Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 10.-16.04.2023.

Ulazimo u sedmicu koja je pred nama sa Venerom na poslednjem stepenu znaka Bika – sa osećajem da nas „dave“ situacije vezane za posao, materijalno, finansijsku stabilnost, posesivnost, emotivne odnose, ljubomoru. No, već u utorak Venera prelazi u znak Blizanaca, pa će neki vid rasterećenja nastupiti. Doduše, Venera će tokom cele sedmice biti u kvadratnom aspektu sa Saturnom iz znaka Riba – što može donositi osećaj da koliko god želimo i imamo volje da pohitamo, da se opustimo, koliko god nam se pružaju prilike za to – malo, malo pa nas nešto koči, vraća unazad, podriva nam raspoloženje.
Merkur u znaku Bika počinje polako da usporava, jer uskoro ga čeka retrogradni hod. I mi ćemo imati osećaj da se neke situacije bespotrebno razvlače i možda želeti da požurimo, ali će nam okolnosti pokazati da žurba u ovom trenutku nije moguća…..ili da nam ne donosi željeno.
Nedelja pred nama je šarena, kao da smo na rolerkosteru osećanja i dešavanja, a brzine se stalno menjaju – u jednom trenutku puca adrenalin i osećamo se živo, aktivno, raspoloženo….u drugom nam se bude strahovi, impulsivnosti i svaki čas smo u središtu neke mini drame. Jurimo, pa stagniramo. Poletimo, pa se zablokiramo. Kreni, stani. Požuri, uspori.
U svemu ovome, naši mučeni živci su na velikom ispitu, pa će nervoza i stres biti pojačani. Mnogo toga u zdravstvenom smislu dolazi „iz stomaka“ – tamo gde smo nagurali sve negativne emocije. Takođe, nestabilno vreme će uticati na nas, pa eto meteoropatskih tegoba, glavobolja i pojačane anksioznosti. Ruku pod ruku sa ovim idu i respiratorni problemi i prehlade.
Srećno!!!!!

p.s. – pričajući sa jednom klijentkinjom u protekloj nedelji, shvatila sam da vam odavno nisam napomenula – kada čitate nedeljni horoskop – prvo pročitate za svoj PODZNAK, a onda za znak u kojem ste rođeni. Ukoliko znate u kom se znaku nalazi vaš Mesec – pročitate horoskop i za taj znak.<3 <3 <3

 

OVAN

Hrana

Ishrana će se jednim delom stabilizovati i ujednačiti. No, u svakom slučaju – vi ćete biti u periodu kada se trošite energetski više nego ranije – pa se po koji zalogaj „viška“ neće odraziti na vašu liniju.

Ljubav

Porodične i bračne relacije, pa i odnosi gde živite zajedno sa partnerom – i na dalje će itekako testirati i vaše emocije i vaše živce. Suštinski – oni koje volite i koji su vam bliski će vam čas biti podrška, a čas otežanje. Komunikacija će vam uglavnom biti dobra (osim u trenucima kada vas iznerviraju na poslu ili vas neko od dragih osoba posebno „nagazi), uspevaćete da se dogovorite i da sprovedete dogovoreno. Slobodni Ovnovi – komunikacija sa suprotnim polom će se pojačati, biće više pozitivne energije i dešavanja. No, razmišljanja o nekome iz prošlosti i sentimentalnost će i dalje biti pojačani.

Posao

Merkur u polju finansija i priliva usporava, spremajući se za svoj skori retrogradni hod – što može biti pokazatelj kašnjenja u isplatama, ali i otežanja što se troškova tiče. Sve do vikenda moguće je pojačano nezadovoljstvo stanjem finansija, kao i nemogućnost da kontrolišete odlive novca. Generalno gledano – bićete polovično zadovoljni i svojim učinkom, ali i saradnjom i dogovorima u ovoj sedmici. Dosta toga će ići sporije nego inače ili će se pak pojaviti prepreke koje morate rešiti. Privatni sektor funkcioniše dobro.

Zdravlje

Budite više u pokretu, rekreirajte se – to će prijati i vašem telu, ali i mentalnom stanju.

 

BIK

Hrana

Mirniji ste, bolje funkcionišete, najveći deo nervoze je pod kontrolom i samim tim – nećete imati većih oscilacija po pitanju ishrane. Bili ljubitelj povrća ili ne – sada vam je ono potrebno, naročito zelenolisno.

Ljubav

Sa partnerom se čujete i razumete. Možda ne odmah, možda ne bez daška nervoze, možda ne bez početne komplikacije – ali pronalazite zajednički jezik i dogovor. Voljena osoba ume da umiri vaše nemire – pričom, akcijom, ili makar – time da sasluša šta imate da kažete i da vam podršku. Želećete da se otvorite po nekim pitanjima i požalite se partneru. Slobodni Bikovi – kvadrat vaše vladarke Venere sa Saturnom može pokrenuti priče sa osobama sa kojima imate razliku u godinama, statusu, doneti ljubavi koje će biti pomalo zahtevne i komplikovane – ali vam okrenuti pogled i ka prošlosti.

Posao

Finansijski segment nije postavljen jednostavno tokom ovog perioda – moguće je opterećenje troškovima, nezadovoljstvo postojećim stanjem, brige ili pak – zastoji u isplatama. Generalno gledano – neki vid pritiska postoji na vas – moguće je da vas okolnosti ili pak saradnici požuruju, a vi trenutno baš i niste raspoloženi za jurnjavu. Moguće je da će obim obaveza biti dodatno pojačan u drugom delu sedmice. Proveravajte sebe, da ne biste napravili propust ili grešku, pogotovo kada su papiri u pitanju.

Zdravlje

Moguće su prehlade ili respiratorne infekcije. Imunitet je u blagom padu.

 

BLIZANCI

Hrana

Redovnost i ujednačenost obroka je i inače bitna, a u ovom periodu – posebno. A kod vas je situacija šarolika – preskaču se obroci, nema se vremena ili se pak jede brzinski, „s nogu“.

Ljubav

Venera prelazi u vaš znak u utorak – dobar je trenutak da se pokrenete, da živnete, da više uživate u društvu, akciji, interesantnim kontaktima. Može se pojaviti nov emotivni interes, osoba koja će vas zaintrigirati svojom intenzivnošću i šarmom. I jeste i nije dobar trenutak za nove ljubavne početke – oni su svakako dobrodošli, ali mogu biti eventualno tajne prirode ili vam pomalo zakomplikovati život. Zauzeti – uglavnom korektna situacija u partnerskim odnosima – eventualno ćete imati manje vremena jedno za drugo, zbog pojačanih obaveza kod obe strane. Izbegavajte flertovanja preko posla.

Posao

Ovim segmentom baš i nećete biti zadovoljni. Jer, iscrpljivaće vas obaveze, biće po koja napeta ili izazovna situacija sa saradnicima jer se u prvom trenutku nećete najbolje razumeti. Takođe, moguće je da ćete obavljati odgovornije poslove nego inače ili ćete pak dobiti projekat/obavezu koja zahteva visok nivo koncentracije i maksimalno obraćanje pažnje na svaki detalj. Prijaće vam podrška važnih ili uticajnih osoba koju dobijate. Finansije – novac će dolaziti i odlaziti ali ćete se uglavnom snalaziti.

Zdravlje

Nešto više umora, blag pad imuniteta i sklonost ka respiratornim infekcijama. Eventualno – stomak.

 

RAK

Hrana

Potrebno vam je više tečnosti. Uzimajte dovoljno vode, čajeva, voćnih napitaka, više jedite kuvanu hranu i konzumirajte namirnice sa većim procentom vode. Pojačajte unos povrća. Što više zeleniša.

Ljubav

Mars, vatrena energija i planeta koja vlada vašim poljem uživanja i ljubavi – može privući nove osobe u vaš život, ali i vas može pokrenuti u pravcu inicijative, osvajanja nekog ko vam se dopada. No, s druge strane gledano – ovo je tranzit koji budi vašu sentimentalnost, aktivira sve ono što se vezuje za prošle priče i prošla dešavanja. Da li ćete krenuti „unazad“? Pa, i to je moguće. Kao što je moguće da će kod nekih postojati nedoumica „ljubav ili prijateljstvo“? Što se tiče zauzetih – vas dvoje ste ok. Pravite planove, dogovarate se, možda ćete se i nešto više pokrenuti u pravcu druženja i izlazaka.

Posao

Biće trenutaka u ovoj sedmici koji će istinski testirati vaše živce i strpljenje. U tim momentima koji donose nervozu nemojte biti impulsivni niti donositi ishitrene odluke. Bolje sačekajte malo da ohladite glavu, pa onda povucite odgovarajući potez. Ukoliko ste opterećeni time što su se pojavili neki zastoji ili vaši planovi ne funkcionišu na pravi način – samo malo strpljenja. Gro vaših briga će biti rešeno u skorijem narednom periodu. Finansije – vi kao da ne umete da zakočite kada su troškovi u pitanju.

Zdravlje

Povrede, potencijalni problemi sa stomakom ali i pojačana nervoza.

 

LAV

Hrana

Raspoloženje je tu, dobra energija je tu – pa će samim tim i apetit biti kako treba. Sve vrste salata sada će vam prijati, kao i obroci sa većim udelom povrća. Malo smanjite udeo mlečnih proizvoda u ishrani.

Ljubav

Onima oko sebe definitivno pokazujete vedro i nasmejano lice, dok na onom unutrašnjem, duboko emotivnom nivou – postoje situacije ili osobe koje vas opterećuju, donose nemire. E sad, ukoliko ste slobodni – ovo bi eventualno moglo ukazati i na početak tajne emotivne priče, ali bi moglo svakako i da donese pojačanu osetljivost ili nedoumice oko nove osobe koja se pojavila u vašem životu. A ako ste zauzeti – suštinski je odnos sa voljenom osobom prilično dobar (a ako i nije baš – vi se trudite da vama bude dobro, a druga strana neka se snađe). Postoji potencijal i za tajni emotivni interes.

Posao

Imaćete osećaj da se po pitanjima finansija vrtite u začaranom krugu. Novac dođe, novac ode. Ili ona varijanta – jednu rupu zapušite, pojavi se druga. Ovaj sektor će vas opterećivati, čas vas uzdizati a čas spuštati. Generalno gledano – moguće je da u poslovnom sektoru u ovoj nedelji dođe do nekih zastoja ili da se neke greškice stalno ponavljaju – pogotovo ako je papirologija u pitanju. Ukoliko sarađujete sa strancima – period sa više povoljnosti i bržim ostvarenjima. Samo ne žurite sa odlukama.

Zdravlje

Osetljivost sinusa i respiratornih organa. Moguće su češće glavobolje.

 

DEVICA

Hrana

Raspoloženje može u većoj meri uticati na to kako se hranite. Isto tako – manjak vremena a višak obaveza može dovesti do toga da preskačete obroke ili da jedete „u prolazu“.

Ljubav

Komunikacija sa voljenom osobom će malo klackati u ovoj nedelji – najverovatnije zbog obostranih obaveza. Možda vam neće biti pravo ili možete smatrati da se partner ne trudi dovoljno – ali suština je da ste oboje sada više usmereni na ono od čega se živi i da po tom pitanju morate napraviti kompromis. Da, zajedničkih trenutaka će biti manje ali oni ne moraju da budu loši – sa nešto više truda, srce će biti na mestu. Slobodne Device – poslovni segment, putovanja i društvene mreže – mogu biti mesta inspirativnih kontakata. Takođe – neki od vas ovih dana više razmišljaju o prošlosti. Moguć je kontakt.

Posao

Venera, kao planeta koja vlada dogovorima i finansijama – ulazi u vaše polje karijere u utorak. Može vam doneti skok finansija u narednim danima, ali i dobijanje vrlo inspirativnog projekta ili poslovne šanse koju ste priželjkivali. Doduše, ovo je period i kada se pritisak na vas pojačava – od vas će se očekivati pojačana odgovornost, ulaganje više truda i vremena u posao i striktno poštovanje rokova. Malo „gust saobraćaj“ može vam doneti kratkotrajne zastoje, ali vrlo je izvesno pozitivno rešavanje istih.

Zdravlje

Prehlade. Starije Device mogu imati manjih problema sa cirkulacijom i pritiskom.

 

VAGA

Hrana

Ili su apetiti smanjeni ili vi trošite kalorije brže. Kao da vam je metabolizam ubrzan i sada se lako rešavate „viškova“. Jedino će potreba za slatkišima ostati. Ovo se neće odraziti na vašu liniju.

Ljubav

Ulazak vaše vladarke Venere u vama bratski, vazdušni znak Blizanaca itekako će vam odgovarati. Jer, to je vaša energija – lepršava, šarmantna i pitka. Doduše, u emotivnim relacijama možete imati osećaj da idete jedan korak napred, jedan nazad. Da se taman lepo neke situacije ili razgovori pokrenu, pa onda zastanu. Da vas partner, porodica ili obaveze koje imate koče i ne daju vam da se razmašete u potpunosti. Odnos sa partnerom će biti dobar – možda ne baš baš po vašem ukusu, ali solidno. Slobodne Vage – da flertujete i zabavite se – jeste vreme. Da se zatrčavate u emotivne priče – pa ne još.

Posao

Bez pritisaka, oscilacija u dešavanjima i težine – u ovoj sedmici nećete moći da prođete. Kao što nećete moći niti da pobegnete od obaveza i tereta odgovornosti. Vremenski faktor će biti jako bitan, jer su vam postavljeni rokovi koje ne možete da zaobiđete. Što budete želeli da stvari završite brže – grešićete ili morati da ponavljate. Zato, požurite polako. Sredinom nedelje može biti posebno zgusnuto sa obavezama, a vi rastegnuti na minimum dva „fronta“. Uspešno ćete obaviti sve, samo bez tenzije.

Zdravlje

Sedmica u kojoj morate pronaći vremena za odmor, da biste sačuvali imunitet i dobro zdravlje.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Pojačane obaveze delovaće na vas dvojako. Neki od vas neće imati  vremena da sednu i jedu kako treba, pa će samo usput gricnuti ponešto. Drugi će zbog istih razloga da se okrenu brzoj hrani, testu, slatkišima.

Ljubav

Ovo baš i nije fantastična nedelja za zauzete Škorpije. Vi ste preosetljivi a partner je u nekom svom filmu i vama može izgledati kao da se udaljavate jedno od drugog. Takođe, može doći do nekih nesporazuma i situacija koje umesto da rešavate odmah – čekate ili se povlačite. Ovo će sve doći na svoje mesto do kraja sedmice, ali u međuvremenu vam može doneti neraspoloženje. Slobodne Škorpije – ukoliko postoji osoba koja vam se dopada, trenutno niste zadovoljni odvijanjem vaše komunikacije. Umesto da se situacija ubrzava, usporava se. A i ta prošlost nekako vas nezgodno prati. U stopu.

Posao

Ukoliko očekujete da će se obaveze i pritisak na vas smanjivati – pa, uzalud se nadate. Šta više – u ovoj se sedmici može dogoditi ubrzanje koje će proizvesti da u pojedinim momentima ne možete glavu od posla da dignete. Na sve to – ljudi sa kojima sarađujete, dogovarate se – biće bandoglavi a u isto vreme preosetljivi i sve će shvatati prilično lično. Zato će se neki dogovori razvući ili će biti potrebno mnogo više truda da bi se realizovali. Novac će dolaziti, ali i odlaziti – i to pojačanim tempom.

Zdravlje

Šareniš od vremena baš i neće pozitivno uticati na vas. Moguće su i stomačne tegobe.

 

STRELAC

Hrana

Iako ste se vi pokrenuli i funkcionisaćete bolje i sa više energije, još uvek postoji potreba da hranom „lečite“ nervozu. Prijali bi vam mlečni proizvodi – jogurt, mladi sir i kiselo mleko. Kao i povrće.

Ljubav

Mešavina zadovoljstva i nezadovoljstva je ono što vas očekuje u emotivnom životu. Miksovaće se osećanja i dešavanja, čas vam donoseći dobru energiju, vatrenost i ushićenost a onda će skretati u neinspirisanost, neispunjenost – ili pak u manjak bliskosti, zajedničkog vremena i prave, kvalitetne komunikacije. Jednostavno rečeno – ovo je takva nedelja, varirajuća. U onim lepim momentima uživajte, a one druge – zaboravite, jer nisu bitni. Slobodni Stelčevi – možete se na blic „dići“, poleteti, očarati….ali nemojte biti iznenađeni ukoliko ovaj vatromet bude kratkotrajan…..Ili se brzo iskomplikuje.

Posao

Moguće je da će u ovoj nedelji doći do određenih prepreka, kočenja ili usporavanja kada je ispunjavanje vaših obaveza u pitanju ili pak projekata koji su u prethodnom periodu pokrenuti. Strpljenje vas baš i neće krasiti ovih dana, pa su moguće kratke ali dosta impulsivne „konstruktivne rasprave“ sa saradnicima i kolegama. Vaša je energija dobra, ali ćete povremeno imati osećaj da vam se tovare i obaveze koje nisu vaše a da vam kolege samo otežavaju situaciju i prave distrakcije.

Zdravlje

Slabiji imunitet, pojačane reakcije na vremenske prilike, nervoza.

 

JARAC

Hrana

Poboljšanje navika  – kao da ste rešili da stavite tačku na ono što znate da je loše po vas. Možete upadati u iskušenje kada su omiljena jela Ili slatkiši u pitanju, ali ćete uspevati relativno lako da se oduprete.

Ljubav

Partner po nekim pitanjima može vršiti pritisak na vas, pogotovo sredinom sedmice. Ili vas čak može neopravdano (ili opravdano) optuživati, sumnjičiti, smatrati da nešto prikrivate od njega. Ovo su prolazne tenzije koje će samo na kratko uskomešati vaš odnos, ali mogu ostaviti pomalo neprijatan i teskoban osećaj u vama. Otvorena i konstruktivna komunikacija je sada ključ za sve. Slobodni Jarčevi – jako će vam prijati kontakt sa jednom osobom. Da li će to otići u pravcu ljubavne priče – još je rano govoriti. Takođe, ulazite u fazu kada ono što se vezuje za prošlost počinje da se komeša i ide u prvi plan.

Posao

Situacije na poslu se blago komplikuju, a i odnos sa kolegama može pokazivati znake problema u dogovorima i razumevanju. Obim obaveza će se pojačati i koliko god da u sebi nosite volje, upornosti i energije – povremeno će vam biti naporno da izgurate sve. U ovoj je nedelji vaša organizacija i određivanje onoga što je prioritetno – ključ za iole normalno funkcionisanje bez velikog stresa. Po pitanju finansija – ovo je nedelja u kojoj su prilivi pojačani, ali na žalost – ima i dosta troškova.

Zdravlje

Podložni ste upalama virusnog i bakteriološkog tipa. Osetljivost respiratornog i urinarnog trakta.

 

VODOLIJA

Hrana

Pojačano trošenje energije i više aktivnosti ide ruku pod ruku sa manjkom vremena. Sve ovo može proizvesti probleme u načinu ishrane – a sada je baš period kada o tome treba više voditi računa.

Ljubav

Koliko god se vi trudili da svoje obaveze stavite na prvo mesto (jer period vam je takav da vam ova stavka mora biti prioritetna) – ispada da će voljena osoba „pojesti“ jedan veliki deo vašeg vremena i energije. Ne u lošem smislu, da se razumemo – vama će sa jedne strane prijati to što se partner toliko aktivirao i „traži svoje“, ali sa druge – ovo će vam totalno poremetiti sve planove i doneti otežanje. Šta da vam radim, snalazite se kako znate i umete. Slobodne Vodolije – neko može brzinski uleteti u vaš život i izmaći vam tlo pod nogama. Dobro je ako je to nova osoba….nije toliko dobro ako je „stara“.

Posao

Eh taj posao….Manjak vremena a višak obaveza – na to se svodi sedmica koja je pred vama. Dosta toga vas može nervirati – nepouzdanost saradnika, otezanje nekih situacija koje su vama od važnosti, a moguće je i da papirološka pitanja zakoče u nekom trenutku. Gde je Mars (a on je u vašem polju poslovne svakodnevice), tu mora biti nemira i povišene energije. Vi ćete na mišiće izgurati svaku obavezu koju imate, ali ćete se u procesu dobrano umoriti. Finansije – prilično dobro.

Zdravlje

Osetljivo grlo, sinusi – kompletan respiratorni sistem. Menjajte nešto u načinu ishrane.

 

RIBE

Hrana

Bore se Ribe sa svojim apetitima ove nedelje, I to junački. U promenljivom ste raspoloženju, pa vam često dođe da se “utešite” obilnim obrocima, gomilom slatkiša I grickalica.

Ljubav

Partnerski odnosi – pogotovo kod onih koji su u braku ili koji žive zajedno – mogu postati u ovoj nedelji jedan gorko-slatki miks dešavanja. Razumećete se, pa nećete. Nećete se slagati, pa ćete se složiti. Imaćete vremena jedno za drugo, pa nećete. Razgovori će zapinjati, pa će ići lagano. I sve tako u krug. Oni koji su u vezama verovatno neće moći da budu zajedno onoliko koliko bi želeli. Druge stvari će vam odvlačiti vreme i pažnju. Slobodne Ribe – dobar je period za ljubav. Lepo će vam ići komunikacija sa osobama koje su vam interesantne i koje privlače vašu pažnju. A može da se javi i neko iz prošlosti.

Posao

Dobar je trenutak da budete aktivni i da se borite za ono što želite – mada očekujte da neće sve automatski da se otvori pred vama, moraćete malo da se pomučite. Najveći će vam problem predstavljati to što će dogovori u jednom trenutku ići savršeno, a u drugom početi da baguju. Moraćete da se snalazite, menjate stvari u hodu, prilagođavate se. Požurivaćete druge, a onda verovatno shvatiti da će posao biti završen na vreme samo ako vi gro obaveza preuzmete na sebe.

Zdravlje

Povremeni stomačni i respiratorni problemi.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

3 Komentara

 • Jedna Vaga...

  Hvala Vam najlepše za „p.s. podsetnik“ jer sam po prvi put u životu pogledao u kojoj kući mi se nalazi mesec… sad još samo da razumem zašto gledam tri horoRskopa… 😄🙌👋

  • Venera

   😀 😀 😀
   zato sto je svako od nas na prvom mestu – podznak. To je nase polje licnosti, pokazuje kako nas drugi ljudi vide, ali pokazuje i kakav je nas karakter, nacin funkcionisanja. Nas znak – tamo gde je smesteno nase Sunce – pokazace gde ulazemo najvise volje, gde nas situacije vuku, gde su nase ambicije za ostvarenje, gde zelimo da zasijamo. Znak u kojem se nalazi nas Mesec – pokazace gde zelimo da se osecamo sigurno, gde su nasi strahovi i brige, koje je mesto gde idemo dusom i srcem.
   U sustini, kada gledamo tri horoRskopa 😀 – mi pokusavamo da „kompletiramo sliku„ onoliko koliko je to moguce uopste. Pokusavamo da sastavimo pricu – na sta cemo biti fokusirani (podznak), gde ce nas situacije vuci da se angazujemo (znak), a gde cemo dobijati snagu ili osecati slabost (Mesec).

   • Jedna Vaga...

    Kao prvo, Hristos Voskrese! 🙂🥂

    Drago mi je da i Vi volite Horore 😁

    Retko čovek naiđe na nekoga ko je voljan da uloži energiju u objašnjavanje…
    Isto tako je retko da neko može da objasni stvari em na lep em na razumljiv način.

    Zato želim da Vam kažem, iako sam posle mog posta shvatio… da mi je bez obzira zadovoljstvo čitati Vašu poruku iznova i iznova. 😁 Jer dalje objašnjava stvari i definitivno „kompletira sliku“ 🙂💪

    Isto tako Vam mnogo hvala na brzom odgovoru. ♥️

    Prijatan dan. 🙂👋