Kaži mi, kaži...

Škorpije – kako to ime ubadajuće zvuči :D <3

Kažu da treba biti maksimalno realan i objektivan kada pričaš ili pišeš o sebi. Hm….kome li je to uspelo, da mi je znati? No, pošto će sada jedna Škorpija da piše o Škorpijama i da im čestita rođendane, unapred molim sve pripadnike ostalih znakova da ne dižu dževu (a znam da hoće), već da onako lepo i ljudski priznaju da nema znaka kao što je naš.

A evo, sada ću da navedem zašto je to tako.

Prvo, voda smo. Od osećanja satkani. Po toj logici, trebali bi da samo trepćemo, uzdišemo, da nam se pogled gubi negde u daljinama….ali ne, to je rezervisano za naše vodene sestre – Ribe i Raka. Mi smo voda koja ume da provri i to vrlo nezgodno. Naša osećanja mogu osobu koju volimo da greju, utopljavaju, da je uljuljkaju kao dete u majčinoj utrobi. Ali, ako nas naljute, mi postajemo voda koja ključa, koja pali i prži sve pred sobom. Da, tada naša ljubav boli. A verujte, boli i nas. Ali nema veze što boli nas, bitno je da boli onu drugu osobu. Kada ključamo, nije nam važno koliku štetu nanosimo sebi, bitno je da druga osoba oseti šta je bol. Da nas zapamti za sva vremena, ali i da zapamti onaj momenat kada je rešila da nas povredi….

Drugo, ženski smo znak. Ali ženski znak kojim vlada muška planeta, Mars. Naravno, ne treba zaboraviti da nam je suvladar planeta Pluton, vladar podzemnog sveta. Samo, ne dajte da vas ovo zbuni. Mi, žene Škorpije, itekako umemo biti ženstvene. Ma ne samo ženstvene, već fatalne zavodnice. Ali – ona vrsta fatalnih zavodnica od čijeg se pogleda čelik topi a suprotni pol pada na kolena. A muškarci Škorpioni? Pa, to što je njihov znak ženski, donosi da savršeno razumeju žensku prirodu…i da to vrlo fino, suptilno….pomalo manipulativno koriste prilikom osvajanja.

Treće – fiksni smo znak. I na taj način gledano, trebali bi da budemo statični, spori, teški. Mislite da je to istina? Pa naravno da nije. Fiksni smo samo u tom smislu što nam je takva volja. Doduše, neki kažu da nam je takav i karakter – da smo teški kao crna zemlja. Ali, ta fiksnost nam donosi da nema upornijih od nas. Hajde da priznamo, da budemo malo iskreni – nema ni tvrdoglavijih od nas. Mi smo znak krajnosti, i uvek idemo baš tako – do krajnjih granica. I svojih i tuđih.

E sada sve to lepo saberite. I šta dobijate? Fiksnu vodu koja ključa, sa ženskom – ratničkom energijom…..I jesam li vam lepo rekla da nema znaka kao što je naš? Sad vam je jasnije, nadam se….

Pošto sam tako lepo drugima objasnila kakve smo mi Škorpije, nema potrebe da pišem više. Nama Škorpijama ne treba objašnjavati kakve smo. Jedinstvene, divne, strašne, isključive, uvek u varijanti – kako ti meni, tako ja tebi, ali duplo. I dobro I loše. Da li nas drugi razumeju? Iskreno, retke su takve osobe. Ali mi razumemo sve i svakoga, što ne znači da opraštamo greške. Ni tuđe, ali ni svoje.

Škorpijetine moje drage, i vama i meni mogu da poželim samo ovo – da nam je više nas na ovom svetu….Neka su nam srećni rođendani!!!

Puno vas, puno voli vaša škorpionska Venera sa papilotnom <3 <3 <3