Kaži mi, kaži...

Vladavina znaka Ribe

Ribe su vodeni, promenljivi, ženski znak, kojim tradicionalno vlada Jupiter, moderno Neptun. U njemu egzaltaciju ima Venera (ljubav) a izgon i pad Merkur (razum, intelekt).  Ribe su poslednji, dvanaesti astrološki znak, kojim energija zatvara krug. Znak Riba je dvojan i prikazuje jedinstvo suprotnosti – crno ne može postojati bez belog, sreća bez tuge, poverenje bez straha, ljubav bez mržnje..

Veliki su emotivci, nežni, puni ljubavi, humani, saosećajni. Svaka tuga ovog sveta ih boli, ali kada su srećni izuzetno su duhoviti, nasmejani i čine da se svi oko njih osećaju kao da su u jednom ogromnom, toplom zagrljaju.

Zbog egzaltacije Venere, planete ljubavi i novca, u njihovom znaku, pored sposobnosti da beskrajno vole, i poslu se predaju do krajnjih granica, neki put na svoju štetu. U poslu umeju da utapaju tugu zbog nesređenog ljubavnog života. Tu su savesni, predani, spremni da pomognu. Izuzetno uslužni i ljubazni.

Zbog pada i izgona Merkura, planete logike, komunikacije, u njihovom znaku, drugima izgledaju malo konfuzno i imaju problem i da razumeju druge, ali i da drugi razumeju njih.

Porodica, a naročito deca, su im beskrajno važni i zbog njih su spremni da podnose sve moguće žrtve.

Najbolje se slažu sa Rakovima i Škorpijama, svojim vodenim prijateljima jer su oni jedino iole sposobni da razumeju ovu čudnu, mistifikovanu, duboku i neobičnu prirodu.

Njihov je zadatak u ovom životu da „pronađu sebe“….da nauče da žrtvovanje nije uvek put ka boljem, da savladaju svoje strahove, da preuzmu inicijativu i odgovornost za svoj život.

Sa početkom njihove vladavine, kreće vreme romantike, najdubljih emotivnih zanosa, ali i vreme kada će dosta toga ostati nedorečeno, tajno, skriveno, čak i vreme kada nam u život mogu ući osobe koje nas mogu očas posla zaludeti – ali je veliko pitanje da li je ono što nam nude iskreno, trajno, istinito. Zbog trenutne retrogradnosti Merkura u ovom znaku – mnogo toga će biti konfuzno, zbrkano. Emocije će biti prenaglašene što će ići na ruku onima koji su u stabilnim emotivnim odnosima, ali onima koji su u lošijem periodu sa partnerom sigurno je da sledi vreme obmane, ljubomore, iluzije, čak i laži – bez obzira da li ta laž zaista postojala ili mi samo u nju sumnjali. Isti taj retrogradni Merkur pokrenuće ceo niz obnova odnosa i ponovnog pokretanja komunikacije sa osobama iz naše prošlosti.

No, drage Ribe – niste vi krive za to što vaš znak u isto vreme nosi mističnost i laž, ljubav i obmanu, istinu i zaslepljenost, dubinu i lažne ideale. Vama neka su srećni rođendani – uz mnogo ljubavi, senzualnosti, dubokih pogleda i šaputanja na jastuku. Srećni bili!!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3