pomerite, pronađete nešto novo ili da se oslobodite nekih osoba sa kojima trenutno sarađujete. Neke situacije su vam nejasne, ali sada teško da možete pronaći baš prave odgovore, one koji bi vas zadovoljili. Moraćete da sačekate da se ovo vremenom raščisti.

Novac

Promenljive finansije tokom ove sedmice. Stabilizovaćete se pred kraj nedelje.

Zdravlje

Manje oscilacije po pitanju zdravlja. Vodite računa o preventivi, skloni ste prehladama.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Jednim delom ste se uveli u red, čak ste malo živnuli i kada je fizička aktivnost u pitanju. Dosta dobro se držite puta kojim ste krenuli, ali će vam vikend doneti iskušenja kojima će biti teško odoleti. Najteža od njih će biti vezana baš za slatkiše….

Ljubav

Iako delujete dosta otvoreno prema voljenoj osobi, tu postoji jedna caka. Otvoreni ste samo delimično, samo povremeno, a mnogo toga krijete u sebi i to partner oseća. Takođe, skloni ste površnim razgovorima, dok ono što vas suštinski zanima ili pak opterećuje – preskačete i ćutite. Kao da se ne osećate dobro u svojoj koži, stalno vam nešto smeta, žulja vas ili pritiska. Ukoliko ne možete da funkcionišete kroz reči, onda to pokažite dodirom, pogledom, bliskošću. Slobodne Škorpije malo mešaju ljubav i strast – niste sigurni šta je od ova dva ono što vas vuče ka nekome. Nemojte opterećivati sebe razmišljanjima i pokušajima da donesete zaključke i definicije. Samo se prepustite i uživajte.

Posao

Rasipate se na sto strana i imate osećaj da vas uvek sve vrati na početak. Uzaludno sada trošite energiju na nešto novo ili na promene – za vas je bolje da sačekate sledeću sedmicu za nešto konkretnije. Sada razgovarajte, pregovarajte, dogovarajte – pravite temelj za ono što će se tek realizovati. Generalno gledano – bićete u ovoj sedmici pod velikim pritiskom. Teret obaveza je ogroman, a ni odnos sa nadređenima baš neće biti bajan. Natezanje stoji, verovatno oko rokova ili oko isplata.

Novac

Nestabilne finansije zadaju vam glavobolju. Ipak, situacija će se popraviti pred kraj sedmice.

Zdravlje

Ne stoji vam nikakav veći problem, već pre mnoštvo sitnih tegoba koje će vas uglavnom nervirati.

 

STRELAC

Hrana

Period u kojem zdrave navike po pitanju ishrane mogu zaživeti nastavlja se i dalje. Da, imaćete jedno veće iskušenje za vikend, ali sa malo volje i truda uspećete da ovo prevaziđete. Izbegavajte grickalice i slatkiše.

Ljubav

Osećate kao da se sve svalilo na vaša leđa. Smatrate da je partner previše zahtevan i da premnogo očekuje od vas, a vi ste već pomalo umorni od konstantnog natezanja, pridikovanja ili osuđujućih pogleda od strane osobe sa kojom ste. Napetost je prisutna, prosto visi u vazduhu i treba se čuvati da se ne pretvori u otvorenu konfrontaciju koja neće rešiti ništa, već vas samo vratiti korak unazad. Slobodni Strelčevi su u potpuno drugačijem rasporedu – vama se po pitanju ljubavi otvaraju šanse, bilo da su one vezane za osobe koje već poznajete ili za nekoga potpuno novog u vašem životu. Sada se može aktivirati čak i neko od bivših emotivnih partnera. Sve u svemu – biće vam zabavno.

Posao

Čas imate odličnu komunikaciju sa onima sa kojima radite, čas ne uspevate da se dogovorite ni oko nekih osnovnih stvari. Vodite samo računa da u nekom trenutku ne kažete nešto zbog čega biste se kasnije pokajali. Ne prenagljujte niti sa izjavama niti sa odlukama. Sa druge strane – stisnuće vas sve ono što je vezano za obaveze i nezavršene poslove iz prethodnog perioda. Iako uz muku i dosta truda, sve ovo se može regulisati do kraja sedmice.

Novac

Iako su finansije dosta promenljive i u ovoj sedmici, ipak ćete uspeti da regulišete sve obaveze koje imate.

Zdravlje

Uglavnom prolazne tegobe. Stariji neka češće kontrolišu krvni pritisak.

 

JARAC

Hrana

Vaš način ishrane i apetiti će u ovoj sedmici dosta zavisiti od vaših raspoloženja. A ona će biti prilično  promenljiva. Sada vam je teško da se ustalite, ali nemojte odustati odmah, na prvim preprekama. Razmišljajte o svom zdravlju, ne samo o liniji…

Ljubav

Partner će biti pomalo naporan, lak na tome da vas napadne i optuži – a kada ne pobedi u raspravi onda će se povlačiti u uvređeno ćutanje. Od vas zavisi kojom brzinom ćete rešavati ove situacije. U svakom slučaju, doći će makar do delimičnog smirivanja i stabilizacije u drugom delu sedmice. Pokušajte da negde razumete i voljenu osobu – i ona ima neke svoje sumnje i strahove i nedoumice, što je čini nervoznom i impulsivnom. Slobodni Jarčevi su u periodu kada lako mogu „pasti“ na nekog. Jedna osoba vam se potpuno neprimetno podvukla pod kožu i priznaćete prvo sebi, a onda i njoj šta osećate. U ovom periodu mogu se pokrenuti vrlo intenzivni ljubavni odnosi.

Posao

Neko će pokušati da vas zakoči ili uspori u ovoj sedmici. Doći ćete u kontakt sa vrlo samoživom i tvrdoglavom osobom koja je ubeđena da je u svemu u pravu. Nema potrebe za brigom – snaga vaše ličnosti i karaktera vrlo brzo će je staviti na njeno mesto. Takođe, ovo je sedmica u kojoj će neke poslovne priče, dogovori, ali i papirološka pitanja – potpuno neočekivano krenuti brzo ka svom rešavanju ili realizaciji. U kontaktu ste sa pozitivnim ljudima, saslušajte njihove predloge.

Novac

U ovoj vas nedelji očekuje prvo nerviranje oko novca, a onda smirivanje i stabilizacija. Vrlo brzo će sve doći na svoje mesto.

Zdravlje

Dobra zdravstvena situacija. Starijim Jarčevima je potrebno nešto više kretanja.

 

VODOLIJA

Hrana

Ukoliko želite da napravite pravi potez po pitanju ishrane – trebali bi da u potpunosti izbacite i slatkiše ali i grickalice i brzu hranu sa svog menija. No, moram da primetim da će vam to prilično teško pasti, jer ste na neke od ovih namirnica prosto „navučeni“.

Ljubav

Kao da u svakoj partnerovoj reči ili postupku tražite grešku, tražite razlog da se nervirate ili da budete opterećeni. Prekinite da budete toliko teški i naporni, pokušajte da se više opustite i da prosto uživate u zajedničkim momentima, a ne non stop da sve preispitujete. Negde u drugom delu nedelje do tog, makar delimičnog opuštanja će i doći i vikend biste mogli da provedete u nekom finom raspoloženju, zajedno. Slobodne Vodolije – ponekad se najinteresantnije ljubavne priče otpočnu potpuno slučajno. Baš takva situacija se vama može dogoditi tokom ove sedmice. Splet okolnosti može vas dovesti u blizinu osobe sa kojom bi sve krenulo jako spontano, opušteno….i u pravom smeru.

Posao

Neke stvari su ostale nezavršene i prvo biste trebali da na njih obratite pažnju i rešite ih. Posle toga ćete moći mirnije da funkcionišete, i da skinete tu brigu sa vrata. Da, možda će ovo biti zahtevan zadatak za vas, ali sa nešto više organizovanosti i određivanja prioriteta – uspećete bez problema. Ova sedmica je dobra da u njoj napravite neki okvir, temelj, dogovore, praktično – da napravite plan za poslovna dešavanja koja bi mogla krenuti ubrzo, možda već u drugom delu aprila meseca.

Novac

Dobra novčana situacija. Prilivi su stabilni, jedino što se trenutno postavlja kao problem jesu vaši troškovi koji su nerealno veliki.

Zdravlje

Moguće su glavobolje ili reumatske tegobe. Takođe, bilo bi dobro da odete kod zubara i prekontrolišete vid.

 

RIBE

Hrana

Svesni ste da ste u poslednje vreme nabacili koji kilogram viška i pokušavate da ovo regulišete nekim promenama u ishrani. No, odricanje od onoga što volite ići će promenljivo tokom ove sedmice. Vikend donosi velika iskušenja.

Ljubav

Ni vi sami ne uspevate da pohvatate sva osećanja, ali ni strahove koje imate po pitanju emotivnog ili bračnog odnosa u kojem ste. U jednom momentu ste nežni, senzibilni, nepopravljivo romantični i sve gledate kroz ružičaste naočare….a u drugom vas uhvate nerealni strahovi koje dodatno napumpavate u svojoj glavi. Čas idealizujete, čas mračite. No, ono što ne smete dozvoliti jeste da ovakva vaša raspoloženja i neraspoloženja utiču na kvalitet odnosa sa partnerom. Slobodne Ribe su sada već u fazi kada mogu pokrenuti ozbiljniju ljubavnu tematiku. Pored vas je osoba koja nema nameru da odustane i koja vam na svaki mogući način pokazuje zainteresovanost. Ovo je priča koja može da traje….

Posao

U jednom momentu ste savršeno zadovoljni poslom koji obavljate, a već u nekom sledećem biste najradije napravili neku drastičnu promenu i krenuli ispočetka. Ovo je period intenzivnih, ali dosta nestabilnih i osećanja i razmišljanja a samim tim  – vrlo nepovoljan da donosite bilo kakve konkretnije odluke. Uostalom, tu su vaši prijatelji da vas „opasulje“, opamete i ukažu vam na realnost, koju vi tako rado ponekad gurnete u stranu. Sačekajte, promene će doći onda kada im bude vreme.

Novac

Nešto će zagustiti po pitanju novca u ovoj sedmici, ali ćete uspeti da se ispetljate pred kraj nedelje.

Zdravlje

Problemi sa sinusima, a moguće su i alergijske reakcije. Starije Ribe mogu mučiti hronične tegobe.

 

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3

 

*tekst objavljen na sajtu Moj astrolog http://www.mojastrolog.rs/horoskop/nedeljni-horoskop/