Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PONEDELJAK  25.07.2022.

DAR – KUĆA

Dan na dar. Dan kada je lako zaneti se lepotom, osmesima, radošću, finim dešavanjima. Dan kada je lako zaboraviti na probleme, brige i dileme i dati sebi na volju. Dan kada možemo ugoditi sebi i drugima, a isto tako – prihvatiti ono lepo što dobijamo od drugih.

Dar je karta uživanja – u bliskosti, u ljubavi, u porodičnom ili prijateljskom okruženju, u hrani, u poklončićima većim ili manjim (koje dajemo sebi ili dobijamo od drugih), u novcu.

Generalno – donosi bolje raspoloženje, optimističniju energiju a hoće da donese i sklop srećnih okolnosti koje nam pomažu u nekoj situaciji, kojeg god tipa ona bila.

No,ne treba smetnuti sa uma i drugu kartu koja je izašla za danas – Kuću. Koliko je Dar sklona uživanjima, toliko je Kuća sklona odgovornosti i ozbiljnosti. Pa kao da nam nešto kaže – ok, iskoristi sve lepo i radosno što ti dolazi danas, ali nemoj zanemariti obaveze, nemoj se previše zaneti i poleteti, imaj na umu ono što ti je istinski bitno.

Pa tako danas možemo ulepšati sebe, ulepšati svoj životni prostor, ulepšati odnose sa nekim, pomoći članu porodice ili prijatelju, započeti nešto što će biti trajno i vredno i u šta ćemo ulagati sebe i svoje vreme. Može nas od podneva malo dokačiti talas sentimentalnosti, može nas malo uhvatiti umor, taj optimizam može malo splasnuti – ali i pored toga – ovaj ponedeljak bi trebao da se pokaže kao dan malog predaha i radosti za nas.

A radosti nam treba – i nema veze da li su najveće ili one male, malečke – bitno je da dodju i oplemene nam makar na trenutak putovanje kroz ovaj ponedeljak.

Budite vi meni dobro, bolje, najbolje!!! Srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3